Saunalahti ja kytkypuhelimet

Mr.Kuluttaja

Halusin jakaa kokemuksiani Saunalahden kytkypuhelimista.

Itselleni ja toiselle perheenjäsenellemme tilattiin n. vuosi sitten (alkuvuodesta 2009) Saunalahden liittymä kytkysopimuksella puhelimen kanssa. Puhelin oli nokian 6555 (molemmilla) ja kytky siis tuon 24kk.

Aluksi homma toimi ihan hyvin. Puhelin tuli ajallaan liittymän kanssa, hinnoittelu näytti järkevältä ja laskunkin sai valittua kätevästi verkkoon, jolloin säästytään koodien naputtelulta.

Ongelmia alkoi kuitenkin ilmetä jo parin viikon käytön jälkeen, ehkä aiemminkin - puhelin sammuili miten sattuu, välillä taskuun, välillä kesken puhelun ja välillä kesken kalenterimerkinnän tai viestin naputtelun. Mielenkiintoista on, että sama ongelma koski molempia puhelimia.

Jonkin aikaa käynnistelimme puhelinta uudetaan ja irroittelimme akkuja, mutta kun tämä ei auttanut, päädyimme viemään molemmat puhelimet huoltoon. Kuluttajan oikeuksiin kuuluvaa sijaislaitetta ei Saunalahti antanut toisen puhelimen korvikkeeksi. Lopulta, pitkän jonotuksen ja parin viikon odottelun jälkeen puhelimet tulivat huollosta. Minkäänlaista muutosta ongelmiin ei kuitenkaan tullut.

Koska viat jatkuivat edelleen, molempia puhelimia yritettiin viedä uudestaan huoltoon. Kuluttajan oikeuksiin kuuluvaa sijaislaitetta ei kuitenkaan annettu, joten puhelinta ei pystytty jättämään huoltoon vaan toimimatonta tuotetta jouduttiin yhä käyttämään. Samanaikaisesti ongelmat pahenivat koko ajan - puhelin ei pysynyt päällä enää puolta tuntia pidempään, eikä esim. kalenterimerkinnän kirjoittaminen onnistunut ilman 6-7 uudelleenkäynnistystä.

Ongelmat jatkuivat edelleen, toisen puhelimen läppä rikkoutui korvalle. Tämä tapahtui tavallisen puhelun aikana puhelinta tavanmukaisesti korvalla pitäen. Puhelin vietiin huoltoon, mutta takuuaikana valmistusvian vuoksi rikkoutunutta laitetta ei suostuttu korjaamaan. Tässä vaiheessa otettiin yhteyttä Saunalahden asiakaspalveluun - ei muutosta kummankaan puhelimen osalta.

Vekslailua jatkui ja asia eteni Saunalahden "asikaspalvelussa" - ei muutosta. Tässä vaiheessa päädyin ottamaan yhteyttä suoraan Nokiaan. Ja kas kummaa, asia ratkesi!

Nokialta saneltiin Saunalahdelle käsky: puhelin tuli vaihtaan uuteen toisen malliseen, ominaisuuksiltaan vastaavaan puhelimeen. Parin päivän kuluttua puhelimeni pirahti (pysyen ihme kyllä päällä koko 2min puhelun ajan). Uhmakas äänensävy oli muuttunut nöyräksi kun Saunalahden asiakaspalvelupoika kertoi viestin: minua olisi odottamassa uusi puhelin, nokian 3710.

Tarina päättyi siis toisen puhelimen osalta onnellisesti, asiaankuuluvalla tavalla. Tämäkin tosin tapahtui vasta pitkän ja tyhjänpäiväisen tappelun jälkeen. On syytä myös huomauttaa, että mitään ei olisi tapahtunut ilman Nokian ylhäältä antamaa käskyä Saunalahdelle. Toisen puhelimen osalta hulabaloo jatkuu edelleen.

Kokemusteni perusteella en suosittele kenellekään puhelimen ostoa Saunalahdelta tai Elisalta, paremman takuun saat nahkatakkiin verhoutuneelta pimeän nurkan takana kiinalaisia puhelimia myyvältä kauppiaalta. Suosittelen vaikka Noklan tai Fellarin ostoa ennemmin kuin puhelimen ostoa Saunalahden/Elisan liikkeistä.
Sen sijaan olen ollut varsin tyytyväinen Saunalahden puhelinliittymiin, niistä ei ole toistaiseksi valittamista ollut.

5

2121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apua!!

      Ootko ihan tosissasi? Kai ymmärrät että nimenomaan Nokia tuon takuun puhelimilleen antaa ja nimenomaan Nokia on korvausvelvollinen, jos puhelimessa on takuunalainen vika. Ei Saunalahdella ole tämän takuuasian kanssa mitään tekemistä, takuu on Nokian myöntämä ja takuuehdot Nokian ehtoja. Kuin myös, jos kyseessä olisi esimerkiksi DNA:n myymä puhelin, niin Nokian ovat siinäkin takuuehdot. Ja jos olisit vienyt liikeeseen nuo takuukorjaukseen niin olisit kyllä saanut lainapuhelimen huollon ajaksi, luultavasti kyllä maksua vastaan. Ja vielä lisäyksenä, tuossa puhelinmallissahan oli yleinen vika, jonka Nokia lopulta myönsi ja alkoi vaihtaa huoltoon tulleita laitteita toisiin malleihin. Joten tottakai, kun Nokialta on tullut tieto Saunalahdelle, että laite vaihdetaan kun ei nykyistä saada korjattua ominaisvikojen vuoksi, niin laite on silloin vaihdettu. Jos olisit esim. hiukan selvittänyt asiaa Googlesta, olisit saanut selville heti tuon puhelinmallin viat.

      • ihan tyytyväinen

        luin aloittajan viestin. Minä tilasin Saunalahdelta viime syksynä kytkypuhelimen ja otin siihen datapaketin. Yritin puhelimeen laittaa sähköpostiosoitetta, mutta ei onnistunut millään. Aina kun oli vuorossa m,n,o kirjain, näyttöön tuli 6 ja se jymähti siihen. Piti katkaista virta ennenkuin siitä pääsi pois. Paikkakunnalla oli ElisaShopit jossa sitten kävin puhelimen kanssa. Siellä sanoivat heti, että puhelin pitää viedä Nokia huoltoon. Se oli siinä lähellä. Minulta kysyttiin, tarvitsenko puhelimen tilalle, kun tuon rikkinäisen kanssa menisi 2 viikkoa. Sanoin, etten tarvitse, minulla oli toinenkin puhelin. Sitten noin parin viikon päästä Nokia huollosta soitettiin että puhelin on noudettavissa. Puhelin oli vaihdettu, se oli taas uusi samanlainen.Ei tainnut vielä tässä vaiheessa olla Saunalahdella mitään tekemistä puhelimen kanssa, mutta piti asetukset hakea, niin soitin ja sanoin asiasta. Saunalahdella laitettiin tieto ajan tasalle. En saanut haettua asetuksia ilmeisesti sen takia, koska ne oli jo kertaalleen laitettu siihen alkuperäiseen puhelimeen. Joka tapauksessa enää ei ole noita kuutosen jämähdyksiä. Sitä en tiedä oliko Nokian huollosta otettu yhteyttä Saunalahteen, mutta ei ainakaan vielä silloin.


    • jassezzzz

      En oikein ymmärrä, että mitä hyötyä näistä kytkyistä oikein on kuluttajalle . Esim. Saunalahdella 24 kk Nokia N900 Black maksaa 23 euroa kuussa eli se tekee yhteensä 552 euroa, kun kaupasta saman luurin saa 499 eurolla. Maksat ylihintaa ja olet kaksi vuotta naimisissa samaan yhtiöön????

      • köyhyysloukutettu

        Ai et ymmärrä vai? Johtuisko siitä ettäolet kultalusikka suussa syntynyt porvari? Tai vaikka et olisikaan, niin etymmärrä että kaikilla ei ole töitä eikä tilille siis kilahda kovinkaan kummoisia numeroita kuukausittain.

        Korvauksilla eläväkin pystyy irroittamaan joitain euroja /kk kytkypuhelimeen mutta ei missään vaiheessa mitenkään päin puolta tonnia.


      • syvällä
        köyhyysloukutettu kirjoitti:

        Ai et ymmärrä vai? Johtuisko siitä ettäolet kultalusikka suussa syntynyt porvari? Tai vaikka et olisikaan, niin etymmärrä että kaikilla ei ole töitä eikä tilille siis kilahda kovinkaan kummoisia numeroita kuukausittain.

        Korvauksilla eläväkin pystyy irroittamaan joitain euroja /kk kytkypuhelimeen mutta ei missään vaiheessa mitenkään päin puolta tonnia.

        Pari puuttuvaa välilyöntiä edellisessä tekstissä selittyy rikkinäisellä näppäimistöllä. Kaikilla ei ole varaa sellaisiinkaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2163
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1821
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1669
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1576
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1494
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      125
      1425
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe