Kenelle Steiner-koulu sopii?

fair day

Steiner opetti nuoruudessaan henkisesti jälkeenjäänyttä oppilasta. Tästä syntyi Waldorf-pedagogiikka. Jälkeenjääneille ja kehitysvammaisille oppilaille Steinerkoulu sopiikin paremmin, tahtihan on huomattavan hidas verrattuna peruskouluun. Mutta sopiiko Steiner-pedagogiikka kaikille? Sopiiko se monipuolisesti lahjakkaille oppilaille, jotka tarvitsevat haasteita.

9

5132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hauska provo ;o)

      "At this time, an important event occurred in his life which was to prove vital to his whole pedagogical impulse. This would become the genesis of his curative educational work with children. In 1884, he became the resident tutor with the Specht family. The Spechts’ had four boys and Otto, the youngest, suffered from hydrocephalus and was judged to be both mentally and physically retarded. Steiner’s work with the normal sons gave him the outlines by which he was to develop his own methods of education for which he is now most widely known. His work with Otto bore fruit as well. Steiner tells us in his autobiography, The Course of My Life, of the methods of instruction he had to evolve in order to reach this retarded child whose spirit and soul was unable to enter rightly into his body. Otto was so successfully guided back into a healthy relationship with himself and with the world around him through Steiner’s schooling that he was eventually able to enter the School of Medicine at Vienna and graduated as a doctor. He practiced for many years as an accomplished physician until he was killed in action during the First World War. "

      Että sellainen vesipää oli se Otto-poika ;o)

      Lähde: http://www3.mistral.co.uk/wellspringbooks/biograph.html

      • ollaan pare väkee

        niin tulisi vielä lesompi olo. Älä nimittele vesipäistä kärsiviä ihmisiä. Niille kun kukaan ei voi mitään. Ala-arvoista käytöstä!


      • Steinerfaija.
        ollaan pare väkee kirjoitti:

        niin tulisi vielä lesompi olo. Älä nimittele vesipäistä kärsiviä ihmisiä. Niille kun kukaan ei voi mitään. Ala-arvoista käytöstä!

        Otas hiukan takapakkia ja mieti mitä itse kirjoitit ja mitä minä ;o)

        Ja jos sinä olet aloittaja, on aika kumma jos et ole tuon vertaa selvää ottanut. Tai eipä se tosiaan taida mitenkään erityisen kummaa olla ;o)


      • fair day
        Steinerfaija. kirjoitti:

        Otas hiukan takapakkia ja mieti mitä itse kirjoitit ja mitä minä ;o)

        Ja jos sinä olet aloittaja, on aika kumma jos et ole tuon vertaa selvää ottanut. Tai eipä se tosiaan taida mitenkään erityisen kummaa olla ;o)

        Tämä on aloittajan toinen viesti. Viesti ei ollut missään tapauksessa tarkoitettu 'provoksi', mitä sillä sitten tarkoitetaankin. Ei tuo englanninkielinen lainaus muuttanut käsitystäni mitenkään asiasta. Poikkeustapauksiahan on aina ja tulee olemaankin. Nykyään yleinen suuntaus opetuksessa on, että pyritään eriyttämään. Tuskin hitaille ja lahjakkaille oppilaille sopivat samat menetelmät.


      • fair day kirjoitti:

        Tämä on aloittajan toinen viesti. Viesti ei ollut missään tapauksessa tarkoitettu 'provoksi', mitä sillä sitten tarkoitetaankin. Ei tuo englanninkielinen lainaus muuttanut käsitystäni mitenkään asiasta. Poikkeustapauksiahan on aina ja tulee olemaankin. Nykyään yleinen suuntaus opetuksessa on, että pyritään eriyttämään. Tuskin hitaille ja lahjakkaille oppilaille sopivat samat menetelmät.

        Sinä väität, että: "Steiner opetti nuoruudessaan henkisesti jälkeenjäänyttä oppilasta. Tästä syntyi Waldorf-pedagogiikka."

        Todellisuudessa Steiner toimi omien opintojensa ohessa kotiopettajana perheessä, jossa oli neljä poikaa, nuorin poika kärsi kallon sisäisen nesteen paineen aiheuttamista aivotoiminnan häiriöistä. Tämä on fyysinen vaiva.http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesipää

        Steiner alkoi kelailla steinerpedagogiikka jo jonkin verran opettaessaan kolmea vanhempaa veljeä. Lisäksi hänen työnsä nuorimman veljen parissa oli hänelle erittäin antoisaa. Huolimatta siitä, että ynpäristö oli leimannut pojan jälkeenjääneeksi, onnistui hänen fyysisestä vaivastaan parannuttuaan päästä normaaliin elämään käsiksi. Kyseinen poika jopa kouluttautui myöhemmin lääkäriksi. Aika vaikea on ainakin minun vetää tästä johtopäätöstä, että steinerpedagogiikka sopii vain henkisesti jälkeenjääneille. Ei kai kukaan ole niin tollo, että väittää tuon nuoriman veljen oikeasti olleen jälkeenjäänyt, jos hänestä tuli lääkäri? Hänellä oli ollut vesipää, joka oli aiheuttanut sen, että häntä ei edes yritetty opettaa. Steiner auttoi omalta osaltaan poikaa luottamaan itseensä ja pääsemään takaisin "normaalien" ihmisten elämään.

        Tai jotain?


    • Yks vain

      Siitähän pitäisi lähteä, että kaikki lapset ovat yksilöitä. Jokaisella on oma polkunsa ja vanhempien tehtävä on tukea lasta tämän omalla polulla.

      Itse hyväksyn steinerlaisen hengellisyyden, vaikka en sitä kaikessa lasten opetuksessa hyväksykään.

      Oma lapseni kävi aivan ihanan steinerpäiväkodin Lahdessa. Vanha puutalo, jossa on aidattu piha, ymmärtäväiset opettajat ja pieni ryhmä. Ainoa miinuspuoli oli heisimatojen leviäminen ilmeisesti yhteispyyhkeistä, mutta laittaisin lapseni kuitenkin ko.paikkaan uudestaan. Steinerpäiväkodissa lapsi saa olla lapsi, ilman alkuopetusta.

      Tuli kouluun menon aika ja olin keskustellut lapseni erityisvaatimuksista edeltäkäsin. Ensimmäisen viikon jälkeen kävi selväksi,että sukset ovat pahasti ristissä opettajan kanssa, jolla on diktaattorin asema kyykyttää pientä ekaluokkalaista. Koulun rehtori ei puuttunut asiaan pyynnöistäni huolimatta, sillä opettajilla on steinerkoulussa itsenäinen asema. Lapeni joutui vaihtamaan koulua. Tuntui tosi kurjalle, että tätä ruokailuun liittyvää asiaa ei voinut kertoa etukäteen.

      Jälkeenpäin olen tajunnut, että asia meni juuri niinkuin piti. Jos lapseni olisi taivaanrannan maalari niin ehdottomasti laittaisin steinerkouluun. Tiedollisesti suuntautunut lapsi kyllä kärsii moisessa koulussa, jossa kaikki tehdään leikin kautta. Luulen, että myöskään sellaista lasta, joka ei piirtele vapaaehtoisest,i ei kannata laittaa steineriin. Siellä nimittäin ei niitä valmiita kirjoja saa alkuvuosina, vaan ne tehdään itse.

      Kuunnelkaa itseänne.

      • Steinerfaija.

        Eli steinerkoulu sopii mielestäsi vain taivaanrannnanmaalareille l. haihattelijoille?


    • staikku

      Steinerkoulu ihan jees ekat kahdeksan luokkaa. Yleensä ysillä alkaa vaikeudet ja varsinkin "uusissa kouluissa" ei lukio toimi lainkaan. Ei seurata eikä ilmoiteta oppilaiden poissaoloja. Kahdeksannen jälkeen loppuu koulun puolelta yhteydenpito koteihin.

    • Steinerkoulu

      Näin varmaan jonkun koulun jollakin luokalla, kun kerran näin kerrot. Ei pidä paikkaansa kuitenkaan kaikissa kouluissa ja kaikilla luokilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      351
      633
    Aihe