Normandia

Antti Koivisto

Hei! Onko kukaan käynyt Normandiassa? Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne ja siitä miten on järkevintä matkata sinne. Kyseessä olisi puhtaasti sotahistoriaan liittyvä matka. Sinne ei ilmeisesti suoraan Suomesta lentokoneella pääse vaan pitää ensin lentää Pariisiin ja sieltä jatkolennolla esim. Caeniin. Toinen vaihtoehto olisi mennä Pariisista junalla. Ranskan kielen taitoni on olematon, joten en oikein ymmärtänyt mitään noista junafirmojen sivuista kun siellä oli ainoana kielivaihtoehtona Ranska. Auton vuokraamisesta kaipaisin myös tietoja. Eli lähinnä missä hinnoissa ovat. Lisäksi jos kertoisitte missä kuussa olisi järkevintä kelien/turistimäärien mukaan matkustaa. Ajatuksena olisi, että matkaan käyttäisin noin viikon verran aikaa ja kävisin näin ensimmäisellä reissulla läpi osan rannikosta ja seuraavalla reissulla vuoden päästä lisää. Matkaan olen alustavasti varannut rahaa 1000-1500 euroa.

5

1307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täältä.

      täältä ainakin voi ostaa ja tilata kotiinkin junalippuja http://www.voyages-sncf.com.

      sivujen vasemmasta alalaidasta pitää valita kieleksi englanti brittien lipun kohdalta ja sivu muuttuu englannin kieliseksi, ensin tosin avautuu sivu, josta pitää valita oma kotimaa. tämän jälkeen hieman erinäköiset sivut avautuvat, joilta voi junalippuja ostaa. sivut ovat mielestäni helppo ja selkeät käyttää.

      hyvää matkaa!

      • pekka k.

        Ehdottomasti kannattaa otta juna, TGV:t lähtevät suoraan kentältä (CdG), ja jos finskillä lentää, niin aamukoneelta ehtii oikein nätisti junaan, jolla pääsee vaikka Rennesiin, josta sitten vuokraat auton. Hintoja löytyy kaikkien isojen vuokraamojen sivuilta, sekä Autoeurope:lta, joka välittää isojen ketjujen kalustoa. Viimeksi oli aika edullinen, paitsi jos haluaa palauttaa auton eri paikkaan kuin mistä noutaa. Hintahan riippuu niin paljon auton koosta, että suosittelen surffaamista netissä. Ajankohdasta sen verran, että älä ainakaan heinäkuun puolenvälin ja elokuun lopun välillä mene, voip olla ruuhkaa. Ehkä alkukesä tai syyskuu.


    • Carentan

      Kävin 2009 Normandiassa. Suosittelen lentoa Pariisin ja autonvuokrausta lentokentältä.
      Ajankohta 3-10.6 on paras jos mahdollista. Matka kannattaa suunitella majoituksineen etukäteen ruuhkien vuoksi.
      Kohteina minulla olivat Pegasus Bridge, Caenin museot, Utahin ja Omahan maihinnousurannikot.
      Tapahtumia ja museoita on paljon. 6.6 ei kannata mennä Omahalle hautausmaalle, kosa USA.n ja Ranskan presidentit tulevat vierailulle ja tiet on osittain suljettu. Suosittelen ehdottomasti Utahin vieressä olevaa Carentan kaupunkia 5- 6.6. Carentanin alueelle hypättiin laskuvarjoilla ja sen mukaisesti yhä vietetään muistojuhlaa siellä. Kirkontornin jäi hyppääjä kiinni 5-6.6 yöllä ja nykyäänkin on ljk - nukke tornissa. Museo on hieno samaten ehdottomasti kannattaa käydä hyppypaikalla 6.6 Carentanin alueella on MUISTOHYPPYTILAISUUS, sille samaiselle alueelle minne tiputettiin 82 D miehiä. Näytös on Carentanissa 6.6 n. klo 12. Kannatta varata aikaa, koska aleelle mennään jalan. NATO joukot hyppäävät Herculeksesta n. 550 miehen voimin. Matkalukemiseksi suosittelen ja suunitteluun kirjaa NORMANDIA 1944.
      Majoituksena oli Mon AMI Ranskalainen systeemin huvila uusi 400 vko, mutta hankala etukäteismaksuineen.

    • CARENTAN

      Jatkoa Normandiaan sotahistoriaan. Tarkennan 5.6 2009 kävin Ste-Mere- Eglise keskustassa, katsomassa kirkon torniin jäänyttä laskuvarjojääkärinukkea, St MERE-EGLISEN Paratrooper museossa ja Carentanissa museossa Dead man`s Corner. Johon on jättänyt Band of Brothersin elokuvan oikea esikuva Rickhard Winters 110 D muutamia sodanaikaisia omia tavaroita. 6.6.2009 olin St MERE-EGLISEN kaupungissa. Kaupungin ulkopuolella n. 5 -6 km on alkuperäinen 110 D laskuvarjojäärien hyppypaikka , jonne pitää kävellä koska katsojia on paljon. Tuolla alueelle hyppäsi myös 6.6.1944 Richard Winters. Paikalla on muistomerkki Iron Mike ja alueelle hyppäsi 6.6.2009 n. 550 NATO sotilasta Herculeksesta. Lentokoneet tulivat Cherburgista. Lähin hyppääjä laskeutui n. 40 m päähän. Kannattaa varata aikaa kävelyyn, koska ihmisä on paljon . Tuo hyppytapahtuma oli matkan kohokohta.
      Kirjasta Normandia 1944 kirjoittaja Beevor ja elokuvista tositapahtumista Band of Brothers ja Longest Day lisätietoa. Museot Pegasus Bridge, Pegasus Bridge CAFE, St MERE-EGLISEN Paratrooper museo, Carentanissa museossa Dead man`s Corner, LE GRAND BUNKER Musee , Grangamp Maisy, Poin`t de Hoc kannnattaisi ainakin käydä katsomassa. Myöskin Omahan hautausmaa.

      • Antti Koivisto

        Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Suunnittelu jatkuu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe