Bangkokin turvallisuudesta

?

Thaimaan hallitus on ottanut tiukan linjan punapaitaisia mielenosoittajia vastaan. Punapaidat ovat ilmoittaneet olevansa valmiita neuvottelemaan hallituksen kanssa viikkoja jatkuneen pattitilanteen ratkaisemisesta ja haluavansa YK:n välittämään neuvotteluja. Thaimaan hallitus on kuitenkin torjunut vaatimuksen välittäjistä ja sanonut jatkavansa toimia mielenosoittajia vastaan.

Sen jälkeen kun punapaidat aloittivat uusimman protestinsa maaliskuussa, Bangkokin levottomuuksissa on kuollut yli 60 ja loukkaantunut yli 1 600 ihmistä. Kolmen viimeisimmän päivän aikana väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 30 ihmistä ja yli 230 on haavoittunut. Myös kapinallisten punapaitojen sotilaallisena johtajana pidetty Khattiya Sawasdipol ammuttiin torstaina.

Yhteenotot riehuivat sunnuntaina kahdella alueella Bangkokissa. Samaan aikaan asukkaat hamstrasivat elintarvikkeita kaupoista, pysyttelivät neljän seinän sisällä tai pakenivat taistelutantereeksi muuttuneilta alueilta.

Kiristynyt tilanne on saanut monet maat varoittamaan kansalaisiaan matkustamasta Thaimaahan, ja Belgia ilmoitti myöhään illalla sulkevansa suurlähetystönsä Bangkokissa.Myös Suomen ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Bangkokiin ja pysymään kaukana mielenosoitusalueelta.

Onko Thaimaa ajautumassa kunnon sisällissotaan? Onko sinne enään turvallista matkustaa? Olen juuri suunnittelemassa sinne lomamatkaa, Bangkokiin siis. Olen hieman epätietoinen näistä välienselvittelyistä, pitäisikö turistin "asettua tukemaan" hallitusta vai kapinallisia? help.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2147678&ref=tf1
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/05/kahakointi_jatkuu_bangkokissa_kapinallisjohtaja_kuoli_1685735.html

14

1576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on turvallista on

      Tuu tänne Pattikselle. Meillä on 5000 jenkkiä, muutama britti sun muita tuossa lahdella turvaamassa oloamme, marinereitä. Carat 2010, Brunei, The Philippines, Indonesia, Singapore, Cambodia, Bangladesh , Malaysia


      BKK:sta tytötkin tuli tänne, mitä siellä palavaa kumia ja kyynelkaasua hönkäämässä tekee.

      • Fin marines go Jagis

        www.marinerit.fi

        Itse olen luullut, että nuo sällit lähinnä möhöää Jagiksessa (Sipoon Kaunissaari).

        Enpä oikein tunne oloani turvalliseksi heidän joukossaan, mitä Jagiksesta Juttua oon kuullu.


      • wake up!
        Fin marines go Jagis kirjoitti:

        www.marinerit.fi

        Itse olen luullut, että nuo sällit lähinnä möhöää Jagiksessa (Sipoon Kaunissaari).

        Enpä oikein tunne oloani turvalliseksi heidän joukossaan, mitä Jagiksesta Juttua oon kuullu.

        Maailman yhdentyminen:

        http://www.netikka.net/mpeltonen/yhdentyminen.htm

        Kukaan poliitikko ei vain uskalla tätä ääneen sanoa.


    • LauriVi

      En ottaisi lomamatkaa Bangkokiin nyt alkavalle viikolle ;)
      Jos ottaa lennon Bangkokiin voi sieltä kentältä siirtyä turvallisesti suoraan muualle. Eli keskustan läpi ei tarvitse mennä.

      Missä tahansa muualla paitsi Bangkokissa on rauhallista. Monet turistit ja thaimaalaiset ovat siirtyneet Bangkokista muihin kaupunkeihin kuten Pattayalle ja Hua Hiniin.

      Jätän suosiolla "puolten valitsemisen" thaimaalaisten hommaksi. Kumpikaan osapuoli ei ole täysin puhtoinen.

      • ottaisi.

        Lomamatkaa Thaimaaseen,vaikka Bangkokissa ei olisi mellakoitakaan. Suomessa on riittävän lämmintä ja maisemat ovat kauniita ja luonto on puhdasta. Miksi matkustaisin 10 tuntia hikisessä lentokoneessa ja asuisin hotellissa,kun pystyn matkustamaan kotimaan kohteisiin viihtyisämmin ja nopeammin ja edullisemmin?


      • ja uusavuttomat
        ottaisi. kirjoitti:

        Lomamatkaa Thaimaaseen,vaikka Bangkokissa ei olisi mellakoitakaan. Suomessa on riittävän lämmintä ja maisemat ovat kauniita ja luonto on puhdasta. Miksi matkustaisin 10 tuntia hikisessä lentokoneessa ja asuisin hotellissa,kun pystyn matkustamaan kotimaan kohteisiin viihtyisämmin ja nopeammin ja edullisemmin?

        matkustaa suomessa lomillaan..................


    • Thaithai

      Minä olenkin lähdössä neljäksi viikoksi Thaikkuihin vähän yli viikon kuluttua. :) Ainoa mikä pelottaa on että toivottavasti pääsen sinne, etteivät sittenkin sulje lentokenttää tms. Bangkokiin en aio, vaan käyn vuokraamassa auton Pattikselta ja lähden ajelemaan Thaimaan maaseudulle tutuille seuduille. Ihanata!

      Thaimaan sisäiset kiistat eivät kuulu meille ulkomaalaisille paitsi jos YK otetaan mukaan piirileikkiin, joten älä edes yritä ottaa mitään "puolta".

      • sotahullu

        Lomille vaan ja mukaan rynnäkkökivääri, komposiittikypärä ja sirpaleliivit ja jännittävä loma on taattu.
        : )


    • Demokratia paukkuen

      Älä mene juuri nyt Thaimaahan. Jos lomasi on juuri ensi viikolla niin valitse jokin muu kohde. Nyt juuri vain Bangkok sekä pohjoisen ja koillisen maaseutu ovat turvattomia, Bangkok tietysti hankalin paikka. Mutta kun ei tiedä miten tilanne siellä kehittyy, niin voi tulla sisällissota, ja lentokenttäkin voi mennä kiinni. Yleislakollakin siellä on uhkailtu.

      Punaisten ja keltaisten kahakat ovat toistaiseksi Thaimaan sisäinen asia. Yleisesti ottaen kiistan taustalla on Thaimaan ikiaikainen eliitin valtaperinne, joka näyttäisi olevan nyt rajussa muutoksessa. Tämän kahakan taustalla on vuoden 2006 sotilasvallankaappaus, jonka seurauksena (vaaleilla valittu) punaisten puolue joutui luopumaan vallasta. Sotilasvallankaappauksen syynä oli, että punaisten pääministeri Thaksinia syytettiin väärinkäytöksistä. Tämän jälkeen oli vaalit vuoden 2007 lopulla, punaiset voittivat taas ja vuoden 2008 alusta punaiset muodostivat uuden hallituksen. Keltaiset kuitenkin tekivät lentokenttämielenosoituksen ja saivat vallan itselleen. Vallanaappauksen syyksi ilmoitettiin, että uusi pääministeri oli liiaksi kytköksissä Thaksiniin. Tästä voi kiistellä, onko tämä nykyinen keltaisten hallitus laillinen vai ei. Joittenkin mielestä on ja joittenkin mielestä ei. Ne, joitten mielestä on, sanovat että keltaiset on nimitetty hallitukseen laillisesti koska punaiset antoivat vallan. Ne, joitten mielestä ei, sanovat että punaisilta kaapattiin valta.

      Punaiset tekivät nyt maalsikuussa mielenosoituksen, jossa vaativat uusia vaaleja. Keltaiset suostuivat valeihin yli kuukauden mellakoinnin jälkeen, mutta haluavat pitää rauhanehdoissa edelleen punaisten johtajien tuomitsemisen terroristeina ja sensuurin koventamisen, mikä tekee punaisten vaalityön mahdottomaksi. Erityisesti tämä terroristituomio poikkeuslain aikana on se, miksi punaiset haluavat vielä neuvotella ehdoista, koska käytännössä punaisten johtajat teloitettaisi muuten. Punaiset vot pyytäneet apua YK:lta, Amnestyltä ja EU:lta heille kelpaisi neuvottelujen välittäjäksi mikä tahansa puolueeton osapuoli.

      • herätys!

      • Jonne ES

      • Aivan järkyttävää
        Jonne ES kirjoitti:

        http://naurunappula.com/588573 LOL!

        Nyt rytisee siihen malliin että naurunappula ei naurata yhtään. Ymmärrän että se oli tarkoitettu tuohon yllä olevaan viestiin maailman yhdentymisestä, mutta tämä Bangkokin tilanne on todella hyvin vakava nyt.


    • Älämene

      Ei ole turvallista matkustaa Thaimaahan tällä hetkellä. Älä mene. Turistin ei tarvitse asettua tukemaan kumpaakaan puolta.

      Mielenosoituksen vaatimuksena oli vaalit. Meni yli kuukausi ennen kuin pääministeri suostui järjestämään vaalit. Nyt tilanne on kuitenkin mutkistunut, koska pääministerin tarjous on järjestää vaalit vasta syksyllä ja sitä ennen tuomita terroristeina teloitukseen kaikki mielenosoituksen johtajat. Siksi punaiset haluavat sinne YK:n tai jonkin puolueettoman tarkkailijan apua valvomaan ihmisoikeuksia.

      Erityisen sekavaksi tilanteen tekee että hallitus on nyt perunut punaisille asettamansa takarajan hajaantumisesta, koska punaiset eivät noudattaneet sitä. Mitään takarajaa ei siis enää ole, armeijan asuiset miehet ampuvat siviilejä, ja hallituksen tiedotus väittää että punaiset ovat pukeutuneet armeijan vaatteisiin ja ampuneet siviilejä, ja hallitus pyytää armeijaa noudattamaan johtajilta saamiaan käskyjä. Summa summarum: älä mene.

    • Matti Viikate

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe