Tukholmaan paivaksi

Tumpelot Espanjasta

Hei,

Me lennetaan Arlandaan ja kone saapuu 00.30 yolla (kesakuun 30. pv, 2010) ja meilla on hotelli Slöjdgatanilla Tukholman keskustassa (käsittääkseni) ja nyt haluaisinkin kysya mika on paras tapa paasta tuohon aikaan yolla hotelliin ja sellainen kohtuuhintainen vaihtoehto? Meita on 2 aikuista ja yksi lapsi.

Ja sitten samana iltana tai taitaapi olla jopa iltapaivaa enempikin pitaisi menna Siljan Terminaaliin, josta lahtee laiva Suomeen. Missakohan se on ja mitenkohan sinne paasee parhaiten keskustasta? Ja onko hinnoista jollain tietoa?

Ja mita kannattaisi nahda sen yhden paivan aikana Tukholmassa? Onko siella jotain turistibussiajelua ympariinsa, joka kannattaisi ottaa?

Ja pitaisiko Euroja vaihtaa etukateen kruunuiksi vai saako siella heti visalla tai electron visalla rahaa kentalta nostetuksi? Ja kuvittelen, etta siella pystyy maksamaan jopa taksit kortilla (Espanjalainen kortti).

Kiitoksia etukateen.

5

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Martti9999

      Hej Tumpelo,

      Taksi, varo yksityisiä kusettajia, kysy hinta etukäteen - max 500 sek.
      Maanalaisella pääset Gärdetin asemalle ja sieltä alle 1/2 kilsaa kävellen
      Siljan terminaaliin tai sitten Ropstenin asemalle, luulen että sieltä menee bussi.
      Visa toimii niinkuin muuallakin maailmassa. Voit hankkia päivän turistikortin,
      jolla voi liikkua kaikissa julkisissa kulkuvälineissä, jolla myös pääset sitten
      sinne satamaan.

      /Martti

      • Tumpelot Espanjasta

        Kiitos Martti vastauksistasi. Yritin hakea internetista tietoa, mutta sita on niin valtavat maarat siella, etta menee ikuisuus hakea tietoa, joten kiitos sinulle vastaamisesta. Eli taksi taitaa olla ainut vaihtoehto yolla ja toisaalta varmasti kaikista helpoin ja vaivattomin myos. Kiitos tuosta hintatiedosta myos.

        Mitakohan Tukholmassa kannattaa katsoa, osaisitko neuvoa? Ja mika on se keskustan alue siella (joku katu esim. referenssiksi, jotta osaan hahmottaa kartalta)? Ja jos osaisit viela sanoa mika on se keskustan metroasema, joka on siis lahinna sita?

        Tietysti jos joku muukin ystavallinen viitsisi neuvoa, niin kaikki tieto otetaan kiitollisuudella vastaan.


    • var så god

      Aikataulua en löytänyt netistäkään mutta kopsasin yhden tiedon:
      "Flygbussarna går hela natten. Mellan kl 00.30 och kl 04.50 avgår buss till Stockholm i anslutning till ankommande flyg hela natten. Första avgång från Arlanda på morgonen enligt fast tidtabell är kl 04.50. Sista avgång från Arlanda enligt tidtabell är kl 00.30."
      - eli tuon mukaan busseja kulkee Tukholmaan läpi yön aina saapuvien lentojen aikataulujen mukaan. Pikkulapselta ei mene maksua. Yhdensuuntainen matka (enkel vuxen) 119 kr eli kahdelta n. 240kr ja netistä otettuna vielä halvempi, 99 kr aikuiselta.
      Saattaa löytyä nuo tiedot myös englanninkielisinä, käypä katsomassa, itse haltsaan ruotsia, joten oli mulle helpompi noin. Tukholman keskusta löytyy kartoista etsimällä Sergels Torg tai T-Centralen, joka on maanalaisen keskusasema ihan Tukholman keskustassa.

      • Tumpelot Espanjasta

        Oiken paljon kiitoksia tuosta informaatiosta "Var sa god". Eli sieltä menee bussejakin läpi yön, no sittenhan ei ole mitaan ongelmaa, otetaan varmasti bussi sitten keskustaan.

        Ja kiitos noista asemien nimistä, nyt on jotain referenssia, jotta osaan kartalta hahmottaa pitkako matka meilla on hotellilta keskustaan ja missa pain ollaan.

        Joskus muinoin olen lukenut ruotsia itsekin, mutta se on niin tyystiin unohtunut, ettei kylla tunnu edes tekstit avautuvan.


      • flygbussarna
        Tumpelot Espanjasta kirjoitti:

        Oiken paljon kiitoksia tuosta informaatiosta "Var sa god". Eli sieltä menee bussejakin läpi yön, no sittenhan ei ole mitaan ongelmaa, otetaan varmasti bussi sitten keskustaan.

        Ja kiitos noista asemien nimistä, nyt on jotain referenssia, jotta osaan kartalta hahmottaa pitkako matka meilla on hotellilta keskustaan ja missa pain ollaan.

        Joskus muinoin olen lukenut ruotsia itsekin, mutta se on niin tyystiin unohtunut, ettei kylla tunnu edes tekstit avautuvan.

        Olen ollut joskus (kauan sitten) kesätöissä Ruotsissa ja sen jälkeenkin osallistunut muutamille kielikursseille, ja Suomessahan näkee ja kuulee televisiosta ja radiosta ruotsia jos vain haluaa. Toista on tietty muualla, mutta toivottavasti noista vinkeistäni on apua tositilanteessa. Itselleni oli haastavinta tuon kesätyökesän aikana alkaa kesken kaiken puhua jossakin englantia, kun tuli jo ajateltuakin kaikki ruotsiksi. Neuvoin muutamalle englantia puhuvalle turistille reitin keskusasemalta lentokenttäbussien lähtöpaikalle, kun olin iltakävelyllä, tuntui ihan tankeroenglannilta, kun sitä ei tullut muuten sinä kesänä käytettyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe