Pissaaminen sisälle 6-vuotiaana?

Nipsu_23

Meillä on kaksi 6-vuotiasta leikattua Cavalier-urosta. Molemmat ovat olleet meillä nyt melkein 2 vuotta ja vuosi sitten ne kastroitiin ihan siitä syystä, että se nurkkiin kuseminen karkasi aivan käsistä. Molemmilla koirilla on teetetty kahdet pennut ja ovat asuneet lähestulkoon koko elämänsä kennelissä ja kiertäneet kasvattajansa kanssa näyttelyitä ympäri maailmaa. Molemmilla on myös kokemusta kotikoirana olemisesta ja ovat siis asuneet perheissä, hetken aikaa jopa samaan aikaan samassa taloudessa.

Leikkaus oli ainoa vaihtoehto, koska käyttäytyminen alkoi olla mahdotonta. Pallien poiston jälkeen koirat vähän lihosivat, mutta muuten meininki muuttui ihan täysin, koirat rauhoittuivat ja alkoivat hieman kunnioittaa isäntiään. Niin no, toinen alkoi ja toisella tuntuu olevan nyt aika suuri ongelma sen suhteen, kuka tässä taloudessa määrää.

Toinen uros pissaa aina yksin kotiin jäädessään sisälle ja yleensä aina matolle. Varsinkin jos matto on uusi tai se on vastapesty, pitää sitä merkata päivittäin. Olen rullannut kaikki kotimme matot pois lattioilta, koska niitä saisi kokoajan olla pesemässä. Pissaaminen tapahtui aina matolle! Vaikka taloudessa olisi ollut yksi pieni ovimatto, niin se kusi piti laskea siihen. Nyt kun mattoja ei ole, kusiläikkä ilmestyy johonkin nurkkaan. Miten tämän voisi kitkeä koirasta pois? Toinen on oppinut tavoille ja pidättää vaikka kellon ympäri, jos on tarvis, mutta toisella ei ole minkäänlaista käsitystä, mitä saa tehdä ja mitä ei. Tiedämme vallan hyvin, kumpi koirista tätä tekee, koska rysän päältä on jääty kiinni, videokameralla esimerkiksi kuvattu salaa ja jo pelkästään koiria seuraamalla tietää, että toinen on uskollisempi, on aina ollut.
Tämä sisälle pissaaja tekee muutenkin paljon enemmän pahaa, repii pöytäliinat alas ja kirjat hyllyistä. Repii lehdet, muovipussit ja jopa muovipullot ja kaljatölkit.
Myös pitkiä aikoja pidättely tuntuu olevan tälle urokselle ongelma, vaikka luulisi että koira pystyy työpäivän ajan pidättämään, jos aamulla ollaan käyty lenkillä normaalisti.
Koirat pääsevät ulos kunnon pitkälle kävelylle kaksi kertaa päivässä, aamulla ennen töihin lähteä ja työpäivän jälkeen. Meillä on oma iso piha, jossa koirat saavat juosta ja olla ihan rajattomasti ja viihtyvätkin siellä useamman tunnin päivässä.

Komentaminen ei mene perille. Mielenosoitus kestää poitsulla hetken, mutta sitten ollaan taas kuin ei mitään. Niskasta on otettu kiinni ja lujaa, niin että vinkaisee. Kuono on tunkettu pissaan ja revittyjä tavaroita ollaan osoitettu ja komennettu. Käytetty myös sitä kikkaa, että pahanteon jälkeen koko päivänä ei huomioida koiraa. Kaikkea ollaan kokeiltu, mutta mikään ei tehoa. Koira on muuten perusluonteeltaan hirveän arka, säikähtää helposti ja alistuu. Mutta ei tässä tilanteessa. Tuntuu välillä, että ihan kuin se olisi vain niin typerä, ettei se tajua yhtään mitään. Oman nimen totteleminen on todella hakusessa ja joskus saattaa kävellä seinää päin, ihan vain tyhmyyttään. Ei kuule, ei näe, ei tottele. Todella rasittavaa, kun toinen koira tulee heti käskystä ja kunnioittaa meitä.

Alkaa usko loppua pikkuhiljaa. Molempia koiria on ollut ihana pitää, mutta tämä toisen rettelöinti alkaa nyt pikkuhiljaa viedä voimat. Tuntuu pahalta, kun kumpaakin pitää tietysti rangaista, kun ei koko totuutta voi tietää, vaikka tietäisi sisimmässään, että vain toinen on kuluttanut päivänsä tuhoamalla tavaraa.

Onko kellään muulla tällaista ollut? Että vain toinen tuottaa päänvaivaa.

Millä saa aikuisen koiran oppimaan uudet käytöstavat, kun mikään ei tunnu menevän perille? Luulisi että leikattu uros pystyisi hallitsemaan kusemisen tarpeensa.

1

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsivällyys

      aika ikävää kun merkkaamista sisällä, se merkkailee omaa reviriäänsä sisällä. Sinun on nyt näytettävä kuka on johtaja siellä. Eli pienistä asioista. Menet ovesta ensin, ja se istuu kun menet ulos ja tulee ulos kun annat luvan. Kun annat ruuan sen pitää odottaa ja kun annat luvan se saa ottaa. Lenkillä sen pitää kulkea vierellä ja kun annat luvan mennä haistelemaan niin sitten saa mennä. Toi tavaroiden tuhoaminen on ehkä ikävää ja turhautumista. Harjoittele kotona yksin jäämistä, että sen pitää rentoutua kun jää yksin. Laitat sen huoneeseen ja jos alkaa vinkumaan kiellät jollakin äännähdyksellä. Rajoja koiralle pitää olla vaikka rakastaisikin, ja ne alkavat kunnioittamaan sinua ja ovat siten onnellisimpia, kun johtajana on stressaavaa. muutos ei tule muutamassa viikossa vaan voi viedä kuukauden parikin mutta usko pois kannattaa :)

      itselläni oli turhaunut koira, joka pureskeli kaikkea, ja keksi mitä ihmeellisimpiä juttuja, annoin sille aivojumppaa ennenkuin lähdin mihinkään ja käytin ulkona, ja lenkin piti olla sellainen aivojumppa myös, koira keskittyy enemmän kun joutuu kulkemaan vierellä ja tarkkailemaan liikettäisi. Muutos tuli 2kk aikana ja koira on onnellisempi, ja rauhallisempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe