Vauvan rattaat

seeddees

Ollaan lähdössä elokuussa Kreikkaan silloin 6,5 kuukautta vanhan pojan kanssa. Minkälaiset matkarattaat olisivat kaikkein käytännöllisimmät etelässä?Suositeluja ja perusteluja,kiitos! Oletteko ottaneet jotain kaukaloita tai isoja vaunuja mukaan erikseen vai onko olemassa rattaita jotka kattavat useamman käyttötarkoituksen. Saako matkarattaat vietyä koneeseen asti, jos ovat riittävän pienet kokoon taittaessa? Ja nyt OIKEASTI vain asiasta jotain tietävien vastauksia kaivataan, eikä lapsivihaisia, syyllistäviä, lapsettomien mutta silti ah niin "kaikkitietäväisten" junttien lässytyksiä kiitos ja myöskään 50-luvulla lapsiaan kasvattaneiden opit ei mulle mene perille joten....Emme pysyttele kotona vaikka joku sitä kehottaisikin joten säästäkää sormianne turhalta näpytelyltä!=P

7

1407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain kokemusta

      Moi,

      Sellaiset rattaat kannattaa ottaa, jossa vauva voi oikeasti nukkua päikkärit (saa täysin makuuasentoon), joissa on hyttysverkko ja aurinkosuoja. Suomessa en ainakaan minä ole koskaan saanut rattaita lähtöselvityksen jälkeen kansainväliselle alueelle, mutta ulkomaiden terminaaleissa kyllä. Silloin ne jätetään koneeseen mentäessä juuri koneen ulkopuolelle josta huoltomiehet nakkaavat ne ruumaan. Minulla ei ainakaan ole kokemusta niin pienistä matkarattaista, jotka myös toimisivat ulkomailla (lue kadut usein huonompi kuntoisia kuin Suomessa, pyörien toimittava).

      Kreikasta minulla ei lapsien kanssa ole kokemusta, mutta jonkun verran kaukomailta ja muualta Euroopasta joten kysele vaan jos joku askarruttaa. Nuorin lapsistamme on nyt 3,5 v ja kymmenisen kertaa ollaan tuona aikana käyty nauttimassa auringosta.

    • tietoja

      Sinällään mielenkiintoista että sun mielestäsi vain vanhempi voi tietää asiasta, eikä esim. lapseton joka on lentoyhtiöllä töissä... Mutta, tässä tietoa: rattaat ruumaan. Turha portilla kitistä asiasta, mutta joskus saat ne viedä kyllä portille asti. Lähtöselvityksessä tietävät kertoa. Isot vaunut erittäin epäkäytännölliset, vaikken tiedäkään minne päin Kreikkaa olet menossa, mutta usein jalkakäytävät ovat kapeat ja reunukset korkeita.

      • ilmaisin asiani

        virheellisesti.En tarkoita ettei lapseton tiedä vaunu käytännöstä tms.. en vain halunnut lapsia karastavien ihmisten kommentteja koskien sitä kuinka vastuutonta on matkustaa lasten kanssa tai kuinka heitä häiritsee huutavat kakarat koneessa ja blaa blaa!Tuota sontaa kun tällä palstalla saa lukea oli kysymys mikä hyvänsä! Mutta kiitos teille asiallisista vastauksista.En todellakaan ala kitisemään mistään vaunuista halusin vain tietää millainen käytäntö lentokentillä on rattaiden kanssa!Kyllä minulla on käytöstavat sentään!:)Niin ja Rodokselle mennään paikka on tuttu ennestään.Paljon olen muutenkin matkustellut ja siksi matkustellaan edelleen vastaisuudessa tosin lapsen ehdoilla!


    • Mosaicit!

      Mulla on nyt 2v. lapsi joka oli 3kk ekan reissun aikana. Ostin jo silloin Gracon Mosaicit jotka ovat edelleen loistavassa kunnossa reilun 10 reissun jälkeen. Niissä saa selkänojan aivan alas, mikä oli pienelle ihan ehdoton ja kätevä vielä nyt jos uni yllättää kesken kävelyreissun. Myös kurkistusluukullinen katos on hyvä ja etukaareen saa kiinni vielä aurinkovarjonkin. Helppo avata ja sulkea, en menis vannomaan että se yhdellä kädellä hoituu kuten mainoksissa, mutta helposti kuitenkin. Ne on olleet Suomessakin 'kaupunkiretkillä' mukana, eli monessa koneessa ja autossa heitelty, monet mukulakivikadut jytistelty. Pyörien rikkoontumista pelkäsin alussa, mutta kai se on jo uskottava että ei niitä rikki saa vaikka kuluneet ovat toki jo. Takapyörät on sen verran isommat että saa näppärästi kallistettua katukivetyksen reunojen yli. Suosittelen lämpimästi.

      Suomen päässä e ole koskaan saanut rattaita ovelle asti, terminaalissahan on lainattavia rattaita. Siitä kyllä tekisi mieli narista joka kerta, määränpäässä kun pitää sitten kantaa lasta (tai hillitä seitsemään suuntaan sinkoilevaa pientä) kunnes saa ne rattaat hihnalta. Kantoliina tai -reppu on kentällä ihan ehdoton, jos lapsi vaan sellaiseen mahtuu.

      • 8+16

        Meillä oli poika 7kk kun olimme Turkissa. Mukana oli normirattaat, onneksi emme lähteneet vain matkarattailla. Mielestäni "isoissa" rattaissa vauva nukkuu paremmin ja saa helpommin suojattua auringolta. Ja tietysti myös se käyttömukavuus, siis onhan ne ihan erilaiset työntää epätasaisella kivetyksellä tms.kuin matkikset.
        Turkin päässä rattaat sai viedä koneen ovelle asti, Hesassa ei kuten on jo kerrottu. Hesassakin talvella Kittilän lennolle sai viedä matkarattaat tai autokaukalon portille asti. Meillä oli silloinkin normirattaat jotka jätettiin jo lähtöselvityksessä.
        Nyt Turkin matkalta poistullessa rattaille kävi harmillinen kuljetusvahinko, oli siis kuljetettu nurinpäin, jolloin istuinosan kankaaseen oli tullut reikä. Suojamuovikin oli rikki. Onneksi oma vakuutusyhtiö korvasi vahingon, kyseessä oli Turkkilainen lentoyhtiö jotren heidän kanssaan ei vahingosta onneksi tarvinnut kiistellä. Uskoisin, että Finnair korvaa omat vahingot jos sillä matkustatte, mutta matkatavaravakuutus kannattaa olla kunnossa kun rattaat ovat kuitenkin aika kalliita kapistuksi jos menevät rikki.


    • Rattaista

      Ihan tavalliset makuuasentoon menevät ns. kevyet rattaat riittävät. Alle kannattaa varata jotain pientä vilttiä tms. mukaan, sillä joissakin rattaissa saattavat tuntua selkänojan raudat ikävästi kankaan alta. Me matkustimme 4 v sitten n. nelikuisen vauvan kanssa, ja mukana oli ns. kantokori. Kyseinen kori oli isojen vaunujen lisävaruste. Sen sai mukavasti aseteltua myös kevyisiin rattaisiin, vaikka olikin pidempi kuin rattaiden istuinosa, sillä nostimme rattaiden jalkatuen yläasentoon alustaksi. Tämä yhdistelmä korvasi isot lastenvaunut matkalla. Puolivuotias voi jo nukkua rattaissa ilman tällaisia lisävarusteita (ja kantokori olisi varmaan liian pieni jo hänelle). On tietenkin hyvä että rattaissa on säädettävän selkänojan lisäksi myös vaakatasoon nostettava jalkatuki.
      Ainakin Lastentarvikkeessa myydään UV suojia rattaisiin. Kannattaa myös hankkia rattaisiin aurinkovarjo etelänlomalle.
      Pienten lasten kanssa lentäessä ollaan jouduttu laittamaan rattaat ruumaan, paria poikkeusta lukuun ottamatta. Yleensä meitä on pyydetty pakkaamaan ne isoon muovisäkkiin check-in pisteessä, ja olemme joutuneet kantamaan ne erilliselle matkatavarahihnalle.

      Pyöritän Teneriffalla lastentarvikevuokraamoa. Kun myöhemmin matkustatte vähän isomman lapsen kanssa, kannattaa tsekata onko lomakohteen lähellä tällaista vuokraamoa (näitä vuokraamoja alkaa olla jo vähän joka lomakohteessa). Ainakin meillä hinta 20€/vk makuuasentoon säätyvistä rattaista, eli kannattaa vuokrata paikan päältä. Monet jättävät rattaat pois matkavarustuksesta kun lapsi on vähän isompi. Yllätyksenä matkalla saattaa tulla se, että kuumaan ilmastoon tottumattomat lapset eivät jaksa kävellä ilman itkuja kuin lyhyitä matkoja, ja ilman rattaita lomailu rajoittuu helposti hotellin lähistölle. Kannattaa siis etelän lomalla vuokrata rattaat, vaikka se tuntuisikin hölmöltä, kun ne eivät ole enää käytössä Suomessa. - Saattavat pelastaa loman!

      • -

        Itse olen päinvastaista mieltä, oltiin Turkin matkalla 1 vuotiaan kanssa ja matkarattaat olivat todella kätevät. Isot olisivat olleet kuumat ja painavat ja hankalat. Matkarattaissani saa selkänojan makuuasentoon ja päälle heitin vaan lakanan suojaamaan, suosittelen. Oli kätevät lentokentällä ja hotellin portaissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9254
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      42
      2720
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1340
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe