ruokapöydän pinta

Onneton tumpelo

Vajaa 2-vuotta sitten ostettu Stefano-ruokapöytä, tumma pähkinänvärinen, ilmeisesti viilupintainen, pöydän pinta ei kestä tavallisen lapsiperheen arkea- Tytär teki joulukortteja ja käytti hopeatussia joka meni kortista läpi pöydän pinnalle-minä hädissäni asetonilla jälkeä putsaamaan-arvatkaa miten kävi-joo-o- lähti hopea ja lähti pähkinänvärikin. Lahkeiden lyhennystä varten nostin ompelukoneen pöydälle ja aavistuksen siirsin sitä työntämällä-aivan- naarmuja! Tytär harjoitteli kaunokirjoitusta, joo-o-harjoitustyön voi lukea pöydän pinnalta! Poika putsas tietokonetta, nosti koneen siihen ruokapöydälle ja siitä oli tullut jotain likaa pöydän pinnalle, omatoimisesti otti taikasienen ja putsas liat pois ja samalla lähti kiiltokin siitä kohtaa! Onko normaalia että pinta on noin arka? Naarmut ja väriläikät joutuu varmaan vaan hyväksymään mutta voisiko kiillon saada takaisin esim.puuöljyllä vai meneekö lopullisesti metsään? Edellinen ruokapöytä oli jotain "kumipuuta" eikä pinta mennyt miksikään mistään!

28

14583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgr wtr wr4w r

      No laita pöytäliina. Kerniä saa metritavarana melkein mistä tahansa. Puussa on eroja. Jokin tehokasvatettu mänty on pehmeää kuin sula voi. Luonnossa kasvanut kirsikkapuu taas niin kovaa, että työkalut ei tahdo pystyä.

      Voihan sitä pintaa vahata, öljytä tms. Mutta kun olet kerran ostanut pöydän, mikä ei sovi talouteenne, osta joko parempi tai osta sitten se muoviliina pöydälle. Haloo pöytä on käyttämistä varten, ei mikään näyttelyesine.

      • onneton tumpelo

        kirjoitin asiasta palstalle saadakseni asiantuntijain neuvoja enkä jonkun piikikkäitä viisasteluja!


      • yxehdotus
        onneton tumpelo kirjoitti:

        kirjoitin asiasta palstalle saadakseni asiantuntijain neuvoja enkä jonkun piikikkäitä viisasteluja!

        Sen pöydän pinnan voi hioa ja sen jälkeen petsata ja lakata. Jos siinä on lakkakerros. Se lähtee myös poistokemikaaleilla. Käy asiantuntevassa maalikaupassa. Neuvoja löytyy myös netistä tai kirjastosta. Tai parasta ensin kysyä myyjältä, millä pöydän pinta on käsitelty ja miten se kannattaisi kunnostaa, ja sitten toimia sen mukaan.


      • wet rwtr et er t
        yxehdotus kirjoitti:

        Sen pöydän pinnan voi hioa ja sen jälkeen petsata ja lakata. Jos siinä on lakkakerros. Se lähtee myös poistokemikaaleilla. Käy asiantuntevassa maalikaupassa. Neuvoja löytyy myös netistä tai kirjastosta. Tai parasta ensin kysyä myyjältä, millä pöydän pinta on käsitelty ja miten se kannattaisi kunnostaa, ja sitten toimia sen mukaan.

        Joo viilutettu lastulevypöytä :DDD Siinä ei paljon hiomisvaraa ole, ehkä neljännes milli, ja mitä lie sekin viilu, ehkä muovia :DDD Näppärä homma. Mäkeen tollaset pöydät ja edes mfd- levyä oleva tilalle. Jos ei rahat riitä puuhun.


      • Matti Viikate
        onneton tumpelo kirjoitti:

        kirjoitin asiasta palstalle saadakseni asiantuntijain neuvoja enkä jonkun piikikkäitä viisasteluja!

        Tämä palsta ei ole mikään viisauden tyyssija. Kannattaa odottaa aika monenlaista kommenttia jos tänne kirjoittaa. Olisit varmaankin jostain alan harrastajien palstalta saanut todellisia ratkaisuja, mutta kyllä se silti on vähän niin kuin sanoin. Ei sillä pöydällä ja noilla toivella mitään hyvää seuraa.


    • yhtwrtrwt

      Tarviiko ostaa niin vitun hienoa pöytää että saa silkkihansikkain pidellä...? Luulisi hälyytyskellojen soivan sen verran varsinkin lapsiperheellisellä että puupöytä ei ole se paras vaihtoehto. Kuten edellä sanottiinkin niin joku vahaliina tms olisi pelastanut jo paljolta. Kyllähän sen järkikin sanoo ettei puu kestä mitään piirtelyjä tms. Ei se mitään terästä ole. Ja tottakai se lakka lähtee pinnasta jos asetonilla menee hinkkamaaan. Maalaisjärki tuntuu puuttuvan sinulta kauniisti sanottuna. Mutta jos nyt jotain hyödyllistäkin kommentoisi ja sanoisi sen verran että taitaa tulla halvemmaksi ostaa uus pöytä kuin alkaa hinkkaamaan vanhaa. Jotta naarmut tms lähtisi pois tarvisi pöytä hioa joka tarkoittaa sitä että myös maalit ja lakat lähtee, joten nekin tulisi laittaa uusiksi. Lakkaa ei ole helppo levitää isolle pinnalle tasaisesti paitsi ruiskulla. Lisäksi ennenkuin pöytää alkaisi rassaamaan olisi hyvä tietää mitä muuta sen pinnan alla on. Mikään lastulevy ei ole mitenkään kaunista vaikka kuinka petsaisi ja lakkaisi....

    • 4+13

      Mä ite ostin n. 4 vuotta sitten mäntypuisen, pähkinäksi petsatun ja lakatun ruokapöydän & tuolit ja ne kestikin mulla itellä ihan hyvin. Sitten tuli kaveri majailemaan muutamaks kuukaudeks ja ihan ensin meni parituolia naarmuille ja sitten pöydän pinta. Ite käytän tabletteja, mutta kaveri siirsi ne sivuun ja kirjoitti tms. suoraan pöydän pintaa vasten. Tuo pöytä hässäkkä maksoi kyllä vain 99,- joten on jo hintansa väärti nykyisellä käytöllä. Ajattelin kuitenkin joku päivä purkaa, hioa ja vahata päydän. Itelläni on mäntyisiä vahattuja kalusteita ja ne kestää paljon paremmin.

      Vinkki tulevaisuuden varalle, älä koskaan puhdista asetonilla lakattuja pintoja. Asetoni on voimakasliuotin ja poistaa sen lakan. Käytä mieluummin asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, taikasienelläkin olisi se tussi ehkä lähenyt.

      Jos pöytä on tosiaankin jotain viilua, niin ei siinä mitään ole tehtävissä, ainoastaan hionta ja maalaus lattiamaalilla joka kestää sitten kulutusta.

    • rs

      Me ostimme koivupuupöydän vuosia sitten. Se on käytännöllinen ja iso (isossa keittiössä).Tiesin heti että siitä tulee perheen "tekemisen" keskipiste, ja on todella tullut. Latoin samantien siihen vahakangasliinan, joka vaihtuu kun kyllästytään, akaisemmin, kun lapset oli pieniä kaikenlaista vauriota tuli ja vaihdettiin useammin. Juhliin yms. otan vahakankaan pois ja laitan tilanteeseen sopivan liinan vaalealle eheälle pöydälle.

      • tehdään

        meijänkin pöytä meni tuhannen vitun paskaks ihan ittestään yhtenä perjantai-iltana. Tosin kaikki paikalla olijat olis puhaltanu varmaan pari promillee ni en tiä mitä sit oikeesti kävi


    • ale-ale-jandro

      Meidän ruokailuryhmä on ollu meillä vasta kuukauden verran.

      Merkiltänsä/nimeltänsä Pormestari.

      Kansi ja tuolien istuinosat pähkinää, muualta vaniljaa.

      Jo huomasin USEITA naarmuja pöydän pinnassa, eikä meillä edes ole lapsia! Eikä pompi seefferikään pöydällä.

      Eli naarmut ovat tulleet IHAN tuikitavallisesta touhusta: ruokailusta pöydän ääressä!!

      Koska muuta aktiviteettia meillä ei ko. pöydän äärellä harrasteta.

      Pöytäryhmä on massiivikoivua, ja ostettiin nimenomaan SEN TAKIA, että massiivikoivuinen on KUULEMMA kestävä ja laadukas.

      Tääkö sitte on laadukkuutta, että vajaassa kuukaudessa pöydän pinta on ihan naarmuinen!!

      Ei me nyt kauniin pähkinänsävyistä pöydänkantta siks haluttu, että se peitetään jollain iänikuisella vahakangasliinalla VAIN SEN TAKIA, ettei nykypöydät kestä normaalia käyttöä!!

      Huhhuh ja huomenna lisää...

    • Matti Viikate

      Suosittelisin unohtamaan koko asian, ja jatkatte vain pöydän käyttöä normaalisti. Eli pinta meni mutta pöytä on kasassa, nauttikaa siitä. Toki voisitte ostaa pöydän joka kestää. Mutta toki sitä jollain aineillakin voi koittaa ruveta hoitamaan, siinä vain ei ole kauheasti järkeä. http://mattiviikate.newsvine.com/

    • Mattson79

      Asetoni liuottaa lähes kaikki maailmassa keksityt maalit, lakat ym. hetkessä, se sulattaa muovinkin. Jos meinaat, että pöydän pitäisi kestää asetonia, niin vaihtoehtoja on lähinnä maalaamaton metalli tai kenties lasi. "Tavallinen lapsiperheen arki" voi käsittää niin monenlaista kohtelua, että ei tuolla perusteella mitään voi olettaa. Meillä kesti pehmeän pehmeä mäntypöytäkin kymmenet vuodet, en saanut sitä lapsenakaan säretyksi.

      Minulla on myös ollut "kumipuinen" pöytä (niitä halpahuonekalujen materiaaleja), myyjä väitti maailman toiseksi kovimmaksi puulajiksi (ei pidä paikkaansa). Jälkiä siihenkin kyllä saa, jos yrittää.

      • mie täältä

        ..tuleehan puiseen pintaan niitä jälkiä väistämättä. Ruokailuvälineissä käytetyt materiaalit ovat jokatapauksessa kovempia kuin puu/lakkapinta, eli ei niitä jälkiä voi välttää. Eri asia on sitten, minkälaiset jäljet hyväksytään, ja varmastikin erilaiset tahrat ovat vähemmän hyväksyttäviä kuin pienet kolhut ja naarmut.

        Massiivipuulla on se hyvä puoli, että kalusteen käyttöikää voidaan jatkaa vaikkapa hiomalla ja lakkaamalla pinta uudestaan. Kotimaiset puulajit ovat useimmiten sopivan pehmeitä, että tämä on jopa ihan järkevää.
        Pinnoitetussa levytavarassa pinnan uusiminen ei useimmiten ole fiksua koska pinta, siis viilu tai laminaatti on liian ohutta. Kalliiksi tulee, vaikka onnistuu toki.
        Eri asia on sitten kalusteiden laatu nykyään, kertakäyttöisiä tuntuvat olevan jos vähänkin edullisempaa tahtoo..

        Ja tosiaan, minkäänlaisia liuottimia ei kannata käyttää, mieluummin vaikka hiomalla koittaa saada tahra pois jos pesemällä ei irtoa..


      • .....

        Onhan asetoni kova liuottamaan yhtä ja toista, mutta kyllä silti aika moni maali- ja lakkapinta kestää kevyen asetonilla pyyhkimisen.


      • aito.
        ..... kirjoitti:

        Onhan asetoni kova liuottamaan yhtä ja toista, mutta kyllä silti aika moni maali- ja lakkapinta kestää kevyen asetonilla pyyhkimisen.

        Pähkinäpuusta tehty pöytä,se kestää kulutusta ja arkielämää. Minulla on sellainen ollut jo vuosia,on kuin uusi,enkä ole sitä käsitellyt millään.


    • ei-asiantuntija

      Osta jostain marketista pähkinänväristä huonekalukiilloketta ja rautakaupasta hiontasieni sekä spraypurkissa myytävää kiiltävää lakkaa. Näillä olen meidän huonekaluja hoitanut. Pienet naarmut saa huonekaluvahalla kokonaan piiloon ja isommat jutut hoituu hiomalla pintaa kevyesti hiontasienellä ja suihkauttamalla päälle spraylakkaa. Jos tuntuu että väriä on niin ohuesti pinnassa, että se lähtee hiontasienellä hioessa, niin esim. Osmo Colorin petsilakkaa voi sivellä päälle ennen lakkausta. Sillä tulee kaunis pinta. Jotain kolhuja pitää lapsiperheessä hyväksyä, niistä ei kannata stressata. Tämä ei ollut mikään asiantuntijan neuvo, vaan ihan tavallinen kotiäitee täällä vaan kirjottelee.

      • ''''''''''

        Meillä on pöydän päällä lasilevy. Ei tuu kuhmuja, tahroja tai mitään muutakaan. Halutessaan voi lasilevyn ja pöydän väliin laittaa pöytäliinan tai antaa olla sellaisenaan. Kerran on lasi rikkoutunut 10ssä vuodessa kun putosi lautanen suoraan lasin päälle. Muuten ollut aivan täydellinen (ja on toiminut lastenkin kanssa)


      • onneton tumpelo

        vinkeistä-juuri tuota hainkin! Tarkoitus ei ole ollutkaan ruveta mihinkään hionta ja uudelleenlakkaus-hommiin, naarmut ja kirjoitusjäljet kyllä kestetään,nehän kuluu elämään-mainitsin ne siksi koska vähän ihmetyttää se ero mikä aiemmalla "kumipuu"pöydän ja tämän uuden pöydän pintakestävyydellä tosiaan on. Ja niinkuin joku vastaajista oli myös oivaltanut ettei sitä kaunista pähkintäpuupöytää sitä varten hankittu että sen peittäis jollain rätillä.


      • onneton tumpelo

        vinkeistä-tätä kaipasinkin... ja loppuosa viestistä näkyy lasilevy-vastaajan alapuolella.


      • vaatimattomuus on .
        onneton tumpelo kirjoitti:

        vinkeistä-juuri tuota hainkin! Tarkoitus ei ole ollutkaan ruveta mihinkään hionta ja uudelleenlakkaus-hommiin, naarmut ja kirjoitusjäljet kyllä kestetään,nehän kuluu elämään-mainitsin ne siksi koska vähän ihmetyttää se ero mikä aiemmalla "kumipuu"pöydän ja tämän uuden pöydän pintakestävyydellä tosiaan on. Ja niinkuin joku vastaajista oli myös oivaltanut ettei sitä kaunista pähkintäpuupöytää sitä varten hankittu että sen peittäis jollain rätillä.

        Minä en myöskään ymmärrä sitä että ostetaan hieno kallis pöytä ja varjellaan se sitten vahakangasliinan alle... siellä liinan alla voi pitää halpaakin pöytää ja ajaa täsmälleen saman asian.


    • 19

      Kiitos vinkistäsi, jotta osaan välttää samankaltaista tuotetta kun lapsi on tulossa perheeseen. Toki olen hieman pahoillani teille sattuneen tapauksen johdosta. Hyvän kunnollisen pöydän tulisi ainakin kestää kahden aikuisen lemmenleikit, mutta lasten askartelu on aihealue, josta vielä hyvin vähän tiedän. Nyt tiedän jo vähän enemmän. Kiitos siitä.

    • texzze

      Taikka vitsi,jos totta,mahtoi lapset saada "kyytiä"kun pilasivat STEFANON.Olisit vielä koittanut tehdä
      moottoriremontia Hondaasi kyseisen pöydän päällä.Asetoni,syö lähes kaiken.Onko asunto ihmistä
      varten, vai näyttelytila.

    • Elämä on

      Jos pinta on karmea, niin sitten vahakangas liina päälle.

      Osta usi pöytä sitten kun lapset on pois kotoa...

      Itse en aikoinaan löytäny kohtuuhintaista riittävän suurta pöytää, joten tein kolmimetrisen pöydän itse mäntyliimapuulevystä ja vahasin sen pähkinän väriseksi, tuli maksamaan jotain 300€. Pöytä on ollu käytössä 6 vuotta ja on edelleen ihan siisti. Jossain vaiheessa voisi työnnellä pinnan höylällä ja hioa sekä vetää uuden pähkinävahan pintaan, mutta vielä siihen ei ole tarvetta.

      • uusi pöytä?

        Jos pöydässä on naarmuja? Teettää uuden kannen jossain ammattikoulussa oppilastyönä näin keväällä niin saa pöydän siistiksi pienellä rahalla.


      • velo
        uusi pöytä? kirjoitti:

        Jos pöydässä on naarmuja? Teettää uuden kannen jossain ammattikoulussa oppilastyönä näin keväällä niin saa pöydän siistiksi pienellä rahalla.

        Amiksessa voi toki teettää/korjauttaa,tulee halvemmaksi kuin ammattilaisella teettäminen.
        "Oppilastyönä näin keväällä"? Ok,joo mutta sitten todennäköisesti saat valmiin tuotteen 2011 keväällä.
        Syyt:
        -kohta alkaa koulujen kesälomat
        -kouluissa (itse olen nyt aikuisopiskelijana) pienenä lottovoittona voi pitää "asiakastyön" valmistumista saman tai seuraavan vuodenajan kuluessa (kesää ei lasketa kun koulut kiinni).
        Laatu ei myöskään välttämättä paras,vähän tuurista kiinni...


      • lhk öhikn ööhöik
        uusi pöytä? kirjoitti:

        Jos pöydässä on naarmuja? Teettää uuden kannen jossain ammattikoulussa oppilastyönä näin keväällä niin saa pöydän siistiksi pienellä rahalla.

        Pöydässä ei ole monta osaa, jalat, pöytälevy ja pikkusen runkoa tukemassa. Se pöytälevy siinä maksaa lähes koko pöydän hinnan.Eli käytännössä kyseessä olisi uusi pöytä, johon on kierrätetty muutama jalkatolppa ja jokunen laudanpätkä ja ruuvi vanhasta pöydästä. Näin keväällä ei ammattikouluista saa enää yhtään mitään, jos ei syksyllä ole tilausta tehnyt.


      • huij3
        lhk öhikn ööhöik kirjoitti:

        Pöydässä ei ole monta osaa, jalat, pöytälevy ja pikkusen runkoa tukemassa. Se pöytälevy siinä maksaa lähes koko pöydän hinnan.Eli käytännössä kyseessä olisi uusi pöytä, johon on kierrätetty muutama jalkatolppa ja jokunen laudanpätkä ja ruuvi vanhasta pöydästä. Näin keväällä ei ammattikouluista saa enää yhtään mitään, jos ei syksyllä ole tilausta tehnyt.

        Aikuiskoulutuskeskuksissa on myös pintakäsittelykursseja,jonne voisi opilastöitä viedä.Jos joku ammattitutkinnon näyttökokeeksi käsittelisi pöydän pinnan,saattaisi työn laatukin kelvata.


    • Ärh

      Kiitos nimim. ei-asiantuntija - itsekin sain apua vinkistäsi, eli tietää että on olemassa tuollaista helppokäyttöistä huonekaluvahaa.

      En nyt ala mainostamaan, miten sain kämppiksen pöydän pintaan naarmuja, kun netissä on näköjään ah niin ihanaa haukkua toisia ihmisiä nimimerkin suojissa, kun on turhautunut omaan elämäänsä tai luulee olevansa jollain tavalla viisaampi kuin muut. Nyt taas tiedän, miksi en juuri käy keskustelupalstoilla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe