Kääk, urpo kun olen ja sivistymätön, niin apuanne nyt kaipaan! Jos tilaan viiniä ravintolassa, niin mitä määriä olikaan valittavana...? Ja jos kyseessä on hienompi ravintola, niin mitä teen siinä vaiheessa kun tarjoilija jää pällistelemään ja odottelemaan tuomiotani viinistä..? hävettää myöntää, mutta omasta mielestä kun niissä ei juurikaan makueroja ole....:S
Viinistä
45
9224
Vastaukset
- Reinold
Noi määrät kai vaihtelee vähän ravintoloittain, eiköhän ainakin 12cl ja pullo löydy listalta.
Jos tarjoilija kaataa pienin tilkan viiniä niin nuuhkaiset sitä vähän, tarkastelet väriä ja maistat, mikäli viini on ok eikä vaikuta pilaantuneelta niin laitat lasin pöytään ja nyökkäät, tällöin tarjoilija täyttää lasisi. Jos hän laittaa korkin pöydälle niin sitä EI kuulu nuuhkia ellet huomaa siinä lasissa olevassa viinitilkassa jotain vikaa. Tarjoilija on jo tarkastanut korkin ja sen tarkastaminen _ilman_ _syytä_ on epäluottamuslause tarjoilijaa kohtaan.
Jos viinit maistuvat kaikki samalta (vaikea uskoa sinänsä) etkä oikein pidä niiden mausta niin tilaa rohkeasti jotain muuta, esim. vettä, olutta tai mehua. Itse en viiniä enää nykyään tilaa, aiemmin tilailin kun luulin että se on cool, mutta huomasin etten pidä oikeastaan muista viineistä kuin Cabernet Sauvignon rypäleistä valmistetusta, joka on kaikkein miedoin viini. No alkoholit jää minulta muutenkin nykyään tilaamatta. Ei se viini ole loppujen lopuksi kuin käynyttä rypälemehua, miksi sitä juoda jos ei siitä pidä?- 18
Mitat yleisesti ovat 12, 16 tai 24 cl. Usein on tarjolla myös pieni pullokoko.
En ota kantaa alkoholin kulutukseesi, sehän on hirveän henkilökohtainen asia.
Kyllä minusta kuitenkin hyvässä seurassa ja hyvän ruuan äärellä viini kuuluu asiaan.
En näe sitä edes minään etikettikysymyksenä; pikemminkin on kyse tunnelmasta.
Hyvin usein tilaan sekä kotimaassa että erityisesti Espanjassa, jossa olen viettänyt
paljon aikaani, rose-viiniä. Se on joidenkin mielestä ihan moukkamainen teko,
mutta viinipiireissä roseet ovat hyvinkin arvostettuja. Suosikkijuomani, jota
jonain kausituotteena tuotiin Suomeen muutama kesä sitten oli Torres de Casta
rosado, siis espanjalainen tuote. Sitä voi surutta nauttia läpi aterian, on kevyt
ja raikas.
Ja viinithän eivät tosiaan maistu kaikki samalta. - jisaduauidfuoifuoi
18 kirjoitti:
Mitat yleisesti ovat 12, 16 tai 24 cl. Usein on tarjolla myös pieni pullokoko.
En ota kantaa alkoholin kulutukseesi, sehän on hirveän henkilökohtainen asia.
Kyllä minusta kuitenkin hyvässä seurassa ja hyvän ruuan äärellä viini kuuluu asiaan.
En näe sitä edes minään etikettikysymyksenä; pikemminkin on kyse tunnelmasta.
Hyvin usein tilaan sekä kotimaassa että erityisesti Espanjassa, jossa olen viettänyt
paljon aikaani, rose-viiniä. Se on joidenkin mielestä ihan moukkamainen teko,
mutta viinipiireissä roseet ovat hyvinkin arvostettuja. Suosikkijuomani, jota
jonain kausituotteena tuotiin Suomeen muutama kesä sitten oli Torres de Casta
rosado, siis espanjalainen tuote. Sitä voi surutta nauttia läpi aterian, on kevyt
ja raikas.
Ja viinithän eivät tosiaan maistu kaikki samalta.Jos viini ei maistu, kivennäisvesi on aivan yhtä sivistynyt ja kunnioitettava vaihtoehto.
Viinilistaa kannattaa aina vilkaista, yleensä siitä selviää mitkä viinit ovat tarjolla pulloissa ja mitkä laseissa ja miten paljon.
Viinit eivät maistu kaikki samalta kun perehtyy niihin. Pakko tietenkään ei ole.
Tarjoilijalta voi pyytää suositusta. voi sanoa että mikä oliis hyvä viini sellaiselle joka ei viiniä juurikaan tunne. Ei siinä ole hävettävää. - hiirimattokin
kukkasia syön silloin tällöin leivän päällä
- Kelloptin
hiirimattokin kirjoitti:
kukkasia syön silloin tällöin leivän päällä
(.Y.) Rinnoista pidän minäkin leivän päällä
=3 Muna pahaa on! - girlie67
Ihan tiedoksi, korkki kuuluu antaa asiakkaalle haisteltavaksi.fi
- Reinold
girlie67 kirjoitti:
Ihan tiedoksi, korkki kuuluu antaa asiakkaalle haisteltavaksi.fi
Jaa, no sitä korkkia ei kuitenkaan kuulu haistella ellei epäile tosiaan korkkivikaa. Sommelierin tehtävä on haistaa se korkki ja laittaa se sitten pöydälle josta asiakas voi sen haistaa jos tarve on. Näin ainakin silloin kun minä vielä alkoholin kanssa läträsin, voi olla että asia on sitten muuttunut. Ihan sama sinällään, viinin juonti sisältää juuri tälläisiä rituaaleja joista snobit voivat väitellä ja jotka nostavat koko litkun ihan ihme asemaan, vaikka tosiasia on ettei ne nyt kovin hääviltä maistu. Rituaaleista saa hyvän tekosyyn juoda olematta juoppo niinkuin ne toiset.
- ---
jisaduauidfuoifuoi kirjoitti:
Jos viini ei maistu, kivennäisvesi on aivan yhtä sivistynyt ja kunnioitettava vaihtoehto.
Viinilistaa kannattaa aina vilkaista, yleensä siitä selviää mitkä viinit ovat tarjolla pulloissa ja mitkä laseissa ja miten paljon.
Viinit eivät maistu kaikki samalta kun perehtyy niihin. Pakko tietenkään ei ole.
Tarjoilijalta voi pyytää suositusta. voi sanoa että mikä oliis hyvä viini sellaiselle joka ei viiniä juurikaan tunne. Ei siinä ole hävettävää.Kuinka moni teistä kitisijöistä
on tähän mennessä,
ottanut jokaisen rokotteen kiltisti,
syö jtn,masennuslääkkeitä,
ei ole kuullutkaan uusista ruokalain säädöksistä,
kuluttaa viihdettä,pelaa ym,
uskoo lähes kaiken paskan jonka lehdestä lukee,
kuvittelee politiikoilla olevan jtn,valtaa jne jne.
Jos vastasit yhteenkään kyllä olet menetetty sielu!
Aamu alkaa vauhdikkaasti:
http://www.youtube.com/watch?v=Oyn0cmyKa3Q
Ja loppuu lyhyesti,mutta ytimekkäästi:
http://www.youtube.com/watch?v=Ft7R5qp_NCE&feature=related
Aitoa uutisvirtaa:
http://nwohavaintoja.blogspot.com/
- Matti Viikate
Jos haluaa totutella viineihin ja etikettiin, niin varmasti koko ajan oppii uutta.
Toisaalta jos ei välttämättä halua, niin ei ole pakko.
Makuaisti ja muu kehittyy kyllä äkkiä, jos alkaa viinilinjalle.- Anonyymi
Kehottaisin kaikkia, jotka haluavat tutustua viineihin ja viinikulttuurin, matkustamaan euroopplaisiin viinimaihiin. Siinä oppii nopeasti, eikä tarvitse enää ujostella tietämättömyyttään.
Toivoisin, että Suomestakin vihdoin tulisi maa, jossa ei koko ajan heristeltäisi sormea niille, jotka pitävät ruokaa ja viiniä tavallisina sekä arki- ja juhlapäiviin kuuluvina iloina!
- In Vino Veritas
En ymmärrä mitä hävettävää on siinä että kysyy tarjoilijan suositusta, tarjoilijanhan kuuluisi olla nimenomaan asiantuntija, jonka tehtävä on tietää mikä viini sopii millekin ruoalle. Usein voi olla, että joku tietty viini listassa on nimenomaan valittu jonkun tietyn ruoan seuraksi. Typerämpää on esittää tietäväistä jos ei kerran sitä ole, tieto karttuu vain kokeilemalla ja ottamalla asiasta selvää. Kysymällä neuvoa asiantuntijalta saat parhaan tuntuman siihen, miten viini ja ruoka voi olla yhdistelmänä täydellinen. Valitettavasti hyvät viinit myydään useimmiten vain pulloina, jolloin laseittain tilaaminen ei anna mahdollisuuksia kovin laajaan kokeiluun.
Kun tarjoilija on kaatanut lasiisi tilkan viiniä, pyörittelet lasia hieman niin että viini pyörii sen sisällä, sen jälkeen nuuhkaiset viiniä ja otat pienen siemauksen. Tämän tarkoitus on vain todeta, että viinissä ei ole vikaa. Jos viini ei maistu tai haise etikalle tai muuten oudolle, voit nyökätä hyväksyväsi viinin. Tarkoituksena ei ole siis antaa syvällistä analyysiä viinistä.
Makueroja huomaat varmasti kun kokeilet rohkeasti erilaisia viinejä, esim. jossain viiniravintolassa, mikäli semmoinen sattuu paikkakunnalta löytymään.- Punaviinin ystävä
Vihdoinkin tuli hyvä ja asiallinen vastaus. Todellakin, maistamisen tarkoitus on vain varmistaa, että viini on kunnollista. Ja ainakin hyvässä ravintolassa tarjoilijoiden pitäisi osata suositella sopivia viinejä; nimenomaan viineistä tietävät kysyvät yleensä tarjoilijan mielipidettä.
Viiniä voi tilata laseittain 12, 16, 24 cl, ja Siljalla taitaa aika tavallinen olla 20 cl. Jos jostain syystä ei voi saada tilaamaansa määrää, tarjoilija kyllä kertoo sen.
Perusjuttujahan on se, että lihan kanssa juodaan punaviiniä, täyteläistä tumman ja vähemmän täyteläistä vaalean lihan kanssa, ja kalan kanssa valkoviiniä. Mutta ehdottomia sääntöjä ei ole, esim. lohen kanssa maistuu moni kevyt punaviini oikein hyvin. Ja sitten on se rose jne. - jsojfhsethjuw4pu
Kysy tarjoilijan suositusta: "meillä on tarjolla erittäin hyvää talon viiniä" - pullo joka avattiin toissaviikolla mutta ei mennyt kaupaksi....
- tarjoilijatar
Siis yleisimmät mitat on 12cl, 16cl ja 24cl, mutta myös 8cl käytetään. Ja kuten tuossa jotkut ovat jo neuvoneet, ei ole ollenkaan typerää kysyä neuvoa tarjoilijalta. Jos kyseessä on laadukas ravintola ja ammattitaitoinen tarjoilija, hänen tulee osata suositella sopivaa viiniä niin valittu ruoka kuin asiakkaan makumieltymykset huomioiden.
Viini maistatetaan vain, jos tilaat koko pullollisen. Suurin osa suomalaisista vain ottaa ja kulauttaa maistoa varten kaadetun tipan kurkkuunsa ja tuumaa, että viiniltä maistuu. Eipä siinä ihmeempiä tarvikaan tehdä, jos et halua/osaa. Toki tarjoilija voi neuvoa sinua myös viininmaistossa, jos uskallat kysyä ja ravintolassa on sen verran rauhallista, että hänellä on aikaa. Eli ruuhka-aikaan ei kannata alkaa syvällisempää opastusta kyselemään.
Ja todellakin, myös hienossa ravintolassa voi tilata muutakin juomaa kuin viiniä. Esimerkiksi oluista pitäisi jo nykyään löytyä muutakin valikoimaa kuin yksi hanaolut jokaisesta itseään kunnioittavasta ruokaravintolasta. Ja jos et halua juoda alkoholia, myös alkoholittomia vaihtoehtoja kannattaa rohkeasti kysyä. - harjoittelua
Jos tarjoilija kaataa lasiin vähäsen ja jää odottamaan, niin siitä maistat vähäsen ilman kummempia nuuhkimisia ja nyökkäät. On turhaa alkaa nuuhkimaan ja hienostelemaan jos ei ole asiantuntija.
Suosittelen koko pullon tilaamista (ehkä löytyy myös pieni pullokoko). Jos tilaa lasillisen, vaikkapa 12cl, niin sitä ei tarvitse maistella kun se tulee suoraan sellaisenaan. (tai voihan siitäkin maistaa vähäsen heti jos tuntuu että se tarjoilija jää siihen seisoskelemaan.)
Viinejä on aivan erimakuisia olemassa. Itse aloitin viinien juonnin siten, että selvitin mikä makuominaisuus vaikuttaa mitenkin. En ole erityisen kokenut, mutta nyt tiedän, että jos juon punaviiniä, niin siinä olisi hyvä olla jäännössokeria jotain35-100g/L maistuakseen minulle. Tietysti muitakin seikkoja on olemassa. Valkkareissa vähän sama juttu, kuivat ei yleensä minulle maistu ihan yhtähyvin.
Älä tilaa halvinta tai varsinkaan toiseksi halvinta viiniä äläkä ole tietävinäsi viineistä mitään jos et tiedä. Keskustele tarjoilijan kanssa jos hän puhuu suomea. Ehkä saat jopa maistiaiset jos paikassa on sellainen hyvä ja rento meininki. Liian ylihienot jäykkisraflat on vähän vaikeampia paikkoja.
Viinien nimistä ei saa mitään tolkkua ellei ole perehtynyt, niitä on miljoonaa eri nimistä olemassa.- HAHHAHHAHHAA
MISSÄÄN hyvässä, ruoan kanssa juotavassa punaviinissä ei ole tuollaista sokerimäärää :) Tuollaisen sokerimäärän löytää lähinnä jostain harvoista jälkiruokaviineistä ja sorbuksesta. Joten aloittajalle, älä ainakaan tilaa ravintolassa punaviiniä pyytämällä viiniä, jossa olisi sokeria 100g/litra. LOL.
- _psv jh
se korkin nuuhkiminen on erittäin tärkeää. jos´korkin tuoksu ei miellytä, asiakkaalla on täysi oikeus pyytää tarjoilijaa pyllistämään ja vetämään housut alas, jolloin asiakkaan on helpompi työntää ko. korkki tarjoilijan anukseen. Samppanjapullon korkin nuuhkimatta jättäminen on vakava rikos, erittäin vakava - sen tekiemättä jättämisestä voi joutua linnaan
- der naselklünge
vedät vaan tiukat huikat pulonsuusta ja sanot että hae kyyppi lisää tässä on sen verta joutuista bukee,
samalla isket silmää ja palvelu on taattu. ei kannata välittää noista sen enempää, sinähän sen laskun
ja niiden palkat maksat. - kuyrkry8ktkr
der naselklünge kirjoitti:
vedät vaan tiukat huikat pulonsuusta ja sanot että hae kyyppi lisää tässä on sen verta joutuista bukee,
samalla isket silmää ja palvelu on taattu. ei kannata välittää noista sen enempää, sinähän sen laskun
ja niiden palkat maksat.ja jos ei ruoka miellytä niin kuse amppeliin -sukupuolesta riippumatta. asiakas on aina oikeassa
- justa
Olen huomannut, että kotona ainakin se korkin nuukaiseminen kannattaa. On jäänyt viini juomatta (joskin sitäkin pitää vähän maistella). Ei kai ravinolassakaan ole sen kummpaa, jos korkkia tarjotaan nuuhkittavaksi.
- 567689765
Protip: kirjasto on pullollaan etikettikirjoja, jotka käsittelevät kaikkea aina juhlista ja pukeutumisesta lahjoihin ja viineihin. Näistä löytyy varmasti apua!
Äläkä ota liian raskaasti koko asiaa, koska ainut ero sinun ja "sivistyneen" ihmisen välillä on parhaassa tapauksessa yksi kirja...ja mitä tämä kertoo koko asian vakavuudesta? Niinpä.- A votre santé
Kuten useammassa viestissä on jo todettu niin kysyminen ja neuvonpyytäminen ei ole koskaan väärin. Noloimmat tapaukset ovat kun esittää tietävänsä ja osaavansa enemmän kuin on totta. Ensimmäinen sääntö on, että oma suu kertoo parhaiten mikä itselle sopii.
- OM
Samalla tilauksella esim. kuin kotiinkuljetus Pizza-taxit yms. , viinipullon tai olutpakin kanssa, ...tai Alkon oma autolähettipalvelu käytössä, jos 24 tuntia esim. juhla-ajankohtina, sekä loma-aikaan...
- krokki
Ehdotit, etta pitaisi olla viini-ja oluttaxi. Taalla meilla Ranskassa voi tilata kotiin myos viinia samalla pizzan kanssa.
Kuka vaitti, etta Rosso-ravintolat ovat "hienompia". Itse pidan niita lahinna rentohenkisina kanttiineina.
Ruoka ei ole erityisen hyvaa, mutta tarjoilijat ovat ystavallisia. Olen kaynyt Helsingin, Keravan ja Jarvenpaan Rosso-ravintoloissa ja aina on sama ilmapiiri, ketju kun on.
- Haistelija
Korkin haisteleminen ei ole aina asiaan kuuluvaa. Nykyään aika useissa viineissä on synteettinen korkki eikä "korkkki korkki".
- jooh...
Kysy. Kysyvä ei tieltä eksy, ja se vasta tyhmältä vaikuttaa jos esittää tietävänsä, ja toinen joka tietää näkee sen ;) Kysyminen on helppoa, eikä näytä ollenkaan typerältä jos et itse sitä häpeile... Ja oppii uutta. Tyhmempää ihmistä ei olekaan kuin kauhean viisas ihminen.
- -viinimies-
Sorbus on aika kitkerää mutta Aperita on erinomaista. Kannattaa oikeasti kokeilla.
Pullollinen riittää sillä kaksi on ihan liikaa.- kukkis43
Hienossakin ravintolassa olen joutunut palauttamaan pullon, korkki hais hirveäle hiirikellarille ja viini samalle. Ei siis kaikki tarjoilijat huomaa moista. Toisella kerralla viini ihan etikaksi mennyt. Voi reilusti myös sanoa jos ei tykkää, suomalaiset vaan yleensä nyökkää-hyvää on vaikkei yhtään tykkäis.
- Reinold
kukkis43 kirjoitti:
Hienossakin ravintolassa olen joutunut palauttamaan pullon, korkki hais hirveäle hiirikellarille ja viini samalle. Ei siis kaikki tarjoilijat huomaa moista. Toisella kerralla viini ihan etikaksi mennyt. Voi reilusti myös sanoa jos ei tykkää, suomalaiset vaan yleensä nyökkää-hyvää on vaikkei yhtään tykkäis.
Niin no, viini maistuu oletuksena huonolta. Toiset vähän huonommalta kuin toiset. Jos ei ole viinituntija niin voi jäädä pullo palauttamatta kun luulee että etikkaisuus kuuluu asiaan. Parempi juoda vaikka Coca Colaa, korkkivian huomaa heti, silloin juoma ei sihise.
- Mikon kamu
Varsinkin äijäporukassa kaikkiin, tarjoilijaa myöten, tekee vaikutuksen entisen duunikaverini Mikon bravuuri: heiluttele viiniä lasissa, ota huikka, makustele ja kysy: "Paljonkos tässä on niitä prosentteja?"
- transsi
Ensinnäkin osta koko pullo pöytään niin ei tarvi miettiä senttimääriä. Valitse sellainen viini listalta jossa eniten prosentteja! Tarjoilijan sen tuodessaan voit sanoa että viini on sinulle tuttu joten et tarvi maistamista!
Pöydässäsi kunnon pottu vinkkua vedä siitä!- ghahara
"miten esittää sivistynyttä ja mitä tapoja tähän esittämiseen on?"
on se hienoa että ihmiskunta on kehittänyt sivistyksen koodit joita noudattamalla voi sitten leikkiä sivistynyttä..
- spesialisti!!!
Jos haisee vanhalle ladolle niin vaadit uuden pullon.
Korkkivikaista paskaa ei kannata hyväksyä.- sanoa.
Tarjoilijalle,viini on aika hapanta,mutta menettelee.Älä koskaan sano,ompa tässä vaniljainen maku,ehkä hieman toffeelle vivahtava...Viinihän yleensä valmistetaan rypäleistä,silloin siinä ei voi maistua muu,kuin rypäle. Kaikki muu potaska on maistelijan mielikuvituksen tuottamaa.
- huljauttanu sen
korkin peppusilmääni tulpaksi
- Ammattilainen.
Paras tapa on pistää tarjoilija hommiin ja kysyä mitä hän suosittelee ko ruoan kanssa. Toimii aina! Sitä varten tarjoilijat ovat!
- Älykääpiöinen
Mitään korkkeja. Haluaisin nuuhkaista tarjoilijaa. Ja saako kysyä, onko jo korkattu?
Ja yleiseksi tiedoksi, valkkari paranee huomattavasti, jos lisää kossua suhteessa 50/50. Pienemmällä kusemisella parempi humala. - yäk
Älykääpiöinen kirjoitti:
Mitään korkkeja. Haluaisin nuuhkaista tarjoilijaa. Ja saako kysyä, onko jo korkattu?
Ja yleiseksi tiedoksi, valkkari paranee huomattavasti, jos lisää kossua suhteessa 50/50. Pienemmällä kusemisella parempi humala.Niin tarjoilijalla saattaa olla ns, bakteerivaginoosi joka haisee pahalle, kuten tiedät, eli hapansilakalle;-)
- Viinistelyä
yäk kirjoitti:
Niin tarjoilijalla saattaa olla ns, bakteerivaginoosi joka haisee pahalle, kuten tiedät, eli hapansilakalle;-)
Sanokaapa, miksi tarjoilijan maistattaessa viiniä sitä kaadetaan vain pikku tilkka lasin pohjalle? Usein määrä on niin pieni, että haistelu ja maistelu jää kovin niukalle. Suosiolla voisi kaataa reilusti. Jos viini on sitten pilaantunut, se joka tapauksessa menee (tai pitäisi mennä ) viemäriin. En ole koskaan tätä logiikkaa ymmärtänyt.
- Älykääpiöinen
Viinistelyä kirjoitti:
Sanokaapa, miksi tarjoilijan maistattaessa viiniä sitä kaadetaan vain pikku tilkka lasin pohjalle? Usein määrä on niin pieni, että haistelu ja maistelu jää kovin niukalle. Suosiolla voisi kaataa reilusti. Jos viini on sitten pilaantunut, se joka tapauksessa menee (tai pitäisi mennä ) viemäriin. En ole koskaan tätä logiikkaa ymmärtänyt.
Niinpä. Itsekin olen joutunut toteamaan viinin viallisuuden vasta seuraavana aamuna. On aiheuttanut pahanlaista pääntautia. Joskus jopa oksennuttanut. Korkin nuuhkaisut ja maistelu eivät näin ollen vikaista viiniä paljasta. Kuluttajan suoja on retuperällä.
Adressi nettiinkö?
- Maitoa kiitos
Tilasin viiniä, mutta sain kokonaisen pullon. Siitä seurasi, että olin aterian lopussa aika humalassa. Voin sanoa, että hävetti! Se oli kuitenkin aika hieno ravintola, Rosso nimittäin. Nykyään tilaan ihan suosiolla tuopin maitoa enkä yritäkään hienostella.
- nälkäinen nautiskeli
Myös minä menin tilipäivän jälkeen juuri tällaiseen hienompaan Rosso-nimiseen ravintolaan. Samoin tilasin viiniä ja pannupitsan. Se viini tuotiin pöytään heti mutta pitsa viipyi. Olisiko ollut uusi ruokalaji kokille.
Nautiskelin sen pullollisen pois ja tilasin laskun. Maksoin ja läksin pois. Kotimatkalla oksensin isosti kerran ja vähän toisella kertaa. Aamulla ihmettelin kun oli kova nälkä. Katsoin laskua ja siinä oli veloitettu vain se viinipullo. Olisiko minua petetty? Onko teille muille käynyt joskus näin? - maailmankansalainen.
nälkäinen nautiskeli kirjoitti:
Myös minä menin tilipäivän jälkeen juuri tällaiseen hienompaan Rosso-nimiseen ravintolaan. Samoin tilasin viiniä ja pannupitsan. Se viini tuotiin pöytään heti mutta pitsa viipyi. Olisiko ollut uusi ruokalaji kokille.
Nautiskelin sen pullollisen pois ja tilasin laskun. Maksoin ja läksin pois. Kotimatkalla oksensin isosti kerran ja vähän toisella kertaa. Aamulla ihmettelin kun oli kova nälkä. Katsoin laskua ja siinä oli veloitettu vain se viinipullo. Olisiko minua petetty? Onko teille muille käynyt joskus näin?Olin tällaisessa paremmassa ravintolassa viikonloppuna (muistaakseni maailmallakin tunnettu MCDonald's- ketju) ja siellä ei tarjoiltu ollenkaa viiniä? En kehdannut kysyä asiaa tarjoilijalta.
- 8+15
maailmankansalainen. kirjoitti:
Olin tällaisessa paremmassa ravintolassa viikonloppuna (muistaakseni maailmallakin tunnettu MCDonald's- ketju) ja siellä ei tarjoiltu ollenkaa viiniä? En kehdannut kysyä asiaa tarjoilijalta.
No voi lol! Se on motoristiravintola eikä siellä tietenkään tarjoilla alkoholia ettei vaan MC-miehet joutuisi kännissä ajelemaan käytyään syömässä.
- lasi vettä
Pyydä tarjoilijaa suosittelemaan jotain, ja tarjoilija suosittelee viiniä X. Yleensä tarjoilija sanoo, että mitä määriä (senttilitroja) voi tilata. Sitten vaan tilaat. Voi olla, ettei nykyään senttilitroistakaan enää kysytä. Tarjoilijan tehtävähän on opastaa asiakasta ja auttaa valinnoista, ja harva asiakas on viininen tuntija (en minä ainakaan ole).
Rohkeasti vaan!
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla1145925Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta324037- 823342
Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä182976Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2522034Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?881994- 1431775
Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui421763Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau81686Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu881559