Thaimaassa kerran...

Turistina...

...liikennevaloissa viereen pysähtyi skootteripyörä jossa istui 4 koulupukuista pikkutyttöä ja kaikki ilman kypärää. Ja ne tytöt oli jotain 10-vuotiaita, ei todellakaan mitään teinejä. Vähä katselin, että "turvallista koulumatkaa vaan...."

Ja ne skootterityyppiset prätkät siellä kulkee ehkä max 80 km/h, mutta ihmiset ajeli maanteillä 50 - 60 km/h ja kaupunkialueella 20 - 30 km/h. Isoissa kaupungeissa näkee yhä enemmän kypäriä, mutta maaseudulla tosiaan mennään ilman.

Onneksi Suomessa on sentään jotain lakia tässäkin asiassa.

1

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KERTAKAIKKISESTI !

      No, minusta taas meillä suomessa on menty äärimmäisyyksiin näissä pakko-asioissa, että meidän on PAKKO käyttää kypärää, meidän on PAKKO pitää turvavyötä, meidän on PAKKO TEHDÄ ASIOITA JOLLAIN TIETYLLÄ TAVALLA, ja tämä onkin niin äärimmäisen SAIRASTA PAKKO PAKKO ELÄMÄÄ, ja sellainen EI OLE TERVETTÄ LAINKAAN ! ! !

      Jokainen, joka osaa asioita itse ajatella, että haluaako käyttää kyseisiä välineitä, niin osaa itse kyllä määritellä, että käyttääkö vai ei. Mutta täällä suomessa meidän on PAKKO käyttää näitä, sillä muutoin on olemassa se vaara, että saattaa saada SAKKOMAKSUN käyttämättömyydestä !

      Jos, minulla olisi rahaa kuin roskaa, niin ajelisin mopolla ilman kypärää näin kesäisin lämpimillä ilmoilla, kun se on tosi mukavaa, ja aistit on silloin enemmän hereillä kuin kypärää käytettäessä, että ajolasit ja vaikka joku huivi naaman suojaksi estää lentävien pörrääjien aiheuttamat haitat, että minulla ainakin kypärän käyttö aiheuttaa haittaa enemmän kuin hyötyä, että näkyvyys huononee, ja kuulo tyystin katoaa, pään kääntäminen heikkenee, ja sen paino aiheuttaa oman haittansa, sillä en ole sellaisia kevytkypäriä nähnyt missään, jotka olisivat hintansa ja keveydensä puolesta sopivia näin köyhänkin kukkarolle, että PAKKO pakon takia täällä suomessa ei voi elää vapaasti edes näin kesäisin, että meidän on PAKKO pakon takia elettävä pakkolaittamisen ehdoilla, että muutoin tulee SAKKOMAKSUA, että VALTIO saisi LISÄÄ TULOJA !

      Eikö täällä suomessa elä suomalaisia, jotka haluavat elää kuten itse parhaaksi näkevät asioiden kunakin päivänä olevan, että jos jokin kesäpäivä on erityisen kaunis ja lämmin, niin mikä on sen mukavampaa, kuin porhaltaa mopolla kauppareissu ilman kypärää, että siinä aistii tätä ohimenevää suomen kesän ihanuutta, jota ei ole kuin harvoin saatavilla !, vaan eihän se käy päinsä, kun on vain ahdettava tuo kauhea tynnyri päähän, ja sitten se päässä vain ajettava kauppareissut, ja ne kauppareissut tuppaavatkin tämän takia olemaan epämiellyttäviä, ja vain tämän PAKKO pakon takia, kun enhän halua sakkoja saada maksettavakseni, kun ei ole tuota rahaa sellaiseen !

      No, kerran kreikassa 80-luvun lopussa sain kokea sitä riemua, että vuokrattiin mopo pariksi tunniksi, ja ajeltiin vain ilman kypärää, kun sellaisia EI EDES OLLUT TARJOLLA ! ! !, niin kyllä silloin jo huomasin mikä ero on suomen olosuhteilla, ja näillä vapailla mailla, joissa ei katsota joka asiaa pilkuntarkasti, että kyllä suomi on AHDASMIELISTEN IHMISTEN MAA ! ! !

      Ja, olin kyllä ennen tuota reissua ajellut täällä suomessakin mopolla, mutta kun silloin jo oli kypäräpakko täällä, niin ajelinkin siis se päällä, mutta ikää ei tainnut olla vaadittavaa 15v., kun olen loppuvuodesta syntynyt, niin kyllä tuli vain monet SAKOT äidin maksettaviksi, ja vielä kun kyyditin kaveria, niin siitä vielä lisää SAKKOA ! ! !

      Kyllä täällä suomessa onkin tosi paljon pilkuntarkkaaja-porukkaa, että senpä olen nyt saanut näin taas tänäkeväänä hoksata, että eihän tätä voi edes uskoa todeksi, mutta kyllä se vain näin näkyy olevan !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      117
      1261
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1054
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      383
      769
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe