Turvasanomat ja selkokieli

Zelkokiegi

En ota tässä enää kantaa kyseisen nettijulkaisun toimitukselliseen kykyyn käsitellä asioita, mutta luen sitä silti säännöllisesti. Minua vaivaa aika usein kirjoittajan kyky kirjoittaa sellaista suomen kieltä, joka olisi ymmärrettävää kertalukaisulla, tässä tyypillinen lause, jota saa kelata edestakas eikä siltikään saa oikein selvää, mitä tässä tarkoitetaan:

"Itseluottamus on hyvä asia ja kyky kieltää sekä peitellä arvostelukykynsä pettämistä on tarpeen liike-elämässä, joka voi olla montaa vaan ei koskaan rehellinen eikä ainakaan moraalinen."

Mitä mieltä olette?

7

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi olla...

      Eikös toi tarkota että puupää juoksee seinään jatkuvasti oppimatta mitään...

    • yksi lukija

      tyypillinen kohta, eli kun kirjoitetaan asioista mitkä ovat hieman liian laajoja tekstin tuottajan ymmärtää kokemuksensa, osaamisensa ja elämäntaitojen puoleen, niin silloin se yritetään kätkeä moninaiseen ja usein aika ympäripyöreäänkin tekstiin. Tai kansankielellä asiat esitetään ainakin niin, että annetaan lukijakunnalle kuva asioiden hyvästä hallinnasta.

      En kiellä, etteikö Kähkönenkin kirjoita joistain asioista ihan osaavasti, mutta eihän kaveri nyt kerta kaikkiaan ole mikään besser-wisser niin monella osa-alueella ja asioissa kuin antaa ymmärtää. Mutta eihän kukaan ole. Kyllähän sen hyvin huomaakin, kun tekstit ovat asiapitoisia vartioinnin suhteen (eikä mene haukkumisen ja kritiikin ja jo avautumisen puolelle) niin ne tekstit ovat ihan omimmillaan. Mutta kyllähän valtaosa kirjoituksista on täyttä kritisointia ja "mikään ei tuolla toimi" -henkistä paasausta ilman selkeää tietoa. Kirjoituksia oman kokemuksensa ja mielipiteiden pohjalta, joista tulee aika hatara sekamelska.

      Tai sanotaan nyt näin, ilman minkäänlaista piikittelyä, totuutena: Miksi niin etevä ja kaiken tietävä herra joka poliisiylijohtoa myöten tietää miten asiat pitäisi hoitaa ja miten niin moni asia on ketuillaan, on vain yksityisen vartiointiliikkeen rivivartija? Mutta jokainen tavallaan, joskus tekstit ovat ihan hyviä, mutta aina se luisuu sille puolelle, että kaikkea kritisoidaan ja varsin yksipuolisesti ja hyökkäykset omaa työnantajaa vastaan ovat jo aikamoista kiihkoa.. En kiellä itsekään etteikö 1000 1 asiaa ole korjauksen tarpeessa vartiointialalla(kin) mutta tietty raja kannattaa pitää julkaisuissakin. Yleiset asiat ja todistetut epäkohdat ovat ihan hyviäkin toki joskus osoittaa ja näpäyttää, mutta omien asioiden kanssa tappelu jonka omalla käytöksellään on saanut aikaan, antaen kaikille "vastustajilleen" kummallisia lempinimiä ja haukkua jokainen yksipuolisesti pystyyn, ei ole enää ihan sellaisen linjan mukaista että kyseistä julkaisua kokonaisuutena voi hirveän vakavasti ottaa..

      • ei vakavastiotettava

        Kähköstä ei ole otettu vakavasti enää aikoihin, itse asiassa siitä asti kun selvisi hänen olleen nimimerkki "Agitaattorin" kirjoitusten takana.


      • pitää olla
        ei vakavastiotettava kirjoitti:

        Kähköstä ei ole otettu vakavasti enää aikoihin, itse asiassa siitä asti kun selvisi hänen olleen nimimerkki "Agitaattorin" kirjoitusten takana.

        Uusimman Turvasanoma-blogin merkinnän mukaan on toivoa että kirjoittelu loppuu 11 kuukauden päästä!


      • oikea toimittaja
        ei vakavastiotettava kirjoitti:

        Kähköstä ei ole otettu vakavasti enää aikoihin, itse asiassa siitä asti kun selvisi hänen olleen nimimerkki "Agitaattorin" kirjoitusten takana.

        Kiva kun Kähkönenkin nyt vihdoin ja viimein tajuaa vartijan toimivaltuuksiin (kiinniotto, kuvaamisen kieltäminen) liittyvää juridiikkaa, aikaisemminhan hän esitti tälläkin palstalla nimimerkillä "Agitaattori" ( muutamalla muulla) varsin poikkeavia näkemyksiään. Silloin hän oli tosin vartija ja maailman piti tottakai toimia vartija-Kähkösen navan ympärillä. Nyt hän on "toimittaja" ja maailman pitää pyöriä toisella tapaa oman navan ympärillä.


    • fiksut pärjää aina

      "Itseluottamus on hyvä asia ja kyky kieltää sekä peitellä arvostelukykynsä pettämistä on tarpeen liike-elämässä, joka voi olla montaa vaan ei koskaan rehellinen eikä ainakaan moraalinen."

      Jotkut alan miehen ja naisen päivittäin kohtaamat asiat ovat liian herkkiä suoraan sanottaviksi julkisuuteen. Asiakas kun ei voi olla väärässä. Niinpä nämä tärkeät seikat täytyy ilmaista niin että tyhmät eivät niitä tajua.

    • varttivartija

      Joo eihän tuosta ota selkoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe