vanhus

jehhuu

minulla nyt emälintu jo 11v. vuosi sitten uros kuoli ja emä on sen jalkeen alkanut voimaan paremmin.ei se aina vaadi sitä että heti ostaa uuden kaverin. seuraa vai linnun mielialaa, aluksi meinasin ostaa sille parin mutta huomasin ettei se tarvitsekkaan.

1

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siivekkäidenkaveri

      Vaan linnulle, hyvä TROLLI!

      Vaikka sinun mielestäsi undulle ei tarvitse ostaa kaveria, ei se tarkoita etteikö undusi tarvitse kipeästi seuraa - se pari ei tule nimittäin SINULLE.. Onko käynyt mahdollisesti pienessä mielessä?

      On täysin luonnotonta, vastuuntunnotonta, lapsellista ja ilkeää pitää undulaattia yksin. Miksikö?
      Ihan ensiksikin, linnut ovat hyvin alkuperäisiä lemmikkejä eivätkä ne ole domestikoituja lemmikkejä niinkuin koirat, kissat, kanit, hamsterit... Ne eivät ole olleet tarpeeksi pitkään ihmisen kanssa vaan ovat hyvin alkuperäisiä, myös niiden vaistot, vietit ja luonto on alkuperäisessä muodossaan. Jopa tyhmin ihminen osaa yksinkertaisen laskun: 1 - 1 = ? ..Tämä alkuperäinen undulaatti elää luonnossa jopa MILJOONIEN yksilöiden parvissa, ne eivät ikinä eivätkä koskaan lähde parvensa luota, niiden elämä ON parvessa koska niiden luonto sanoo vahvasti niin. Ne on miljoonia vuosia elänyt sillä tavalla ja undulaatit ovat siksi henkeen ja vereen parvilintuja eikä niistä huvikseen noin sanota. Toisin kuin neitokakadut jotka elävät pareittain, arat jotka ruokailevat yhdessä tai aratit jotka pesivät yhdessä, nämä linnut on kaikilla mahdollisilla tavoilla luotu parveen ja ne tietävät että yksin oleva undu on kuollut undu, myös ns. luontoäiti tajuaa tämän ja yrittää mahdollisesti korjata yksin jääneen undulaatin pois.

      Sama kuin ihminen joka suljetaan paikkaan jossa on vain leijonia eikä hän ymmärrä niistä mitään, mutta pelkää niitä.. Vaikka leijonat ovatkin kivoja kun lopettaa niiden pelkäämisen ja luottaa ettei ne aina tapa kun ne kulkevat ohitse, et ymmärrä miksi ne välillä tulee ja hypähtää vaikka sinua vasten, karjahdellen pyörii sinun ympärilläsi, tai kun se isoin tulee makaamaan viereesi ja tuijottaa silmiä räpäyttämättä sinua silmiin - mitä se haluaa? Miksi pari leijona seuraa sinua välillä? Miksi tuo yksi tuijottaa kokoajan? Kun kävelet, yht'äkkiä yksi leijona karjahtaa sinulle ja alkaa murisemaan, kävelee vähän uhkaavasti suuntaasi, kääntyen kuitenkin takaisin, mutta edelleen tulee hiljakseltaan lähemmäs - mitä se haluaa? Aikooko se tappaa? Mitä teit väärin?
      Tällainen ajaa ihmisenkin järjiltään, ja linnut ovat valitettavasti fiksuja. Yksinelävät undulaatit alkavat helposti muodostaa ongelmakäyttäytymistä, ne alkavat nyppimään (stressin / pelon / masentuneisuuden vuoksi. Parvi tarjoaa myös aktiviteetteja), kesykin lintu KÄRSII sillä sekunnilla yksinäisyydestä kun ihminen poistuu näkyvistä, villi kärsii KOKOAJAN JA JOKA SEKUNTI koska niillä ei ole mitään vaistoa siitä mitä niiden pitäisi tehdä kun ovat yksin, sillä luonnossa ne eivät ikinä ole yksin. Yksineläminen tuottaa stressiä (undut ovat parvissa mm. turvan vuoksi), eikä ole undulaatin arvoista elämää olla ikinä ilman lajiseuraa vaikka olisikin kesy, ellei sitten ole käsinruokittu jolloin lintu kuvittelee olevansa osa ihmisparvea.

      Joku joskus täällä väitti että ihmisen länäolo riittää seuraksi - VÄÄRIN.
      Missään nimessä ihmisen läsnäolo ei riitä varsinkaan undun seuraksi ellei ole käsinruokittu lintu. Ja silloinkin vain jos ihminen ei ikinä jätä lintuaan, EI IKINÄ EIKÄ KOSKAAN - kyllä, tarkoittaa myös öitä.

      Joku sanoi että toisten lintujen, vaikka kyse onkin suuremmasta tai eri lajista kelpaa undulle - VÄÄRIN.
      Undulaatit ovat todella vokaalisia ja tämä onkin avain undujen sosiaalisuuteen. Valitettavasti mikään muu laji kuin undulaatit ja peipot eivät pidä jatkuvasti ääntä, tosin undut voittavat peipot tässäkin.
      Undulaatti on hyvin ilkikurinen (utelias) ja tykkää suurimpien kaijojen jalkoihin hyökkäillä. Vähänkään isommat kaijat saavat aikaiseksi helvetinmoista tuhoa undulaatille, joten niitä ei ikinä tule yhdistää.
      Tarpeeksi seuraa ei myöskään kanarialinnut tai peipot anna undulaatille vaikka läheltä samaa kokoa ovatkin. Peipot eivät kommunikoi undulaatin haluamalla tavalla, lisäksi undu on kookkaampi kuin peippo ja helposti saa koko peippoparven pakokauhun valtaan. Lisäksi yksikin vaikka leikkimielinen nokkaisu undulta voi katkoa peipolta siiven tai jalan, myös pelästyessään undu voi törmätä peippoon ja tappaa tämän. Vain vastuuntunnoton paskiainen ottaa sellaisen riskin.
      Sama kun pistäisi kissan ja undulaatin samaan tilaan koska "kissa on kiva". Kissa voi olla kiva mutta se on myös SAALISTAJA henkeen ja vereen. Kivakin kissa lisäksi leikkii, ja kivallakin kissalla on kynnet jota kivakin kissa käyttää leikeissään.
      Kivakin kissa on lihansyöjä, ja lihansyöjillä - oli kivoja tai eivät - omaavat suussaan ja kehossaan bakteereita jotka joutuessaan undun (tai minkä tahansa linnun) sisälle joko haavan tai suun kautta on kohtalokasta linnulle ja pitäisi (ihan eläinkääkärien mukaan) hoidattaa atibiooteilla, varsinkin jos kyse on haavasta.

      Huh. Tiedän että tämä oli aloittajan puolelta vitsi, eli trolli näin tuttavallisimmin, mutta kunhan tämän lukijat nyt ymmärtävät ettei tämän vitsinkaltaisesti pidä toimia :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe