Onko ketään kuka olisi itse laittanut kahvilan pystyyn? Miten homma lähti käyntiin, paljonko vaadittiin pääomaa, työtä ja hikeä? Kuinka kauan keskimäärin kestää,että kahvila pyörii omillaan ja tuottaa jopa voittoa. Kuinka kannattavaa pienen kahvilan pyörittäminen on, jääkö siitä mitään käteen? Olisi mukavaa jos vastaisitte muutkin aiheesta tietävät, olen suunnittelemassa oman kahvilan laittoa ja kiinnostaisi tietää.
Kahvilan perustaminen
7
10405
Vastaukset
- Yrittäjä
Unohda koko juttu, ei Suomessa pienyrittäminen kannata ainakaan jos aikoo sen tehdä rehelliseltä pohjalta.
- kvv
täytyy laittaa muutama toimipiste että kannattaa ja pysyy isompien ketjujen tahdissa.
- jasper
Ensin täytyy siis löytää sopiva kiinteistö joka sopii ravintolatoimintaan. Kalusteet kannattaa ostaa vähän käytettyinä niin säästää pitkän pennin. Ravintola, kahvila yms. vaatii aina terveytarkastajan käynnin paikalla joka tekee tarkastuksen. Henkilökunta saattaa myös tarvita hygieniapassin, ks. www.elintarvikevirasto.fi Jos aiot anniskella alkoholia, se vaatii omat lupansa lääninhallitukselta, ja varsinkin A-oikeuksien saaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu, ks. www.sttv.fi ja sieltä alkoholiasiat ravintolassa. Sinänsä yrityksen perustaminen ei ole monimutkaista, valitset yhtiömuodon ja täytät paperit kaupparekisteriin ja saat ly-tunnuksen. Silloin yritys on perustettu. Itse perustin pienen (80 paikkaisen) kahvila-ravintolan mutta koska oli omia säästöjä ja pääsin alkuun tosi pienellä budjetilla niin uskalsin hyvin lähteä kokeilemaan ja omaan pitkän työkokemuksen baarimikkona. Ensimmäinen puoli vuotta tuotti tosi hyvin voittoa, sitten tuli hiljaisempi puoli vuotta, muutama kuukausi pyöri jonkin verran tappiolla, en voinut nostaa itselle palkkaa juuri ollenkaan, mutta nyt taas kesän korvalla kassa kilisee todella hyvin. Mulla noin 90% myynnistä on alkoholia. Työllistän kaksi osa-aikaista henkilöä ja itse olen töissä "lähes aina". Olen tosi tyytyväinen tähän ratkaisuuni, mutta jos olisi velkarahalla pitänyt lähteä ravintolaa perustamaan, niin minun kohdalla se olisi jäänyt tekemättä koska ravintolayrityksen perustaminen on aina suuri riski ja jos velkaa ei ole ja yritys ei tuota, voi vaan laittaa lapun luukulle eikä ulosottomies koputttele ovea loppuelämän ajan.
- niko
Itseänikin kiinnostaisi kyseinen aihe paljon. Millaisissa summissa pyöritään alkukustannuksien suhteen (varsinkin laitteiston puolesta)? ..ja muutenkin kaikki info on tervetullutta.
- fdgdfgdfgfd
Suurin ongelma on yrityskumppanien etsiminen. Jos se on ylipäätään vaikeaa kannatan kommandiittiyhtiötä juuri sen takia ettei muut ala pitämään ääntä. Mitä lähmpää sukua porukat on sitä paremmin ne haluaa ymmärtää ja saa ymmärtämään ettei se mikään timanttikaivos ole mutta kyllä siitä pitäjälle tulee varmasti fyrkkaa ja sijoittajillekin jos pitäjä osaa hommansa. Hommelin suurin ongelma ylipäätään on että tosiaankin suurin osa yrittäjistä "HEITTÄYTYY" hommaan joten suunnittelu jäänee vähäiseksi. Tästähän valtio tykkää koska voivat sitten loputtomiin lypsää joa kuolemassa olevaa lypsylehmää. Jos perustat yrityksen älä usko heittäytyjiä koska eihän kirjanpitäjäkään saa lukuja vain heittää jonnekin vaan kyllä siinä pitää laskea ja tietää vähän asioista. Tämä pätee myös itse yritystoimintaan itse toimintaosaan eli pitää tietää, osata ja tahtoa. Usko ja heittäytyminen on pesäpalloilijoiden hommaa. Yrittäjällä pitää pallo olla aina hanskassa.
- Toinen nimimerkki
Viisainta olisi hankkia toimiva kahvila jostain kaupungin keskustasta, missä on meneillään omistajanvaihdos syystä tai toisesta. Kyllä noita kannattavia pikkukahviloita on paljonkin, mutta paikka ratkaisee. tai sitten jostain turistiväylän varrelta ja laittaa oheismyyntiä sekaan.
Hyvä esimerkki on (anteeksi että mainostan, tunnen joten kuten omistajan, en hyvin) Riipisen riistakahvila kuusamossa vitostien varressa lähellä rukaa. Myyvät kahvia pilkkahintaan, mutta sitten siellä on sikakallista turistikrääsää, eli kahvi pysäyttää, muu myynti tuottaa. En tiedä miten hyvin pärjäävät, mutta oli siellä viime kesänä asiakkaita aika mukavasti kun itse kävin. Olio vielä ihan älytön vesisade.- opsikelijaduunari
Riipisen riistakahvila on vielä sen verran erikoisen näköinen, että pelkkä ulkonäkö saa pusähtymään kahville. Ja millä muullakaan tuo Ruka pysyy pystyssä kuin venäläisellä rahalla?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123970MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar822071Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5491647Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin861323Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671107Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331038Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt215909Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60883- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3828