Halpalento Espanjaan

MariaGer

Ajattelimme mieheni kanssa jo luopua lomamatkasta, kun kohteemme tuntuivat liian hintavilta, mutta sitten silmiin osui jo vanha uutinen Ryanairin uudesta lennosta Lappeenrannasta Düsseldorfiin, mistä tämä halpisyhtiö lentää suuntaan jos toiseen, mm. Santanderiin. Molempien lennot Lappeenrannasta Santanderiin tekivät yhteensä vain 150 euroa, kun päätimme pärjätä pelkillä käsimatkatavaroilla ja ilman vakuutusta.

Ennakkoluulomme halpalentoja kohtaan osoittautuivat aiheettomiksi. Kone pysyi ilmassa, ja molemmat laskeutumiset olivat jopa aikataulusta edellä. Koneessa sai ostaa syötävää ja juotavaa, eivätkä istuinpaikat olleet mitenkään tavanomaista ahtaammat.

Lentokentältä vuokrasimme auton 150 eurolla viikoksi ja huristelimme ensin 50 km rantalomalle Santoñaan. Kumpikaan meistä ei välitä lojua pitkään rannalla, mutta tämä pieni rantakaupunki tarjoaa myös upeita kävelyreittejä jyrkillä rantakallioilla ja -vuorilla. Napoleon ehti aikoinaan rakennuttaa tähänkin paikkaan useamman linnoituksen ja myös häntä edeltäneet valloittajat jättivät jälkeensä silmää hiveleviä monumentteja. Yksi kerrassaan ihastuttava kävelyreitti laskeutuu satoja porrasaskelmia vanhalle majakalle, http://www.topwalks.net/fi/marismas_santona/santona.htm

Pari päivää Costa Verden rantamaisemia ihailtuamme hurautimme pystysuorien kallioiden ja joen reunustamaa kapeaa tietä sisämaahan Euroopan huippujen (Picos de Europa)kätkemään Liebanan laaksoon, 100 km Santanderista. Majoituimme tunnelmaltaan keskiaikaisessa Potesin kylässä pieneen Toscanan majataloon, halpaan, mutta siistiin ja viihtyisään huoneeseen.

Potesista käsin retkeilimme pitkin idyllisä laaksoja, toinen toistaan viehettävämpiä. Narsissit ja esikot täplittivät suurina keltaisina lämpäreinä vihreitä niittyjä ja lumihuippuiset vuorten kärjet antoivat maisemalle alppimaista tuntua.
Joinakin päivinä innostuimme tekemään jopa kaksi kävelyä, ennen ja jälkeen siestan. Siestan aikaan, kahdesta viiteen, on parasta olla ruokapatojen ääressä, sillä pienissä kylissä ei lämmintä ateriaa saa hevillä muuhun aikaan päivästä.

Laaksojen lisäksi kapusimme Picos de Europan alarinteitä. Ylhäällä oli vielä liikaa lunta. Tosi kiva reitti oli esimerkisi Fuente Destä, 20 km Potesista, lähtevä reitti Valjierro vuorelle http://www.topwalks.net/fi/picos_europa/monte_valjierro.htm
Iltaisin herkuttelimme paikallisilla pataruuilla, juustoilla ja sienillä.

Upealla ja huokealla matkallamme sattui vain yksi ikävä kömmähdys. Kantabrian matkakokemuksista innostuneina päätimme jatkaa lomaa vielä päivällä Düsseldorfissa ja varasimme netin kautta hotellin lentokentän luota. Lentokentältähän on vain kivenheitto kaupungin keskustaan. Laskeuduimme kentälle varsin myöhään illalla, joten tarkoitus oli ottaa taksi hotelliimme. Onneksi tuli vaihdettua kuskin kanssa pari sanaa hinnasta, ennen lähtöä. Kun ihmettelimme, että miten kilometrin matka voi maksaa 140 euroa, kuski selitti ettemme suinkaan ole Düsseldorfissa vaan Weezessä, mistä on matkaa Düsseldorfin keskustaan 88 km. Olihan Düsseldorfissa kiva piipahtaa, mutta kustannkset huomioon ottaen tämä etappi olisi saanut jäädä väliin.

Picosille ja Atlantin rannikolle aiomme palata viimeistään alkusyksystä.

1

784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paa-vo

      Kiitos kertomuksesta!

      Emme asu Lappeenrannassa, lähempänä Tampereen kenttää, joten Ryanair on meille aika hyvin tuttu jo ollaan tehty pitkiäkin matkoja, neljän- jopa viiden lennon yhdistelmiä jne., kaikki on oikeastaan onnistunut hyvin. Itä-Suomelle se onkin erittäin hyvä asia, että Ryan aloitti siellä lennot. Toivotaan vain, että reittejä tulisi pikaisesti lisää. Weeze on syrjäinen kenttä, lentää se Ryanair kuitenkin esim. Berlinin, Bremenin, Edinburgin, Madridin ym. pääkenttiin, aina kannattaa tarkistaa mistä kentästä on kyse matkan suunniteluvaiheessa. Mm. "Frankfurt Hahn" ei ole lähelläkään Frankfurtia kun taas "Krakova" on lähellä Krakovan keskustaa ja "Rooma Ciampino" lähempänä keskustaa kuin esim. Finnairin käyttämä Fiumicino, jne., jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe