Ilmavaivat

Rups rups

17-vuotiaalla pojalla takapuoli laulaa tämän tästä. Ruoka-aineallergiaa ei ole testattu, mutta siitepöly- ja eläinallergia on (ne taas ei tähän kuulu..) Maitoa menee kovastikin, mutta se ei kuitenkaan aiheuta vatsakipua. Normaalit viljat ym käytössä. Lisäksi syö C- ja D-vitamiinia.
Mikä ihme avuksi jatkuviin ilmavaivoihin? Lähipiiri kyllästyy ainaiseen rupsutukseen ja olisihan se nuorelle itselleenkin kiva päästä vaivasta eroon...

11

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilun arvoista

      Meillä perheessä useammallakin laktoosivaivoja. Eli laktoosittomia tuotteita kannattaa kokeilla. Meillä toi avun. Toisilla esim. sipuli ja palkokasvit aiheuttaa ilmavaivoja myös. Netistäkin löytyy kyllä lisää tietoa.

      • Raitista ilmaa

        Laktoosittomat tuotteet käyttöön, pois palkokasvit ym epäterveellinen ruoka ja tulehdukset pois suljettava, valkosipulia ruokavalioon. Tulehdustilat tosiaan voivat aiheuttaa piereskelyä.

        Maitohappobakteerit myös käyttöön.


      • Kokeiltu
        Raitista ilmaa kirjoitti:

        Laktoosittomat tuotteet käyttöön, pois palkokasvit ym epäterveellinen ruoka ja tulehdukset pois suljettava, valkosipulia ruokavalioon. Tulehdustilat tosiaan voivat aiheuttaa piereskelyä.

        Maitohappobakteerit myös käyttöön.

        2 päivää ilman leipää, jos pierut loppuu voi olla syy kaupan ruisleivät, ne on jätetty keskenpaistoisiksi, myös hapatus on jäänyt puolitiehen??

        Itsellä oli samalla löysä vatsa ja pieretti ihan rajattomasti! Terveyskeskuksen siivooja aikoinaan H:ki Kontulassa neuvoi ja se tepsi, siis yllä olevan testin, lääkärit määräsi vain lääkkeitä joihin olin kuolla!

        Paistamme itse ruisleivän, hapatamme kunnolla ja paistamme kunnolla aivan kovaksi kuoreltaan.
        Vaiva palaa heti, kun muutaman päivän syö kaupanruisleipää..


    • vcv hjlo,m,n

      Lopeta maidon juominen ja ala syömään valkosipulia. Maito on pahin pierettäjä.

      • kiitos neuvosta..

        Miten tuo valkosipuli auttaa ilmavaivoihin. Iselläni on laktoosittomia tuotteita ja silti kauheat ilmavaivat joskus. Täytyykin kokeilla tuota ruisleivän pois jättämistä. Sääli kun mulla on aika huonot tilat itse leipomiseen. Onkohan noita itsetehtyjä ruisleipiä missään kaupoissa esim meillä päin on luomu/ maatilakauppa.


    • Turha arvailla

      Kannattaa ohjata poikasi laktoosirasitustestiin. Siihen loppuu arvailu. Testissä juodaan kolan makuista laktoosilientä tyhjään mahaan, jonka jälkeen mitataan paljonko verensokeri nousee. Jos verensokeri ei juurikaan nouse, niin laktoosi jää suoleen ja kerryttää sinne ilmaa. Laktoosi-intoleranssissa ilman muodostus voi olla valtavaa. Sanoisinpa että yksi maitolasillinen voi aiheuttaa 5 muovipussillista ilmaa (kokemusta on). Kipuja oireiluun ei välttämättä liity, paitsi jos joutuu pidättemään ilmavaivoja, jolloin suoli pullistelee. Kuplimisen tunnetta suolistossa kuitenkin voi olla - itse kutsuin sitä kuprahteluksi, koska tunne ja ääntely vastaavat ikäänkuin sisäistä pierua. Ruuan liikkeitä suolistossa ei normaalisti kuulu tuntea lainkaan. Koulussa ja työpaikalla laktoosi-intoleranssi on todellinen riesa, koska ilmavaivoja täytyy pidättää - hiki puskee pintaan ja asentoa pitää vaihtaa koko ajan, eikä pysty keskittymään olennaiseen.

      Ruokavalion muutoksella ei kannata ilmavaivojen syytä arvailla. Sitä tulee epähuomiossa syötyä maitoa sisältäviä tuotteita (esim. valmisruokia, joissa ei uskoisi olevan maitoa) ja seuranta menee sekaisin. HYLA tai vähälaktoosinen ei myöskään ole mikään ratkaisu, koska niissä on melkoinen määrä laktoosia. Rasituskoe on ainoa keino, joka kertoo laktoosin sietokyvyn tarkasti.

      Suomalaisista 20 prosentilla on laktoosi-intoleranssi, joten arpa osuu helposti kohdalle. Tosin kukapa uskoisi omalle kohdalle? Jos pojallasi todetaan laktoosi-intoleranssi, niin kannattaa tutkituttaa samalla koko perhe, koska laktoosi-intoleranssi on perinnöllistä. Turha on kärsiä vaivasta, johon löytyy kaupan hyllyiltä sopivia tuotteita vaikka kuinka paljon.

      Lisätietoa:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi
      http://laktoositon.net

    • probioottibakteerit!

      Probioottibakteerit ja laktoosi-intoleranssi:

      Laktaasi-entsyymin puute:
      Mikäli laktaasi-entsyymin tuotanto puuttuu potilaalta joka nauttii laktoosipitoista tuotetta, niin laktoosi jatkaa matkaa pilkkoutumatta ohutsuolesta-paksusuoleen, jossa alkaa runsas kaasun muodostus, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua.

      Huomioi tämä:
      Laktoosittomien tuotteiden valmistus ja myynti on valtava busines meijereille-Valiolle varsinkin! Meijereitä ei kiinnosta asiakkaiden terveys-vaan heitä kiinnostaa ainostaan tehdä businesta!
      Kun ostat kalliimpia laktoosittomia tuotteita, niin silloin hoidat ainoastaan oireita-et varsinaista sairautta jonka voit parantaa kolmella tärkeimmällä probiootti-bakteerilla: L-a, L-b ja Bif.
      -
      jatkuu>>>>>>>
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Maitohappobakteeritiedotteet.html

      Älä lopeta maidon käyttöä, mutta lue tuo ensin.
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

    • intoleraaja

      Itellä laktoosi intoleranssi (testattiin tk:ssa) aiheuttaa kaasuvaivoja. Eli juon laktoositonta maitojuomaa, jota saa kaupasta ja maistuu ihan tavalliselle maidolle ja syön laktoosittomia juustoja.
      Jos jättää maidon pois pitää saada muualta sitten kalsiumia ja d-vitaminia.

      Ihmettelen näitä,jotka suosittaa valkosipulia! Ite saan valkosipulista hirveet ilmavaivat, samoin muista sipuleista! Ruisleipää en syö, muuten tulee hirveät hajut! Hiivaton ryvita-näkkäri sopii hyvin.
      Myös runsas vehnäjauhon syönti(=pullat, vaaleat leivät) sekä sokeri (karamellit, leivokse) sisältävät hiilihydraatteja, jotka alkaa käydä suolistossa saaden kaasua aikaiseksi.

      Juoko poika energiajuomia? limsoja? jauhaako purkkaa? Keinomakeutusaineet saa oman poikani vatsan käymään ja kuralle. Joskus syynä voi olla myös keliakia, silloin kaikki kotimaiset viljat tulee jättää pois.

      koekeilkaa vältää tiettyjä aineita, auttaako. Apteekista on saatavana sinaire-lääkettä (lukekaa annostusohje!), joka ehkäsee kaasunmuodostusta sekä cuplatonia, joka auttaa ilmakuplien aiheuttamiin vatsakipuihin. Myös laktoosi-intoleranssiin on lääkettä, jota nautitaan ennen maitoateriaa.

    • ilmavaivainen

      pojan vatsaan kerääntyy tavallista enemmän kaasua ja minkäs sille voi? mahtaa poikaa nolottaa kun kirjoittelet hänen ilmavaivoistaan nettiin lupaa kysymättä.

      • wawrephe

        kuivatun mintun pureskelu auttaa ilmareihin ;)


    • lisälyönnit.

      aiheuttaako ilmavaivat sydämmen lisälyötejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe