Teekkari

TTY:ltä Teekkari

Kyllä näyttää taloudellinen tilanne olevan huono koko suomessa. Itse opiskelen Diplomi-insinööriksi tampereen teknillisessä yliopistossa Konetekniikkaa kolmatta vuotta ja opinnot ovat edenneet reilusti yli puolivälin, 220/300op. Kaikki kesät olen yrittänyt löytää oman alan töitä, mutta vielä ei ole tärpännyt. Kaksi edellistä kesää olen päässyt siivousfirmaan töihin, mutta nytten sinnekkään ei ollut tarvetta ottaa kesäksi töihin, enkä kyl nii olis sinne enää halunnukkaan.

Joku ajattelee etten ole aloittanut hakemista tarpeeksi aikasin tai en ole tehnyt hakemuksia tarpeeksi. No, aloitin joulun ja uuden vuoden alussa kirjottelemaan hakemuksia ja helmikuun loppuun mennessä oli kasassa 45 hakemusta ja sen jälkeen olen satunnaisesti kirjoitellut niitä eri puolille, yhteensä 68. Suurin osa hakemuksista on mennyt oman alan yrityksiin ja ehkä 20 muualle, kuten siivousfirmoille yms. Hakemusten peräänki kyselin joka paikasta ja puhelinlaskuki oli sen mukanen :) Eli ei ny voi ainakaan yrityksen puutteesta moittia.

Olisiko vika sitten opintomenestyksessä? Keskiarvo oli tänä aamuna 4.4/5.0 onko se ny hyvä vai kohtuullinen, ite pidän sitä hyvänä varsinki siihen nähden millasta tahtia olen opiskellut. Olisiko vika sitten hakemusten sisällössä? Aina olen kirjoittanut hakemuksen alusta loppuun jokaiselle paikalle erikseen enkä copupastettanu jokaseen samaa, muuta siihen ny en osaa sanoa. Ehkä olen huono kirjottaja vaikka hakemukset olivatkin omasta mielestäni hyviä.

Ensi kesä on melko varmasti viimeinen mahdollinen kesä ennen valmistumista saada oman alan työkokemusta, mutta haaveeksi taitaa jäädä sekin. No ensi keväänä sitten diplomityötä tehdessä saan ainakin oman alan kokemusta, joko teen ilmaseksi työn koululle tai hyvällä tuurilla johonkin yritykseen. Se nähdään sitten.

Olisinko sitten pyytänyt liikaa/ liian vähän palkkaa? Liian korkeaa palkkaa pyytämällä hinnoittelee itsensä nopeasti ulos ja jos pyytää liian matalaa palkkaa saattaa rekrytoija ajatella ettei hakija osaa mitään ku noin alhasta palkkaa pyytää. Oman alan töissä olen pyytänyt 1600 euroa kuukaudessa ja muista hommista 1200€ kuussa. Ei se minun mielestä ainakaan liikaa ole kun TEK palkkasuositukset ovat lähellä paria tonnia kuussa. Ehkä se on sitten liian vähän, täytyy alkaa pyytämään se pari tonnia kuussa :)

Onneksi olen sentään saanut kesätöitä seurakunnan hautausmaalta nurmikonleikkaajana 6.5€ tuntipalkalla, kyllä menee tekniikan kandidaatin koulutus nytten tarkoituksee! :D

Ei kyllä hyvältä näytä valmistumisen kohdalla CV:ssä että kahden kesän kohdalla on siivousta ja kolmannen kesän kohdalla nurmikon leikkuuta ja ennen armeijaan menoa huoltofirmassa pihojen lakasemista ja siivousta. Sanon vaan, että aika heikot on tulevaisuuden näkymät. Kiinnostus koneiden ja rakenteiden teoreettiseen suunnitteluun on kova ja luenkin pääaineena koneiden ja järjestelmien suunnittelua ja sen lisäksi sivuaineen tuotantotekniikkaa sekä koneiden ja järjestelmien suunnittelua eli rakenteiden matemaattista mallintamista.

Ehkä tästä vielä noustaan. Terveiset myös niille 14 vuotiaille jotka harmittelevat kun eivät ole saaneet kesätöitä edes siivousfirmoista. No, en ole minäkään vaikka ikää on jo kymmenen vuotta enemmän ja koulutustaki sen verran että pitäis luuta pysyä kädessä, kyllä teillä vielä on aika monta hakea töitä. Eikä teillä ole lähellekkään yhtä huono tilanne taloudellisesti kuin minulla. Asutte vielä vanhempien luona ettekä maksa asumisesta ja ruuasta mitään. Toista se on opiskelijalla jolla kuukautiset pakolliset monot on 450€ pintaan jos vuokran maksun jälkeen aikoo jotain syödä :D

Hyvää kevättä ja onnellista kesää vaan kaikille, ainakin omalla kohdallani kesän vuokran maksu on nytten turvattu!

2

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös teekkari

      Hmm... Eli kolmatta vuotta, 220 op kasassa ( 73 op per vuosi), keskiarvo 4.4 ( hyvin korkea).. Aika pirun hyvä tulos. Niin hyvä että vaikuttaisit trollilta.. Jos ei, niin ota tuo kohteliaisuutena.

      Eli sillä oletuksella, että tilanne on todellakin näin...
      - Palkkapyynnot ovat tilastoihin verrattuna hyvin matalat, mikä ainakin minusta, jos olisin työnantaja, antaisi aihetta epäilyyn. En ole omalta osalta nähnyt juuri missään palkkatiedustelukysymyksiä, mutta jos näkisin, yrittäisin tarjota vastaukseksi tyhjää ilmoittamalla "kunhan palkka vastaa työnkuvaa" tai jotain muuta sellaista.
      - Voi myös riippua, mitä olet kirjoittanut hakemuksiin. Niissä pitää mainostaa itseä reilusti, mutta kuitenkin selvästi valehtelematta. Osoittaa suoraselkäisyyttä, olevansa henkilö, jolla on tavoitteita ja sen sellaista.
      - Yritäthän hakea töitä myös suoremmilla kontakteilla. Käy rekrytapahtumissa, alan konferensseissa, yrityssaunailloissa, juttele tutuille työntekijöille ja kavereille. Siinä samalla kun rennosti keskustelet niin tokaise että sattuisiko heiltä löytymään työtä. Paperihakemukset on paljon kuivempia ja helpompia hylätä kuin rehti kädenpuristus ja kohtelias kysymys.
      - Hae rohkeasti ympäri Suomea, etenkin kesien ajaksi. Kesät on hyviä aikoja reissata pitkin maita ja mantuja. Joistain pienemmistä kaupungeista saattaa löytyä juuri sopivasti yksi tai muutama oman alan yritys. Sinne puhelin soittoa vaan menemään niin asioista saa nopeammin selvää. Puhelinyhteyttä kannattaa muutenkin käyttää enemmän, se kun antaa sosiaalisemman vaikutelman. Kannatta aloittaa hakeminen puhelinsoitolla, eikä paperihaulla, koska oikeastaan hakemuksen hylkääminen tapahtuu ensimmäisen kontaktin perusteella: jos paperi on hylätty, on puhelukin helpompi hylätä; puhelimessa hylkääminen tapahtuu todellakin yrityksen taloudellisista, eikä henkilökohtaisista, syistä.
      - Hae paikkoihin, joihin jotkut "unohtavat" hakea. Kesällä muut paikkakunnat, muulloin vaikkapa yliopistojen tutkimusryhmät.
      -Silloin kun et opiskele, etkä tee työnhakuja/nuku, ole sosiaalisissa harrastekerhoilla muiden teekkareiden kanssa. Hommaa vastuutehtäviä vaikkapa kiltatoiminnasta. Syy tälle on se, että voit kirjoittaa CV:hen muutakin kuin ruohonleikkuu hommat. Voit osoittaa omaa aktiivisuuttasi ja vastuunottokykyä.

      Siinäpä nyt mitä tuli ensimmäisenä mieleen. Itse olen 2. vuoden opiskelija, sinua korkeammalla keskiarvolla, mutta "vain" 60op/vuosi nopeudella saavutettuna. Sain kesätyöni ohjelmoijana ja jos työni hyvin teen, saan jatkaa osa-aikaisena (oma ala, mahdollisuus edetä pidemmälle). Puhelimitse pidin yhteyttä toisiinkin paikkoihin, mitkä vaikuttivat myös lupaavilta. Kämppikselläni oli myös yksi kaveri, joka olisi tahtonut kesätyöläiseksi yhden minun taidoilla olevan henkilön. Rahatilanteeni on aikalailla samanlainen kuin sinullakin, kun vanhemmat asuvat aivan eri puolella Suomea.

      • ?

        Pitäisikö sisäänotto määriä hieman pudottaa?

        "24% teekkareista jäi ilman kesätyötä"

        Ite opiskelen TKK:lla ja sisään pääsee ihan liian helposti ja sen kyllä huomaa. Ei oikeen matematiikan ja fysiikan taidot näytä riittävän ja motivaatioki on osalla vähän hakusessa.

        Eli karkeasti: pudotetaan sisäänotto kiintiötä 30% niin alkaa valmistumaan sellasia diplomi-insinöörejä joilla on koulutus ja osaaminen kohdallaan. Kaikille saattais riittää töitäki tulevaisuudessa eikä jätkiä ja tyttöjä valmistuis kortistoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe