Tietoja ja tiedostoja katoaa

jkmini

Käytän Micosoft Word 2003-versiota. Viime aikoina ohjelma on temppuillut. Se on hävittänyt useaan otteeseen ladattuna ja muokattavana olleen tiedoston bittiavaruuteen. Pari kertaa se on kadottanut tekemäni taulukon.

Tulee mieleen, että ehkä tällaista on Word on ohjelmoitu tekemään tällaista vanhetessaan. Vai voisiko tämä johtua hardiksesta tai käyttöjärjestelmästä?

Tämä harmi on saanut minut ajattelemaan Wordin käyttämisen välttämistä. Ei ole ollenkaan kivaa, kun tiedot katoavat. Tietokone-lehden numerossa 2/2010 neuvottiin välttämään MS Officen käyttämistä. Siirryn ehkä käyttämään Open Officea. Toivottavasti se on luotettava.

6

3025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpö höpö

      tuskin katoavat, eli tallenna nimellä heti aloitettuasi ja välitallenna riittävän usein, eipä katoa.

      Ja mikään ohjelma ei tee mitään itsekseen, aina pitää jonkun komentaa... Ja älähän nyt mitään salaliittoteorioita rakentele, lääkärit ei kuule semmosesta tykkää hyvää, mitään vanhentumistemppuja ohjelmaan ei ole ohjelmoitu, ja vaikka oliskin jonkun pitäisi ne laittaa käyntiin ne temput. Käytetäänhän 2003:akin vanhempia Wordejä...

      Kas kun OO ei hävitä - se on vissiin niin fiksu, että se tallentelee ihan itekseen alusta asti. hehahaaa

      • kannattaa laittaa automaattinen tallennus vaikka 5 min. välein. Ensin tallentaa nimellä HETI, niin sen jälkeen menee haluttuun paikkaan automaattitallennus oikealla nimellä.


    • Ajnat36

      Minulla on äskettäin asennettu 64-bittinen Windows 7 ja Officena niin ikään kuukauden sisällä asennettu MS Office 2007.

      Tänään aikaisemmin muokkasin erästä vanhaa, usein käyttämääni Excel-dokumenttia, jota joudun muokkaamaan lähes päivittäin - jo noin vuoden ajan. Tallensin ja suljin dokkarin normaalisti. Suljin välillä koneen ja avasin myöhemmin uudestaan. Dokumentti oli kadonnut. Yritin etsiä sitä koneelta seuraavilla tavoilla:

      Hain käyttiksen searchilla monta kertaa tiedostoa koneelta:

      - tiedoston nimellä
      - nimen alkuosalla
      - kaikki .xls-tiedostot (Excel-tiedostot) koneelta

      Roskakorista hain kaikki dokumentit sekä toisen kerran ryhmitetysti kaikki Excel-dokkarit.

      Yritin avata dokumentin Excelin kautta äskettäin käytettyjen dokumenttien linkistä, missä dokumentin nimi näkyi. Tiedostoa ei löytynyt koneelta.

      Tarkistin vielä varmuuden vuoksi ulkoiselta kovalevyltä, jota olin aikaisemmin käyttänyt, jos olisin jostain syystä huomaamattani onnistunut siirtämään dokumentin sinne. Ei ollut.

      Joku hölmö ylempänä epäili, ettei tiedosto voisi ollenkaan kadota bittiavaruuteen, mutta näin kävi ainakin tällä kertaa!

      Ei ole mitään tapaa, jolla sekä tiedoston nimi että tyyppi olisi muuttunut tunnistamattomaksi ja tiedosto lisäksi siirtynyt tuntemattomaan paikkaan siten, ettei sitä enää voi löytää. Kuten sanottu, olen päivittänyt ko. taulukkoa lähes päivittäin jo vuoden ajan.

      • LUOTTO MENI

        Minullakin on uusi Windows 7 ja sen kylkiäisenä ostettu MS office 2007. Käytössä olleet n 5 kk.
        Noin viikko sitten kesken tekstiaiakirjan laadinnan tiedosto ykskaks hämärtyi ja tuli virheilmoitus: ohjelma lakkasi toimimasta kaikenlaisia korjausyritysilmoituksia. Lopulta käski sulkea ohjelman.Tämä toistui useita kertoja, koska oli pakko saada teksti tehtyä seuraavaan aamuun eli laadin asiakirjan aina uudestaan ja sama toistui, aikaa kului tunteja. Lopulta joku toiminta(?) palautti (automaattinen tallennus nimeltään) asiakirjan ja sain laadittua sen loppuun.
        Tämän jälkeen varmuuskopioin kaikki MS office -tiedostoni. Onneksi, sillä vajaa viikko tämän jälkeen KAIKKI MS OFFICE-TIEDOSTONI KATOSIVAT KONEELTA MYSTISESTI. Onneksi sain ne palautettua varmuuskopioinnin ansiosta (eilen). Minäkin suunnittelen siirtymistä takaisin open officen käyttäjäksi, vuosiin ei ole ollut ongelmia.


    • koceilija

      Tää on totta. Eilen katosi käyttämäni word asiakirja 2003 ja vista käyttis Edes palautusohjelma ei löytänyt sitä. Word ei "poistanut" sitä niin kuin tavallisesti jolloin ainoastaan tiedoston file attribuutteihin kosketaan, vaan se tuhosi koko FAT:in muusiksi. Vihje: Homman pystyy toistamaan, kun tallennatkin työn muistitikulle, jota vaihdat välillä portista toiseen ....lopulta C: asemalla on vain joku $wr0332 tiedosto eikä muuta.

    • Anonyymi

      Tänään hävisi useasti käyttämäni tiedosto bitti avaruuteen. Tallensin normaalisti ja koko tiedosto katosi sen jälkeen, koitin etsiä sitä tiedosto nimellä jne. Excel on 2016 vuodelta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe