Tornado Eagles valkkarit

kotelo

Onko kenelläkään kokemuksia Tornado Eagles -kennelin valkkareista? Sekä hyvät että huonot kokemukset kiinnostaa. Onko tervepäisiä koiria? Harkitsen valkkarin hankintaa ja pähkäilen eri kennelien välillä.

Kyselin samaa jo aikaisemmin, mutta ylläpito(?) poisti viestini. En ymmärrä miksi, sillä saksanpaimenkoira-osiollakin keskustellaan varsin vapautuneesti eri kenneleistä...

39

2431

  Vastaukset

  • Koiranetin mukaan tornado eagles valkkareita pitäisi olla suht paljon maailmalla, kummallista ettei kukaan eksy tälle palstalle...

   • jalostustietojärjestelmän mukaan ei näytä kovin vakuuttavalta; ainoastaan yksi kennelin 63:sta syntyneestä pennusta on luonnetestattu ja sekin on saanut 0-tuloksen. Lonkkakuvauksen tulokset eivät myöskään vakuuta... Jos valita saa, niin en kyllä pitäisi kovinkaan potentiaalisena vaihtoehtona :=(


   • jalostustako kirjoitti:

    jalostustietojärjestelmän mukaan ei näytä kovin vakuuttavalta; ainoastaan yksi kennelin 63:sta syntyneestä pennusta on luonnetestattu ja sekin on saanut 0-tuloksen. Lonkkakuvauksen tulokset eivät myöskään vakuuta... Jos valita saa, niin en kyllä pitäisi kovinkaan potentiaalisena vaihtoehtona :=(

    Juu, saman mielikuvan olen koiranetistä itsekin saanut. Tuon 0-tuloksen saaneen testi lienee keskeytetty? Olisi kuitenkin kiva kuulla miten koirat toimii arjessa, onko arkuutta ym....


   • kotelo kirjoitti:

    Juu, saman mielikuvan olen koiranetistä itsekin saanut. Tuon 0-tuloksen saaneen testi lienee keskeytetty? Olisi kuitenkin kiva kuulla miten koirat toimii arjessa, onko arkuutta ym....

    Koirat ovat lähes järjestäin arkoja, toimintakyvyttömiä, jopa pelkopurijoita, mutta kauniin karvamääränsä takia pärjäävät näyttelyissä melko hyvin, koska tuomarit eivät välitä siitä, että koira pakikkaa remmin mitan karkuun kosketusta...

    Karu totuus, valitan, vaikka kasvattajat ovakin "aivopesseet" monet kasvattiensa omistajat uskomaan, että valkkarin _kuuluu_ olla arka noin 2v asti, jolloin se reipastuu ja saa luonnetta...........


  • Tämäkin kenneli toivottavasti lopettaa valkkarien kasvatuksen, kunhan uusi pevisa astuu voimaan...

  • No meillä on tornado:kennelin valkkari ja tiedettiin että kyseinen rotu saattaa olla hieman arka,mutta hyvä koti/seurakoira.
   Ollaan oltu erittäin tyytyväisiä koiraan on fiksu,terve ja kenneli on mielestäni hyvän pohjan antanut koiralle,koska tämä meidän yksilö ei ole erityisemmin iian arka ollenkaan.
   Vahinko että ei tullut aikaisemmin katsottua tätä viestiketjua täältä

   • Minkä ikäinen koiranne on?


  • Eli mulla on Tornado Eagles kennelistä hommattu valkkari. Nyt on ikää yli 3v, toivon näin jälkeenpäin että olisin tutkinut kenneleitä kauemmin aikaa, vaikka tää onkin ihanin koira mitä ikinä voikaan omistaa. Helppo koulutettava on ollut, todellinen perhekoira, rakastaa lapsia, ei pelkää mitään ääniä eikä uusia esineitä tai paikkoja. Pelkää kyllä vieraita ihmisiä joskin riippuu paikasta missä ollaan, ei ole kuitenkaan agressiivinen millään lailla, lähinnä on välinpitämätön. Terve on siis sekä mieleltä että keholta. En kuitenkaan aio tuolta kennelistä ikinä mitään ottaa. kovasti kasvattaja lupaili pitää yhteyttä ja oli olevinaan kiinnostunut. lähetin sille mailia ja yritin joskus soitella.. ei mitään vastausta.. Välillä ollaan samoissa näyttelyissä, mut en saa ees minkäänlaista moikkausta.. haluun ottaa seuraavan valkkarin kasvattajalta ketä oikeesti kiinnostaa vielä 10 vuodenki päästä että missä kasvatit on ja mitä niille kuuluu.

   Vaikka tää nyt sattu olemaan huonosta kennelistä (vaan ja ainoastaan mun rehellinen mielipide), ni voin kyl sanoo et en vaihtais tota rekkuu mihinkään. En kadu hetkeekään että tuon oon kotia hommannu, voin vaan muille sanoo et tutkikaa kenneleitä paremmin. Itellä tuo toisen koiran hommaaminen kävi vähän turhan nopiasti. Ens kerralla valitsen paremmin.

   • Mulla täysin samanlaiset fiilikset kasvattajasta, ei paljon kasvatit kiinnosta. Itsekin olen yrittänyt pitää yhteyttä, kertoa terveystulokset ym, mutta lähinnä yksinpuhelulta vaikuttaa. Meille koira tuli muuta kautta, ei siis otettu suoraan kasvattajalta pentuna. Koskaan en tältä kasvattajalta minkään rotutuista koiraa ottaisi.


  • Kyseinen kasvattaja EI kasvata valkkareitä enää.

   • Aivan mahtavaa!!! Tsekkasin nettisivut ja niin näyttää tosiaan olevan. Käsittämättömän hieno asia!!!! Olisikohan tulevilla Pevisa-muutoksilla tekemistä asian kanssa? Jos on, niin toivottavasti Pevisa puree muihinkin "kotikoirakasvattajiin".


  • En ymmärrä teitä;sillä meidän koira on Tornado eaglesista ja on reipas, iloinen, seurallinen,oppivainen ja tottelevainen perhekoira. En antaisi tätä mistään hinnasta pois! Arvosanat täydelliset ja sosiaalisoi muiden koirien kanssa kiitettävän lailla.

   • Täälläkin on tyytyväinen kultsin omistaja. Oma koirani on tervepäinen rohkea ja reipas iloinen perhekoira joka tykkää kaikista. Olen siinä mielessä ketjun kanssa samaa mieltä että onneksi kasvattaja lopetti valkkarien kasvatuksen ja voi nyt keskittyä täysipainoisesti kasvattamaan hyviä perhekoiria kahdesta itselle rakkaimmasta rodusta. Jos nyt ottaisin kolmannen koiran tulisi se kyseisestä kennelistä, koska itselle jäi kasvattajasta niin hyvä mielikuva. Itse ymmärrän täysin ettei kasvatta voi pitää yhteyttä kaikkiin noin 1000 perheeseen joihin koira kennelistä on lähtenyt enkä sitä häneltä oleta. Tärkeämpää on omasta mielestäni, että käyttää sen ajan joka menisi 1000 puheluun kasvattien suuntaan, mieluummin omien koirien ja erityisesti oman koiran emän huolehtimiseen ja huomioimiseen.


  • Juu mulla koira tuolta enkä voi suositella.
   Kasvattaja ei ole näkevinään esim. näyttelyissä tai muissa tapahtumissa, ei ikinä vastannut viesteihin. Ei ihan normaalilta käytökseltä vaikuta?
   Ja muitakin seikkoja on mutta en halua ketään mustamaalata:)

  • Meillä koira tuolta, ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Mutta ymmärrän kyllä, jos ei tämä kasvattaja näyttelyissä tervehdi, toiminta on niin suurta, ettei varmastikaan tunne ja muista kaikkia pennunostajia. Lisäksi on ruotsinkielinen, niin sekin voi vaikuttaa. Jos minä tapaan hänet joskus näyttelyssä, menen tietenkin reippaasti juttelemaan, enkä jää ihmettelemään, miksei hän vastaa tervehdykseen. Itse laitoin juuri tänään hänelle parilla tekstiviestillä meidän näyttelytulokset, ja hän vastasi viesteihin, kehui ja laittoi vielä vaimolta terveisiä.

   Meidän pentu ehti olla 3 kuukauden ikäiseksi tuolla kennelissä, ja oli tosi hyvin opetettu, sosiaalistettu ja kaikkea mahdollista. Remmikävely sujui alusta pitäen, samoin toisten koirien ohittaminen. Suosittelen ehdottomasti. Toki ymmärrän senkin, että jotkut haluaa koiran pienemmästä kennelistä, ja pitää usein yhteyttä kasvattajan kanssa.

  • Laitoin jo tossa aikasemmin viestiä tänne. On kyseessä mukava ihminen kyllä, ja olen aikoinaan monesti puhelimessa puhunut. MUTTA joskus näyttelyissä yritin mennä juttelemaan että mulla on siltä koira ni ei tuntunu paljon kiinnostavan. Kerran JOPA pyysi kuvia ja juttuja sähköpostiin mut ei siihenkään mitään vastausta. On kyllä kyseessä ihana koira, harmittaa vaan ettei sen näyttelyurasta mitään tulisi.. nyt on toinen valkkari minkä kanssa kierrellään kehissä ja siellä nään Runea ja se tosiaan tietää kyllä tän mun uuden koiran... Mutta mutta. Ei mulla tota ihmistä mitään vastaan ole. Harmittaa vaan sellanen välinpitämättömyys. Saa nähdä tuleeko vastauksia ku vien ton vanhemman valkkarin virallisiin lonkka/selkä/kyynärkuviin.. Eikä se kielisyys vaikuta asiaan mitenkään, ollaanhan me hyvin ennenkin asioitu suomeksi :D Mulla on myös toisen rotuinen koira mikä on vajaa 10 vuotta ja silti kasvattaja on innoissaan meidän tuloksista. Kyselee aina kuulumisia ja sillä vasta niitä kasvatteja onkin ku on monta vuotta kasvattanut.

   Niin ja siis tää mun valkkari on aivan ihana koira, en sitä vaihtais mihinkään. Ois vaan pitän joskus käyttää enemmän aikaa kenneleiden tutkimiseen, ehkä jopa ulkomailta.

  • Samoin omieni kasvattajat ovat ystäviäni ja kiinnostuneet kasvateistaan. Ensimmäisen koirani kasvattaja (v.90) on jopa esittänyt näyttelyssä oman täysin erirotuisenkoirani, jonka kasvattajan kanssa ke vasta juttelin puhelimessa , koira nyt siis jo 10 vuotias..

  • Porvoolainen Tornado Eagles tuottaa todella paljon koiria..

   Pelkästään viime vuonna 2011 he tuon Tornado Eagles kennelin nimissä rekisteröivät 40 koiraa ja tänä vuonna mennään 28:ssa ja vuodesta 2005 lähtien he ovat rekisteröineet huikeat 351 koiraa.

   Tämän lisäksi samaiset henkilöt myyvät myös ohi tuon kennel nimen, eli rekisteröivät ne omilla nimillään, kuten esimerkiksi berninpaimenkoirat joita myyvät.

   On oikeasti hieman huijausta kun he kertovat että pennut kasvavat ja leikkivät perheen kodissa/lapsien keskellä, sillä pennut oikeasti kasvavat ns. pentulassa, eivätkä todellakaan kasva perheen keskellä.

   Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä noista pentujen määristä, varsinkin jos ja kun jokaisen pennun hinta on keskimäärin 1000 eurosta eteepäin..

  • Meillä valkkari tuolta ja olen todella tyytyväinen niin kasvattajaan kuin koiraan. Yhteyttä pidetään tiiviistii molemmin puolin.

  • Meiltä löytyy uskomattoman kiltti ja hyvätapainen kultainennoutaja, joka on juurikin tuolta ko. kennelistä hankittu. Kasvattajaa kiinnostaa koiran kuulumiset ja neuvoo tarvittaessa.

   Aivan mainio koira sekä hyvä kennel.

   • Itse en tuolta ikinä koiraa ottaisi. Pentumäärät aivan järjettömiä ja sivuillakin lukee että haluaa kasvattaa rodunomaisia koiria, mutta varmaan yksikään niiden kultaisista ole käynyt taippareissa?? Kyllä rodunomaisella noutajalla luulisi vähintään taipumuskoe olevan suoritettu...mutta ei. Meriitit haetaan vain ja ainoastaan näyttelyistä ja terveyspuolikin mielestäni aika kyseenalainen


   • Itselläni on tuolta kennelistä saksanpaimenkoira, oli kasvattajalla hyvin pidetty ja ihan kyllä eläinlääkärin tarkastamia oli kaikki todistukseen.Eikä vaatinut yli hintaa. Maksoi 700e. Ja kasvattaja huolehtinut ettei ylijalosta esim.selkä kaarru liikaa alas.


  • Terveyspuolikin aika kyseenalainen??? Jos kasvattaja käyttää jalostukseen pääasiassa A ja B- lonkkaisia koiria, joilla on terveet kyynärnivelet ja silmät, niin kuinka terveyspuoli on kyseenalainen? Jos katsoo tilastoja, niin rodussa 41% on lonkkavikaisia (10 viime vuoden keskiarvo) ts. 59% terveitä . Kyseisellä kasvattajalla on tutkittuja kasvatteja noin 20% (voisi toki olla enemmänkin), joista 65% on terveitä eli terveys lonkkien osalta on rodun keskiarvoa parempi. Kyynärnivelien osalta 78% terveitä ja menee tasan rodun keskiarvon linjassa. Kannattaisi tutkia tilastoja ennenkuin lähtee julkisesti räksyttämään.

   Eikö se ole hyvä, että kasvattaja pyrkii käyttämään jalostukseen terveitä ja ainakin ulkomuodollisesti rodunomaisia koiria? Nykyisin kun näyttelyissä huomioidaan myös luonnetta, niin luoteidenkin täytyy olla vähintääkin kohtuullisia, jos menestystä näyttelykehissä tulee. Kaikki eivät halua / pysty harrastamaan koiriensa kanssa kaikkea mahdollista, eikä kaikista koirista ole kaikkeen.

   Jos kasvattaja myy pääasiassa pennut kotikoiriksi, niin harva lähtee edes näyttelyyn, saati terveystarkastuksiin tai rodunomaisiin kokeisiin, joissa käy arviolta vuosittain vain noin 20% koko Suomen kultaistennoutajien koirakannasta.

   Kun rotu on jakaantunut kahtia: käyttökoiriin ja showkoiriin, voidaan tämä asia kääntää päälaelleen. Miksi nämä käyttökoirat ovat ulkomuodolliselta tasoltaan heikompia? Eikö myöskin taipparit ja käyttökokeet suorittanut koira pitäisi olla rodun keskiarvoa parempi myös ulkomuodollisesti, jos sitä käytetään jalostukseen? Nomeilevilla noutajilla on sama rotumääritelmä kuin näillä "showlinjaisilla".

   Kannattaa aina muistaa, että koirassa on muutakin kuin lonkat, kyynärnivelet ja taipparit. Pääosa koirista on kuitenkin tavallisia lemmikkejä.

   Ja totuushan on se, että kaikki eivät ole koskaan tyytyväisiä, sillä kun toiseen suuntaan kumarrat, niin toiseen pyllistät...

  • Kasvattavat tosiaan myös ohi kennelnimen mm. bernit, joten pentumäärä on huomattavasti suurempi kuin mitä KoiraNetissä näkyy kennelnimen alla. Ja berneissä jalostukseen käyttävät surutta 2/2 kyynärpäisiä koiria. Itse en ottaisi ko. paikasta koskaan koiraa.

  • Miks kaikki valkkarit on kys.kennelissä ER-rekisterissä? Ja miks 1 labbispentue on EJ-rekisterissä?

   • kysy itse niiltä eikä täältä palstalta missä tuntuu että puolet poruksasta ei tiedä mistä puhuu, olettaa vain että näin varmaan on asiat.


   • Erinomaisesti menestyneet valkkarit ei ole enää jalostuskoiria niinhän ne siellä kotisivuillaan sanoo .valkkarit pärjääs huikeasti niin että tuli paljon kateutta muilta kasvattajilta . Voitettuaan kaiken mahdollisen erilinjaisilla ulkomaantuonti valkkareilla päättivät jättää ne rakkaiksi kotikoiriksi lepäilemään laakereillaan :) ovat erittäin hyvä luontoisia . Testasin niitä myös omistajan poissa ollessa , koska minua on harmittanut juuri tämä luonne suomalaisten valkkareissa , koska monesti oon nähnyt ns varautuneita eli tosiasiassa liian arkoja valkkareita esim näyttelyissä verrattuna ulkomaisiin koiriin . Itse olisin aikoinaan ollut valmis kasvattamaan ensimmäisenä Suomessa tätä rotua , mutta kasvattaja pitikin sitten itsellään minulle varatun ja sen maan rotujärjestön edustajien valitseman pennun jonka olisin tuonut mukanani Suomeen .
    Ej rekisteriin laitetaan pentue jota ei haluta jostain syystä jalostuskäytössä olevan jatkossa . Minusta se on vain hyvä jos huomataan jotain ja ollaan sen verran rehellisiä , että poistetaan kyseinen yhdistelmä kotikoiriksi . Liian usein kasvattajat sulkee silmänsä ja jatkaa sellaisilla koirillakin esim vain koska on huikeasti mmenestynyt näyttelyissä eikä tahdo tosiasiota tunnustaa esim terveyden puutteista jälkeläisissä


  • hei, tiesittekö muuten että he kasvattavat myös norjalaisia metsäkissoja? kokemuksia?

   • Ei tiedetty, taitavat olla paperittomia?


  • Meillä on heiltä hankittu jo 11v.perusvärinen saks.p.koira. todella ihmisläheinen ja myös loisto vahti yms. Kasvattaja todella peru

   • Perusteellinen ja huolehtiva =)
    Heille myös terkut =)!


  • Meillä vain hyviä kokemuksia kasvattajasta ! Molemmat kultsimme sieltä ja aivan mahtavia tapauksia niinkuin myös kasvattaja ! Ja pennut todella kasvavat perheen keskellä ja Rune käyttää paljon aikaa alusta asti pentujen kanssa, molemmat koirat ovat jo kotiutuessaan osanneet tehdä tarpeensa paperille ja ollut muutenkin helppoja kouluttaa ja TODELLA ihmisrakkaita itsevarmoja koiria. Runella suhteellisen kantava ja kuuluva ääni joten ei kotiutuessa säikkyneet mitään : D
   Kasvattaja on mielestäni erittäin omistautunut koirilleen ja pennut kasvaa hyvässä ympäristössä. Jos vielä kolmas tai neljäskin kultsi tulee niin ehdottomasti Tornado eagles !

  • Itse haen valkkarini alkosta

  • Poisti ehkäpä siksi, ettet itse arvosta ja kunniota. Inhottavan usein ihmiset syyttävät juuri kasvattajaa, kun eivät itse osaa kasvattaa koiriaan. Mun Tornado eagles varlos =Roxi on kuin poliisi/armeija koira. Myös koiran mieltää pitää ymmärtää, jos on halukas kasvattaamaan OiKEIN. Mun Roxi (kutsumani). Roxi on loistavassa kunnossa ja rakastaa myös lapsia. Vaikkei itselläni pikkulapsia olekkaan. =))))

   • Siis Tornado eagles carlos =)))


   • Ihanko sinulla on kristallipallo, josta näit, miksi ylläpito on poistanut aloituksen 8,5 vuotta sitten? Arvostaa ja kunnioittaa ei erikseen sen kummemmin tarvitse, jos pyytää kokemuksia jostain kasvattajasta. Aloittaja ei nähdäkseni syyttänyt kasvattajaa mistään, joten mistä lie revit tuonkin.


  • Tuosta valkkarista en ole kuullutkaan. Yleensä suosin kyykkyvalkkareita, mutten kuitenkaan ihan niitä halvimpia. Kuiva, hedelmäinen tai hapokas - fiiliksen mukaan.

  • Mulla on paljon kokemusta valkkareista. Rieslingit on usein aika hyviä

  • Anteeks, mun on pakko tulla kommentoimaan vielä.
   Kenneli Tornado Eagles on menestynyt ja arvostettu kenneli. Kyllä, pentu määrät ovat suuret, mutta ootteko ajatellut että jotkut elättävät itsensä pentukasvatuksella?

   Joku sanoi että yksikään kyseisen kennelin kultaisista ei ole käynyt taippareita, mutta nehän eivät ole pakollisia. Tietenkin suositeltavia, mutta ei pakollisia.

   Uskon ja tiedän, että kyseinen kasvattaja huolehtii jokaisesta pentueestaan rakkaudella, sekä pennut ovat lapsiin yhteydessä pienestä pitäen.
   Jos kyseinen kasvattaja ei huomaa moikata näyttelyissä, hän ei ole tunteeton, ehkä vain kiireinen tai ajatuksissaan. Tai vaihtoehtona se, että kasvattaja ei vaan voi muistaa teitä?

   Koiran luonne riippuu koirasta itsestään. Ei voi yleistää, että jos kennelin koirista muutamat ovat arkoja, niin samoiten koko kenneli on vikana.

   Koittakaa hyvät ihmiset käyttää järkeä ja perehtyä asioihin, ennenku muuta tulette huutelemaan.
   Love and Peace :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   335
   6594
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   189
   3251
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   107
   2282
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   845