chihuahua paino

pennun etsijä

luovutusikäisen paino ..... ja mitä sitten painaa aikuisena? Mihin asti chihujen paino nousee, eli milloin kasvu noin normaalisti on saavutettu? Mitä chihujenne paino on ollut esim. 2 kk, 4 kk ja 6 kk ikäisenä? Ja mikä nyt aikuisena? Ovatko kaikki luotettavat kasvattajat rotujärjestön jäseniä, vai voisiko kasvattaja olla luotettava, vaikka ei jäsen olisikaan ja myy rekisteröityjä pentujaan?

7

3326

Vastaukset

 • chihuahuamme painoi luovutusiässä n. 700 g, joten tosi pieni kuulemma, vielä ei tiedetä minkä kokoinen siitä aikuisena tulee, jännityksellä itsekin odotan.

  • Hei, keskustelusta on aikaa, mutta kiinnostaa minkäkokoinen minipentu on nyt aikuisena? Täällä yksi samanmoinen, nyt 4kk 900g.


 • on ollut saatavilla chihuahuamaailma.com sivuilla on ollut painonseurantatalukukko joskus .....vaan enpä enää sitä saanut auki / löytänyt........TIETÄÄKÖ JOKU TÄSTÄ TAULUKOSTA, JA MISTÄ SEN SAA?

  • Mikä ostokriteeri on pennun paino? Vai etsitkö tea cup-chihua, joita parishiltonit käsilaukuissaan kanniskelevat punaisella matolla?? Kai se tärkeintä olisi että pentu on terve, eikä se että "jäähän meidän Fifi alle kilon kokoiseksi kun muuten se ei käy hyväksi koristeeksi"..

   Meidän chihumme ovat luovutushetkellä painaneet /- 1kg ja siitä puolen vuoden iässä paino on n. kaksinkertaistunut ja siitä vuoden ikää kohti paino kivunnut 2,5-3 kiloon.

   Kasvattaja, oli se sitten rotujärjestön jäsen tai ei, voi olla tai olla olematta luotettava. Tutustumalla kasvattajaan, sekä tämän kasvattien oloihin jo mielellään aikaisemmin kuin vain pentua hakiessa voit saada parhaiten selville, onko kasvattaja hyvä ja huolehtiiko hän koirista, eikä vain rahasta.

   Muistathan myös että on paljon tunnettuja, 'hyvämaineisia' kenneleitä, joissa on useita (haluttuja,suosittuja,kalliita) rotuja, hyvinpärjänneistä vanhemmista ja erinomaisesta suvusta, koirat on eläinlääkäri tarkastanut, madottanut ja rokottanut, sekä pennut ovat rekisteröityjä, mutta olot koirilla ovat kamalan kurjat. Kymmenen koiraa on muutaman neliömetrin kokoisessa aitauksessa ulkona, ilman sadesuojaa, tai makuualustoja ja ne ovat likaisia ja kylmissään, kasvattaja ei vähät välitä että koirat nahistelevat ja jopa tappelevat päivittäin, eivätkä tule välttämättä ollenkaan toimeen keskenään ja tulevat täten aroiksi ja jopa agressiivisiksi muita koiria kohtaan. Ne eivät myöskään opi sisä- eivät edes sanomalehtisiisteiksi, eikä niillä ole säännöllisiä ruoka-aikoja, saatikka sitten että ne olisivat tottuneet hihnaan, pantaan tai kävelyihin. Koirien ruoka on yhdessä ainoassa kupissa ja se on halpaa ja huonoa markettiruokaa.
   Moni yksityinen myyjä taas voi viettää pentujensa kanssa paljon aikaa, huolehtii sosiaalistamisesta, ruoka-ajoista, ja edes sanomalehtisiisteydestä. Hänellä on todennäköisemmin vain yksi narttu ja tämän pennut, joten pennut ovat hänen silmäteränsä ja hän todella välittää pennuista sekä niiden emästä, ennen syntymää, ja tämän jälkeen ja jopa luovutuksen jälkeen haluaa kuulla pienokaisistaan.

   Tai sitten ei.. Kasvattajia on erilaisia, tutustu heihin, heidän koiriinsa ja niiden kasvatukseen ja oloihin huolella, ennen kuin otat pennun mistään.


  • Minulla on yksi chiuahauaurosTOUHO. Kasvattaja Markku JOHANSSON, eli ei mikään suurkasvattaja. Koira oli terve ja hyvin hoidettu, kun hain sen. Siitä kasvoi aivan ihana, syötävä koira, joka nyt on 3 vuotias. Olen itse kasvattaja, yhden pentueen kasvatin colliellani, 29 vuotta kasvatin kk-mäyräkoiria kennelnimellä Minelan, hyvin voittoisesti.
   Mutta Touho on nyt silmäteräni, en ostanut sitä näyttelykoiraksi, vaan ystäväkseni. Touholla on mahtava luonne, terve se on ollut aina,, mutta, mutta painaa 4,4 kg,


 • Voiko cihuhua painaa 5 kg? Mitä jos ostamallani cihuhualla on siru ja sen omistaa joku muu kuin myyjä, mistä tiedän onko hänellä rokotukset kunnossa? Olen kolmas omistaja cihuhua on 2,4v

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3450
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1027