Tietoa tietämättömälle Argentiinasta

jonsi.k

Voisiko joku viisaampi kertoa tietoja Argentiinan...
-hintatasosta
-rikollisuudesta
-julkisilla liikkumisesta, kuinka hyvät verkostot yms.
-asumiskustannuksista, etenkin mahdollisten hostellien osalta
-kuinka hyvin selviää englannin kielitaidolla ja hyvin hyvin puutteellisella espanjan kielen taidolla?

Tarkoituksena olisi lähteä kesäkuun lopulla kuukauden ajaksi ihmettelemään paikallista menoa. Kiitoksia jo etukäteen vastauksista.

16

4476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chimichurri

      Hostellin hinnat löydät googlen kautta parhaiten, sillä riippuu minne menet ja millaista tasoa haet.
      Argentiina on edullinen maa pohjoismaalaisille mutta kuten yleensä monissa maissa, ulkomaalaisille on
      omat hinnat ja ne muuttuvat nopeasti paikallisen eduksi kun kertoo mistä päin tulee, Suomella on hyvä maine. Kannattaa olla varovainen rahan käytössä, kuljettaa mukana pieni summia ja yrittää nekin kätkeä hyvin ovelasti. Bussiyhteydet kaupunkien välillä ovat hyvät ja niitä on monen tasoista, ihan ns. business-luokkatasoa lämpimine illallisineen. Hostelleista voi löytyä englantia puhuvia. Argentiinalaiset ovat erittäin ystävällisiä ja iloisia. Heinäkuussa voi olla melko kylmää, lämpimiä vaatteita mukaan.

      • Hoy-no-manaña

        "Suomella on hyvä maine" ??? eihän täällä kukaan edes tiedä mikä Suomi on! eikä niitä edes kiinnosta, suurin osa ihmisistä ei edes tiedä mikä Euroopan Unioni on...Ne elää ihan omassa maailmassaan: Argentiinassa, maailman kauneimmassa maassa.

        Ihan sama meininki kuin Kuubassa, ne on ystävällisiä ja kehuu sun maata niin kauan kun lappaat dollaria pöytään. Menepä vähän syrjemmälle ostamaan paikallisilla hinnoilla, niin ei olekaan enää ilmeet niin iloisia. Paitsi että siellä ne voi ottaa sulta ne dollarit ja hengen kanssa. Jotkut alueet Buenos Airesissa on niin vaarallisia, ettei edes poliisit uskalla/viitsi mennä sinne.


    • Crobar:issa käin

      Ajelin Andeilla kolme tuntia (70km) taksilla nähtävyyksiä katselemassa kuljettajan opastuksella niin se maksoi 56€ euroissa. Buenosissa taksikuskit ovat suurimpia huijareita antamaan väärennettyä rahaa vaihdossa mutta taksilla ajo on edullista. Ezeisan kentältä kannattaa varmaan lähteä ezeiza bus bussilla ainakin taksien sisään heittäjät olivat tosi härskejä kiskureita. Pitkän matkan busseilla kannattaa lähteä ajelemaan, itse reissasin yli 800km alle kuudellakympillä eurolla. Varsinkin 1 ja 2 luokan autot ovat hienompia kuin Suomessa, isossa kaksikerroksisessa ensimmäisen luokan autossa on vain 30 nojatuoli/sänky paikkaa.
      Ostin bussiliput etukäteen netin kautta helposti mutta ne piti noutaa B Assa toimistosta josta ei ollut kadulla (Maibu) mitään nimeä tai mainosta.
      Junat näyttivät olevan pelkkää romua joten en itse niillä menisi.
      Paikallis lennolla vasta opin että sitä suklaista kinuski kastiketta todella levitetään leivälle...

      • pauliss

        Juu elikkäs nuo aikaisemmat vastaukset vastasivat aika laajasti kysymiäsi juttuja, mutta tässä vielä lisää :))

        Argentiinassa hintataso ei ole Suomeen verrattuna korkea, kun puhutaan ruoasta yms.. Kuitenkin esim. elektroniikka voipi olla maassa jopa kalliimpaa kuin Suomessa, ja kaikki muukin mikä tulee maan ulkopuolelta.. Tämä kovien tullumaksujen takia. Muihin eteläamerikan maihin verrattuna Argentiina on kallis, ja muutenkin erittäin eurooppalainen maa. Bueno Aires on aika samanlainen kun mikätahansa muu iso kaupunki.. Eli kantsii siis tosiaankin matkustaa muihin kaupunkeihin, jotta näkee sitä "oikeaa" Argentiinaa.

        Buenos Airesissa kulkee metrot ja bussit, metrolla pääsee huomattavasti nopeammin joten ne kannattaa opetella. Pitkänmatkan bussit ovat erittäin laadukkaita, kuten tulikin jo ilmi. Kannattaa kuitenkin varata jotain lämmintä, sillä ilmastointi on aina täysillä, ja sisällä on ihan tajuttoman kylmä. Lippuja saa netistä mutta myös bussiasemalta (Retiro). Bussiyhtiöitä on aivan älyttömän monia. Kannattaa huomioida etäisyydet hyvin, n.700 km menee bussilla semmoset 10-12 tuntia.

        Itse en ole buenosin hostelleita kokeillut sillä asuin pohjoisessa, mutta eräs ystäväni asui hostellissa 100eurolla kuukauden, 2 hengen huoneessa. Ei siis paha, mutta aika hyvä tuuri myös kun sai niin halvalla.

        Englantia buenos airesissa osataan kaupoissa hyvin, koska turisteja on aika paljon. Buenosin ulkopuolella mitä pidemmälle mennään, sitä vähemmän osataan. Argentiinalaiset ovat kuitenkin tosi ystävällisiä ja yrittävät puhua. He myös sitten nauravat päin naamaa suomalaisten tarzan espanjalle! :D

        Heinäkuussa voi olla jopa pakkasta, joten paljon vaatteita mukaan! Itse asuin Brasilian rajalla, ja heinä-elokuussa meni usein -5 asti..

        Tässä muutamia vinkkejä jos ette ole ehtinyt vielä lähteä :))


    • Tiedon janoinen

      Hei, mua kiinnostaisi todella paljon tietää, että minkä ikäisenä Argentiinassa tulee täysi-ikäiseksi? Eli siis minkä ikäisenä saa ostaa alkoholia? Ei tunnu mistään löytyvän.

    • murtsi

      Argentina´s legal drinking age is 18.

    • unimuna

      Jep, tosta hintatasosta sanoisin, etta ei taalla hirveen paljon suomea halvempaa oo. Nyt varsinkin on hinnat noussut tosi paljon. Riippuu tietenkin paikasta, ite asun ¨paakaupunkiseudulla¨, joten on kalliimpaa.

      Buenos Airesin provinssissa on ainakin nyt tosi kylma ja etelassa varmasti viela kylmempi.

      18-vuotias saa laillisesti alkoholia, mutta ite oon ainakin alaikasena ostanut alkoholia, kaynyt bolicheissa yms.

    • queridoargentina

      Mä olen osaksi argentiinalainen ja olisi tarkoituksena ensi vuonna sinne matkustaa, aika on vielä ympäripyöreä, 3 viikosta alkaen ... Harmittaa etten aikaisemmin ole käynyt , mutta kun on vielä 12 v ja liput kalliita. Itselläni ei ole ongelmaa yöpymisessä, kun on sukulaisia, mutta olettaisin että buenos airesissa, suurkaupungissa, yöpyminen olisi melko tyyristä. Taidan olla vähän myöhässä tässä aiheessa...:D

    • WWest

      Buenos Aires ei ole halpa, kuten oli noin 10 vuotta sitten.
      Hinnat nousevat jatkuvasti. Esim. parin kuukauden aikana eräskin ravintola nostanut hintojaan kahdesti, yhteensä 24%. Ruoka, varsinkin liha kuitenkin hyvää ja annokset suuria, joten usein riittävästi vaikka kahdelle.
      Lounastarjouksia monessa paikasssa vielä 40 - 60 pesolla (7-11 eur) 10% tipping
      Inflaatio 25-30%. Maahan on vaikea tuoda mitään ulkomailta, koska pitää tehdä vastaostoja Argentiinasta. Mihin tämä johtaa? Autotehtaat pulassa kun eivät saa osia ulkomailta. Firmoja suljetaan, ihmisiä potkitaan ulos
      Ihmisten arkeen kuuluu pelko. Ryöstöjä. Kotiin tunkeutumisia. Pahoinpitelyjä. Korruptiota.

      • Hoy-no-mañana

        Hyvä, ajankohtainen viesti WWest.

        Kuten sanoit, mielenkiinoista nähdä mihin tämä kaikki johtaa. Itse luulen että Argentiina on uusi Venezuela 10 vuoden sisällä. Venezuelahan osti Argentiinan lainan ja nyt ollaan sitten hyviä kavereita punaiset baskerit päässä.

        Suomalaisilla on usein aika vääristynyt romantisoitu kuva Argentiinasta.

        Täällä on muutenkin aika anti-länsimainen asenne, ja en nyt tarkoita länsimaisuudella maantieteellistä sijaintia.

        Ihmisten kasvoja kun katsoo kaduilla, niin ei ne kovin onnellisilta näytä. Kateus ulkomaalaisia kohtaan ja muiden syyttäminen omista epäonnistumisista.

        Joku väitti että englannilla pärjää hyvin. Ei muuten pärjää, ellei sitten heilu kaikkein kalleimmissa hotelleissa/ravintoloissa. Täällä puhutaan espanjaa ja englannin puhujia katsotaan joskus pahalla. Kuten sanoin, länsimaalaisia pidetään usein syypäinä omaan taloudelliseen ahdinkoon. Argentiinalainen kansallismielisyys voi myös olla lievästi sanottuna arsyttävää.

        Sellainen pieni esimerkki argentiinalaisesta mielenlaadusta, kun olen kertonut että meillä Finlandiassakin on tango-perinne, niin vastaus on seuraavanlainen:
        "miksi ette keksi omaa musiikkianne, miksi varastatte meidän musiikkia?"


    • sarpsuli

      Heips! Tämä keskustelu on näköjään aika vanha, mutta ehkä tänne eksyy muitakin Buenos Airesiin matkaavia kuin pelkästään kirjoituksen aloittaja.

      Olen asunut Buenos Airesissa kolme vuotta, joten kaikenlaisia nähtävyyksiä on tullut koluttua läpi. Toki on tyypillistä käydä katsomassa perus tango show, kävellä La Bocan kirjavilla taloilla, katsoa jalkapallo-ottelu, syödä parrillaa ja suunnata San Telmon sunnuntaimarketille. Buenos Airesiin voi tutustua sillä perus turistityylillä, mutta itse suosittelisin jotain muuta.

      Löysin erään hauskan aktiviteetiin parisen kuukautta sitten ja pidin siitä kovasti, joten ajattelin tulla tännekin suosittelemaan. Ideana on tutustua Buenos Airesiin, sen elämään ja sen ihmisiin hieman erillä tavalla. Kyseessä on siis valokuvauskiertue, joka kannustaa osanottajiaan tutustumaan ja tutkiskelemaan kaupunkia luovasti samalla ikuistaen jokaisen hetken kameraansa. Yrityksen nimi on Foto Ruta. Itse ainakin nautin kiertueesta kovasti, tutustuin uusiin ihmisiin, opin paljon uutta ja otin hienoja valokuvia. Kiertueen päätteeksi nautittiin vielä pari lasillista viiniä ja katseltiin ottamiamme kuvia. Tunnelma oli mukavan rento. Tapahtuma oli englanniksi, joten kielimuuristakaan ei tarvinnut stressata.

      Tässä heidän nettisivunsa: Foto Ruta Buenos Aires Photography Tours | The urban tour with a twist

      Kannattaa kokeilla! :) Ja tervetuloa kaikille Buenos Airesiin matkustaville. Minulle voi lähettää sähköpostia ja kysyä ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa. Voin kertoa BA:n elämästä "paikallisen" näkökulmasta.

      • pekka2

        oletko vielä buenos airesissa, tulen sinne 5. helmikuuta pariksi viikoksi


    • che que tal pelotudo

      Asuin yli kolme vuotta Buenos Airesissa ja Cordobassa jne... En paljon suosittele tervejärkisille. Jos jotain järkeä on joskus ollut, niin siellä se menee.

      Lähinnä GAY-väelle suositeltava matkakohde. Bariloche on kyllä hieno.

      Ja ottakaa dollareita tai euroja mukaan ja vaihtakaa ne luolissa, eli Florida BA:ssa, Calle Buenos Aires Cordobassa, Mendozassa Av. San Martin.. para cambiar en las cuevas ó abajo de un "arbolito". Ja puolen päivän aikaan. Se on lähelle 16 tänään 26.9.2014. Chilen pesojakin voi vaihtaa Mendozassa.

      Mutta varokaa niitä varkaita, eli argentiinalaisia. Niitä on jotain 50 miljoonaa, kun laskee kaikki laittomat "bolitas" mukaan.

      Älkääkä tuoko mitään viisumikondooreita mukananne. Oman jätin sinne.
      Suomi on liian hyvä maa niille. Pitäkää hauskaa älkääkä kuolko.

      Miehille suosittelisin enemmin Kolumbiaa, naisille ei yksin reissaamista missään. Ehkä naisillekin Kolumbiaa. Mukavia ihmisiä, toisin kuin argentiinalaiset. Blondeilla riittää faneja. Perussa on nähtävyyksiä. Ecuadoria en suosittele. Edelleen, kaikki ne maat on vaarallisia!! Argentiinassa tilanne pahenee koko ajan ja maa seuraa Venzuelan ja Kuuban jalanjälkiä. Siellä Gringo/a voi tulla raiskatuksi, tapetuksi, ryöstetyksi tai kidnapatuksi.

      Että Suerte!

    • aduanas

      http://en.mercopress.com/2014/09/26/argentina-tightens-security-on-all-air-flights-requested-info-must-be-delivered-72-hours-before-take-off

      Argentiina alkaa vahtimaan saapuvaa ja lähtevää lentoliikennettä. Voi mennä lippurahat kaivoon, jos sinne lähtee. Luultavasti laki on kuitenkin omien kansalaisten vahtimiseksi. Niillä on jo rahakoirat rajalla ja ihmiset joutuvat listaamaan kaikki arvoesineensä ennen maasta lähtöä AFIP:in viranomaisille tullissa.

      Joku turisti kirjoitaa, että Ezeizalla on tuntien jonot tullissa:

      http://onemileatatime.boardingarea.com/2014/09/26/argentina-wants-access-frequent-flyer-accounts/

      Muutenkin maassa on aika länsimaalaisvastainen tunne. En suosittele yksin matkustamista ja espanjankielen taito saisi olla kohdillaan.

    • Vayatón MIlitante
    • Kaiken tämän luettuani, olen kyllä valmis keskeyttämään matkasuunnitteluni
      a.o. maahan, ellei joku onnistu kääntämään päätäni.
      Olisi ollut Kultahäämatka.
      Ikävää, jos koko ajan on oltava varuillaan. Ei se mitään lomaa sellainen ole.
      Lisäksi näyttää siltä, että sitä on oltava käteisen varassa.
      Olen ollut Etelä-Afrikassakin, mutta esim. Kapkaupungissa ei ainakaan päiväs-aikaan tarvinnut pelätä.
      Olisi toki samalla mahdollista nähdä kaksi maata, koska voi piipahtaa Uruguayn puolella Montevideossa.
      Lento.hotelli-liput ovat vain edullisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe