vauva lomalle

tipsuböö

hei
nyt tarvii kokemuksia millaista on ollut matkalla vauvan kanssa?

Matka heinäkuussa Bulgariaan ois tiedossa. Mukaan olisi lähdössä 2v, 6kk, 5kk ja 3kk lapset.

Miten mennyt lennot? Entä kuumuus? Meneekö maha sekaisin? Muita ongelmia? Olen kuullut, että pienet on saanut jotain keuhkosairauksia matkalla? Mitä mahdollisesti ja mistä johtuu?

Kaikki tieto ja kokemus tarpeeseen, kun vielä mahdollisuus jättää pienimmät kotiin. Vaikea päättää raskiiko jättää kotiin vai kannattaako noin pieniä ottaa mukaankaan???

6

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      teitä on lähdössä? (kaikki lapsethan eivät voi olla saman henkilön)

      • ei lomaa

        ^ Voihan ne saman isän olla. ;D

        Mutta se vauvan hoito on ihan samanlaista ulkomailla kuin Suomessakin, joten vanhemmalle se ei mitään lomaa siitä hommasta ole.


    • tipsuböö

      lapsia siis olisi lähdössä 6 ( 15v, 2*2v, 6kk, 5kk ja 3kk) ja aikuisia 7.

    • on meitä

      ja miksi ette pysy kotona ja vielä tuonne....kaikkea sitä saa lukea. Ja takuulla maha sekaisin...keuhkosairauksia....mitä ihmettä sinä tarkoitat tällä????? Ei mitään järkeä tuossa reissuaa vaikka ei tuberkelia saakkaan tai ripulia.

      • tipsuböö

        pyysin kokemuksia, en lastenvihaajien kommentteja, kiitos.


    • surfclub

      Kyllä vauvaikäisen kanssa on helppo reissata olettaen tietysti, että vauvalla ei mitään suurempia ongelmia ja nukkuu suht hyvin yöt yms. Me ollaan tehty useita kaukomatkoja nyt vuotiaan kanssa, mm. 3 kaukomatkaa ennen 1. ikävuotta. Suurin ongelma ihan alle puolivuotiaan kanssa reissattaessa on mielestäni nimenomaan kuumuus ja auringonpaiste, joka jonkinverran rajoittaa vanhempien tekemisiä (mm. rannalla ei voi olla niin pitkää aikaa tms.). Minusta nuo uv-suojavaatteet ovat tosi käteviä ihan vauvasta taaperoon, eivät hiosta, kuivuvta nopeasti ja vältytään enimmältä ausinkorasvan kanssa läträämiseltä. Kasvoihin olen kyllä käyttänyt pienelläkin vauvalla apteekista saatavaa vain fysikaalisen suojan sisältävää aurinkovoidetta.

      Lentojen kanssa en kyllä usko, että on mitään ongelmaa etenkin kun noin lähelle reissaatte. Tarpeeksi vaan viihdykettä lapsille ja isommille naposteltavaa yms. Lentokentillä on minusta jokin kantolaite kätevä, esim. Manduca tms. Joskus ei nimittäin saa esim. rattaita portille asti tai vastaavasti määränpäässä rattaat tulevatkin matkatavarahihnoilla muiden laukkujen mukana, jolloin saattaa joutua käsissä kanniskelemaan vauvaa pitkän aikaa.

      Meillä lapsi ollut kerran matkalla lievästi sairaan, sillloin flunssassa. Mitään vatsaoirieta ei ole ollut. Itse olen kantanut siihen asti omat ruoat mukana kunnes lapsi on syönyt hyvin samaa ruokaa kuin mekin eli n. 1-vuotiaaksi asti. Toki kohteistakin lastenruokaa löytyy, mutta minusta ollut helpompaa, kun ei ole tarvinnut stressata ruoka-asioista ja siitä kelpaako jokin ruoka vauvalle. Myös korvikkeet yms. olen kantanut mukana. Ihan pienellä vauvalla on pieni riski saada vatsatauti, jos vauvaa hoitavat henkilöt huolehtivat itse hyvin käsihygieniastaan, myös konttaavalla lapselle pienehkö riski vaikkakin vähän suurempi kun saattaa laittaa maasta jotain suuhun yms., mutta riski on helposti omilla toimilla minimoitavissa. Suurin riski lienee lapsilla, jotka syö samaa ruokaa kuin aikuisetkin eli tässä tapauksessa tuolla 2-vuotiaalla lapsella, jolle kannattaa ehdottomasti ottaa hepatiitti -a rokotus.

      Itse en olisi halunnut jättää vauvaa matkan ajaksi kotiin, minusta esim. viikon matkan ajalta tuleva poissaolo on liian pitkä aika vielä kaksivuotiaallekin, saati imeväisikäiselle. Kyllä lapsen kanssakin matka tuntuu lomalta, vaikka toki loma on erilainen ja etenkin pienen vauvan kanssa lomaan liittyy paljon sitä vauvan perushoitoa. Meille helpointa lomaa lapsen kannalta on ollut se aika, kun lapsi ollut n. 6-8 kk: lapsi ei silloin vielä kävele, mutta toisaalta nukkuu yöt jo melko hyvin (meillä korkeintaan 1 heräily yössä), syö jo jonkin verran kiinteitä, nukkuu vielä useammat päiväunet yms. Vähiten lomaa on ollut silloin kun vauva 3 kk, koska silloin loma koostuu lähinnä vauvan hoidosta ja yöt ovat vielä risaiset. Myös kaksivuotiaan kanssa on ollut "helppo" matkustaa, ymmärtää hyvin puhetta, noudattaakin jo kieltoja yms. ja jaksaa ja haluaa touhuta rannalla pidempään, syö samaa ruokaa kuin aikuiset yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe