Gallup

Cavalieri

Moi, kertoilkaas cavalierin omistajat, paljonko koiranne painavat! Kertokaa myös ikä ja sukupuoli, kun itseäni vähän huolestuttaa koirieni painot. 3-vuotias Pelle-urokseni painaa 8 kg, 11-viikkoinen Nekku-uros taas vaan 2 kg. Onko toi Nekun paino nyt ihan normaali? Nekku oli jo syntyessään melkein puolet pienempi kuin sisarensa... vastailkaa kiitos! ja kertoilkaa siis cavoistanne.

9

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cavafani

      ihan normaalilta tuo Nekun paino kuulostaa, koiranpentukin on yksilö :) Oma cavaliernarttuni on nyt 5-vuotias ja painoi 11-viikkoisena lähes 4 kg. Nytkin melkoisen rätväkkä tyttönen on, painoa 7,3 kg muttei ylipainoa missään tapauksessa.

      • cavat

        Meidänkin pojat olivat pentuina aivan eri painoisia. Nyt 2v painaa 8,8 kiloa ja 1v 8,4 kiloa.


      • ttiuku
        cavat kirjoitti:

        Meidänkin pojat olivat pentuina aivan eri painoisia. Nyt 2v painaa 8,8 kiloa ja 1v 8,4 kiloa.

        2-v tiuku-narttu painaa 6 kg. Pentuna oisko ollu jotain 3 kg? tiuku on silleen aika pienikokoinen... niin ja sitten meille on tulossa toinenkin cava, narttupentu, joka on tällä hetkellä 6vk vanha ja painaa kasvattajan mukaan 2,5 kg.


      • Cavalieri
        ttiuku kirjoitti:

        2-v tiuku-narttu painaa 6 kg. Pentuna oisko ollu jotain 3 kg? tiuku on silleen aika pienikokoinen... niin ja sitten meille on tulossa toinenkin cava, narttupentu, joka on tällä hetkellä 6vk vanha ja painaa kasvattajan mukaan 2,5 kg.

        Kiva kuulla muidenkin koirien painoja :) Kertokaas lisää, olisi kiva kuulla että missä lukemissa cavojen keskipainot pyörii.


    • hulabaloou

      2-vuotias cavapojun paino on jotain 8,8 - 9,0 kg, cavojen paino vaihtelee hurjasti, oon nähny 12 kg painoisen cavan, eikä ollut mitenkään lihava. Riippuu paljolti koiran rakenteesta; luustosta jne. Ja lihasmassa painaa muutes enemmän kuin läski, joten jos koira harrastaa paljon liikuntaa, lihakset kehittyvät ja paino nousee lihasten kasvaessa.

      • painaa vaan

        Painon pitäisi olla kilo ikäkuukautta kohden seitsemän kuukauden ikään asti, puolen kilon heitoilla puoleen tai toiseen, keskimäärin. 11 viikkoa vanha voi painaa hyvinkin 2 kiloa, mutta 6-kuinen ei missään tapauksessa 2,5 kg vaan n. 5,5 - 6,5 kg. Aikuispaino kehittyy sitten siinä sukukypsässä iässä 7 kk täytettyään johon vaikuttaa moni tekijä (perimä, liikunta/lihaskunto, lihavuus/laihuus, päivittäinen energiamäärä ja sen kulutus suhteessa koiraan eli ruoan oikea koostumus ja määrä jne) ja se on sitten kullakin mitä on. Kääpiörotuhan tämä on ja 12 kiloinen ei kyllä ole kääpiötä nähnytkään.


    • cavapoju

      Minun cavan paino on 10 kiloa eikä ole mikään löllykkä :) liikuntaa saa todella paljon, aamulla 1,5h lenkki ja illala sitten juostaan pyörällä puolituntia. Elukkalääkäri kehui kun kysyin että onko ylipainoinen mutta hyvän kokoinen on. :)) ei ole löllöä meillä

    • silkkiturkki

      10- vuotias pienikokoinen narttukoiramme painaa reilut 7 kg. Painoa on saatu laskemaan noin kilon verran (koira painoi ennen 8,2 kg), mutta nykyisestäkin tilanteesta voisi vielä melkeinpä puoli kiloa hivuttaa pois :)

      • Nipsu_23

        Meidän 6-vuotiaat urokset painaa noin 12 kiloa, lihosivat useamman kilon kastraation jälkeen, joten ovat nyt kyllä pienen tarkkailun alla ja liikuntaa ollaan lisätty.
        Olisi tarkoitus pudottaa paino siihen 9-10 kiloon, mitä olivat ennen leikkausta. Eivät kyllä vieläkään mielestäni lihavia, eikä eläinlääkärikään ole varoitellut tai huomautellut asiasta. Ovat rakenteeltaan todella isoja uroksia ja aina ovat olleet keskimääräistä painavampia. Näyttävät ihan hyvinvoivilta ja jaksavat peuhata samaan malliin kuin pentuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe