Vauva 6kk kirkuu/kiljuu herättyään

Pauliina891

Tervehdys,

Meillä 6kk tyttö nukahtaa siinä klo 21 ja herää noin 50min kuluttua ja alkaa kiljumaan hysteerisesti. Rauhoittuu nopeasti kun pitää kättä rinnan päällä ja hyssyttelee, nukahtaa pian uudestaan ja sama homma seuraavaan havahdukseen asti. Taas kauhea kiljuminen ja itkeminen ja samat rutiinit ja tyttö uneen. Tätä samaa menoa jatkuu yleensä puoleen yöhön asti kunnes nukkuu pidemmän pätkän 3h ja saa rintaa. Eli ongelmana on alkuyöunet, miksi tyttö huutaa hysteerisena, joskus jopa kädet tärisee.. Rauhoittuu useimmiten nopeasti, mutta joskus menee tuntikin kunnes on rauhallinen ja pääsee takaisin uneen. Tätä samaa menoa jatkunut nyt kuukauden ja jokaisena iltana.

Lääkärissä käyty tutkimassa ja poissulkemassa mahdolliset korvatulehdukset ym. Päivisin hän on erittäinen iloinen ja reipas. Päiväunien jälkeen tämmöistä hysteerista kiljumista ei ole. Tyttö aloitellut kiinteisen syömisen 4kk ikäisenä ja saa vielä rintamaitoa. Korvikkeita ei ole annettu. Vatsa toimii hyvin.

OSAISKO JOKU AUTTAA, PLEASE !

7

1877

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jalkjgdaskjl

   hän omaan sänkyyn vai rinnalle tms? Vauva saattaa pelästyä kovasti, jos nukahtaa jonnekin muualle ja herää sitten sängyssä. Kannattaa viedä sänkyyn vielä hereillä.

   Vauvan unisykli on sen n. 50 minuuttia jolloin hän menee ns. keveään uneen ja herkästi havahtuu. Kaikki vauvat eivät osaa tällöin nukahtaa yksin vaan tarvitsevat nukahtamiseen aikuisen apua (siis se tassuttelu tms.) Ajankanssa se helpottaa, meillä kesti melkein 4 kuukautta, ennenkuin heräämiset vähenivät.Tai no alkuyön heräämiset asettuivat, kun alkoi kunonlla syödä kiinteitä, mutta sitten alkoi siinä klo 01-04 välillä jatkuva heräämisralli ja taas aamuyöstä pari vähän pidempää pätkää.

   Meillä muksu myös päivisin reipas tyttö, herää päiväunilta yleensä höpötellen, mutta yöllä oli tuo huuto. Kokeilkaa yövaloa, jos säikähtää pimeää tai jos yövalo on jo päällä niin sammuttakaa se. Meillä rauhoitti jonkun verran myös pinnasuojien poistaminen sängystä, että näkee vanhemmat heti yölläkin.

   Siinä nyt alkuun vinkkejä, koittakaa jaksaa! hyvä kuitenkin, että nukkuu pidempää pätkää sitten, kun tekin olette nukkumassa.

   • Pauliina791

    Kiitos vastauksesta!

    Nukahtaa siis omaan sänkyyn tuttia imien ja mobilea katsellen.. himmeä valaistus päällä. Eli ei pitäisi olla siitä kiinni, että säikähtää nukkumispaikkaa. Juuri äsken oli noin 30min huutelu/kirkuminen ja testimielessä kokeilimme viedä neidin vähäksi aikaa sylissä toiseen huoneeseen.. siellä alkoi hymyily ja naureskelu, ja takaisin makuuhuoneeseen niin huuto alkoi samantien. Alkaa vaan väsymään niin pahasti tähän alkuyön touhuumiseen. Mies on jo muuttanut toiseen huoneeseen, että jaksaa käydä töissä.


  • samppuli80

   oli sama homma 4-6kk kohdalla. Nukahti kahdeksan aikoihin ja puoleen yöhön asti levotonta. Päivät rauhallisia. Mitään korvatulehduksia sun muuta ei ole ollut. Kehitys ja oppiminen on mennyt normaalia tahtia.

   Sitten se meni itsestään ohi.

   Asia voi liittyä tuossa 6kk kohdalla kehittymiseen ja oppimiseen. Eli unesta tulee levotonta. Aivot kiertää vielä täysillä päivän asioita. Saatko itse kunnolla unta kun on paljon mietittävää? Näin minä ajattelin ja asennoiduin sen mukaan.

   Nyt meillä oli tuo kiljumisvaihde. Eli kaamee huuto kun vuoteeseen laittoi ja rauhoittui heti kun syliin otin. Mietin että mikä nyt sitten on? Huomasin että kyseessä olikin silkka väsymys. Poju on nyt päässyt liikkeelle ryömintävaihteeseen eikä saanutkaan otettua päivällä tarpeeksi päiväunta. Tilanne on rauhoittunut nyt kun otetaan vielä yhdet pienet lisäunet. Ja myös lämmin lisämaito on rauhoittanut.
   Eli kyseessä voi olla että on vaan liian väsynyt rauhoittuakseen. Päivää olen myös rauhoittanut niin että kun meno yltyy liian kovaksi niin kaveri saa peuhata rauhassa pinnasängyssään jonkin aikaa.

   Yritä rauhoittaa päivää iltaa kohden. Hämärrä valoja illan myötä ja nukuta pimeässä huoneessa jos mahdollista (meillä esim ei sitä mahdollisuutta ja näin valoisuuden kasvaessa ulkona nukuttaminen on mennyt myöhemmäksi). Jos vauva ei rauhoitu vuoteessa ota vain reippaasti syliin ja kokeile myöhemmin uudestaan. Illat mahdollisimman rutiineiksi niin meillä ainakin homma alkoi mennä paremmin.
   Jos vauva on terve muuten, luulen että se on vain jokin vaihde elämässä. Sitä saattaa kestää jonkin aikaa. Hermoja se kyllä raastaa.

   Myös se jos alkaa huutaa kaksi tuntia nukahtamisesta muttei silti ole hereillä kyseessä voi olla kyse unen kevyestä vaiheesta siirtyminen syvempään uneen joka ei onnistukaan niin hyvin. Silloin ei kannata herättää lasta vaan pysytellä vierellä tarkkailemassa. Herättäminen pahentaa yleensä tilannetta. Tätä voi kestää 10-15 minsaakin. Näin käy meillä yleensä keskellä yötä. Silloin isken vain tutin suuhun ja katson kun poika rauhoittuu. Lasken aina kellosta että aha, taas se vaihde päällä. Kun poju on kunnolla hereillä niin sen kyllä huomaa. Itselläni oli sama homma vauvana ja myöhemmällä iällä. Varsinkin jos oli ollut kova stressi päällä päivällä, eli paljon asioita ja uusia ihmisiä.

   Muista myös että 6kk ikeniä kutittaa pahemman kerran mikä saattaa häiritä kovasti varsinkin illalla nukahtamista.

   Jos vauvasi on terve ja oppiminen normaalia, en vielä huolestuisi. Jos hommaa jatkuu kauan (meillä siis sitä kesti pari kuukautta) niin utele lisää lääkäriltä tai unikoulusta. Mieti mitä teette päivisin mikä saattaa vaikuttaa illan nukahtamiseen ja uniin. Tarkkaile lastasi mutta älä ala ylireagoimaan.

  • Säikähdys

   Tänä yönä/iltana meille tapahtui ensimmäisen kerran amoin, googletin ja löysin viestisi. Säikähdin kovin, kun vauvan koko kädet tärisivät ja huuto oli niin hirveä. Poika on 6,5 kk. On oppinut viime viikolla pyörimään mahalta takaisin selälleen vasemman kyljen yli ja tänään oli ensimmäinen päivä, että meni näin läpi kolmessa huoneessa ja liikuskeli koko päivän. Lisäksi oli tänään muutenkin oikein paljon ääntelevä, pärisi ja kiljahteli hirveästi ja nauroi sydämensä kyllyydestä minun matkiessa lintua "titityyy, titityy". Päiväunet olivat aika lyhykäiset 45 min (11-12 ja 15-16)..

   Hampaat: toinen alahammas puhjennut eka kasvanut 1/3.

   Ruoka: Söi huonosti tänään iltapuuron (kuukauden ajan useinmiten menee 1-2 dl ensipuuroa), mutta klo 17 söi purkillisen vihannes kalkkuna sosetta.

   Nukkuminen: On nukkunut 2 kk klo 21-01/02 ja siitä eteenpäin herää kahden tunnin välein rinnalle. Nyt olen aikaistanut nukkumista niin, että alan syöttää kahdeksalta ja poika nukkuu ennen puolta yhdeksää ja herää eka kerran 00-01.

   Uskon todellakin tuohon, että on vain alkanut niin paljon oppia ja liikkua, näkee koko ajan uutta eri kulmasta.

   Mutta:
   Huutamiseen juoksin nopeasti makkariin, nostin pojan syliini, häneltä tuli iso RÖYHTÄYS ja silmät auki katseli minua, taputtelin pepulle ja makasin selälläni hän rinnan päällä minuutin ja oli heti nukahtamaisillaan, joten nostin takaisin omaan sänkyyn, pusut poskelle ja tuli tuttu hyvän yön hymy vastaukseksi, eli kaikki oli hyvin taas. Katsotaan tuleeko ensi yönäkin tällainen. Äsken heräsi normaalisti pikkuhiljaa ja sai rintaa. unikoulua alan pitämään vasta, kun alkaa purra rintaa niin kovasti, että haluan lopettaa imettämisen tai sitten, jos tulee yliväsy itselle. Tähän asti ihan ok ja olen imettänyt lapsen tahtisesti. Poika saanut kiinteitä 4 kk saakka. OHHO, tulipa kattava kuvaus.. eli nyt tiedätte varmasi kuka olen.. no ei kait kuitenkaan ihan jokainen :)

   • Pauliina791

    Noniin väliaikatietoja täältä.

    Huutelu on vähentynyt, mutta ei ole loppunut vielä kokonaa. Viime yönä tyttö nukahti klo 21.30 ja heräsi 00.30. Herättyään aloitti samantien kiljumisen ja meuhkaamisen, oli ihan hereillä, joten ei ollut unikitinää. Tunnin sain rauhoitella kunnes nukahti uudelleen, ja nukkuikin loppuyön 2-3h pätkissä. Pahimmat iltahuudot, mitä ekassa viestissäni kuvasin ovat vähentyneet. Nyt nukkuu pidempiä pätkiä, eikä herää ekaan havahtumiseen. Päiväuniakin on nukkunut 1.5 h -2h.
    Eli nyt viime öinä on tullut yksi kiljumiskohtaus, mutta se tulee vasta 2-3 h unien jälkeen.


   • olevan useammin kuin
    Pauliina791 kirjoitti:

    Noniin väliaikatietoja täältä.

    Huutelu on vähentynyt, mutta ei ole loppunut vielä kokonaa. Viime yönä tyttö nukahti klo 21.30 ja heräsi 00.30. Herättyään aloitti samantien kiljumisen ja meuhkaamisen, oli ihan hereillä, joten ei ollut unikitinää. Tunnin sain rauhoitella kunnes nukahti uudelleen, ja nukkuikin loppuyön 2-3h pätkissä. Pahimmat iltahuudot, mitä ekassa viestissäni kuvasin ovat vähentyneet. Nyt nukkuu pidempiä pätkiä, eikä herää ekaan havahtumiseen. Päiväuniakin on nukkunut 1.5 h -2h.
    Eli nyt viime öinä on tullut yksi kiljumiskohtaus, mutta se tulee vasta 2-3 h unien jälkeen.

    vanhemmille ettei kaikesta kukaan ota selvää. nykyään näitäongelmia tuntuu


  • Anonyymi

   Vaikka vanha teksti niin kirjoitan silti. Meillä on ollut samanlainen tilanne, yli 2 viikkoa vauva on huutanut öisin. Ystäväni keksi, että jos vauvalla on vaan vatsa kovalla, vaikka vaikuttaa toimivan hyvin. Nyt parina päivänä olen antanut keitettyä vettä kiinteiden päälle (ei tietenkään kuumana) ja vauva ei ole huutanut öitä. Veljeni on sitä mieltä, että jos vauva huutaa yöt niin heillä on joku syynä miksi huutaa, aikuisen pitää vaan yrittää keksiä mikä. Monella vauvalla varmasti vatsa vaivaa jollain tavalla ja se voi olla huudon syy.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   308
   4854
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   556
   3311
  3. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2574
  4. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   18
   2342
  5. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1947
  6. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   331
   1692
  7. Suomessa vahvin talouskasvu sitten 1980-luvun lopun

   Kertoilee finanssitalo OP. Eläköön vasemmistohallitus! https://yle.fi/uutiset/3-12286727 "kokonaistalouden mittareilla elämme vuosina 2022–2023 vah
   Maailman menoa
   254
   1124
  8. Lestadiolaisten syrjintä

   Kellään kokemusta lestadiolaisten tekemästä syrjinnästä? Syrjivät jo pelkästään uskonnon takia. Muut ovat heille vihollisia, jos ei heihin kuulu. ht
   Oulu
   133
   1064
  9. Meidän välillä oli yhteys

   Tunsimme sen molemmat, eikö niin mies? En epäile, ettenkö olis ollut sun mielessä useamman kerran. Mitä tapahtui, kun kylmenit? Mun tunne sua kohta
   Ikävä
   51
   1010
  10. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   896
  Aihe