Azorit heinäkuu 2010

Azores-fani

Toivottavasti uusia tuhkapilviä ei enää Islannista tule. Olisivat pahasti reitillä Suomi-Azorit! Olemme varanneet matkan 5.7 alkaen, neljäs matkamme Ponta Delgadaan.

Muutama asia paikan päältä kiinnostaa. Masseur ainakin osaa vastata. Kiitos muuten hyvästä Azores-infosta.

Ensinnäkin olemme majoittumassa Marina Atlanticoon. Miten voi naapuriin rakennettava ostari? Ensimmäisillä matkoillamme paikalla oli iso parkkipaikka. Sinne avautui illalla matkailuvaunu baari-nakkikioski. Siellä oli mukava käväistä iltakahvilla Macieiralla. Ja autollekin oli hyvä parkkipaikka lähellä.

Sitten kiinnostavat hyvät ruokapaikat. Onko uuden sataman alueella hyviä ravintoloita...olisivat lähellä? Viimeksi kun saarella olimme, uusi satama-alue juuri avautui. Muutkin hyvät Ponta Delgadan ravintolat kiinnostavat. Mieheni on lihansyöjä ja minä kyllä pari viikkoa elän kalalla. Päivällä molemmille sopat maistuvat. Muutkin kuin Ponta Delgadan ravintolat kiinnostavat. Meillä on nimittäin viikon ajan auto käytössä.

Onko muuten vanha läheinen ostoskeskus vielä voimissaan? Siellä oli mukava illalla istuskella...paitsi viime kerralla. Silloin rantakatunäkymä oli peitossa sataman ja rantakadun rakennustöisen takia.

Sitten ensimmäisen matkan aikana sattui sopivasti viikonlopuksi kahden päivän juhlallinen kulkue, joka kulku hotellin edestä. Ekana päivä oli kulkueessa maanviljelijöitä eläimineen ja tarjolla oli katsojille leipää ja viiniä (miehille!) Toisena päivänä juhlallisempi kulkue. Mikä juhla tämä on ja mihin aikaan se tänä vuonna on?

1

818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistaakseni Deck Shoppingiksi nimetyn kauppakeskuksen rakentaminen on pysähtynyt, samoin sen viereen nousseen hotellin, Hotel Cásino Príncipe do Monacon. Finanssikriisin aikaansaama lama on kohdellut kaltoin saariryhmän taloutta. Eniten on kärsinyt rakennusteollisuus, josta työpaikkoja on poistunut kolmisentuhatta. Matkailjoiden määrä on vuositasolla vähentynyt kymmenisen prosenttia. Hotellin ja kauppakeskuksen rakentaja on konkursissa. Jotta rakentaminen voisi jatkua, pitäisi hankkeeseen pumpata uutta pääomaa, mutta sekään ei vaikuta ärkevältä, kun nykyistenkin hotellien käyttaste vuositasolla on vain luokkaa 30-40 prosenttia ja kun toimivilla kaupoilla on jo nytkin pulaa asiakkaista.

      Mainitsemanne "nakkikioski" katosi rakentamisen alettua. Samalla katosi luonnollisesti parkkipaikka.

      Portas do Marin satamakeskuksessa on muutamia moderneja ravintoloita, kuten Colmeia Wine and Grill, Marinheiro ja 100 espinhas. Peinteisten ravintoloiden suhteen ei Ponta Delgadan keskustassa ole tapahtunut kummenpia muutoksia. São Miguelin paras pihvi tarjotaan maatalousyhdistyksen (Associação Agricola de São Miguel) ravintolassa Campo Santanassa (Rabo de Peixe, Ribeira Grande), jonne Ponta Delgadasta on noin vartin ajomatka. Nettisivuillani on kokoelma ravintoloita kohdassa Minun Azorini/Azorit/FAQ/Hyviä ravintoloita São Miguelilla?

      Solmar Avenida Center ("läheinen ostoskeskus") voi hyvin hyvin ja on yhä suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keksuudessa. Nyt rakennustöistä ei ole haittaa.

      Ponta Delgadan Pyhän Hengen juhlat pidettäneen heinäkuun toisena viikonloppunna (8.-11.7.). Lauantain kulkue (on yleensä alkanut klo 15) on etnograafinen ja esittää siten saaren elinkeinohistoriaa. Sunnuntai-iltapäivän kruunajaiskulkue lähtee Campo de São Franciscon kentältä klo 16. Viiniä (ja myös olutta) tarjotaan niin naisille kuin miehillekin. Tarjolla on lisäksi massa sovadaa, Azorien omaa pullaa. Ponta Delgadan Pyhän juhlasta kerrottiin nettisivujeni uutisosastossa viime vuoden heinäkuussa.

      Luonnonkauneutta ei lama ole verottanut eikä myöskään lehmien määrää. Lypsäviä lehmiä ei tosin ole yhtä paljon kuin asukkaita, vaan noin 95 000 koko saarryhmässä. Kaiken kaikkiaan nautojen määrä on noin 250 000.

      Lämpimästi tervetuloa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe