wicca

....................

Uskon siis luontoon, enkä minkäänlaiseen jumalaan. En usko, että henkilö joka omaa meedion kyvyt on paha tai saatanallinen. Hän voi halutessaan käyttää niitä voimia väärin ja halutessaan oikein. Ja siinä ei ole mitään pahaa, koska se on inhimillistä. Ihminen on taipuvainen hyvään ja pahaan, niin kuin luontokin on hedelmällinen ja kaunis, mutta myös julma ja petollinen. Maailmassa on hyvää ja pahaa, ja se pitää vain hyväksyä. Tietty voi omalla kohdalla miettiä eri keinoja väärien ja pahojen tekojen vähentämikseksi. Jokainen voi itse päättää haluaako kohdella muita hyvin ja kunnioittavasti, vaiko toimia oman edun mukaisesti.
Rakkautta ja rauhaa, sekä valoa päivääsi!

5

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkaneet uskoa

      sellaiseen huuhaahan kuin meedion kykyihin. Oletin ryhmän kokonaisuutta ajatellen olevan suhteellisen älyllistä ainesta, joten varmaankaan sellainen ei kuulu kovinkaan monien uskomuksiin. Luultavasti wiccalla on oikeus halutessaan uskoa myös tuollakin lailla, tiukkoja opinkappaleita kun ei ole ja vielä vähemmän yksilöihin kohdistuvaa valvontaa..tai suoraan suomeksi sanottuna kyttäystä.
      Sinällään en ole wicca-uskoon tutustunut kuin päällisin puolin, ja minulle jäi kuva että sen jäsenet ovat kaiken elämän suojelemisen kannalla eivätkä halua aiheuttaa tahallaan millekään tai kenellekään kärsimystä pienimmässäkään määrin tahallaan.
      Sellainen on äärettömän hyvä päämäärä elämässä, jatkakaa.

    • Kylmänmarja

      Wicca ei varsinaisesti ole ateistinen - jumalaton - uskonto. Se on rakenteeltaan duoteistinen - sillä on kaksi jumalaa, joilla nähdään vielä useammat kasvot. Jumaluus tai pyhyys koetaan kyllä läsnäolevana luonnossa ja toisaalta luonnon lakien koetaan olevan pyhiä sinänsä. Olisi kuitenkin hivenen virheellistä arvella, ettei wiccassa olisi jumalaa lainkaan - wiccan jumalat ovat ihmisessä ja luonnossa läsnäolevia (toisin kuin useamman muun uskonnon maailman ulkopuolella olevat jumalat). Wiccassa puhutaan jumaluuden kohdalla usein immanenssista - läsnäolosta.

      Wiccat eivät pääasiassa usko hyvä ja pahan dualismiin - absoluuttinen hyvä yhtä hyvin kuin absoluuttinen paha ovat vallitsevia käsitteitä monoteistisissa uskonnoissa. Tärkeitä näiden asioiden määrittäjiä ovat aika ja olosuhteet - kuolema voi olla hyvä ja tervetullut pitkään sairastaneelle. Sen sijaan se voi olla hyvin traaginen vaikkapa liikenneonnettomuudessa tapahtuessaan. Jonkun tapahtuman tai asian "hyvyys" tai "pahuus" määrittyvät kokijan mukaan - eivät ole vallitsevia arvoja maailmassa.

      Juuri kokijalhtöisyys tekee wiccasta eettisesti dogmattoman uskonnon. On tärkeämpää elää sisältä määrittyvän oman kunnian ja viisauden mukaisesti, kuin noudattaa jotakin ulkoista käskyä. Absoluuttisia komentoja ei voi antaa, koska maailma ei ole absoluuttinen vaan suhteellinen. Voidakseen tehdä oikean ratkaisun, on siis tiedettävä ja ymmärrettävä olosuhteet joissa toimitaan ja toiminnan seuraukset. Sekä pidettävä mielessään, että sen saa, mitä antaa - kaikki teot palaavat aina takaisin tekijälleen.

      Näin ollen ihminenkään ei taivu niinkään hyvään tai pahaan, vaan on pohjimmiltaan inhimillinen - viisas, lempeä ja erehtyväinen. Huonoja tekoja syntyy silloin, kun tekijä ei ole tietoinen olosuhteista, joissa toimii (vaikkapa luonnon saastuminen on usein kiinni ihmisten ymmärtämättömyydestä) tai todella hahmota tekojensa seurauksia (kuten vaikkapa väkivallan ollessa kyseessä - jos ymmärtäisi, miltä se kokijasta todella tuntuu, jäisi moni kova sana sanomatta). Toimimme usein kuitenkin hätäisesti - ajattelematta, pohtimatta emmekä aina edes tietoisina omista vaikuttimistamme tai aikeistamme. Usein oma etu ei edes ole ristiriitainen hyvän ja kunnioittavan toiminnan kanssa. Toki usein toimiessani muita kunnioittaen kyse on pohjimmiltaan omasta edustani - kunnioittaessani muita, saan myös heidän kunnioituksensa ja minun on helpompi olla.

      Niinpä hyvää ja pahaa ei nähdä myöskään itsekkäässä tai epäitsekkäässä toiminnassa - noidaksi kasvamisen polku kulkee ensin magian perusasioiden ymmärtämisen läpi, vie sitten itsetuntemukseen ja itsensä parantamisen saloihin ja sitten johdattaa käyttämään tuota taitoa yhteiseksi hyväksi. Niinpä itseään ymmärtävä ja kunnioittava yksilö on aina terveen yhteisön ja yhteiskunnan perusrakenne. Yhteinen hyvä rakentuu ymmärtämällä syvällisesti, mikä itselle on hyväksi ja löytämällä rakentavia tapoja toteuttaa tuota pyhää itseyttä. Faery-traditio kutsuu wiccan jumalaa nimellä Self-Fire - Itseyden Tuli. Luova ja vapaa itseys ei ole muilta pois, vaan antaa paljon sekä itselle, että ympäristölle.

      Ymmärrän, että yksi identiteetin, varsinkin uskonnollisen identiteetin etsinnän muodoista on nimeäminen. Kannattaa kuitenkin tutustua uskontoon, ennen kuin alkaa kutsua itseään sen nimellä. Kuvaamasi ajatustapa on lähempänä hedge-witcheryä - villinoituutta, kuin wiccaa. Mutta ennen kuin omaksut mitään nimeä, käytä rauhassa aikaa itsesi ja oman tiesi etsiskelyyn. Nimet eivät ole ollenkaan niin tärkeitä, kuin todellinen, elävä sisältö.

      • ....................

        Etsinnässä avuksi voi käyttää vaikkapa näitä linkkejä:


        Kurkkaapa muutaman kokeneen noidan blogeja:

        * http://aamu-pimean-jalkeen.blogspot.com/
        * http://starhawksblog.org/
        * http://thuleia.blogspot.com/


        Muutama hyvä sivu aiheesta:

        * http://www.thuleia.com/index.html
        * http://wicca.fi/
        * http://www.pakanaverkko.fi/
        * http://www.taivaannaula.org/
        * http://www.lehto-ry.org/
        * http://www.lehto-ry.org/seita.html

        Ja asiallista keskustelua:

        * http://www.hiitola-foorumi.net/v3/
        * http://www.wicca.fi/forum/


      • j323
        .................... kirjoitti:

        Etsinnässä avuksi voi käyttää vaikkapa näitä linkkejä:


        Kurkkaapa muutaman kokeneen noidan blogeja:

        * http://aamu-pimean-jalkeen.blogspot.com/
        * http://starhawksblog.org/
        * http://thuleia.blogspot.com/


        Muutama hyvä sivu aiheesta:

        * http://www.thuleia.com/index.html
        * http://wicca.fi/
        * http://www.pakanaverkko.fi/
        * http://www.taivaannaula.org/
        * http://www.lehto-ry.org/
        * http://www.lehto-ry.org/seita.html

        Ja asiallista keskustelua:

        * http://www.hiitola-foorumi.net/v3/
        * http://www.wicca.fi/forum/

        Jeesus Kristus on Jumala ja olet Hänelle niin arvokas ja Hän rakastaa sinua niin paljon että kuoli syntiesi sovitukseksi,Usko Jeesukseen niin saat elää IKUISESTI!!! Lue Raamattua!!!


    • KIRJAN

      joskus ja ostin, kun näin .
      LONTOOSSA tapahtunut : ollut esim. noitien kuningatar.

      Olin noita
      Doreen Irvine

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe