Kokemuksia uudesta Lagunasta

Topi

Heips,
Tilavamman auton vaihto olisi edessä ja uuden farmari Lagunan ulkonäkö miellyttää suuresti.

Ko. auton omistajat, kertokaapa kokemuksia autosta, hyvät/huonot puolet. Bensamallia olen miettinyt, onko 1.8 riittävä vai kannattaako laittaa 2.0? Onko ilmennyt ns. tyyppivikoja, Onko vakaa ajettava, sivutuuliherkkä tms.

Kiitos etukäteen!

11

2213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • realisti

        totean, että näiden tilastoiden perusteella ei mitenkään käy selville kuinka usein autoa joutuu korjaamaan.

        Fordin vetonivelet ja VW:n tukivarret on vaihdettu ennenkuin autot on viety katsastukseen, eikä ne viat jätä moottoriteille, ne on pakko vaihtaa hyvissä ajoin ennenkuin ne pysäyttäisi matkan teon. Samoin Toyotan ruostuminen ei ole mikään ongelma saksassa, koska autot romutetaan (tai tuodaan suomeen) ennen kuin ne on puhkiruostuneita.


    • veksu

      Uuteen Lagunaan on nyt tullut 5000 km mittariin, ja kaikki pelaa loistavasti. Maantiellä urat ja sivutuuli saavat aikaan pientä ohjailutarvetta. Automaatti vaihtaa vähän töksähdellen mutta voittaa manuaalin 10-1. Mukavuus on kohdallaan, tuhannen kilometrin istuminen ei tunnu missään.

      Kaksilitrainen bensakone on ihan hyvä valinta. Pienemmästä ei itselläni ole kokemuksia.

      Kaiken kaikkiaan erinomainen valinta.

      • laguna

        Minun kilometrit on jossain 25000 paikkeilla, pikkukoneellakin olen pärjännyt ja kulutus on pieni. Toki paras moottorivaihtoehto olisi t 2.0,
        auton ominaisuudet kestävät tehonlisän hyvin. En ymmärrä näitä epäluotettavuuspuheita, mulla on huoltosopimus ja maalaisjärjellä sellaiset tulisi vakuutuksen antajalle kalliiksi jos autoja saisi koko ajan olla hinailemassa tienposkesta. Renault tiepalvelunkin kestoaikaa lisättiin juuri.


    • olla

      Nyt reilu vuosi täynnä 2 litraisen farkku-Lagunan kanssa. Tässä murhelista: vasen etuvalopolttimo paloi 14 000 kilometrin tienoilla. Rengaspainejärjestelmä sekosi, mutta kuntoutui takuuseen jonkin johdon vaihtamisella.

      Siinäpä se sitten olikin.

      2 litrainen on aika sopiva kone. Ei ohjus, mutta aika riittävästi vääntöä. Ja etuna se, että tohon 2 litraiseen tulee jo vakiona ESP, joka on todella mainio olemassa. 1,8:a en ole kokeillut, mutta 1,6 oli 5-ovisessa mun mielestä hieman alimittainen. Ehkä makuasia...
      Laguna on erinomainen ajettava: vakaa, hiljainen, tukeva, aika neutraali tuulille.
      Jos kuljetat suuria lasteja, silloin takatila voi jäädä pieneksi. Farkussa on se miinus, että takakulmat jäävät peruuttaessa hieman pimentoon. No, siihenkin oppii.
      Näistä ADAC:eista... Kun ADAC listasi vikamäärät ajokilometrien mukaan Rellut olivat puolivälin kastia - Laguna puolen välin paremmalla puolella.
      Heikoimmat autot olivat Astra ja Golf.
      Itselläni toinen Lagu ja murheet ovat olleet hyvin vähäisiä. Eikä kertaakaan ole jäänyt tien poskeen.

    • rl2b1.8

      on pelittänyt. On ollut alla noin vuoden ja ajettu nyt 22tkm. Ainut murhe on ollut ajovalopolttimon palaminen (H7). Mulla on 1.8l farkku, joka kyllä kulkee normaali ajossa ihan riittävän hyvin, tietysti 2.0 turbo olis makeempi, mutta vaatii paalua jo jonkin verran enemmän. Tilavampiakin autoja tässä luokassa on, mutta meidän perhe (2 2) mahtuu mukavasti matkustamaan tälläkin. Ajo-ominauuudet ovat mielestäni loistavat ja aikas hiljainenkin tämä tuntuu olevan. Itsellä oli aikanaan Mazda6 vaihtoehtona ja näin jälkeenpäin ajateltuna valinta tais olla hyvä, koska sen verran paljon siinä tuntuu ongelmia olevan, ainakin tätä keskustelupalstaa kun lukee.

    • Markus

      Ihan ok kuulla lisää positiivisia kommentteja autosta. Itse laitoin tilaukseen juuri 1.6 farkkulagunan ja sitä ennen kaivoin kaiken mahdollisen infon mallin ongelmista mitä netistä löytyi. Aika vähän tuntuisi tyyppivikoja yms. ongelmia olevan, varsinkaan Laguna II:ssa.

      Vaihtoehtona itselläni oli Megane break ~samalla koneella. Rellun tarjous/hinnanalennus (23900€) tuohon mopokoneeseen teki kuitenkin Lagunasta suorastaan halvan. Jos esim. vertaa Mondeoon tai Passattiin, vastaavilla koneilla, hintaeroa tulee lähes 5k€ joka todella paljon. Muuten nuo saksalaisetkin olisivat ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta tuolle viidelle tonnille keksii kyllä mukavasti muutakin käyttöä.

      Hintansakkin tuo 1.6 tuntuisi pitävän erinomaisesti, www.ajovalo.net listaa juurin tämän koneisen Laguna break:in ja Volvo S60:sen luokkansa kärkipariksi eikä isomaat myllä paljon jälkeen jää. Ei silti, olisin ostanut sen 2.0T:n heti jos paalua olisi ollut, vaan kun ei ollut niin mennään nyt sitten rauhallisemmin mutta mukavasti ;)

      • fsdfsdf

        Saahan tuota paalua lainaksi vaikka kuinka, mutta kannattaako sitä kaikkea autoon törsätäkään?

        1.6 riittää luultavasti useimpiin todellisiin tarpeisiin, käyttää sitten ne pienemmässä arvonalennuksessa, bensassa ja vakuutusmaksuissa säästyneet rahat johonkin muuhun. Joku raja tietysti koneen koolla on, mutta sanoisin että tuo 1.6 on vielä järkevä Lagunassa. 1.4 olisi liian vähän.


    • Lagu1,6

      Itsellä 1,6 ja 20000km. Kaikinpuolin minusta hyvä auto ja varsinkin varusteet/hinta kohdallaan. Varsinkin melutaso todella miellyttävä, kavereiden autoissa aina tulee ovia kolisteltua kun luulee että jäänyt auki. Ei mitään vikoja.
      1,6 moottori riittää juuri ja juuri. Maantiellä menee mukavasti kunhan varautuu ohituksiin ja käyttää kierroksia. Varsinkin lastin kanssa kaupungissa kyllä kaipaisi lisää voimaa/vääntöä, eli kannattanee koeajaa ainakin 1,8 ja kokeilla miten sillä pärjää

    • laguna laatua ?

      meillä käytössä vm 2002 2.0 laguna ja ajettu reilu 20000 km. ton hintaluokan autoksi on ollut aika paljon (= liikaa) ongelmia:
      - rengastunnistimet sekosi kerran
      - istuinlämmitys ei toimi aina
      - tihkukytkimen säätimen kanssa ollut ongelmia
      - tyhjäkäynnissä on joskus toivomista (käy huonosti)
      - sammuu toisinaan heti startin jälkeen
      - käytetty rellun toimesta bilialla kerran, koska kaikkiin samanikäisiin relluihin piti vaihtaa joku softa
      - tännän SERV-valo syttyi motarilla ja samalla hävis autosta veto. samalla syttyi joku sähköhäikästä ilmoittava valo kojelautaan. auto tosin tokeni re-startilla, eli onneksi päti nää windowsin korjausjutut tohon; muuten ois jääty kävelemään..


      onko muilla ollut vastaavia ?

    • makepop

      Renault laguna 1996 kuskin puolen lähi valot ei syty sulakeet ja lamput katottu on ehjät ei keksi olisiko joku rele tai maadotus kaikki muut pelaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe