täsmäohjeita wh-työn etsintään?

reppunainen_89

Hei,

minulle tuli ihan random ajatus lähteä wh-viisumilla muutamiksi kuukausiksi seelantiin. etsiskelen tietoa netistä ja kaikkialla kerrotaan mistä töitä voi saada, miten kauan voi tehdä, että asunnon löytyminen on vaivatonta jne...

mutta kaipaisin ihan täsmällisiä ohjeita alkuun; kun saavun rinkkani kanssa maahan, MITÄ TEEN ENSIMMÄISEKSI? :) Olen matkustanut paljon, ei siitä huolta, mutta tämä asia jotenkin tuntuu niin absurdilta->astelenko liikkeestä toiseen ja kyselen pääsisikö töihin. mistä löydän ne paljon puhutut farmit ja maatilat jotka kaipaavat työntekijöitä? ilmoitukssista vai menemällä itse julkisilla maaseudulle koputtelemaan ovia?

couchsurfingin kautta luulisi saavan alusa muutaman yön majoituksen ja eiköhän paikalliset auta työn etsinnässäkin, mutta silti realistisesti ajatellen, on todennäköistä että hommia ei tule kohdalle ihan pian. mitä sanon työvoimatoimistossa? olen tääll wh-viisumilla ja etsin pätkätöitä... tarjoavatko auliisti vaihtoehtoja vai katsovatko vaan nokan vartta pitkin("länsimaisia rikkaita turisteja taas...")?

ihan siis käytännön ohjeita kyselen, että miten tällaiset typerät ärsyttävät muodollisuudet ihan oikeasti hoituvat ja elämä lähtee alkuun. säästöjä minulla on kyllä ennestään, mutta tiedän kokemuksesta että on todellakin henkisesti raskasta mennä yksin hostellista toiseen, joka päivä suunnitella ja organisoida taloustilannetta ja uusia reissukohteita ym. jos ei ole varmuutta tai tietoa perusasioista. haluaisin asettua juuri yhteen työpaikkaan pariksi kuukaudeksi ainakin ruoka majoitus palkalla, tutustua sitä kautta paikalliseen kulttuuriin ja elämään. sitten ehkä pari kuukautta reissata.

neuvot tervetulleita! :)

6

1501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletkaan

      Kovinkaan paljon matkustellut, kun noin vaikeaa on. Jäisit sinne Suomeen vaan.

    • C-lanti

      Itse ajattelin lähteä Au Pairiksi Uuteen-Seelantiin www.nuorisovaihto.fi sivuston kautta, ja sieltä voi lähteä myös tuolla wh-viisumilla tekemään töitä :) jonkinlainen ohjelmamaksu siihen kuuluu, joka sisältää yhteyshenkilöt ja avustuksen töiden etsimisessä.

      • rk

        Hei!

        Valitettavasti minulla ei ole täsmäohjeita antaa, olen itsekkin vasta samanlaista reissua suunnittelemassa. Olen miettinyt, että olisiko järkevin ja helpoin tapa lähteä reissuun jonkin "järjestön" (esim. Kilroyn) kautta? Sieltä suunnalta saisi sitten ihan kivasti apua käytännön asioiden ym. järjestämisessä ja työnhaussa. Olisiko kenelläkään kokemusta tällaisesta?


    • cres

      Hei,

      Kannattaa ensiksi katella töitä sivustolta nimeltä http://www.backpackerboard.co.nz/. Sieltä löytyy välillä töitä eri farmeilla joihin kuuluu ainakin majoitus ja ruoka. Työt ovat perus maataloushommia, ja palkka vaihtelee 0-17 NZ$/h. Kannattaa soittaa/lähettää spostia ja kysellä etukäteen.

      Duunit ja kämpän vuokraus saattavat olla kiven takana, jos et tunne ketään sikäläistä. Aina voi kuitenkin yrittää ja halvimmat kämpät löytyvät tästä http://barfoot.co.nz/ Työkkärissä riittää kun näytät heille CV:n ja he voivat auttaa sinua etsinnöissä. Huom. älä odota liikaa, jos sulla ei löydy näitä:
      -Osoite NZ:ssa
      -Paikallinen puhelinnumero
      -Paikallinen tilinumero ja verokortti

      Jos meinaat jäädä pidemmäksi aikaa, varaa kunnolla rahaa autoon n.2000e jos et halua rassata hermojasi puutteellisen julkisen liikenteen, kalliiden taksien kanssa. Käytetyt autot löytyvät täältä http://www.autotrader.co.nz/used-cars-for-sale/price-2500-7500.

      Kysele jos haluat tietää jotain. Onnea matkaan!

    • nz

      Hei

      Olen asunut nyt uudessa-seelanissa puolisen vuotta, ehdottomasti suosittelen kayttamaan apuna typaikanetsinnassa backpackersboard.nz.co sivustoa, sielta olen itsekin loytanyt muutaman tyopaikan. Ensimmainen duuni oli Aucklandissa kebab-ruokalassa jonne vein resumen, mutta suosittelen ettet jaa Aucklandiin pidemmaksi aikaa, silla maa on niin paljon kauniimpi ja tarjoaa paljon enemman isojen kaupunkien ulkopuolella.
      Maassa on paljon backpackereita, ja kannattaa tutustua sivustoon trademe.nz.co, siella haetaan usein roommateja, joten halvempia asumuksia kuin hostellit on paljon tarjolla.
      Jos palkkatyohon menet, pida huoli etta sinulle maksetaan minipalkka $12.75/h, teitpa sitten seasonal workkia tai palvelet kahvilassa. Olen myos kuullut etta reissaajia viilataan palkanmaksun suhteen linssiin ankarasti varsinkin ns.urakkahommissa.
      Auton hankkiminen on myos napparaa, itse olen kuitenkin parjannyt ilman, silla autoilukulttuuri on taalla niin suuri, etta aina loytyy joku jolla on auto tai toinen backpackeri jonka seuraan lyottaytya, kaikki on kiinni siis itsesta.
      Ja missaan nimessa ei kannata kayttaa mitaan jarjestoa valikatena, turhaa rahastusta! immigration sivuilta vaan hankkii viisumin ja ostaa pelkan menolipun, kukaan ei maahan tullessa tarkista rahatilannetta saatikka onko sinulla lentolippu takaisin vaikka tasta niin pelotellaankin. Ja matkatessa suunnitelmat muuttuvat ja taalta on helppo jatkaa lentamista muualle.

    • playernet

      mistäköhän löytäis tuollaista business tyylisiä työpaikkoja ? esim. sijoitukseen liittyvää ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe