valtiomuodot

mie vua

Sosialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio ottaa toisen pois ja antaa sen jollekin muulle.
Kommunismi: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat pois ja antaa sinulle maitoa.
Fasismi: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat pois ja ampuu sinut.
Byrokatia: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat pois, ampuu toisen ja kaataa maidon pois.
Hipit: Kaikki pitävät huolta lehmistä. Lehmä lopettaa ruohon syömisen ja alkaa polttaa sitä.
Suurrealismi: Sinulla on kaksi kirahvia. Valtio vaatii sinua opettelemaan hanurin soittoa.
YK: Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi niitä puristat liian kovaa utareista. Lehmä valittaa asiasta ja
naapurit rientävät välittömästi apuun. Naapurit alkavat vartioida aitausta vaaleansiniset maitopurkit
päässä. Siitä huolimatta lypsät lehmäsi navetan takana muilta piilossa.
Apartheid: Valtio käskee sinua pitämään lehmäsi erossa muista, koska ne ovat erivärisiä. Kukaan ei
halua ostaa maitoasi. Kuuluisuudet kieltäytyvät konsertoimassa ladossasi.
Ristiretket ja fundamentalismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne rientävät naapurin tilalle ja uhkaavat
tappaa kaikki hevoset, elleivät ne älyä käyttäytyä kuin lehmät.
Sotilasvallankaappaus: Aasit ampuvat lehmät ja julistavat sen jälkeen itse tuottavansa kaiken maidon.

4

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä laajempi versio: Valtiomuodot selitettynä lehmillä:

      Amerikkalainen konservatismi:
      Teillä on lehmiä ja maitoa ja demokratia. Naapurilla on diktaattorijohto, joka harrastaa terrorismia, ja heillä on kurjaa olla. Tasaatte tilannetta pommittamalla naapuria, jotta siellä olisi entistä vähemmän lehmiä, asukkaita ja diktaattoreita, ja lisäksi varmistatte että saatte hakea naapurista lisää maitoa itsellenne. Ääneen puhutte vain diktaattorista. Ja kavereiden kanssa siitä, miten paljon tästä kaikesta oli etua amerikan temppujen leviämiselle.

      Bushismi:
      Sinulla on 2 lehmää. Naapurisi hyökkää tilallesi maidon takia. He vievät maidon ja alkavat vahtia lehmiäsi. Sinut teloitetaan terroristina. Kaikki, jotka ovat auttaneet sinua, julistetaan terroristeiksi.

      Sosialismi:
      Lehmien omistus ei ole tiukasti yksilöllä. Maidon omistaminen kuuluu kansan nimissä toimivalle taholle.

      Puhdas sosialismi:
      Omistat 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne samaan navettaan kaikkien muiden lehmien kanssa. Sinun pitää huolehtia lehmistä. Hallitus antaa sinulle maitoa tarpeesi mukaan.

      Byrokraattinen sosialismi:
      Omistat 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne muiden lehmien kanssa samaan navettaan. Niistä huolehtii entinen kanankasvattaja. Sinä huolehdit entisen kanankasvattajan kanoista. Saat niin paljon maitoa ja munia kuin hallituksen säädökset määräävät sinun tarvitsevan, ja sinun on jonotettava niitä jakelupäivänä jakelukeskuksessa.

      Puhdas kommunismi:
      Omistat 2 lehmää. Naapurisi auttaa sinua huolehtimaan niistä ja jaatte maidon, jolloin kukaan ei saa tarpeeksi maitoa.

      Anarkokommunismi:
      Et omista lehmiä. Kaikki omistavat lehmät kollektiivisesti, eikä kukaan erityisesti. Ne lypsetään ja hoidetaan silloin, kun joku haluaa tehdä niin. Joku vastuuntuntoinen kuitenkin tajuaa, ettei homma voi näin jatkua, tai lehmät kuolevat, ja joutuu yksin kuitenkin hoitamaan kaikki lehmät, jolloin häntä syytetään lehmien omistamisesta, ja erotetaan yhteisöstä. Lehmät kuolevat.

      NL:n kommunismi:
      Omistat 2 lehmää. Huolehdit niistä, ja hallitus ottaa maidon, mutta ainakin terveydenhuolto on ilmainen.

      Leninismi:
      Omistat 2 lehmää. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena, jos juot niiden maitoa. Myös lehmäsi ammutaan vastavallankumouksellisina, sillä ne luovuttivat maitoa vastavallankumouksellisiin tarkoituksiin (sinulle). Jäljelle jäänyt maito jaetaan proletariaatille, mutta he kieltäytyvät koskemasta moiseen porvarilliseen roskaan (muussa tapauksessa heidät ammutaan).

      Epäonnekkaiden stalinismi:
      Omistat 2 hevosta. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena agitaattorina, koska suosit hevosia enemmän kuin lehmiä, ja hevoset suljetaan vankileirille ja/tai ammutaan.

      Onnekkaiden stalinismi:
      Olet väärässä. Mitään elukoita sinulla ei ole ollut. Toivottavasti ymmärsit asian nyt, sillä olisi hyvin ikävää joutua käsittelemään sitä uudelleen.

      Venäjä NL:n jälkeen / alkoholismi:
      Sinulla on 2 lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on 3 lehmää. Lasket ne uudelleen jalkojen määrän perusteella ja huomaat, että sinulla on 5 lehmää tai ehkä enemmänkin. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on 2 tai 3 lehmää.

      Sekurokratia / Putinin Venäjä:
      Sinulla on 2 lehmää. Naapurisi vaatii, että huolehdit myös hänen hevosistaan, jotka ovat tulleet alueellesi, tai muuten naapurisi uhkaa vallata tilasi. Epäilet muutaman hevosen lähetetyn vakoilemaan lehmiäsi, ja houkuttelemaan muutama naapurin tilalle lypsämään. Luultavasti talossasi on salakuuntelulaitteitakin. Muut lehmätilalliset ovat alkaneet vaikuttaa oudon hiljaisilta, ja heidän omaisuutensa on alkanut yllättäen lisääntyä "kun on noita rahapelejä tullut harrastettua..."

      Maolaisuus:
      Sinulla on 2 härkää. Joukoittain puolueaktiiveja kuolee niiden lypsyä yrittäessään. Kaikki ne, jotka väittävät, ettei härkiä voi lypsää, piestään.

      Juche:
      Sinulla on maailman parhaat lehmät, kiitos rakastetun johtajan. Vain imperialistit voisivat viedä lehmäsi sinulta, eivätkä hekään uskalla, sillä rakastettu johtaja suojelee sinua. Lehmäsi rekrytoidaan suureen maatalousnäyttelyyn, etkä saa niitä takaisin, mutta olet ylpeä voidessasi palvella kansaa.

      Kleptokratia:
      Omistit 2 lehmää, koska hallitus varasti molemmat.

      Libertarismi:
      Sinulla on 2 lehmää. Saat tehdä niillä mitä tahdot, kunhan et riko muiden vastaavaa oikeutta.

      Ayn Randin libertarismi:
      Sinulla on 2 lehmää. Naapurisi katsoo, että et omaa riittävän korkeaa sivistystasoa lehmien omistamisen käsitteen kunnioittamiseksi, ja ottaa ne. Kenelläkään ei ole velvollisuutta auttaa sinua.

      • Anonyymi

        Liberalismi:
        Sinä ja kaikenkirjavat lehmäsi elätte sopusoinnussa ja yhtäläisen arvokkaina keskenänne. Navettasi on auki kaikille, kunhan lehmät ovat kunnolla eivätkä syrji toisia yhtäläisiä lehmiä, vaikka ne tuottaisivat epätäydellisiä vasikoita, jotka vaarantavat koko navettasi pätevien lehmien geenikirjon. Siitä ei kuitenkaan tarvitse puhua, koska tasa-arvo... Lopulta kaikki juovat vähän maitoa, ja joku rakastelee jonkun - mahdollisesti lehmän tai kenties maidon kanssa.

        Feminismi (liberalismin alalaji):
        Sinulla on 2 lehmää. Ne menevät "naimisiin" ja adoptoivat vasikan.

        Ekspressionismi (liberalismin alalaji):
        Sinulla on 2 lehmää. Tai ne voivat olla avaruusaluksia. Tai taistelulaivoja. Tai ruusunnuppuja. Ihan miten vain itse ne haluat kokea. Kaikki kelpaa.

        Fasismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne, palkkaa sinut hoitamaan niitä, ja myy maidon sinulle palkkaasi suurempaan hintaan.

        Rasismi:
        Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus päättää, että maidon, lehmän ja sinun on oltava valkoinen, tai tietyn rotuinen, ja se, joka ei tätä ehtoa täytä, ammutaan. Geeneillä ja terveydellä ei ole väliä, kunhan rotu...

        Demokratia Kansan nimissä:
        Enemmistön voimalla päätetään kuka omistaa ja hoitaa lehmät, ja ketkä saavat maidon.

        Edustuksellinen demokratia:
        Omistat 2 lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka päättää siitä, kuka saa maidon.

        Suora demokratia:
        Omistat 2 lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa maidon.

        Diktatuuri:
        Omistat 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne, ja lähettää sinut asepalvelukseen.

        Proletariaatin diktatuuri:
        Sinulla on 2 lehmää. Sinun täytyy tehdä työtä maidon saamisen eteen, tai valtio takavarikoi lehmäsi porvarillisena yrityksenä kasvattaa omaa omaisuutta ja riistää muilta.

        Militarismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Hallitus lähettää sinut ja lehmäsi armeijaan.

        Byrokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Ensin hallitus säännöstelee mitä voit syöttää niille, ja milloin niitä voi lypsää. Sitten se maksaa sinulle, ettet lypsä niitä, vaan joku toinen. Hallitus pakkolunastaa toisen ja teurastaa sen, lypsää toisesta maidot ja kaataa maidon pois. Tämän jälkeen hallitus pyytää sinua täyttämään viitenätoista kappaleena "puuttuvan maidon selvityslomakkeen".

        Vihreä liike:
        Sinulla on 2 lehmää. Valtio pakottaa palauttamaan lehmät takaisin luontoon.

        Veganismi:
        Sinulla on 2 lehmää, ja te kaikki syötte ruohoa. Lehmien teurastus on kiellettävä.

        Hippiaate:
        Sinulla on 2 lehmää. Kaikki huolehtivat niistä ja tanssivat niiden ympärillä polttaen lehmien ruuan savuna keuhkoihinsa.

        Satanismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Pidät vain mustia lehmiä, joiden sarvet olet maalannut punaisiksi. Olet sitä mieltä, että näkymätön musta sonni, joka vihaa valkoista sonnia, vaatii lehmiltäsi mustaa ja punaista väriä, ja itseltäsi pitkää mustaa tukkaa ja nahkavaatteita. Toisinaan päästät lehmäsi vapaaksi hautausmaille. Kuljet mustine lehminesi kadulla kevyttä pelkoa levittäen.

        Kukkahattuismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Teidän on pidettävä keinoja kaihtamatta huoli siitä, että vasikat altistuvat ainoastaan hyviksi kokemillenne vaikutteille, ja saavat rauhassa, mutta säännöin rajoitettuina kasvaa valjuun ja totisen jähmeään aikuisuuteen.

        Imperialismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Myyt molemmat naapurillesi. Yöllä haet häneltä 4 lehmää ja myyt maidon hänelle.

        Anarkia:
        Kukaan ei omista lehmiä, vaan tappelet muiden kanssa siitä, kuka saa maidon. Jos tappelu jostain syystä loppuu, katso, oletko voittanut sen. Jos et, niin aloita tappelu uudestaan saadaksesi maidon. Hallitusta ei ole, joten maidon saaja ratkaistaan tappelulla.

        Modernismi:
        Suvullasi oli ennen lehmiä, mutta nyky-yhteiskunnassa yhä harvempi viljelee maata ja omistaa lehmiä. Koko lehmäajatus on siksi lähinnä kiinnostava historiallinen vaihe, jolla "ei ole suoraa vaikutusta" enää nykyaikana.

        Terrorismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne menevät naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät. Parasta tietysti, jos kasvattaisivat vielä sarvetkin. Jos ei onnistu, tekosarvet kehitettävä jostain.

        Teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Lypsettyäsi ne annat puolet maidosta papeille, jotka siunaavat lehmäsi.

        Uuspakanallinen teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Saat lypsää ne vain täydenkuun aikaan rituaalisen puhdistautumisen jälkeen. Sinun on myös harjattava lehmäsi kulkien aina oikealta vasemmalle. Muussa tapauksessa sinut kivitetään kuoliaaksi tai vähintäänkin kirotaan. Jos et osallistu kivitykseen, sinua rangaistaan kivityksellä.

        Hindulainen teokratia:
        Olet kahden pyhän lehmän palvelija. Et saa käyttää lehmiä hyväksesi mitenkään. Suojele niitä vaikka hengelläsi. Pidä niiden kuoltua suruaika ja kaikki rahat, jotka pystyt hankkimaan laillisin tai laittomin keinoin, maksavat hautajaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liberalismi:
        Sinä ja kaikenkirjavat lehmäsi elätte sopusoinnussa ja yhtäläisen arvokkaina keskenänne. Navettasi on auki kaikille, kunhan lehmät ovat kunnolla eivätkä syrji toisia yhtäläisiä lehmiä, vaikka ne tuottaisivat epätäydellisiä vasikoita, jotka vaarantavat koko navettasi pätevien lehmien geenikirjon. Siitä ei kuitenkaan tarvitse puhua, koska tasa-arvo... Lopulta kaikki juovat vähän maitoa, ja joku rakastelee jonkun - mahdollisesti lehmän tai kenties maidon kanssa.

        Feminismi (liberalismin alalaji):
        Sinulla on 2 lehmää. Ne menevät "naimisiin" ja adoptoivat vasikan.

        Ekspressionismi (liberalismin alalaji):
        Sinulla on 2 lehmää. Tai ne voivat olla avaruusaluksia. Tai taistelulaivoja. Tai ruusunnuppuja. Ihan miten vain itse ne haluat kokea. Kaikki kelpaa.

        Fasismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne, palkkaa sinut hoitamaan niitä, ja myy maidon sinulle palkkaasi suurempaan hintaan.

        Rasismi:
        Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus päättää, että maidon, lehmän ja sinun on oltava valkoinen, tai tietyn rotuinen, ja se, joka ei tätä ehtoa täytä, ammutaan. Geeneillä ja terveydellä ei ole väliä, kunhan rotu...

        Demokratia Kansan nimissä:
        Enemmistön voimalla päätetään kuka omistaa ja hoitaa lehmät, ja ketkä saavat maidon.

        Edustuksellinen demokratia:
        Omistat 2 lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka päättää siitä, kuka saa maidon.

        Suora demokratia:
        Omistat 2 lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa maidon.

        Diktatuuri:
        Omistat 2 lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne, ja lähettää sinut asepalvelukseen.

        Proletariaatin diktatuuri:
        Sinulla on 2 lehmää. Sinun täytyy tehdä työtä maidon saamisen eteen, tai valtio takavarikoi lehmäsi porvarillisena yrityksenä kasvattaa omaa omaisuutta ja riistää muilta.

        Militarismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Hallitus lähettää sinut ja lehmäsi armeijaan.

        Byrokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Ensin hallitus säännöstelee mitä voit syöttää niille, ja milloin niitä voi lypsää. Sitten se maksaa sinulle, ettet lypsä niitä, vaan joku toinen. Hallitus pakkolunastaa toisen ja teurastaa sen, lypsää toisesta maidot ja kaataa maidon pois. Tämän jälkeen hallitus pyytää sinua täyttämään viitenätoista kappaleena "puuttuvan maidon selvityslomakkeen".

        Vihreä liike:
        Sinulla on 2 lehmää. Valtio pakottaa palauttamaan lehmät takaisin luontoon.

        Veganismi:
        Sinulla on 2 lehmää, ja te kaikki syötte ruohoa. Lehmien teurastus on kiellettävä.

        Hippiaate:
        Sinulla on 2 lehmää. Kaikki huolehtivat niistä ja tanssivat niiden ympärillä polttaen lehmien ruuan savuna keuhkoihinsa.

        Satanismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Pidät vain mustia lehmiä, joiden sarvet olet maalannut punaisiksi. Olet sitä mieltä, että näkymätön musta sonni, joka vihaa valkoista sonnia, vaatii lehmiltäsi mustaa ja punaista väriä, ja itseltäsi pitkää mustaa tukkaa ja nahkavaatteita. Toisinaan päästät lehmäsi vapaaksi hautausmaille. Kuljet mustine lehminesi kadulla kevyttä pelkoa levittäen.

        Kukkahattuismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Teidän on pidettävä keinoja kaihtamatta huoli siitä, että vasikat altistuvat ainoastaan hyviksi kokemillenne vaikutteille, ja saavat rauhassa, mutta säännöin rajoitettuina kasvaa valjuun ja totisen jähmeään aikuisuuteen.

        Imperialismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Myyt molemmat naapurillesi. Yöllä haet häneltä 4 lehmää ja myyt maidon hänelle.

        Anarkia:
        Kukaan ei omista lehmiä, vaan tappelet muiden kanssa siitä, kuka saa maidon. Jos tappelu jostain syystä loppuu, katso, oletko voittanut sen. Jos et, niin aloita tappelu uudestaan saadaksesi maidon. Hallitusta ei ole, joten maidon saaja ratkaistaan tappelulla.

        Modernismi:
        Suvullasi oli ennen lehmiä, mutta nyky-yhteiskunnassa yhä harvempi viljelee maata ja omistaa lehmiä. Koko lehmäajatus on siksi lähinnä kiinnostava historiallinen vaihe, jolla "ei ole suoraa vaikutusta" enää nykyaikana.

        Terrorismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne menevät naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät. Parasta tietysti, jos kasvattaisivat vielä sarvetkin. Jos ei onnistu, tekosarvet kehitettävä jostain.

        Teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Lypsettyäsi ne annat puolet maidosta papeille, jotka siunaavat lehmäsi.

        Uuspakanallinen teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Saat lypsää ne vain täydenkuun aikaan rituaalisen puhdistautumisen jälkeen. Sinun on myös harjattava lehmäsi kulkien aina oikealta vasemmalle. Muussa tapauksessa sinut kivitetään kuoliaaksi tai vähintäänkin kirotaan. Jos et osallistu kivitykseen, sinua rangaistaan kivityksellä.

        Hindulainen teokratia:
        Olet kahden pyhän lehmän palvelija. Et saa käyttää lehmiä hyväksesi mitenkään. Suojele niitä vaikka hengelläsi. Pidä niiden kuoltua suruaika ja kaikki rahat, jotka pystyt hankkimaan laillisin tai laittomin keinoin, maksavat hautajaiset.

        Juutalainen teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Rituaaliteurastat toisen ja lypsät toisen, mutta et juo maitoa aterialla.

        Uskontosodat/fanatismi:
        Vaadit naapuriasi alkamaan kasvattaa lehmiä hevosten sijaan, jotta hän ja sinä pääsisitte paratiisiin, ja ellei onnistu, räjäytät naapurisi hevoset ja tarpeen vaatiessa itsesikin. Seuraajasi lähettävät räjähtein varustettuja lehmiä naapurien tiloille räjäyttämään itsensä ja hevoset. Kaikki kuvat ja tiedot hevosista pitää tuhota.

        Puhdas kapitalismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Myyt ensin niiden maidon pois, sitten myyt toisen lehmän pois ja ostat tilalle sonnin. Kohta sinulla onkin pari lehmää lisää.

        Reaalimaailman kapitalismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Lähiseudun sadan lehmän karjatila tuottaa maitoa ja lihaa tehokkaammin kuin sinä, joten joudut konkurssiin. Menet karjatilalle töihin ja teet 16-tuntisia päiviä nälkäpalkalla. Karjatila päättää ulkoistaa työsi Kiinaan.

        Populismi:
        Sinulla ei ole lehmiä, mutta hallitus ehdottaa, että olisi parasta antaa kaikille halukkaille muutama. Lisäksi kerrotaan, että kun tämä on toteutettu, olisi hyvä muistaa, ettei kannata luottaa agronomien kertomuksiin lehmien ruokinnasta, vaan ruokkia lehmiä siten mikä itsestä tuntuu järkevältä - onhan ihmisellä järki.
        Vieläi varoitetaan ulkomaalaisten karjojen tuonnista ja niiden käytöstä siitokseen: ei ole hyvä saastuttaa oman maan hyvin käyttäytyvää ja hyvää karjaa millään epämääräisellä vierasaineksilla. Tuloksena lehmäsi sisäsiittoistuvat niin, etteivät lypsä, ja paskovat kuraa, kun eivät saa syödä luontaisesti niille kuuluvaa ruokaa, kunnes kuolevat.

        Piratismi:
        Maito on nestemäinen hyödyke, joka ei mielestäsi lypsämisestä huolimatta synny varsinaisesti kenenkään kätten työn tuloksena, joten sinulla tulee olla oikeus nauttia maidosta maksamatta siitä. Yliarvostettua loogista ajattelua noudattavien mielestä lehmien omistamisesta tulee tällöin kannattamatonta, jolloin ne vapautetaan luontoon, ja maitoa haluavien tulee yrittää lypsää ne itse.

        Optimismi:
        Sinulla on 2 lehmää, siis riittävästi. Kaikki tulee kyllä menemään hyvin. Lehmäsi kuolevat, koska et ota riskejä huomioon. Se on tietysti juhlan paikka!

        Pessimismi:
        Sinulla on 2 lehmää, eli liian vähän, ja ne ovat aivan surkeita. Odotat joka päivä, että ne kuolisivat pois. Lopulta sinua lykästää ja ne kuolevat. Voi sitä murheen päivää!

        Strukturalismi:
        Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostavat vain niiden nahassa olevat ruskeat laikut.

        Jälkistrukturalismi:
        Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostaa vain niiden nahassa olevien ruskeiden laikkujen välinen vaalea alue.

        Snobismi:
        Et ole koskaan nähnytkään lehmää, mutta olet kuullut niistä joskus jotain. Siispä koet olevasi niiden asiantuntija. Jos joku tuo sinulle ravintolassa "väärin" paistetun pihvin, palautat sen ja vaadit uutta tilalle. Vaadit että maidostasi poistetaan rasva ja sokeri, ja että siihen lisätään D-vitamiinia.

        Opportunismi:
        Sinulla on 2 lehmää; tapat ne ja syöt ne. Tämän jälkeen vain odotat tilaisuutta, että pääset tekemään saman kaikkien muiden lehmille.

        Realismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne kuolevat joskus ja kuluttavat rehujasi, mutta saat maitoa ja tarpeen vaatiessa lihaa.

        YK ja NATO:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne eivät ole tyytyväisiä saamaansa hoitoon, ja valittavat asiasta. Naapurit tulevat paikalle alkaen vartioida navettaasi vaaleansiniset maitopurkit päässä. Lypsäessäsi lehmää piilossa navetan takana NATO tuhoaa talosi, traktorisi, koirankoppisi ja erehdyksessä myös naapurin sikalan, koska CIA käytti vanhaa karttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalainen teokratia:
        Sinulla on 2 lehmää. Rituaaliteurastat toisen ja lypsät toisen, mutta et juo maitoa aterialla.

        Uskontosodat/fanatismi:
        Vaadit naapuriasi alkamaan kasvattaa lehmiä hevosten sijaan, jotta hän ja sinä pääsisitte paratiisiin, ja ellei onnistu, räjäytät naapurisi hevoset ja tarpeen vaatiessa itsesikin. Seuraajasi lähettävät räjähtein varustettuja lehmiä naapurien tiloille räjäyttämään itsensä ja hevoset. Kaikki kuvat ja tiedot hevosista pitää tuhota.

        Puhdas kapitalismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Myyt ensin niiden maidon pois, sitten myyt toisen lehmän pois ja ostat tilalle sonnin. Kohta sinulla onkin pari lehmää lisää.

        Reaalimaailman kapitalismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Lähiseudun sadan lehmän karjatila tuottaa maitoa ja lihaa tehokkaammin kuin sinä, joten joudut konkurssiin. Menet karjatilalle töihin ja teet 16-tuntisia päiviä nälkäpalkalla. Karjatila päättää ulkoistaa työsi Kiinaan.

        Populismi:
        Sinulla ei ole lehmiä, mutta hallitus ehdottaa, että olisi parasta antaa kaikille halukkaille muutama. Lisäksi kerrotaan, että kun tämä on toteutettu, olisi hyvä muistaa, ettei kannata luottaa agronomien kertomuksiin lehmien ruokinnasta, vaan ruokkia lehmiä siten mikä itsestä tuntuu järkevältä - onhan ihmisellä järki.
        Vieläi varoitetaan ulkomaalaisten karjojen tuonnista ja niiden käytöstä siitokseen: ei ole hyvä saastuttaa oman maan hyvin käyttäytyvää ja hyvää karjaa millään epämääräisellä vierasaineksilla. Tuloksena lehmäsi sisäsiittoistuvat niin, etteivät lypsä, ja paskovat kuraa, kun eivät saa syödä luontaisesti niille kuuluvaa ruokaa, kunnes kuolevat.

        Piratismi:
        Maito on nestemäinen hyödyke, joka ei mielestäsi lypsämisestä huolimatta synny varsinaisesti kenenkään kätten työn tuloksena, joten sinulla tulee olla oikeus nauttia maidosta maksamatta siitä. Yliarvostettua loogista ajattelua noudattavien mielestä lehmien omistamisesta tulee tällöin kannattamatonta, jolloin ne vapautetaan luontoon, ja maitoa haluavien tulee yrittää lypsää ne itse.

        Optimismi:
        Sinulla on 2 lehmää, siis riittävästi. Kaikki tulee kyllä menemään hyvin. Lehmäsi kuolevat, koska et ota riskejä huomioon. Se on tietysti juhlan paikka!

        Pessimismi:
        Sinulla on 2 lehmää, eli liian vähän, ja ne ovat aivan surkeita. Odotat joka päivä, että ne kuolisivat pois. Lopulta sinua lykästää ja ne kuolevat. Voi sitä murheen päivää!

        Strukturalismi:
        Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostavat vain niiden nahassa olevat ruskeat laikut.

        Jälkistrukturalismi:
        Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostaa vain niiden nahassa olevien ruskeiden laikkujen välinen vaalea alue.

        Snobismi:
        Et ole koskaan nähnytkään lehmää, mutta olet kuullut niistä joskus jotain. Siispä koet olevasi niiden asiantuntija. Jos joku tuo sinulle ravintolassa "väärin" paistetun pihvin, palautat sen ja vaadit uutta tilalle. Vaadit että maidostasi poistetaan rasva ja sokeri, ja että siihen lisätään D-vitamiinia.

        Opportunismi:
        Sinulla on 2 lehmää; tapat ne ja syöt ne. Tämän jälkeen vain odotat tilaisuutta, että pääset tekemään saman kaikkien muiden lehmille.

        Realismi:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne kuolevat joskus ja kuluttavat rehujasi, mutta saat maitoa ja tarpeen vaatiessa lihaa.

        YK ja NATO:
        Sinulla on 2 lehmää. Ne eivät ole tyytyväisiä saamaansa hoitoon, ja valittavat asiasta. Naapurit tulevat paikalle alkaen vartioida navettaasi vaaleansiniset maitopurkit päässä. Lypsäessäsi lehmää piilossa navetan takana NATO tuhoaa talosi, traktorisi, koirankoppisi ja erehdyksessä myös naapurin sikalan, koska CIA käytti vanhaa karttaa.

        Raamattu
        Sinulla on 2 lehmää. Olet niiden henkinen ohjaaja ja pappi huolehtien siitä, että ne pääsevät taivaaseen. Niistä ja niiden suvusta on kirjoitettu pyhä kirja, jossa kerrotaan lehmien vaelluksesta pitkin autiomaita suuren pyhän Sonnin johdatuksella.
        Kuulut porukkaan, joka uskoo pyhän sonnin vasikan tulemukseen. Tämä uskontoporukka sisältää alalajeja, joista toiset uskovat lehmän olevan valkoinen, toiset, että musta, mutta tämä on varmasti harhaoppi, koska lehmästä on tehty monia maalauksia, joissa se aina on vaalea, vaikkei se ole koskaan maalattavana poseerannutkaan. Pyhän lehmän kuolin/synnyinpaikkakin on tiedossa, ja sinne tehdään joka vuosi pyhiinvaelluksia.

        Koraani
        Sinulla on 2 lehmää. Olet niiden henkinen ohjaaja ja opettaja huolehtien siitä, että ne pääsevät varmasti taivaaseen. Jokainen lehmä, joka on ollut omistuksessasi ja kuollut, on varmasti päässyt taivaaseen, josta todisteeksi sinulle on printattu kuvia, joissa on lehmän kuva paratiisi taustallaan. Ylimmäisestä Sonnista on kirjoitettu pyhä kirja, ja sen antamien ohjeiden mukaisesti on lehmiä hoidettava.
        Kuulut porukkaan, joka uskoo yhteen Pyhään Sonniin, ja sonnin korkeimman palvelijan uudelleen tulemukseen, sekä lehmien viimeiseen tuomioon. Sonnin palvelijalla on oltava parta, ja pyhintä navettaa kohden on kumarrettava 5 kertaa päivässä, missä asuu Sonnin henki. Jokainen, joka kuolee pyhän Sonnin asian puolesta, on marttyyri, ja pääsee paratiisiin.

        "Urantia" -kirja
        Sinulla on 2 lehmää. Olet niiden taivaallinen henkinen ohjaaja kertoen niille, että ne pääsevät taivaaseen, tai jollekin toiselle planeetalle, ja että maan päällä vaeltelee näkymättömiä opettajalehmiä, jotka auttoivat pyhää opettaja lehmääkin tekemään ihmeitä.
        Niistä ja niiden lajista ja yhteiskunnasta on kirjoitettu kirja, missä on tarkasti kerrottu lehmien ja kosmoksen kehityshistoria, sekä muutamasta muusta planeetasta, miten siellä lehmät elävät, ja millaisia lehmiä eri planeetoilta voi löytyä. On olemassa taivaallinen persoonallinen aktuaalinen Isä Sonni ja useita luoja lehmiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2363
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2134
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      184
      2037
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      6
      1215
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1098
    Aihe