Vuorotteluvapaalle 3 kk, 5 vuotiaan kanssa

irti arjesta

Olen suunnitellut vuorotteluvapaalla tammi-maaliskuu matkustavani 5 vuotiaan tyttäreni kanssa Vietnamiin (tai Thaimaaseen)n. 3 kuukaudeksi isä - tytär matkalle.
Tarkoitus olisi elellä pienellä budjetilla rantakohteessa ja tehdä pieniä retkiä lähikohteisiin. Minkä hintaisia majoitusvaihtoehtoja olisi tarjolla "säädyllisistä" olosuhteista, (huone, wc, suihku,jääkaappi,(tv), ei käärmeitä tms.) ? Kannattaako majoitus ottaa vasta paikan päältä?
Onko 1000 euroa kuussa (ilman matkoja!) järjellinen budjetti, kun aiomme kulkea shortseissa ja t-paidoissa muovituoleilla istuen, nuudeleita tai pitsaa syöden, uimarannalla satukirjoja lueskellen :) Onko vatsatauti väistämätön ja tottuuko lapsikin paikallisiin ruokiin?
Oppiiko tällaisilla pidemmillä lomilla paikallista kieltä auttavasti, ovatko paikalliset ystävällisiä ja onko lapsella mahdollisuus tutustua paikallisiin lapsiin esim.leikkipuistoissa?
Mikä olisi hyvä kohde, jossa viihtyisi pidempään ja lentoyhteydet Bangkokista olisi lapsiystävällisen helppoja?

3

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -vietcongi-

      perillä tietysti, et voi tietää paikan tasoa, sijaintia ym. nettisivuston perusteella. Toki kannattaa varata alkuun majapaikka muutamaksi päiväksi ja sitten kierrellä kyselemässä.

      1000 euroa = n. 25 000 000 dongia. 5 - 6 miljoonaa dongia riittää majoitukseen. Jos kokkaat itse niin 3 milj. riittää ruokaan. Eiköhän tuolla tonnin budjetilla pärjää.

      Tarvitset myös jonkin kulkuneuvon, siihen kertainvestointi luokkaa 1 - 5 milj. eli (sähkö)fillari tai mopo.

      Ruokiin kyllä tottuu. Toki vatsatauti yleensä iskee jossain vaiheessa koska bakteerikanta on erilainen. Vietnamilainen ruoka on hyvää eikä liian maustettua kuten thai-ruoka.

      Kieltä oppii kyllä ja paikalliset auttavat mielellään. Opettele ainakin numerot niin on helpompi tinkiä. Ja kavereita varmasti löytyy, vietnamilaiset ovat uteliaita ja helposti lähestyttäviä.

      Tuohon ajankohtaan ainoa vaihtoehto on etelä. Siellä rantapaikkoja: Vung Tau, Phan Tiet (Muine), Nha Trang ja varauksella Phu Quoc (hiljainen, pieni kaupunki).

      Itse kallistuisin Vung Tauhun koska sieltä pääsee 1,5 tunnissa Saigoniin kantosiipialuksella jos haluaa välillä vaihtelua rantalomailuun.

      • suom.huom.

        Tuntemalla joitain kymmeniä vietnamilaisia perhe, tuttava ja työpiirien kautta, voin sanoa rehellisesti että kyseisen maan asukkaat ovat lähes sairaalloisen uteliaita, ja uskomattoman suorapuheisia. Jos olet esim. lihonut kilon viime näkemästä, kuulet sen heti ja armottomasti.


      • dfgdsagfdsagsa
        suom.huom. kirjoitti:

        Tuntemalla joitain kymmeniä vietnamilaisia perhe, tuttava ja työpiirien kautta, voin sanoa rehellisesti että kyseisen maan asukkaat ovat lähes sairaalloisen uteliaita, ja uskomattoman suorapuheisia. Jos olet esim. lihonut kilon viime näkemästä, kuulet sen heti ja armottomasti.

        Suomalaiset punaniska-tuppisuut pitävät suunsa kiinni vaikka muistutatkin lähiövalasta sitten viime näkemän...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe