Orkideat

flora&fauna

Mahtaako kukaan tietää löytyykö san Miguelilta minkäänlaista orkideapuutarhaa tms.

3

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietooni ei ole tullut, että São Miguelilla kasvatettaisiin orkideoita eikä muitakaan kukkia merkittävästi. Terceiran saarella on ollut mielenkiintoa orkideoiden kasvatukseen. Saari on tällä hetkellä Kanarian jälkeen yksi Euroopan suurimpia proteoiden tuottajia. Terceiralla kasvatettuja proteoita päätynee Suomeenkin Hollannin kautta.

      • flora&fauna

        Kiitos vastauksesta.
        Olen yrittänyt myös etsiskellä jonkinlaista luetteloa kasveista, joita siellä on ja kukkii mikä milloinkin, mutta vähän heikolla menestyksellä. Onkohan sellaista luetteloa vielä tehtykään?
        Tarkoitus olisi tulla paikanpäälle tarkistamaan alkukevään kukkijoita jo ensi viikolla, jos lennot sallivat.


      • flora&fauna kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta.
        Olen yrittänyt myös etsiskellä jonkinlaista luetteloa kasveista, joita siellä on ja kukkii mikä milloinkin, mutta vähän heikolla menestyksellä. Onkohan sellaista luetteloa vielä tehtykään?
        Tarkoitus olisi tulla paikanpäälle tarkistamaan alkukevään kukkijoita jo ensi viikolla, jos lennot sallivat.

        Tiedossani ei ole varsinaista luetteloa kukkivista kasveista kukinta-ajan mukaan. Erilaisia oppaita kyllä on saatavana täällä Ponta Delgadassa kirjakaupoissa. Nettilähteisiin en ole perehtynyt.

        Näyttävin kukkiva kasvi Azoreilla on hortensia, jonka kukinta alkaa touko-kesäkuun vaihteessa ja jatkuu syyskuun alkupuolelle saakka. Huippunsa se saavuttaa heinäkuussa. Kukinnan ajoittumiseen ja kestoon vaikuttaa ratkaisevasti kasvupaikan aurinkoisuus ja kosteus. Aurinkoisilla paikoilla kasvavien hortensioiden kukat aukeavat aikaisin ja kuihtuvat nopeammin kuin varjoisilla paikalla sijaitsevien. Katvepaikoissa kasvavien hortensioiden tuoreita kukintoja saattaa nähdä vielä marraskuun alussakin.

        Kesä-heinäkuulla kukkii afrikkalainen sinisarja (Agapanthus praecox), jota näkee sekä puutarhoissa että teitten varsilla.

        Heinäkuulla aloitta kukintansa tuoksuinkivääri (Hedychium gardenarum), jota on runsaasti metsissä teitten varsilla mm. Furnasissa ja Nordestessa.

        Syyskuun toisella puoliskolla kukkii amaryllis (Amaryllis belladonna). Tämäkin kasvi on tavallinen tien varsilla.

        Syksyn edistyessä puhkevat kukkaan jukkapalmut. Niitä ei ole runsaasti, mutta ne ovat näyttäviä. Marras-joulukuulla väriä Ponta Delgadaan tuovat kukinnoillaan kniphofiat. Samoihin aikoihin aloittavat kukintansa kolibrikukat, joiden kukinta jatkuu yhä. Joulukuussa alkaa näkyä myös kamelioiden kukkia. Kamelioiden kukinta jatkuu joidenkin lajikkeiden osalta aina toukokuulle saakka. Tunnettu kamelioistaan on Furnas, jossa pidetään helmikuun lopulla/maaliskuun alussa kamelianäyttely. Myös Ribeira Grandessa on ollut pienimuotoisia kamelianäyttelyitä.

        Atsaleoiden kukinta ajoittuu helmi-toukokuulle. Niitä kasvaa mm. teiden varsilla ja sekä Furnasin että Sete Cidadesin kraatterijärvien alueella.

        Kesällä värittävät puutarhoja bougainvilleat. Tällä hetkellä kukkivat mm. kliiviat ja sinisateet (Wisteria sinensis). Keskikesällä kukkaan puhkeaa maorihehkupuu (Metrosideros excelsa), joka São Miguelilla on varsin tavallinen puisto- ja kaupunkipuuna. Punaiset kukat ovat myös tulipuussa, joita tosin on kovin vähän.

        Kesän kukkivia pensaita on oleanteri (heinä-elokuu). Yleisesti aitakasvina käytettävä kiinanruusu (hibiscus) kukkii hyvällä säällä ympäri vuoden. Joulukuulla muistuttaa tulevasta juhlasta joulutähden kukin pensas, joka portugaliksi tunnetaan nimenllä manhãs-de-pascoa.

        Tämä esitys ei suinkaan ole kaiken kattava. Pääasiallisimmat kukkivat kasvit ovat joka tapauksessa hortensiat, atsaleat ja kameliat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe