Hiljainen rotu?

shhh...

Olen parin vuoden sisällä hankkimassa koiraa ja olen tutustunut moniin eri rotuihin. Haluaisin kuitenkin täältä sen enempää muita kriteerejä selittämättä kysyä, mitkä rodut olisivat mahdollisimman hiljaisia rotuja? Asun ja tulen varmasti jatkossakin asumaan isossa kerrostaloasunnossa, joten naapurit pitäisi ottaa huomioon tässä rodun äänekkyyttä miettiessä. Tiedän kyllä, että täysin mykkää rotua ei olekaan, mutta en kaipaa vahtikoiraa enkä ylipäätänsä hälyttävää rotua, joka haukkuu jokaisen risahduksen kuullessaan.

Ehdotuksia?

28

13155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutkriteerit

      Suosittelen ensin etsimään rotuja muilla kriteereillä kuin haukkumattomuudella. Mieti, minkälaisen koiran haluat koiran mm. koon, turkinhoidon ja harrastusten suhteen. Oma koirakokemuksesi tulee myös ottaa huomioon rotua valitessa, ei siis liian vaikeaa koiraa ensikoiraksi. Kun olet löytänyt mieleisiä rotuja, karsi kovasti haukkuvat rodut pois. Melkein jokainen rotu sopii kuitenkin myös kerrostaloon, kun tottuu kerrostaloasumiseen pennusta lähtien. Katsele vaikkapa seurakoiraryhmästä tai vinttikoiraryhmästä rotuja, ne eivät yleensä ole kovin haukkuherkkiä.

      Jos kerrot lisää minkälaista koiraa olet etsimässä, osattaisiin paremmin ehdotella rotuja.

      • shhh...

        Siis totta kai olen jo miettinyt millaisen koiran haluan. Mutta haluaisin kuulla eri vaihtoehtoja hiljaisemmista roduista, joista voin sitten tarkemmin katsella ja ottaa selvää muita rodun ominaispiirteitä, ja päätellä, sopisiko rotu minulle. Muita kriteerejä olisi esim. koon osalta saisi olla keskikokoinen-pieni (ei niin väliä) ja turkki mieluiten ei trimmattava. Mutta tosiaan, sen takia kirjoitinkin, että "sen enempää muita kriteerejä selittämättä", koska haluaisin nyt tällä hetkellä vaan tietää mitkä rodut olisivat niitä hiljaisempia.


      • Basenji
        shhh... kirjoitti:

        Siis totta kai olen jo miettinyt millaisen koiran haluan. Mutta haluaisin kuulla eri vaihtoehtoja hiljaisemmista roduista, joista voin sitten tarkemmin katsella ja ottaa selvää muita rodun ominaispiirteitä, ja päätellä, sopisiko rotu minulle. Muita kriteerejä olisi esim. koon osalta saisi olla keskikokoinen-pieni (ei niin väliä) ja turkki mieluiten ei trimmattava. Mutta tosiaan, sen takia kirjoitinkin, että "sen enempää muita kriteerejä selittämättä", koska haluaisin nyt tällä hetkellä vaan tietää mitkä rodut olisivat niitä hiljaisempia.

        Basenji on haukkumaton, ei haise, eikä tarvii trimmata


      • Anonyymi

        Kyse oli rauhallisesta koirasta,itsellä oli Irlanninsusikoira ,rauhallinen ihana rotu.


    • Boxeri.

      Boxerit ovat koiria joilta et juuri ääntä kuule, jos hiljaisuus on ainoa tärkeä kriteeri. Mutta niitä kriteereitä kannattaa kyllä miettiä muitakin, kuten edellinen sanoi. Toisaalta, kyllä haukkuherkkäkin rotu sopii kerrostaloon. Silloin on vain opetettava koira hiljaiseksi sisällä. Se onnistuu jos tahtoa riittää.

      Itselläni on suomenpystykorva ja asumme kerrostalossa eikä naapurit valita koska koira ei sisällä juuri hauku, ellen itse ala sen kanssa riehua. Eikä tuo hiljaisuuden perusopettaminen vienyt kuin muutaman päivän jo aikuisen koiran muuttaessa taloon.

      • Anonyymi

        Mites meillä naapurisiis tahallisestihaukuttaa,koska vuosia haukkunut

        Jos kerran opettamalla päivissä hiljenee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites meillä naapurisiis tahallisestihaukuttaa,koska vuosia haukkunut

        Jos kerran opettamalla päivissä hiljenee

        Ulkona haukkuu


    • rohmu

      Suosittelen sydämellisesti bullmastiffia. etenkin, jos asuntosi on iso. tottuu kyllä kerrostalossa olemaan, eikä todellakaan väkytä! muutama painokas VUH! jos joku kolistelee ovella (ja tarkoitan, että just sun ovea, muuten ei kiinnosta), siitä ei kyllä naapurit voi suivaantua, kun ei kerran "jää" haukkumaan. äänikin on matala, joten ei ärsytä korvia :D
      tottahan koira on iso, mutta rauhallinen, sympaattinen ja rento otus!
      Meillä kotona 5kk vanha bullmastiffipentu. ei mitään tuhoa tehnyt, on itse rauhallisuus.

      • Bullibulli

        Meiltä löytyy pari vuotias bullmastiffi... Ne kerrat kun olen kuullut koiran haukkuvan voi laskea kahden käden sormilla. Enkä ole kuullut yhdenkään bullmastiffin muutakuin haukahtavan kerran tai pari, eli ei mitään räksyttäjiä.
        Meillä on ainakin todella rauhallinen koira, eikä riehu kotona ollenkaan, makoilee enimmäkseen ja tarkkailee. Ja tykkää katsella ikkunasta ulos. Eli ei tarvitse kotonakaan mitenkään kauheasti tilaa...
        Mutta ei ole mikään maailman helpoin koira, koska tykkää käyttää omia aivojaan päätöksen tekoon. Siitä ei siis saa (ainakaan helpolla) mitään tokokoiraa (poikkeuksia voi toki löytyä). Ja koiralta löytyy kokoa ja voimaa, joten koira pitäisi olla hallinnassa. Vanhempana eivät monestikkaan siedä toisia koiria iholleen, joten se ei ole mikään koirapuistoihmisen koira...


    • fghgjkhklul

      Paljon rotuja jotka ei hauku esim terrierit hyviä itselläni sidostesukkakoira eikä hauku turhia.

      Sanoisin että vahtivat(ns.ilmoittavat/hälyttävät rodut) ja pystykorvat pahimpia myös lapinkoirat usein helposti haukkuvia samoin joskus myös pikkusnautserit etc..toki koulutuskysymys mutta on toki roduissa eroja ja jotkut herkempiä haukkumaan kuin toiset.

      eli katso ensin rotu mihin tykästyt ja kysele sitten haukkumapuolta ja käy kennelissäkin katsomassa niin tiedät enemmän mitä saat.

    • yksi...
      • eihiljainen

        Basenji on haukkumaton rotu, mutta ei välttämättä hiljainen. Se osaa pitää kovaa ääntä jodlaamalla.


    • bbl bbl bbl

      Yleensä kaiken rotuiset koirat kasvavat kerrostaloissa hiljaisiksi. Nykyään jopa pystykorvia ja laumanvartijarotuja asuu >>hiljaisina>> kerrostaloissa. Siellä koirat eivät aikuisina viitsi herkästi ääniin ja ihmisiin reagoida, koska ovat pennusta asti tottuneet pitämään niitä normaaleina kotiympäristön tapahtumine, eli vaarattomina.

      Sen sijaan eroahdistuksesta voivat kärsiä >>haukkumalla>> minkä tahansa rotuiset koirat.

      • Koulutettuna

        Huskyt ovat hiljaisia sisällä, mutta varmasti liian vaativia aloittajan tarpeisiin. Suosittelisin jotain lyhytturkkista seurakoiraa. Koulutettuna "fifitkin" ovat loistavia koiria.


      • hjkjhgfdsa
        Koulutettuna kirjoitti:

        Huskyt ovat hiljaisia sisällä, mutta varmasti liian vaativia aloittajan tarpeisiin. Suosittelisin jotain lyhytturkkista seurakoiraa. Koulutettuna "fifitkin" ovat loistavia koiria.

        Ne ulvovat!!


      • Eikä ulvo
        hjkjhgfdsa kirjoitti:

        Ne ulvovat!!

        Meidän pojat ulvoo vain pyynnöstä =D


    • Kusti-Mutka

      Kaikki koirat voivat olla kovia haukkumaan tai sitten aivan hiljaisia rodusta riippumatta. Ystävälläni on suomenajokoira, jonka hän koulutti pentuna hiljaiseksi eikä se haukahtanut >>koskaan>> eläessään edes jänistä ajaessa. Siskollani taas on basenji, jonkan kanssa hän treenaa pk-hakua ja on opettanut koiransa ilmaisemaan kohdehenkilön haukulla.

    • hiljaisia rotuja

      afgaaninvinttikoira
      alaskanmalamuutti
      beagle
      bretoni
      cavalier kingcharlesinspanieli
      chow chow
      coton de tuléar
      englanninbulldoggi
      englanninsetteri
      englanninspringerspanieli
      englanninvinttikoira
      gordoninsetteri
      irlanninsusikoira
      italianvinttikoira
      kiinanharjakoira
      kultainennoutaja
      mopsi
      ranskanbulldoggi
      saluki
      samojedinkoira
      shih tzu
      tanskandoggi
      walesinspringerspanieli
      whippet
      vihikoira

      • no halloota

        Kolme vuotta sitten tämäkin juttu ollut, joten eiköhän se koira ole löytynyt tai paremminkin jättänyt ottamatta. Kun ei ole olemassa varmasti hiljaista koiraa.


    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri on seurallinen ja älykäs koira. Se on hiljainen ja sopii mainiosti kerrostaloon. Bostoninterrieri ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua ja lenkkeillä paljon. Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle.

      Turkki on helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Pesu tarvittaessa. Bostoninterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, pelastusetsintää ja näyttelyitä. Bostoninterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa ja allergioita. Elinikä 10-14 vuotta.

      • ahedth

        Bostoninterrieri joka ei saa paljon liikuntaa, ei voi olla onnellinen. Tosi energinen rotu joka kaipaa liikuntaa ja aktivointia. Toki rakastaa sohvalla löhöilyä, mutta vastapainoksi tarvii liikutaa! jokaisesta koirasta saa sellaisen että oppii pärjäämään ilman liikuntaa, mutta onko se oikein koiralle? Varsinkin näille energisille roduille.

        Hiljaisia rotuja ovat suurin osa molossiroduista
        Esim.ranskis,mopsi,bostonit,mastiffit,bokseri
        ja basenji


    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on älykäs ja hiljainen koira. Se on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa, joten se sopii myös ensimmäiseksi koiraksi. Turkki on melko helppohoitoinen. Se kammataan kerran viikossa. 2-3 kertaa kuukaudessa turkki harjataan hieman kosteana vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava.

      Pommilla ei ole metsästysviettiä, joten se pysyy hyvin omistajansa läheisyydessä ja kotipihassa. Pomeranian on terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja hammaspuutoksia. Pomeranian on pitkäikäinen. 15-vuotias pommi ei ole ollenkaan harvinainen näky.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Se on hiljainen rotu, joten sopii hyvin kerrostaloon. Maltankoira on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen. Se kiintyy omistajaansa erittäin syvästi. Maltankoira ei tarvitse paljoa liikuntaa, sille riittävät lyhyemmätkin lenkit. Turkki kammataan päivittäin, ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi.

      Maltankoiralla ei ole pohjavillaa, joten kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Pohjavillan puuttumisen vuoksi maltankoira sopii joillekin allergisille. Maltankoira on Suomessa jostain syystä melko harvinainen, mutta muualla maailmassa se on hyvin suosittu. Maltankoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Se on hiljainen koira, joten sopii hyvin kerrostaloon. Yorkshirenterrieri ei tarvitse paljoa liikuntaa. Kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Turkki harjataan ja öljytään päivittäin. Pesu kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi.

      Yorkshirenterrierillä ei ole taipumusta karkailuun. Se pysyy omistajansa läheisyydessä. Yorkshirenterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja näyttelyitä. Yorkshirenterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa ja silmäsairauksia.

    • Oodi

      Tiibetinspanieli. Se on hiljainen ja rauhallinen koira. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan muutaman kerran kuukaudessa, pesu tarvittaessa. Tiibetinspanieli ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa liikkua paljon. Tipsu on melko terve rotu. Sillä esiintyy silmäsairauksia ja epilepsiaa.

    • Bichon frisé

      Bichon frisé. Se on hiljainen ja pieni koira, joten se sopii mainiosti kerrostaloon. Bichon frisé on hyvä lemmikki kaikenikäisille, niin lapsille kuin vanhuksille. Se on onnellinen sekä kerrostaloyksiössä että maalaistalossa. Turkki harjataan pari kertaa viikossa. Pesu joka toinen viikko. Trimmaus 6-8 viikon välein.

      Bichon frisé ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kävellä pitkiäkin lenkkejä. Se pysyy omistajansa lähellä, tällä rodulla ei ole taipumusta karkailemiseen. Bichon frisé on melko terve rotu. Sillä esiintyy allergioita, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoa. Elinikä 12-15 vuotta.

    • Japanese chin

      Japanese chin. Japanese chin on hiljainen koira, joten se sopii erinomaisesti kerrostaloon. Se on pieni ja suloinen rotu. Luonteeltaan se on kiltti ja seurallinen. Se on helppo kouluttaa ja on sopiva rotu ensimmäiseksi koiraksi.

      Japanese chinin sanotaan olevan kissamainen koira. Sillä on joitakin kissamaisia tapoja, kuten naaman peseminen etutassuilla. Tykkää liikunnasta, mutta tyytyy myös lyhyempiin lenkkeihin. Japanese chin pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karata omille teilleen.

      Turkki on helppohoitoinen, se ei takkuunnu helposti. Harjataan silloin tällöin. Japanese chin ei kuulu terveimpiin koirarotuihin, mutta ei sairaimpiinkaan. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja sydänvikoja. Suuret ja ulkonevat silmät ovat alttiita tapaturmille.

      Japanese chinin kanssa voi harrastaa agilityä. Se viihtyy kuitenkin erinomaisesti myös pelkkänä kotikoirana ilman harrastuksia, koska sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus oli seurakoirana oleminen. Sallitut värit ovat mustavalkoinen ja punavalkoinen, joista mustavalkoinen on hieman yleisempi.

    • Anonyymi

      Skotlannin terrieri

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe