Asunto Albaniasta

kuumetta

Hei,
Olisi kiva kuulla kokemuksia niiltä jotka ovat ostaneet asunnon Albaniasta. Asutko Albaniassa vai lomailetko vain siellä? Mikä on helpoin ja edullisin tapa matkustaa Albaniaan? Vaikka asunnot ja eläminen Albaniassa ovat edullisia, matkoihin saa uppoamaan paljon rahaa. Mitä kuluja asunnosta tulee asunnon ostamisen jälkeen?

Harkitsen asunnon ostamista ulkomailta koska kesämökkien hinnat Suomessa ovat "pilvissä" ja koska Suomen sää on niin epävakaa. Kaipaan aurinkoa! Niinpä olen harkitsemassa asunnon ostamista Bulgariasta, Turkista tai Albaniasta.

Pärjääkö näissä maissa englanninkielellä? Huonoja puolia? Oletko katunut rahojen sijoittamista asuntoon ulkomailla? Miten etenit ja mitä kiinteistöfirmaa käytit? Olisi niin kiva kuulla kokemuksia.

4

3787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Malev

      Huomasin syysloma matkalla Budapestissä Malevin Itä-Euroopan reittien määrän ja huomasin, että sieltä pääsi Albaanian Tiranaan. Katoin netistä lentojen hintoja ja ne yllätti. Helsingistä pääsee lentämään Budapestin kautta kohtuu hintaan. Esim Kesäkuussa-Heinäkuussa meno 88€ per henkilö ja paluu 97€ per henkilö. Kannattaa varata ajoissa meno-paluu, koska lähempänä lähtöä hinnat (luonnollisesti) kallistuvat ja meno-paluun saa huomattavasti halvemmalla kuin yksisuuntaisen.

      https://www.malev.com/Home

    • Hei,

      Olemme ostaneet asunnon Albaniasta ja kokemukset ovat erittäin positiiviset. Edullisemmat tavat matkustaa ovat Malev ja Austrian. Lennon kannattaa varata etukäteen, niin voi päästä erittäin edullisesti. Kiinteistöveroa ei ole, eli ei ole muita kuluja.

      Albaniassa sää on vakaampi kuin Bulgariassa ja Turkissa ja sinne voi lähteä talvellakin. Tälläkin hetkellä lämpötila on 18 asteen nurkilla. Albaniassa pärjää englannilla hyvin.

      Tsekkaa finalbania.com sivustoa sitä kautta oli erittäin helppo toimia.

    • Shqiperia

      Hei,

      tällä hetkellä Albaniaan (ennen kaikkea Sarandaan) pääsee kesäkautena Norwegianin suorilla lennoilla Helsingistä Korfulle. Korfulta on lauttayhteys Sarandaan muutamia kertoja päivässä. Lauttayhteys kestää noin 40 minuutista 1,5 tuntiin riippuen hieman lauttayhtiöstä. Hinta muutaman kympin.

      Tiranan kautta pääsee parhaiten Lufthansan (meno 5,50 min ja paluu 5,05 min) välilaskullisella (Munchen) lennolla. Toinen hyvä vaihtoehto on Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta (7,40 min ja 7,15 min). Muitakin vaihtoehtoja on, mutta itse olen käyttänyt noita edellä mainittuja. Lentojen hinnat, meno-paluu, 200-300 euron välissä.

      Asunnot myydään Albaniassa yleensä ilman keittiötä ja koska asunnot myydään yleensä uusina ne ovat luonnollisesti ilman huonekaluja. Eli noista tulee vielä kuluja tuon ostohinnan päälle. Toki vesi ja sähkö maksavat siellä niin kuin meilläkin. Kotivakuutus on myös yksi kuluerä ja internet, jos sellaisen haluaa. Tuo yhtiövastike riippuu tietenkin siitä mitä palveluja ostamassasi kiinteistössä tarjotaan. Jos on esimerkiksi uima-allas tai kuntosali, niin se nostaa yhtiövastiketta. Normaalisti, ilman edellä mainittuja palveluja, yhtiövastike on 10-20 euron välissä.

      Itse ostin asunnon viime vuoden syksyllä Albaniasta Albania Property Groupin kautta. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja kaikki sovitut asiat pitivät paikkaansa. Taitavat muuten tällä hetkellä palvella myös suomeksi, ainakin tämän linkin mukaan: http://www.albaniapropertygroup.com/en/pages/Offices

      Albanian rannikko on rantoineen ja vuorineen kyllä näkemisen arvoinen. Lisäksi sisämaan kaupungit, kuten Berat, Gjirokaster (Unescon maailmanperintökohteita molemmat) ja Korce ovat arkkitehtuuriltaan hienoja. Pogradecin järvialue on myös hieno.

      Ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita ulkomaalaisista ja hintataso on matala ja elämisen kustannukset alhaiset.

      Huonoja puolia on Tiranan kaoottinen liikenne ja yleisen bussiverkoston puuttuminen, Tietenkin roskaamiskulttuuri on näissä Etelä-Euroopan maissa hieman toista kun meillä täällä Suomessa. Kesäkuukausina on tietenkin suomalaiselle liian kuuma ;O))

      Turismi on Albaniassa nousussa ja Tiranan lentokentän kävijämäärät kasvavat joka vuosi. Myös uusi hallitus on ilmoittanut panostavansa turismiin. Albania on mitä luultavammin tulevaisuuden matkailumaa ja etäisyydet naapurimaihin Kreikkaan, Montenegroon ja vaikka lautalla Italiaan Durresista ja Vlorasta ovat suhteellisen lyhyitä. Esimerkiksi Sarandasta ajaa Ateenaan noin kuudessa tunnissa.

      Siinä nyt jotain mitä tuli mieleen ;O)

    • Anonyymi

      Päivitystä tämän päivän tilanteeseen? =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3972
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1551
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1366
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1108
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1066
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1018
    Aihe