Suoritettava mopokortti 2011.

.

Niin, nyt liikenneministeriö on saanut aikaiseksi esityksensä, jossa mopokortti pitää suorittaa 2011 tammikuusta lähtien. Kortin suorittamiseen sisältyy tutkinto ja käsittelykoe. Kortin hinta 250-450e, opetuslupa 150-250e, joka edellyttää moottoripyöräkorttia ja 21 vuoden ikää.

Siltikin mopon suurin rakenteellinen nopeus on 45. En tarkoita että tiellä saatavaa ajettavaa nopeutta tarvitsisi muuttaa, vaan sitä että rakenteellisen nopeuden tulisi olla se minkä insinöörit ovat mopolle suoneet. Onko edes ihme, jos mopolla ajaessa täytyy aina pitää kaasu pohjassa niin autoon siirtyessäkin kaahataan.

3

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ei

      Eipä tuota autoa kaasu pohjassa ajeta siks että mopolla on kaasuteltu täysillä. Hiukan ehkä eri asia ajaa sitä 45km/h ja 100km/h. Ja vaikka mopoilla ajettaisi sitä rakenteellista nopeutta about 65-80km/h moposta riippuen niin siltikin päästelisivät kaasu pohjassa. Ja tuommoinen perus 15v päästelisi sen 80km/h varmasti kaupungillakin 40km/h aluella.

      • fdssasas

        No jos sitä mieltä olet, että nykyajan nuoret sitä ja tätä... Hanki elämä ja kato ikkunasta ulos


      • Kansa voi huonosti.

        Kuuleppa, eihän sitä ajettais sen nopeampaa kuin mitä liikennemerkki näyttää sallituksi nopeudeksi kuten ei ajeta autollakaan, että ylinopeutta ajetaan jos halutaan saada sakkoja maksettavaksi, jos on vara niitä maksella, että mopolla pitäisi saada ajaa 60km/t:ssa, jos kerta on ajettava autoteillä, että ei aiheuta liikenteeseen turhia ohituksia, ja jonoja.

        Nyt meidän mopoilijoiden on ajettava milloin missäkin, että pyöräteita sallituilla paikoilla ja autoteitä silloin, kun pyöräteitä ei ole, ja minulla on monet hankaluudet tulleetkin sitten tässä, että kun täytyy siirtyä pyörätieltä autotielle ajamaan, kun se siirtyminen ei olekkaan niin helppoa, että täytyy vain ajaa kuten itse näkee parhaaksi kussakin risteydessä, nimittäin valoristeyksissä on ongelmana se, että kun olen pyörätieltä tulossa valoristeykseen, niin kääntyminen vasemmalle tuottaa suunnattomasti ongelmia, kun täytyy ensin kääntyä sille autotielle, eli käännyn oikeaan ja siellä sitten tietyn matkan päässä tehdä u-käännös, että se valoristeyksen valo vaihtuisi myös minun mopon tullessa risteykseen vihreäksi, että tienalle asennettujen antureiden päältä on ensin ajettava, että valo vaihtuisi vihreäksi.

        No, kaikki ratkeaisi kaikkien kannalta parhaimmaksi näin, että mopojen suurin sallittu nopeus olisi 60km/t:ssa (tai 65km/t:ssa, ettei tulisi turhia autoilijoiden tekemiä ohituksia, kun he eivät kaikki aja tasan kuuttakymppiä vaan hieman aina yli sallitun rajan ja näin sitten tasan kuuttakymppiä ajavat mopot olisivat taas tien tukkona, kun autoilijat tuppaavat ajamaan sitä pientä ylinopeutta), jolloin me mopoilijat voisimme ajaa pelkästään autoteitä, että silloin ei tarvitsisi haikailla pyöräteille ajamaan.

        Ja, jos mopojen suurinta sallittua nopeutta ei muuteta ylemmäs, niin silloin pitäisi mopoille sallia ajaa kaikilla pyöräteillä, että liikenne merkein sitten kiellettäisiin erikseen, jos jollakin pyörätiellä ei missään tapauksessa saa hiljaistakaan nopeutta mopolla ajeleskella kuten oli parivuosikymmentä sitten asianlaita, että ajoin silloin jo mopolla. Nimittäin, kun en ymmärrä tätä, että miksi pyöräteille ei voisi asettaa myös nopeusrajoituksia, että siellä saisi ajaa mopolla, kunhan ajetaan esim. 20km/t:ssa tai 25km/t:ssa tai vieläkin alempia nopeuksia ihan sen mukaan kuin on tarpeellista.

        Kun, joka pyörätien alkamis kohdassahan on nämä liikennemerkit jo valmiina, niin niihin samoihin pylväisiin voi vain kiinnittää sen suurimman sallitun nopeuskyltin, että näin jokainen näkee, mitä nopeutta kullakin tienpätkällä saa ajaa kuten on autoteilläkin laita, että miksi ihmeessä ei näin jo tehdä, että sehän ratkaisisi monet ongelmat !

        Itselläni on autolla ajokortti, että ikää on jo melkein neljäkymmentä, että kyllä näihin mopolla ajo juttuihin luulisi ajan saatossa jo tulleen paremmat ratkaisut, että, kun en tosiaan ole mopolla ajellut sitten nuoruusvuosien, niin ihan totisesti nyt täällä ihmettelen miksi näihin seikkoihin ei ole tullut parannuksia, että minkälaista kansaa suomalaiset oikein ovat ?, ei juuri kovin kummoista, että kyllä autot on suomalaisten henki ja elämä, että muut ajoneuvot halutaan pitää niin älyttömän haitallisina, että niitä ei huomioda sitten lainkaan !

        Sitten tähän asiaan, että ulkomailla tuolla kreikassa olen itsekkin 80-luvun lopulla ajellut moposkootterilla yhden kerran, ja silloin ajo oli niin herkkua, että ihmettelen edelleen, miksi suomessa on niin älyttömän tiukat säädökset saatu aikaiseksi, että esim. mopolla ajossakin on PAKKO käyttää kypärää, että vaikka ihan vain tuossa lähikaupassa käväisisin mopolla ja aurinko porottaisi mukavasti suomen niin lyhyessä kesäsäässä, ja ajaisin ihan hiljaista vauhtiakin, niin minun on vain ahdettava se kypärä päähän, kun en tosiaan halua maksaa sakkoja, kun ei ole tuota rahaa niitä maksella, niin miksi meiltä kaikki elämän pienet mukavat terveet asiat näillä PAKKO käyttämisillä tehdään mahdottomiksi kokea !, että en ole suomalaisten kanssa yhtämieltä tässä PAKKO kypärän käytössä ollenkaan, että sen laatijat ovat ihmisten masentajia ja kurittajia, että ihmiset vain eläisivät mahdollisimman paljon ilman sen kummempia pieniä terveitä kesäajan ihanuuksia, että näin sen nyt voi ihan käsittää, että turvallisuus seikkoja on turha tähän ottaa esille, kun sellaiset seikat kyllä tulevat normaalisti ihmisen mieleen näin ihan itsestäänkin, että tämä PAKKO kypärän käyttö menee näin siis liiallisuuksiin !
        Jos muissa maissa ajetaan ilman kypärää ja ajo on muutenkin vapaata, niin miksi meillä täällä suomessa pitää ahtautua kaikenlaisiin tiukkoihin sääntöihin, kun meillä on juuri tämä kesäaikakin niin ohimenevää, että miksi kummassa meitä kuristetaan tälläisillä asioilla, että tämä on niin ahdasmielistä kuin olla ja voi !

        Me ihmiset osaamme itse määritellä millaiset ajovarusteet on milläkin kelillä tarpeen, että senhän sanoo järkikin !

        Suomi on todella ahdasmielisten tiukkapipojen maa !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      382
      758
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe