Tietoja ja tiedostoja katoaa

jkmini

Käytän Micosoft Word 2003-versiota. Viime aikoina ohjelma on temppuillut. Se on hävittänyt useaan otteeseen ladattuna ja muokattavana olleen tiedoston bittiavaruuteen. Pari kertaa se on kadottanut tekemäni taulukon.

Tulee mieleen, että ehkä tällaista on Word on ohjelmoitu tekemään tällaista vanhetessaan. Vai voisiko tämä johtua hardiksesta tai käyttöjärjestelmästä?

Tämä harmi on saanut minut ajattelemaan Wordin käyttämisen välttämistä. Ei ole ollenkaan kivaa, kun tiedot katoavat. Tietokone-lehden numerossa 2/2010 neuvottiin välttämään MS Officen käyttämistä. Siirryn ehkä käyttämään Open Officea. Toivottavasti se on luotettava.

6

2637

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • höpö höpö

   tuskin katoavat, eli tallenna nimellä heti aloitettuasi ja välitallenna riittävän usein, eipä katoa.

   Ja mikään ohjelma ei tee mitään itsekseen, aina pitää jonkun komentaa... Ja älähän nyt mitään salaliittoteorioita rakentele, lääkärit ei kuule semmosesta tykkää hyvää, mitään vanhentumistemppuja ohjelmaan ei ole ohjelmoitu, ja vaikka oliskin jonkun pitäisi ne laittaa käyntiin ne temput. Käytetäänhän 2003:akin vanhempia Wordejä...

   Kas kun OO ei hävitä - se on vissiin niin fiksu, että se tallentelee ihan itekseen alusta asti. hehahaaa

   • kannattaa laittaa automaattinen tallennus vaikka 5 min. välein. Ensin tallentaa nimellä HETI, niin sen jälkeen menee haluttuun paikkaan automaattitallennus oikealla nimellä.


  • Ajnat36

   Minulla on äskettäin asennettu 64-bittinen Windows 7 ja Officena niin ikään kuukauden sisällä asennettu MS Office 2007.

   Tänään aikaisemmin muokkasin erästä vanhaa, usein käyttämääni Excel-dokumenttia, jota joudun muokkaamaan lähes päivittäin - jo noin vuoden ajan. Tallensin ja suljin dokkarin normaalisti. Suljin välillä koneen ja avasin myöhemmin uudestaan. Dokumentti oli kadonnut. Yritin etsiä sitä koneelta seuraavilla tavoilla:

   Hain käyttiksen searchilla monta kertaa tiedostoa koneelta:

   - tiedoston nimellä
   - nimen alkuosalla
   - kaikki .xls-tiedostot (Excel-tiedostot) koneelta

   Roskakorista hain kaikki dokumentit sekä toisen kerran ryhmitetysti kaikki Excel-dokkarit.

   Yritin avata dokumentin Excelin kautta äskettäin käytettyjen dokumenttien linkistä, missä dokumentin nimi näkyi. Tiedostoa ei löytynyt koneelta.

   Tarkistin vielä varmuuden vuoksi ulkoiselta kovalevyltä, jota olin aikaisemmin käyttänyt, jos olisin jostain syystä huomaamattani onnistunut siirtämään dokumentin sinne. Ei ollut.

   Joku hölmö ylempänä epäili, ettei tiedosto voisi ollenkaan kadota bittiavaruuteen, mutta näin kävi ainakin tällä kertaa!

   Ei ole mitään tapaa, jolla sekä tiedoston nimi että tyyppi olisi muuttunut tunnistamattomaksi ja tiedosto lisäksi siirtynyt tuntemattomaan paikkaan siten, ettei sitä enää voi löytää. Kuten sanottu, olen päivittänyt ko. taulukkoa lähes päivittäin jo vuoden ajan.

   • LUOTTO MENI

    Minullakin on uusi Windows 7 ja sen kylkiäisenä ostettu MS office 2007. Käytössä olleet n 5 kk.
    Noin viikko sitten kesken tekstiaiakirjan laadinnan tiedosto ykskaks hämärtyi ja tuli virheilmoitus: ohjelma lakkasi toimimasta kaikenlaisia korjausyritysilmoituksia. Lopulta käski sulkea ohjelman.Tämä toistui useita kertoja, koska oli pakko saada teksti tehtyä seuraavaan aamuun eli laadin asiakirjan aina uudestaan ja sama toistui, aikaa kului tunteja. Lopulta joku toiminta(?) palautti (automaattinen tallennus nimeltään) asiakirjan ja sain laadittua sen loppuun.
    Tämän jälkeen varmuuskopioin kaikki MS office -tiedostoni. Onneksi, sillä vajaa viikko tämän jälkeen KAIKKI MS OFFICE-TIEDOSTONI KATOSIVAT KONEELTA MYSTISESTI. Onneksi sain ne palautettua varmuuskopioinnin ansiosta (eilen). Minäkin suunnittelen siirtymistä takaisin open officen käyttäjäksi, vuosiin ei ole ollut ongelmia.


  • koceilija

   Tää on totta. Eilen katosi käyttämäni word asiakirja 2003 ja vista käyttis Edes palautusohjelma ei löytänyt sitä. Word ei "poistanut" sitä niin kuin tavallisesti jolloin ainoastaan tiedoston file attribuutteihin kosketaan, vaan se tuhosi koko FAT:in muusiksi. Vihje: Homman pystyy toistamaan, kun tallennatkin työn muistitikulle, jota vaihdat välillä portista toiseen ....lopulta C: asemalla on vain joku $wr0332 tiedosto eikä muuta.

  • Anonyymi

   Tänään hävisi useasti käyttämäni tiedosto bitti avaruuteen. Tallensin normaalisti ja koko tiedosto katosi sen jälkeen, koitin etsiä sitä tiedosto nimellä jne. Excel on 2016 vuodelta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   571
   4502
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   560
   3974
  3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   3605
  4. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1797
  5. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1585
  6. 65
   1491
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1128
  8. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   591
   1020
  9. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   94
   1001
  10. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   910
  Aihe