Kaliforniassa asuvat/sinne muuttavat

koti-ihme

Hei,

Olemme mieheni kanssa, miehen työn vuoksi, muuttamassa Kaliforniaan. Asetumme ilmeisesti Orange Countyyn. Kaupungista en ole vielä varma, että mihin päädymme. Jos täällä liikkuu jotain siellä asuvia Suomalaisia niin olisi kiva tavata ja tutustua. En ole koskaan ennen käynyt Kaliforniassa, en edes missään Amerikassa. Ja mustahan on nyt ilmeisesti tulossa vain kotivaimo, että kaikki mahdolliset virikkeet/ideat ovat tervetulleita.

6

836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjhgf

      Taalla Kaliforniassa asuva suomalaisperhe. Taa on ihan huippukiva paikka. Orange County on superkiva alue. Hyvaan paikkaan tulette. Olen asunut ennenkin jenkeissa eri puolella ja Kalifornia kestaa kylla vertailun. Lomailemme usein siella rannikolla. Vastailen mielellani jos sulla on kysymyksia tanne muuttamiseen liittyen.

      • koti-ihme

        No, olisiko tietoa, että pystyisikö jossain siellä opiskelemaan jotain? Siis ikäänkuin lyhyempiaikaisesti, jotain kursseja tai sellaista. Vai maksavatko niin paljon ettei maksa vaivaa?

        Tietääkö kukaan golfin aloituksesta mitään? En mä kyllä tiedä, että kiinnostaako mua oikeesti golf, mutta peluu on kuulemma halvempaa kuin suomessa. Sitä paitsi samalla saa rusketuksen - paitsi että mä en kyllä pahemmin rusketu.

        Löysin joidenkin kaupunkien kotisivuilta pyöräteiden karttoja, mutta onko pyöräily oikeasti varteenotettava matkustusmuoto O.C:ssä? Voinko esim. käydä pyörällä kaupassa? Autoa en tule siellä ajamaan, joten onko muita todellisia vaihtoehtoja liikkua kuin taksi?

        Kai lisämaksua vastaan saa ottaa lentokoneeseen ylimääräisen laukun?

        Olemme ottamassa mukaan kaksi kissaamme. Saimme suurlähetystöstä vastauksen, että kotikissoille ei ole mitään erityisiä maahantulovaatimuksia. Kissan täytyy olla terve. Jos ei vaikuta terveeltä niin eläinlääkäri tutkii kissan, meidän laskuun tietenkin. Olisi varmaan kuitenkin hyvä olla mukana joitain dokumentteja kissan terveydestä? Lemmikkipassin ainakin hankin, kun se vaaditaan ainakin siihen, että saa tuoda kissat takaisin Suomeen. Ja mikrosirut laitetaan tietysti.

        Kuinka yleistä on Kaliforniassa, että taloja ei saa lämmitettyä kunnolla ja talvella on sen takia sisällä kylmä?

        Onko se totta, että O.C:n alueella ei ole mitään suurempaa keskusta/keskustaa vaan alue on enemmänkin kokonaan kuin esikaupunkialuetta? Luin tuollaisen tiedon joltain englanninkieliseltä sivulta. Entäs se, kun jossain keskutelussa väitettiin, että Amerikasta ei saa niin terveellistä ruokaa kuin Suomesta. Että light-tuotteet olis Suomen ei-lighteja vastaavia.


    • Asuin Kaliforniassa 1994-1997, mutta jouduin palaamaan Suomeen. Hieno paikka!
      Käy Hauli Huvilalla Reedleyssä!
      http://www.haulihuvila.com/about.html

      Itse asuin Sonorassa Tuolumnen piirikunnassa ja sittemmin Beaumontissa Riversiden piirikunnassa. Tykkäsin enemmän Etelä-Kaliforniasta.

    • M

      heii

      Itse olen Losin lähellä kun tuleva mieheni asuu täällä. Nyt vielä täällä reilun kuukauden..olisi tosi kiva tutusta toiseen suomalaiseen..:) Koska olette muuttamassa tänne? Itse asun siis ihan OC:n reunamilla

      • 21

        opettelisit ajamaan autoa muuten olet erittain liikuntarajoitteinen. Ne pyoratiet eivat useinkaan minkaan kaupan lahelle vie. Esikaupungeisssa taksin saaminen on vaikeea koska kaikilla on auto. Yleensa taksit ja limot ajavat keikkoja lentokentille ja takaisin.
        Ruoka on minusta terveellisempaa kuin Suomessa, taalla ei lioteta lihoja valmiiksi marinaadissa. Kaliforniassa varsinkin vihannekset ja hedelmat ovat hyvia kun niita siella viljellaan. Light tuotteista saamasi tieto kuulostaa sadulta.


      • koti-ihme
        21 kirjoitti:

        opettelisit ajamaan autoa muuten olet erittain liikuntarajoitteinen. Ne pyoratiet eivat useinkaan minkaan kaupan lahelle vie. Esikaupungeisssa taksin saaminen on vaikeea koska kaikilla on auto. Yleensa taksit ja limot ajavat keikkoja lentokentille ja takaisin.
        Ruoka on minusta terveellisempaa kuin Suomessa, taalla ei lioteta lihoja valmiiksi marinaadissa. Kaliforniassa varsinkin vihannekset ja hedelmat ovat hyvia kun niita siella viljellaan. Light tuotteista saamasi tieto kuulostaa sadulta.

        Hei, en tule ajamaan autoa, koska en saa ajokorttia.

        Olen tässä nyt jonkin aikaan täällä OC:ssä asunut. Kanaa ei taida saada mistään suikaleina. Jos tekee vaikka kanakeittoa niin täytyy itse rintafileet leikata palasiks.

        Kyllä täällä ihan kohtuullisesti pääsee pyörällä liikkumaan, täällä on loppujen lopuksi ihan hyviä pyöräteitä. Osassa kaduista on pyöräkaista ajokaistan vieressä ja sen lisäksi on pyöräteitä jotka eivät kulje autotiellä.

        Sinulle "M" yritin kesällä vastata, mutta en jostain syystä päässyt kirjoittamaan ollenkaan tälle palstalle.

        Jos täältäpäin löytyisi shoppailuseuraa niin ottaisin ilomielin vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe