Lars Kepler : Hypnotisoija

Uuno Utelias

Onks kukaan lukenu tätä kirjaa ? Siinä on kuutisensataa sivua ja oon lukenu jo neljä ja puol. Vielä en oo jäänyt koukkuun. Luen kyllä kirjan loppuun varmasti, mutta se ei oo niitä kirjoja, joiden kanssa menee pitkälle yöhön, kun on niin jännittävä, että pakko lukea loppuun.
Aika karmivia veritekoja ja todella sairaita ihmisiä siinä on paljon.

8

1997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .Päivi

      pitänyt. Makuasioita. Sen sijaan luvun alla olevasta U.Lindellin Hunajasyötistä pidän, kuten kaikista hänen aiemmistaankin.

    • **Kata

      Luin enkä tykännyt minäkään. Onkohan tuo pari-kirjoittaja -systeemi oikein toimiva, kun viimeisin Marklundkin, Patterssonin kanssa kirjoitettu, oli samalla tavalla sekava ja juoni tuntui tekemällä tehdyltä. Kaikki karmeudut toki oli pläntätty, oli Kosovon pakolaista ja Norlannin metsiä, jossa viimeiset loppuhuikoset käytiin! Psykiatria tuntuu kovasti kiehtovan myös. Liekö Stig Larssonin imitointia vai mitä kummaa...
      Pettymyksiä kaiken kaikkiaan kumpainenkin ruotsalaisuutus!

      • Uuno Utelias

        Nyt kun sain kirjan loppuun, viimeiset 50 sivua olivat ihan jännittävät. Kirjassa oli kuitenkin kaiken kaikkiaan liikaa liian sairaita ihmisiä. Nuori poika, joka kirjan alussa tappoi koko perheensä, ei lopulta liittynyt mitenkään hypnotisoijan pojan kidnappaamiseen eikä lopussa edes kerrottu, saatiinko häntä koskaan kiinni.
        Aloitin jo nuorena Agatha Christien kaltaisten dekkarien lukemisen, joissa loppuratkaisu on kuin täydellinen palapeli, ei yhtään puuttuvaa palaa, mutta ei yhtään ylimääräistäkään.


      • Luin_kirjan
        Uuno Utelias kirjoitti:

        Nyt kun sain kirjan loppuun, viimeiset 50 sivua olivat ihan jännittävät. Kirjassa oli kuitenkin kaiken kaikkiaan liikaa liian sairaita ihmisiä. Nuori poika, joka kirjan alussa tappoi koko perheensä, ei lopulta liittynyt mitenkään hypnotisoijan pojan kidnappaamiseen eikä lopussa edes kerrottu, saatiinko häntä koskaan kiinni.
        Aloitin jo nuorena Agatha Christien kaltaisten dekkarien lukemisen, joissa loppuratkaisu on kuin täydellinen palapeli, ei yhtään puuttuvaa palaa, mutta ei yhtään ylimääräistäkään.

        "eikä lopussa edes kerrottu, saatiinko häntä koskaan kiinn"

        Et tainnut lukea kovinkaan tarkkaan, sillä pojan kohtalo paljastetaan paljon ennen loppuratkaisua.


    • thewriter

      Luin minäkin, mutta parempiakin olen lukenut.
      Minusta kirjassa uskottavuus on tärkeää ja tässä oli ainakin pari juttua, jotka pistivät silmään.
      Tämä murhaaja Josef Ek on kuolemankielissä, mutta siitä vaan lähtee edelleen jatkamaan tekosiaan.
      Ei yhtään selitetä, millä hän elää, missä yöpyy jne.
      Ja toinen tämä poliisijuttu. Vaikka on iso sarjamurha kyseessä, tuntuu, että Joona Linna on suurinpiirtein yksin. Ja sitten Erik ja hänen eläkkeellä oleva appiukkonsa alkavat leikkiä dekkaria. Eläkkeellä oleva poliisi saa poliisin tutkintatiedot käyttöönsä...huh...huh..ja poliisi ei millään lailla estä heitä olemasta
      tutkinnassa mukana.

    • Olli Olender

      Luin jo pitkän aikaa sitten, eikä tehnyt sen kummempaa vaikutusta. Muistan kirjaa hehkutetun Ruotsissa paljon, siihen nähden ainakin pettymys, eikä niitä raakuuksiakaan niin paljon muistaakseni ollut kuin antoivat ymmärtää.

    • jokuraja-

      Mulla on se nyt meneillään. Oisko tässä jonkun viimeisen sadan sivun aikana ollut sitä kerrontaa Erikin menneisyydestä. Se ei ole niinkään imaissut mukaansa. Potilaina esitellyt henkilöt ovat niin... etäisiä?

      Preesenssissä kirjoitetuista kirjoista en ole koskaan pitänyt, mutta tähän se on mielestäni sopinut. Musta on ollut jokseenkin sekä huvittavaa että rasittavaa, että siinä kirjassa on aina kaikki lääkeaineet ja aseet kerrottu nimillä :D Miksei ole kerrottu, että hän otti esiin käsiaseensa tai että hän otti unilääkkeitä? Tulee vähän sellainen olo, että kirjailijat olisivat halunneet brassata tietämyksellään, heh.

      Mulla on kasa muita kirjoja odottamassa vuoroaan yöpöydällä. Toivottavasti saan tämän nyt loppuun pian. Mutta ihan mieluisa luettava ollut, vaikka ei ehkä niin suuren hehkutuksen arvoinen kuin on kirjoiteltu.

    • Luin_kirjan

      Kirjassa oli vähän liikaa epäuskottavia asioita:
      ÄLÄ LUE JOS HALUAT LUKEA KIRJAN, SEURAAVASSA ON JUONIPALJASTUKSIA

      1) Tulee liikaa ruumiita. Määrä ei korvaa laatua.

      2) Aivan kun elettäisiin lankapuhelimien aikaa, koska puhelimia ei käytännössä voi jäljittää mitenkään. Eikä poliisi laita ketään kuunteluun, ei edes kidnapatun omaisia. Kyllä kai puhelut pitää nauhoittaa jo senkin takia, jos joku soittaa lunnasvaatimuksilla eikä poliisi voinut sitä tietää, että tässä ei ole kyse lunnaista.

      3) Tekstiviestejä ei ole. Jos on piilossa kännykän kanssa ja akku meinaa loppua, saattaisi olla fiksumpaa lähettää txt kuin soittaa akku tyhjäksi. Lisäksi voisi olla viisaampaa soittaa oman äidin sijasta vaikkapa hätänumeroon, koska ne puhelut tallennetaan (tämän voi tosin laittaa paniikin piikkiin).

      4) Hahmot käyttäytyvät taas ihan järjettömästi, erityisesti loppuhuipennuksessa. Turha asioiden varmistelu ei kuulu kenenkään repertuaariin, senkunvaan juostaan hulun murhaajan talolle huhuilemaan ja tottakai täysin ilman aseita.

      5) Kukaan ei tunne tippaakaan kenenkään taustoja, ei edes hoitava psykiatri tiedä sitä, minkä takia joku on joutunut hoitoon (koska on tappanut jonkun, mahtaisikohan tämä olla olennainen tieto hoitavalle psykiatrille?)

      6) Se ymmärtää että vanhemmille ei kerrota mitään, mutta on täysin epäuskottavaa että tyttöystävällekään ei kerrota asioiden uusista käänteistä, kuten esimerkiksi siitä että se äidiksi luultu mukava nainen onkin oikeasti ihan hullu akka tai sitä, että kiusaava jengi, jota kaikki pelkäävät kuin ruttoa, jättikin yhtäkkiä rauhaan. Ehkä näitä ei kerrota mille vanhemmmille, mutta ovatko nämä tosiaan sellaisia aioita, jotka pitää pimittää tyttöystävältä?

      7) Jos kohta 6) on epäuskottava, niin se vasta epäuskottavaa onkin, että tyttöystävä ei kerro kenellekään vapaaehtoisesti mitään, ei vaikka oma poikaystävä on kidnapattu ja lääkkeiden puutteen takia hengenvaarassa. Miksi tyttöystävä ei puhunut mistään mitään, ennenkuin pappa sai tiedot jotenkin kiskottua/maaniteltua?

      8) Mainittiinkin jo, mutta teini-ikäinen poika kidnapataan ja poliisia ei oikeastaan kiinnosta koko asia. Mitä todellisuudessa tapahtuisi jos nuori kidnapataan suuren maailman tyyliin? Poliisi unelmoi vaikka kidnappauksen toteutukseen kuuluu kidnapatun perheenjäsenten tappaminen (tappaminen epäonnistuu ainoastaan omaisten hyvän tuurin ansiosta). Tällainen Venezuelan tapainen ihmisryöstä tarkoittaisi todellisuudessa poliisissa "aloita välittömästi valtakunnallinen suuroperaatio"-napin painamista.

      Summma summmarum:
      Hyvin ja sujuvasti kirjoitettu kirja, mutta juonessa on ikävästi reikiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2061
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1538
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1146
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      952
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      949
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      923
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      898
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      788
    10. Seksuaalinen halukkuus ja kyvykkyys

      Tulee mieleeni kysyä, onko palstalla enää ihmisiä joilla olisi se voimakas seksuaalinen halukkuus vastakkaiseen sukupuol
      Sinkut
      99
      691
    Aihe