etiopia

Afrikka kutsuu..

Olen lähdössä syksyllä Etiopiaan lomalle, onko vinkkejä matkakohteista, edullisista yöpymisistä, liikkumisesta, turvallisuudesta, ruuasta ym. mielenkiitoista tietoa. Lennot on ADDIS ABABAAN. Matkan on tarkoitus kestää pariviikkoa.

3

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAAN

      Etiopia: matkustustiedote


      Etiopiassa terroristi-iskujen uhka. Varovaisuutta noudatettava. Eritrean raja-alueita ja alueita joilla esiintyy sisäisiä levottomuuksia tulee välttää.


      Suomen suurlähetystö
      Addis Abeba

      Etiopiassa ja koko Itä-Afrikan alueella on terrori-iskujen uhka. Lisäksi alueittain esiintyy sisäisiä levottomuuksia. Suomesta matkustavien on hyvä kysyä etukäteen edustustosta, mille alueille ei pidä matkustaa.

      Eritrean ja Etiopian raja on suljettu vaarallisena. Liikkumista lähempänä kuin 20 kilometrin etäisyydellä rajasta Tigre- ja Afar-alueilla tulee välttää. Kenian, Somalian ja Sudanin raja-alueet ovat osittain miinoitettuja ja vaarallisia. Vaarallisiin alueisiin kuuluvat lisäksi Ogadenin ja Harargen alueet Jijigan itä- ja eteläpuolella sekä Gambellan alue Länsi-Etiopiassa. Joulukuussa 2003 YK:n kilvillä ja merkeillä varustettujen autojen kimppuun hyökättiin Gambellassa ja autoissa matkustaneet saivat surmansa.

      Rikollisuus

      Etiopia ei ole massaturismin kohde ja matkailijoille suunnatut palvelut ovat kovin puutteelliset varsinkin kaupunkien ulkopuolella. Omin päin liikkumisen sijaan matkailijan on syytä käyttää luotettavia matkanjärjestäjiä. Rikollisuutta esiintyy vähän etenkin moniin muihin Afrikan maihin verrattuna. Silti kannattaa noudattaa varovaisuutta ja välttää yksin liikkumista pimeällä. Addis Abebassa Piazzan ja Mercaton alueilla saattaa turisti joutua taskuvarkaiden kohteeksi.

      Liikenne

      Maantieliikenne voi olla melko vaarallista, sillä tiet ja autot ovat huonokuntoisia ja liikennekulttuuri kaoottinen. Pimeällä ajoa tulisi välttää. Ainoastaan päätiet Addis Abeban ympäristössä ovat suhteellisen turvallisia, tosin nekin huonokuntoisia. Sadekautena kesäkuusta syyskuuhun osa teistä saattaa jäädä tulvien alle.

      Terveydenhoito

      Keltakuume-, lavantauti- ja hepatiittirokotukset ovat tarpeen. Malariaa esiintyy kosteilla ja lämpimillä alueilla, mutta harvemmin korkeilla viileillä seuduilla. Sairaanhoidon taso on melko huono, mutta Addis Abebassa on joitakin hyvätasoisia klinikoita, kuten ruotsalainen klinikka. Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä suurlähetystöstä. Yleisimpiä lääkkeitä kannattaa ottaa mukaan matkatavaroihin.

      Hyvä tietää

      Etiopiaan matkustavat suomalaiset tarvitsevat viisumin. Viisumin voi hankkia Addis Abeban lentokentällä, mutta viisumi kannattaa hankkia jo ennen maahan saapumista.

      Sotilaskohteiden ja siltojen valokuuvaaminen on kiellettyä.



      Lisätietoja
      Yhteystiedot: Suomen suurlähetystö, Addis Abeba

      • Afrikka kutsuu..

        Kiitos asiallisista vastauksista. En elo ensimmäistä kertaa lähdössä Itä-Afrikkaan. Etiopiassa en ole ennen käynyt. En usko että tässä maailmassa voi enää terroristeilta olla missään turvassa. Ajattelen, että kaikkein vaarallisinta Etiopiassakin on liikenne.


    • Anonyymi

      Olin pari krt Etiopiassa ja Eritreassa. Kävin myös Keniassa, johon verrattuna Etiopia on erittäin kehittymätön maa. Ei ole koskaan ollut siirtomaa lukuunottamatta Italian hyökkäystä, joka jäi lyhyeksi. Lukutaito ei ole vieläkään levinnyt koko maahan . Vuosiluku on tällä hetkellä 2014. Oma kalenteri ja omat kirjaimet. Ortodoksinen kristinusko. Ihmiset antavat ensin sydämellisen vaikutelman, mutta pian selviää, että he kaikki haluavat vain hyötyä valkoisesta ystävästään. Kaikki haluavat epätoivoisesti päästä pois maasta, jossa naisilla ja lapsilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia. Patriarkaalinen Yhteiskunta, jossa nainen on kaikkien alistama ja arvoasteikolla vähempi arvoinen kuin lehmä tai hevonen tai kameli. Onneksi pääsin pois ennenkuin alkoi sisällissota, joka on kestänyt kohta 2 vuotta. 90-luvulla oli samanlainen tilanne: heimot sotivat keskenään, kuivuus ja nälänhätä tappavat ihmisiä, maailmanpankki lähettää 300 miljoonaa ja yk lähettää ruoka-apua, joka päätyy Pohjois-Etiopian kapinallisten eliitille, joka myy ilmaisia ruoka ym tarvikkeita eteenpäin köyhille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe