kesä 2010

Miimi-_

Millainen lämpötila on Marokon Agadir kesäkuun lopulta heinäkuun alkuun ja millanen on hintataso,shoppailu mahdollisuukset, rannat, ruoka, juoma, turvallisuus, aktiviteetti ym? Tarkoitus on lähteä rentouttavalle lomalle johon kuuluis auringonottoa sekä aktiviteettia. Kaikki tieto Agadirista vastaan. Ja kannattaisiko nuoren 18-vuotiaitten lähteä ennemmin kroatiaan vai marokkoon?:-)

7

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiikeri3

      Katso internetin sivuilta saatila Agadirissa, siella on jo nyt yli 25 astetta paivisin. eli kuuma kuuma on kesalla, kun paikka on suojattu myos tuulelta, paremmin kuin mita esim. etelaisemmat rannikot.
      Tekemista riittaa jos on tavallinen turisti. Paikka on sellainen kauniisti rakennettu siisti kaupunki, vaan ei mitaan paljon omaperaista, mielestani. Itse vierailen siella vain kuin pakko on.

      Etsi internetista tietoja klikkaamalla Agadir, sielta saat kaiken tiedon. Paikka kuhisee turisteja, hinnat kalliitta verrattuina pienempiin paikkoihin.
      Kysymys Croatia vai Marokko, aika outo kysymys, nehan ovat kaksi niin erilaista maata. Itse pidin kylla Croatiasta, luonto villimpaa kuin Agadirissa, ihmiset syovat hyvaa sianlihaa, ja rannat kauniita.

      • Pirkko33

        Hei Tiikeri3 miksi käyt pakosti Agadirissa? Milloin kävit viimeksi? Tiedät varmaan että Croatia on kalliinpi kuin Agadir ja aika hiljainen. Ainakin syksyllä 2009.Sianlihaa saa myös Agadirissa,niin kaupasta kuin ravintolassa.Vaikka tuskin kukaan matkustaa sianlihan takia minnekään!!!! Agadirin ranta alue on nykyään hyvässä ja siistissä kunnossa 3/2010. Tokihan Agadir on uuden aikaisempi kaupunki, muistat varmaan 1960 maanjäristyksen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja elämän meno verkkaista.Hyviä yökerhoja ja diskoja löytyy myös. Erittäin suosittu paikka on britti pubi. Hotelli taso ok, aikoinaan kun Agadir oli aurinkomatkoilla myynnissä, niin oppaassa hotelli tasoa pidettiin korkeampana kuin esim.espanjassa.


    • piqlet

      Miimi, olen itse lähdössä kesäkuun alussa Agadirin lähistölle reiluksi 2 viikoksi. Jos satutte olemaan siihen aikaan Agadiriin menossa, otatko yhteyttä sähköpostitse. Olisi kiva saada seuraa.
      [email protected]

    • Pari kertaa käynyt

      Lämpötila vuoden 2009 heinäkuussa oli -30. Toisinaan alle mutta kerranpari jopa 40, jolloin rannalle suorastaan kuivui ja kärventyi. Agadir on melko tuulelle alttiilla kohdalla, joten rannalla ei ollut superkuuma varsinkin jos kävi välillä uimassa. Yllätyin, että parina kesänä, juuri heinäkuussa, on ollut jopa harsopilveä useana päivänä, että aurinko on täysin paistanut vain myöhemmin iltapäivällä. Tosin rusketusta saa silloinkin ja rannalle ei juuri silloin kärventyny täysin :) Ranta on täynnä ihmisiä kesäkuukausina.
      Hintataso on OK varsinkin kun tinkii (souk). Keskikaupungin kaupat ovat täysin turisteille ja hinnoittelu on, no, turisteille. Mitään niin erikoista ostettavaa Agadirissä ei ole: kippoja ja kuppeja, omituisen oloisia nahkatakkeja, piraattivaatteita. Soukissa on melko mukavia puutöitä ja kankaita sekä kangastuotteita jos sellaisista tykkää. Vierailu esim. Inzeganin soukissa on mukava kokemus - sinne pääsee valkoisella taksilla kätevästi.
      Ruokapaikat keskikaupungilla ovat myös turisteille. Hintataso OK. Agadirissä kannattaa kokeilla myös vähän "huonommankin" näköisiä ruokapaikkoja, jossa paikalliset käyvät - ovat ihan hyviä, edullisia ja ruoka on hyvää (en ole koskaan saanut vatsatautia).
      Turvallista on. Poliisejahan on kaupungissa runsaasti takaamassa, että turisteilla on rauhallista.
      Aktiviteetit ovat rannalla mm. vesijetit. Lisäksi kameli/hevosratsastukset, bussimatkat lähiseuduille. Autoa voi vuokrata (olen vuokrannut useasti) jos kestää liikenteen ja ottaa ajamisen varovasti ja valppaasti.
      Mukava ja lyhyen matkan päässä oleva vierailukohde on Taghazoutin ranta. Mitään niin ihmeellistä siellä ei ole mutta päivän voi viettää erilailla kun Agadirissä. Jälleen makuasia mistä tykkää.
      Agadir ei ole mikään nuorten menomesta, ennenminkin ranskalaiseläkeläisten lenkkeilymesta - Kroatissa en ole käynyt.

      • kalevi.

        Mikäli suinkin on mahdollista niin Agadirin lisäksi kannattaisi mennä myöskin muihin kaupunkeihin. Erittäin mukava ja tosi erilainen kohde on Marrakech.Toivottavasti hyvät ystäväni Arja ja Ritvakin vielä ehtivät siellä käymään.Tuossa kaupungissa on uudempi osa ja Medina eli vanha kaupunki. Medinassa erittäin mielenkiintoinen kohde on tietysti Souk eli markkina-aalua ja sen vieressä oleva Djema el Fna eli sadunkertojien tori. Torilla on kuhinaa sekä päivällä että illalla.Päiväsaikaan siellä tapaa sadunkertojia, kaikenlaisia kauppiaita, kirjureita , käärmeenlumoojia apinoita ymn. Olempa nähnyt siellä "hammaslääkärinkin "pöydän täynnä hampaita ja tongit sekä myöskin ostettavaksi tekohampaita.

        Lähempänä Agadiria on pieni kaupunki nimeltään Essaouira.Se on kalastajien tukikohta.Sielläkin on tietysti vanha kaupunki jonka erikoiuutena ovat myytävät erilaiset kauniit puuesineet.Nämä on tehty tuijapuusta javarsinkin sen juurakosta.

        Agadirin eteläpuolella on hopeakoruistaan tutuksi tullut Tiznit, ja siitä vielä etelänmäksi mennessä Gulminine. Viimeksimainittua kutsutaan myös Saharan portiksi. Eteläpuolelloa on myöskin Taroudant-niminen punainen kaupunki. Punaisuus johtuu Marrakechin tapaan talojen väristä.Ne ovat okranpunaisia.
        Kauniin reitin varrella onm myöskin pieni vuoristokylä Tafraoute.

        Tässä nyt vain muutamia poimintoja mahdollisuuksista.Tuosta Tafraoutesta en tiedä mutta muihin paikkoihin pääsee bussilla ja miksei myöskin takseilla.Marrakechistä pohjoiseen on myöskin rautatieyhteys aina Tangeriin saakka.


    • Tervetuloa Marokkoon

      Puoliksi marokkolaisena suosittelen Agadiria. Loistava paikka nuorille, löytyy rutkasti yökerhoja, yleellisiä hotelleja yms. Agadir on biletyskaupunki, myöskin täysin turvallinen. Marokossa on turisteille oma poliisijaostonsa, joita Agadir on täynnä.

      Kaikenkaikkiaan Agadir on erittäin lämmin biletys/rentoutumispaikka, ja näinollen kaukana todellisesta Marokon menosta. Suosittelen nuorelle!

      • tiikeri3

        Pirkolle : Lennan Agadiriin, koskapa matkustan sielta etelampaan pain ja Agadir on lahin lentokentta. Viimeksi kavin vuosi sitten. Yleensa matkustan Marokkoon muutaman kerran vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2118
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      267
      1963
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      62
      1496
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      115
      1336
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1248
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      128
      1184
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      960
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      927
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      857
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      841
    Aihe