Tyttöni koirakuume

Koira-äiti

Tytölläni on kova koirakuume.
Hän haluaisi vilakoiran.
Mutta hän on vasta 11, lokakuussa 12.
Hän käyttää selityksenä, kun hänen yli vuoden nuoremmalla kamulla on kaksi.
En usko, että hän osaa pitää huolta elävästä olennosta.
Muutenkin meillä on jo 2 koiraa.
Mitä teen? Hän hinkuu joka päivä ja vihjailee!

27

1368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 labbis

      Päävastuu tulee koiran pidosta tietenkin jos villakoiran lapsesi saa.

    • huh huh

      onko tää pilaa...........aikuinen ihminen ei osaa tehdä aikuisia päätöksiä. Mikä uusavuttomien kansoittama maa Suomi nykyään on

    • Maileena1234

      2 koiraa riitä teille, kun on nuoria lapsia!

      Pystyykö tyttösi maksamaan eläinlääkärimaksut, trimmaajat jne.?

      Lasten toiveesta ei ikinä saisi ottaa yhtään koiraa. Vastuu, hoito ja kulut ovat aina aikuisella!

    • koiranomistaja91

      Et osta. Käytä selityksenä että "sinullahan on jo kaksi koiraa" ja viittaat teillä jo oleviin koiriin. Pyydät tytärtäsi näyttämään kuukauden ajan (on sekin kyllä vielä aika lyhyt aika koiran elämään verarttuna) osaako hän todella huolehtia eläimistä. Minkä rotuisia ovat? Pystyykö tyttö niitä hoitamaan kunnolla? Jos hän suoriutuu tehtävästä, niin miksi ei. Itsekkin olen pitänyt huolta kokonaisesta kennelistä jo kahdeksanvuotiaana kun koiria kasvattava äitini opiskeli amk:ssa 100 km päässä. En rahallisesti, enkä lääkkeitä yms jakanut, mutta kouluttelin koiria, ruokin ne, siivosin tarhat, yms. Talvella että kesällä.

      Mutta minä olen taaperosta asti ollut koirien kanssa, helppo se on minun sanoa. Kuitenkin tässä on niin monta muttaa tyttäresi osalta. Onko hän valmis sitoutumaan koiraan jopa 16 vuoden ajaksi? Minne koira laitetaan kun hän lähtee opiskelemaan toisaalle? Loppuuko uutuuden viehätys ja homma jää sinun hoidettavaksi?

      Sinä olet aikuinen ja teet päätökset. Ja minä toivon että sinulla on sen verta älliä päässä, ettet ota koiraa, jos se menee uutuuden viehätyksen jälkeen myyntiin.

      • ghgouihpiooiåo

        Ei lapselle tarvi selittää!!
        Lapselle sanotaan ihan vain nyt ei osteta koiraa.

        ihmeellistä touhua ettei voida sanoa lapselle päätöksiä ilman selittelyä..pomolle selitetään lapselle sanotaan miten asiat on.


    • Darinax

      Itselläni on kaksi villakoiraa. Onhan tosi että tyttösi on aika nuori.
      Villakoirat tarvitsevat runsaasti liikuntaa esim.Keskikokoisen kanssa pitäisi jaksaa jatkuvasti touhuta.

      Entä kiinnostaako tyttöä enää kun pentu on aikuinen? Pystyykö hoitaa helposti huopaantuvaa turkkia?
      Entä kun joka paikassa on pissaläjiä?

      Tietysti päävastuu koirasta jää vanhemmille ja myös koiran kustannuksen ym.
      Tämä tietysti riippuu siitä onko tyttö oikeasti kiinnostunut ja innokas vai onko tämä matkimista kaverin perään?

      Valitettavaa on se että tytöt tahtovat matkia jotakuta kaveria ja kun aika kuluu ei sitten kiinnostakaan enää. Mitä sitten? Ootteko varautunu kuka sitä sitten hoitaa..

    • epskula

      Hmm.

      Tavallaan ymmrrän tyttöäsi, koska itse halusin juuri saman ikäisenä villakoiraa, jonka sain, ja meillä on ollu siitä asti koiria, kun olen ollut 3 vuotias.

      Koirastani olen pitänyt hyvää huolta, ja pidän edelleen. Lenkit 2 kertaa päivässä, mahdollisesti myös osallistun eri kursseille koirani kanssa, jne.

      Koirani saa mitä parhainta hoitoa ja huolenpitoa, ja omaa koiraa oon halunnut aivan pienestä pitäen, mutta rupesin puhumaan siitä enemmän 12 vuotiaana.

      Asiahan riippuu siitä, jaksaisiko se nähdä vaivaa ja hoitaa koiraa seuraavat n. 15 vuotta, entä jos sitä ei enään vanhempana kiinnosta koirat, jne jne.

      Oma koira on melkeinpä kaikkien unelma, mutta se on hankalaa, että voiko luottaa, että tyttösi koiraa hoitaa.

      Tehän voitte ottaa jonkun koiran hoitoon, ja siinä samalla katsoa haluaisiko hän oman. Tyttösi kannattaisi kunnolla keskittyä koiramaailmaan ennen sitä, ja kysellä muilta millasta on omistaa oma koira, ja tietää ja tuntea se iso vastuu.

      Kyllästyykö tyttösi koiraan, kun sitä pitää alkaa kouluttaa, joka onkin varsin hankalaa ja hermoja vievää hommaa. Pentu myös päästelee pissoja ympäri taloa, ja repii lahkeesta, hajottaa tavaroita. jne.

      Juttele tyttösi kanssa, kannattaa tosiaan ottaa joku koira teille hoitoon. Hän voi itse vakuuttaa että varmana jaksaisi hoitaa jne, muttei sitten hoitaisikaan.

      Itse myös trimmaan itse oman koirani, hoidan ja laitan, jne. Ei tulisi mieleenkään hylätä sitä ilman hoitoa vanhemmille.

    • mä hoidan mä hoidan

      Ei kannata ostaa koiraa vain hetken mielijohteesta, koska usein kun pentu kasvaa - ja onkin hupsista vaan jo aikuinen, menee jo nuorella jo mielenkiinto. Jos hän on valmis joka päiväiseen lenkittämiseen JOKA PÄIVÄ 3 kertaa, harjaamaa, ruokkimaan jne, teidän pitäisi kuitenkin vielä ainakin hetki miettiä. muuten, kannattaa ottaa aluksi jo selvää rodusta, sillä villakoirathan ovat pitkä karvaisia, trimmattavia koiria. Joten suosittelen miettimään, mutta jos tuntuu heti että ei, niin älä osta. Mutta jos haluat, niin muista että sinä joudut siitä kuitenkin huolehtimaan eniten.

      • defg

        Minun lapseni sai jo 10 vuotiaana koiran, ja osaa huolehtia siitä vallan mainiosti. Kannattaa kuitenkin miettiä, keskustella ja harkita tarkkaan.


      • Anonyymi
        defg kirjoitti:

        Minun lapseni sai jo 10 vuotiaana koiran, ja osaa huolehtia siitä vallan mainiosti. Kannattaa kuitenkin miettiä, keskustella ja harkita tarkkaan.

        Mä haluun koiran jonka mun kamu ois myyny 340€ ku se on sekarotuinen pentu mutta mun vanhemmat ei anna


    • pertti42

      No voi haloo eihän se lapsi ole aikuinen joka määrää? Ja sitten ihmetellään lapsien nykypäivän tasoa kun aikuiset ei osaa enään niitä kasvattaa ja ne räjäyttää kouluja ja tekee mitä lystää muista piittaamatta.

      Ei todellakaan enempää koiria. kaksi riittää. Siinä on sillekin hoidettavaa jos haluaa.

      aivan käsittämätöntä..

    • hoitaja31

      Nykylapsista vain harvoista on koirasta ottamaan vastuuta..olen töissä koululla ja lapset on muuttuneet vapaan kasvatuksen takia paljon aikaisemmista vuosista. Nykylapset ekalla ja tokallakaan luokalla ei jaksa edes istua rauhassa vaadittavaa aikaa ja 11vuotias ei ole paljon siitä kehittynyt vastuullisemmaksi ja pitkäjänteisemmäksi. ja kohta sitten tulee teinivaihe jolloin kaverit ja pojat alkaa kiinnostamaan enemmän.

      entisajan 11v pystyi hoitamaan kotiaskareita erittäin hyvin nykylapset liian hemmoteltuja. Tästä ei moni tykkää mutta ikävä kyllä näin on..vanhemmat ei osaa laittaa rajoja ja on kavereita eikä vastuullisia aikuisia jotka vaatii asioita lapselta iän mukaan. :(

      tästäkin asetelmasta sen näkee. Lapsi haluaa niinpä lapset haluaa aina sitä sun tätä.

    • wwwwilliiss

      sehän on teijän oma asia... mut noin nuorelle tytölle en suossitelis villakoiraa koska on niin vaativa rotu turkin hoidonkin puolesta! ja vaikka tuntuisi että kyllä hän pystyisi hoitaa koiran yksin niin ei välttämätttä ole!! suosittelisin villakoiraa henkilölle jolla on paljon aikaa ja halua! hoitaa turkkia OIKEAST turkki vaatii todella paljon aikaa j ahoitoa!!!!!!!!

    • Älä osta

      Älä osta, koira on kuitenkin koko perheen päätös.
      12-vuotiailla ei tahdo jaksaa riittää intoa lenkittämiseen (kokemusta on) ja pikkuhiljaa se siirtyy sinun vastuulle lähes koko koiran hoito, monestihan se koira jää kotiin kun lapset muuttaa opiskelemaan.

    • Ei kannata

      En suosittele, lapsi on vasta 12vuotias, eikä edes "poikientarkkailu" ikä ole alkanut. Katsotaan asiaa, kun tyttösi on 16-17v, onko vielä haluamassa omaa pentua!

    • Koiran omistaja 16 v

      Minusta on väärin että nuorelle ei anneta tilaisuutta!!! Olen itse 16 ja minulla on aivan oma koira ja vieläpä chihuahua joka maksoi yli 1000 euroa, ostin sen vuosi sitten puoliksi isäni kanssa ja alkuun oli vaikeuksia mutta nyt pärjään. Meilläkin oli jo ennestään 5 v sheltti ja kaikki toitottivat että ei ne sovi samaan talouteen mutta kuinkas kävikään...!? Koirat ovat parhaita ystäviä toistensa kanssa. Tein vanhempieni kanssa sopimuksen että hoidan ja maksan itse kaikki koiran tarpeet ja menen jopa töihin. Ottakaa joltakin hoitoon sellainen koira ja katsokaa miten tyttö pärjää jos tulee onngelmia niin lainakoiran voi palauttaa mutta jos tyttö onnistuu hyvin niin koiran hankinta olisi sopiva keino ilmaista tytön vastuuntunnon määrä ja kiittää/rohkaista tätä. :)

    • 15+9

      Millä ihmeen töillä 16 vuotias maksaa jos koiralta esim katkeaa jalka ja 1500 e ei riitä ? Tuon ikäisellä kuitenkin pitäisi sen opiskelun olla ykkösjuttu eikä todellakaan käydä sen ohella ainakaan päivittäin töissä !Ja jos opiskelee ja käy töissä päivittäin niin miten ihmeessä sille koiralle on aikaa ?

      12 vuotias on vielä ihan lapsi eikä missään tapauksessa pysty eläimestä yksin vastaamaan .

      • Tyttö 16

        Kyllä 16 v löytää töita ja vanhempani kyllä auttavat juuri tuollaisissa tilanteissa että koiralta menee tassu poikki ja maksan heille sitten takaisin ja ei kaikilla aikuisilla koiranomistajillakaan ole välttämättä tuollaisia summia käyttää,vai? sitäpaitsi vakuutukset ovat tuollaisia tilanteita varten...


      • Anonyymi

        VITTU KYLLÄ PYSTYY


    • riippuu ihmisestä

      Itse olen toivonut koiraa koko ikäni ja ensimmäinen oikein paha koirakuume iski 12-vuotiaana, luin kaikenlaisia koirakirjoja ja katsoin erilaisia koiraohjelmia. Mutta siltikään en saanut koiraa vaikka lupasin hoitaa sen itse ;(
      Nyt olen siitä kiitollinen

    • Riituska123

      Meillä lupailtiin perheessä tuollaisia ns isoja juttuja aina joksikin lahjaksi. "kun pääset ylä-asteelta hyvällä todistukselta pääset käymään jossain festareilla" ja minä sain ulkomaanmatkan kun vamistuin ammattikoulusta. Mikset siis sano tytöllesi että saa koiran silloin kun pääsee esim ylä-asteelta. siihen mennessä mielikin on voinut jo muuttua koko koiran hankinnan suhteen.

    • Sanishiba

      trsuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......................Juuuu ei niiin nuorelelekrte mika memnjse dine pöpilaan ja se suo sinu pasi irti kun olat poisa se ola tota!!!!!!!!!

    • Koirakuume

      ei kannata ostaa jos on jo kaksi koiraa.

      minä olen 13 ja saan koiran ensi kesänä. Olen joutunut hokemaan asiasta äidilleni ja vihdoin pääsin läpi! muutimme syysloman alussa uuteen kotiin ja meillä on iso piha. onko järkeä ottaa uutenn taloo koiraa?

    • Tyttö 15

      Mä sain oman koiran kun olin 7v. ja se on mun nimissä. Huolehdin siitä ihan ite alusta asti, ja hyvin pärjäsin. mut mä tietenki oon ollu koirien kaa tekemisissä ihan pienestä asti. se riippuu ihan ihmisestä pystyykö koirasta ottamaan niin ison vastuun. mut mä pystyin, ja edelleen toi meidän 8v. australianterrieri on meillä, ja edelleen mä siitä huolehdin, jokseenkin paremmin kuin viis vuotta sitten. Ja pari vuotta sitten meille tuli monirotuinen pikkuherra, joka on mun siskon, 10v, oma koira, mut ei se osannu siitä huolehtia, joten mä jouduin ottamaan vastuulleni 2 pikkukoiraa. :)

    • Anonyymi

      Jos on kaksi koiraa, niin eikö se riitä? Se on muuten villakoira.

    • Anonyymi

      No,sinähän asian päätät eli ei koiraa.Jos ei nykyisitäkään pidä huolta niin unohda kolmas.Kohta alkaa juosta jätkien perässä yms niin varmasti jää koira entistä vähemmälle. Etkö äitinä uskalla olla asiassa tuikka ja järkevä vai oletko onneton nysvääjä, joka tekee kaiken,kuten pentu käskee?

    • Anonyymi

      Sano hänelle, että teillä on jo kaksi ja ettei kolmas koira tule välttämättä toimeen niiden kanssa. Ja kerro ettei kaikilla ole edes yhtä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe