Zafiran ilmastointilaite

antukka

Tuli kevään ensimmäinen helle ja piti laittaa neljä vuotta vanhan zafirani ilmastointi laite puhaltamaan viilea ilmaa.Eipä toiminutkaan,vaan puhalsi lämmintä ilmaa.Vein korjaamolle jospa pitäisi huoltaa ja laittaa uudet nesteet.Löysivät vian että pitää kennot uusia.Hintaa n. 700 euroa.Huh huh ja neljä vuotta vanha auto.Eivät kuulemma vuosihuollossa huolla ilmastointi laitetta vaan pitää itse muistuttaa.Mikäköhän seuraavaksi laukeaa ja tietysti tulee kalliiksi.Ovien lukitukset oli yksi murheenkryyni ja tuli kalliiksi.Kerran jätti tielle kun laturi hajosi, kilometrejä 70000km. Mites muilla zafiristeillä?

10

1670

  Vastaukset

  • Itse maksoin maksoin ilmastointilaitteen kennosta 63.99e, tarkastin juuri kuitista. Takaovien katkenneet johdot juotin kiinni itse, eli ei maksanut mitään.

  • Kenno maksoi satasen ja laitoin itse paikalleen. Ei paha!

   • Oliko kennoston vaihtaminen vaativa tehtävä tai onko mitään erikoista huomioitavaa??


  • Ilmastointilaitetta pidän päällä kesät talvet, muuten se kuivuu ja hajoo. Ohekirjassakin taidetaan mainita että sitä pitäs käyttää joka kuukausi ainakin vähän että pysyy kunnossa. Johdot juotin itse kiinni kummastakin takaovesta. Alko keskuslukitus ja lasin-nostimet taas pelaan.

   • Mistä kohtaa noi johdot oli poikki? Itselläni zafira jossa ei toisen takaoven keskuslukko toimi mutta vika ei lukkomoottorissa joten voisi olla noi johdot...


   • JK kirjoitti:

    Mistä kohtaa noi johdot oli poikki? Itselläni zafira jossa ei toisen takaoven keskuslukko toimi mutta vika ei lukkomoottorissa joten voisi olla noi johdot...

    sisällä ovesta keskipalkkiin.


   • sen kurttukumin kirjoitti:

    sisällä ovesta keskipalkkiin.

    Siellähän se vika oli.


   • Sinä voit pitää sitä ilmastointia päällä vaikka koko talven... Sellanen pikku juttu vaan, ettei ilmastointi lähde toimimaan ulkoilman ollessa kylmempi kuin 5 astetta. Lukee muuten käyttöohjeissakin, joten eipä taida tuossa tilanteessa hyötyä olla. Muuten tuo kyllä pitää paikkansa, että hyvä on välillä käyttää (jos mahdollista).


  • Ilmastointilaite tulisi huoltaa automerkistä riippumatta noin 2 - 3 vuoden välein. Ei kuulu normaaliin huolto ohjelmaan. Halvimmillaan huolto hinnat 79 - 99 €. Muuten edessä on kallis korjaus.

  • Heh hee,Zafira b 06 ollut 4 v.ja ilmastointi 2v.kaput,Nyt vaihdoin itse etukennon,kaasut laitettu mutta kylmää ei tule,kompura lähtee käyntiin,AC on päällä mutta ei niin ei,edellinen AUTO eli TOYOTA PICNIC toimi hyvin,kertaakaan ei tarvinnut ilmastointi huoltoa tehdä 5 v.!!!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12698
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   181
   8204
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6055
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   874
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   683