narsistin lapset

rrrrrikki

olemme eronneet lasteni isän kanssa kohta 2 vuotta sitten ja pienet lapset jäivät asumaan kanssani. isä näki ensimmäisen vuoden aikana lapsia vain meidän kotona, minun ollessa paikalla.
ei suostunut ottamaan kumpaakaan luokseen eikä halunnut mennä esim. puistoon ilman minua.
nyt uuden vaimon myötä on ottanut molemmat lapset luokseen silloin tällöin viikonloppuisin.
nyt kuitenkin olen vihdoin ja viimein löytänyt syyn omaan pahaan olooni suhteemme aikana, ex-mieheni on narsisti. olen jutellut asiasta mielenteveyskeskuksessa, jossa minulla on jo vuosia ollut tiivis hoitosuhde ja jossa omahoitajanikin on muutamaan otteeseen aikoinaan nähnyt exäni.
myös sieltä olen saanut hiukan varmuutta asiaan, että kyseisestä sairaudesta olisi tässäkin nyt kyse.
olen onnellinen, että lapset tapaavat isäänsä ja toivon,että pystyisivät muodostamaan suhteen häneen.
pelkään kuitenkin pahinta ja sitä mitä narsisti-isällä on tarjottavaanaan lapsilleen.
hänen kiinnostuksensa kun aina ollut hyvin vaihtelevaa ja paljon riippuvainen hänen omista senhetkisistä tuntemuksistaan.
ja silloin ei ole riittänyt aikaa eikä ajatustakaan lapsille.
milloin uhattiin jättää 2vuotias yksin kotiin(kun piti mennä synnyttämään toinen lapsi), milloin uhattiin tappamisella ja etc..lapsi ei saanut huomiota hyvällä ja kun yritti "pahalla" niin huuto ja mekastus alkoi.
pelottaa, että hän saa litistettyä lapsetkin niin kuin aikanaan minut.
te, jotka todella tiedätte narsisteista, narsistin kanssa elämisestä niin vastailkaa.
ymmärrätte silloin myös miksi asiasta kyselen ja huolta kannan.

126

5610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • narsistien uhri

      Valittettavasti en osaa vastata kysymykseesi mutta haluaisin asiaa sivuavasti tietää minkälainen on NARSISTI-ÄITI? Miten käyttäytyy? Voiko "parantua"? Tietoa ja kokemuksia kaipaisin.

      • tuopdu0

        Menepä narsistien uhrien tukisivulle ja kysy sieltä. Veikkaan että narsistit käyttäytyvät narsistin tavoin, sekä isät että äidit ja lapsettomat ja muut ;:D


      • ***

      • Anonyymi

        Ei voi parantua.

        Kontaktit nollaan.

        Asianajaja lapselle. Ja isälle.

        Sairas ihminen. Ei muutu koskaan


      • Anonyymi
        tuopdu0 kirjoitti:

        Menepä narsistien uhrien tukisivulle ja kysy sieltä. Veikkaan että narsistit käyttäytyvät narsistin tavoin, sekä isät että äidit ja lapsettomat ja muut ;:D

        Siellä on ainut oikea narsisti kirjoittamassa
        täydellistä paskaa kertoessaan itsestään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi parantua.

        Kontaktit nollaan.

        Asianajaja lapselle. Ja isälle.

        Sairas ihminen. Ei muutu koskaan

        Aivan narsisti vieraannuttaja äiti, asianajaja ja Raision perhepalvelujen narsisti "lastensuojelun" viranomaiset eivät voi parantua koskaan..


    • - echo

      Narsisti ei osaa rakastaa lasta, mutta hän osaa huolehtia omista jälkeläisistään jos mieltää hyvän vanhemman maineen itselleen meriitiksi, eikä lapsista ole suunnattoman suurta vaivaa hänelle. Mm. uudelle kumppanille hyvää vanhempaa esittäminen on yksi yleinen tapa. Päiväkodin, koulun ja terveyspuolen henkilökunnan kanssa asioiminen lapsen asioista ja siitä kuvitteellinen hyvä vanhempi mielleyhtymä voi myös olla porkkana. Lapsen lähestyessä esipuberteettia alkaa narsistivanhemman ja lapsen välille tulla kitkaa ja tapaamiset loppuvat vähitellen, koska narsisti on ehdoton eikä ehdottomuudella lasta hallita. Siinä vaiheessa kun lapsi itse aöla ahuomata vanhemmassaan jotain outoa ja kapinoi sitä vastaan ei pidä missään nimessä pakottaa lasta narsistivanhemman vaikutuspiiriin vaan puolustettava hänen valintaansa.

      Mielestäni narsistin lapsille olisi parempi olla mahdollisimman vähän narsisti-vanhemman seurassa tai ainakin tapaamisten pitäisi olla valvottuja. Lyhyet, hetkittäiset tapaamiset ovat paras vaihtoehto sekä vanhemmalle että lapselle. Mutta miten saada viranomaiset uskomaan, että lapsen oikeus molempiin vanhempiinsa ei aina ole lapselle paras, koska narsisti manipuloi ja runnoo kaikkien lähipiirissä olevien mielen eikä hän erota onko läheinen äiti, vaimo, oma lapsi tai työkaveri. Kaiken tämän lisäksi narsisti on usein hyvin älykäs ja osaa käyttää kaikkia lakipykäliä hyväkseen, mikäli on sen tien avannut, joten koko ajan on oltava varma, ettei tee mitään "väärää" koska se kostautuu.

      Siitä saakka kun sain lasten etävanhemman käytökselle nimen, olen ollut kuin veitsenterällä. Ja todennäköisesti tätä oloa jatkuu kunnes kaikki lapset ovat täysi-ikäisiä. Lapset ovat itse vähentäneet etällään käyntejä sitä mukaa kun heille on tullut rajua sanaharkkaa etän kanssa ja usein tähän on liittynyt myös fyysistä väkivaltaa isän taholta. 12 v. syntymäpäiviin mennessä käynnit ovat jokaisen kohdalla loppuneet kokonaan. Nykyisin he eivät vastaa etän puheluihinkaan enää, koska etä on niin äkkipikainen, ailahtelevainen ja pettää kaikki lupauksensa. Sanomattakin on selvää, että lapset ovat vuosia saaneet kuulla miten hullu lähi heillä on.

      Älä painosta isää ottamaan lapsia. Niinä viikonloppuina kun hän haluaa ottaa lapset (sopimuksen puitteissa tietenkin), on ok, mutta älä missään nimessä tyrkytä lapsia hänelle. Mitä vähemmän lapset tapaavat isäänsä, sen parempi. Pidä kiinni tapaamissopimuksesta omalta kohdaltasi.

      Olen miettinyt narsismin periytymistä sukupolvelta toiselle koska lasten isoisä ja isä ja tämän veli ovat oppikirja-narsisteja. Näiden poikien äiti on kokenut saman kuin minäkin ja vasta kun hän on lukenut narsismista kaiken mitä olen hänelle voinut toimittaa, hän on saanut 70-vuotiaana vastauksen kaikkeen. Olen tullut sellaiseen lopputulokseen että narsismi periytyy suurimmaksi osaksi käyttäytymisen ja yhdessäolemisen kautta, geenien kautta perityy vain alttius. Herkempi lapsi on alttiimpi vanhempansa julmuudelle, joten lapset eivät menetä mitään, päinvastoin, vaikka heillä ei olisi lainkaan suhdetta narsistivanhempaan. Mutta tätä teoriaa eivät viranomaiset hyväksy, koska sivistynyt virkakoneisto ei halua nähdä yksilöitä vaan pakkosovittavat kaikki perheet ja eroperheet tiettyyn kaavaan.

      Ymmärrän huolesi, mutta kuten tulet kommenteista huomaamaan tämän palstan ongelma on tietämättömyys ja kokemuksen puute ja siltä pohjalta käännetään vakava asia nurinkurin ja usein äidin haluksi erottaa lapsi isästään koston vuoksi.

      Muutamia kirjoja:

      Salo, Markku: Mahdoton ihminen vastapuolena. (WSOY 2009)
      Robert Hare: Ilman omaatuntoa (Gilgames 2004)
      Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut (Kirjapaja 2000)
      Sandy Hotchkiss: Miksi aina sinä? Narsismin seitsemän syntiä (Basam Books 2005)
      Marketta Joutsiniemi: Naimisissa narsistin kanssa (Minerva 2006)
      Raimo Mäkelä: Naamiona terve mieli. Kuinka kohtaan luonnehäiriöisen? (Perussanoma 2001)
      Tuija Välipakka, Arja Lehtosaari: Sata tapaa tappaa sielu. Narsismin uhrit kertovat (Ajatus Kirjat 2007)

      ((Salon kirja Mahdoton ihminen vastapuolena kertoo narsistista oikeudenkäynnissä. Tuomioistuinlaitos ja muut siihen liittyvät viranomaiset kuten poliisi ja lastensuojelukoneisto on narsistin skriiniä parhaimillaan))

      • Jaana__

        Tuo narsismihysteria on erittäin ikävä ilmiö. Ei kukaan ulkopuolinen ei-ammattilainen voi tehdä mitään diagnooseja ja yleensä on taustalla vaan ex-puolisoiden välistä erovihaa. Pahimmassa tapauksessa kumpikin vanhempi syyttää toista narskuksi.

        Kannattaa keskittyä omaan elämään ja tukea lapsia omalta osalta. Vältä hysteriaa mitä esimerkiksi levitellään siellä Narsistien Uhrien sivuilla. Aniharvoin on kyse ihan oikeasta luonnehäiriöstä ja vaikka olisikin niin sitten pitää vaan olla onnellinen että on päässyt hänestä eroon.


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        Tuo narsismihysteria on erittäin ikävä ilmiö. Ei kukaan ulkopuolinen ei-ammattilainen voi tehdä mitään diagnooseja ja yleensä on taustalla vaan ex-puolisoiden välistä erovihaa. Pahimmassa tapauksessa kumpikin vanhempi syyttää toista narskuksi.

        Kannattaa keskittyä omaan elämään ja tukea lapsia omalta osalta. Vältä hysteriaa mitä esimerkiksi levitellään siellä Narsistien Uhrien sivuilla. Aniharvoin on kyse ihan oikeasta luonnehäiriöstä ja vaikka olisikin niin sitten pitää vaan olla onnellinen että on päässyt hänestä eroon.

        Jaana, kirjoitat tällä kertaa asiasta josta sinulla ei ole kokemusta, eikä paljon tietoakaan, huomaan.

        Uskoakseni jokainen narsistin kanssa elänyt ja hänestä ns. eroonpäässyt on onnellinen, mutta tervehtyminen kestää vuosikausia, ja ilman hyvää tukiverkostoa ja ammattiapua tervehtyminen voi jäädä puolitiehen. Aloittajan huoli lasten hyvinvoinnista on todellinen, joten sitä ei pidä väheksyä.

        Kuten lopussa kirjoitin, tällä palstalla on hyvin vähän tietoa narsismista ja kommentit tulevat olemaan hyvin laidasta laitaan. Sinäkin vähättelet vakavaa asiaa. Luit varmasti, että aloittaja on käynyt terapiassa ja saa edelleen apua "narsismi-hysteriaansa". Mielestäni tämän kerran voisit jättää osallistumatta nimenomaan tähän keskusteluun, koska nyt ei keskustella erovihasta vaan paljon vakavammasta aiheesta.

        Minä en lue Narsistin Uhrien tukisivustoja enää. Silloin alussa kun tietoa ei osannut etsiä, ne helpottivat oloani, koska sain langan päästä kiinni. Sen tiedon varassa osasin lähteä etsimään ammattimaisempaa apua.

        Kerropa, kuka tekee narsistista diagnoosin jos narsisti ei suostu pitkäkestoisiin tutkimuksiin ja istuntoihin?

        Älä päästä itseäsi ärsyyntymään siksi, ettet ole kokenut millaista elämä narsistin kanssa voi pahimmillaan olla, ole onnellinen että olet vailla sitä kokemusta.


      • Jaana__
        -echo kirjoitti:

        Jaana, kirjoitat tällä kertaa asiasta josta sinulla ei ole kokemusta, eikä paljon tietoakaan, huomaan.

        Uskoakseni jokainen narsistin kanssa elänyt ja hänestä ns. eroonpäässyt on onnellinen, mutta tervehtyminen kestää vuosikausia, ja ilman hyvää tukiverkostoa ja ammattiapua tervehtyminen voi jäädä puolitiehen. Aloittajan huoli lasten hyvinvoinnista on todellinen, joten sitä ei pidä väheksyä.

        Kuten lopussa kirjoitin, tällä palstalla on hyvin vähän tietoa narsismista ja kommentit tulevat olemaan hyvin laidasta laitaan. Sinäkin vähättelet vakavaa asiaa. Luit varmasti, että aloittaja on käynyt terapiassa ja saa edelleen apua "narsismi-hysteriaansa". Mielestäni tämän kerran voisit jättää osallistumatta nimenomaan tähän keskusteluun, koska nyt ei keskustella erovihasta vaan paljon vakavammasta aiheesta.

        Minä en lue Narsistin Uhrien tukisivustoja enää. Silloin alussa kun tietoa ei osannut etsiä, ne helpottivat oloani, koska sain langan päästä kiinni. Sen tiedon varassa osasin lähteä etsimään ammattimaisempaa apua.

        Kerropa, kuka tekee narsistista diagnoosin jos narsisti ei suostu pitkäkestoisiin tutkimuksiin ja istuntoihin?

        Älä päästä itseäsi ärsyyntymään siksi, ettet ole kokenut millaista elämä narsistin kanssa voi pahimmillaan olla, ole onnellinen että olet vailla sitä kokemusta.

        Mihin sitä diagnoosia tarvitaan? Mutta sirottelemalla noita väitteitä ympäriinsä ja toisaalta lietsomalla itseään hysteriaan saadaan paljon pahaa aikaiseksi. Se on totta että moni ihminen (Raimo Mäkelä, Markku Salo ja liuta ulkomaalaisia) on tienannut hyvät rahat julkaisemalla noita hömppäkirjoja aiheesta.

        Se on tietysti tärkeää että hoitaa itseeän kuntoon vaikean parisuhteen/eron jälkeen mutta tuo narskuhysteria vie ihan väärään suuntaan.

        Itse siis näen paljon mitä pahaa tuo hysteria tuo mukaansa. Huoltoriitoja, vieraannuttamista, ihmiset jämähtävät siihen erokriisiin kun ei osaa muuta kuin vollottaa siitä exän narskuudesta ym.


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        Mihin sitä diagnoosia tarvitaan? Mutta sirottelemalla noita väitteitä ympäriinsä ja toisaalta lietsomalla itseään hysteriaan saadaan paljon pahaa aikaiseksi. Se on totta että moni ihminen (Raimo Mäkelä, Markku Salo ja liuta ulkomaalaisia) on tienannut hyvät rahat julkaisemalla noita hömppäkirjoja aiheesta.

        Se on tietysti tärkeää että hoitaa itseeän kuntoon vaikean parisuhteen/eron jälkeen mutta tuo narskuhysteria vie ihan väärään suuntaan.

        Itse siis näen paljon mitä pahaa tuo hysteria tuo mukaansa. Huoltoriitoja, vieraannuttamista, ihmiset jämähtävät siihen erokriisiin kun ei osaa muuta kuin vollottaa siitä exän narskuudesta ym.

        "Vaikea parisuhde" "hysteria" Nauranko vai itkenkö?

        Et selvästikään ymmärä, että narsismi on vaikeasti diagnosoitava psyykkeen sairaus.

        Sanoit jo mielipiteesi, siirry seuraavaan aiheeseen.


      • Jaana___
        -echo kirjoitti:

        "Vaikea parisuhde" "hysteria" Nauranko vai itkenkö?

        Et selvästikään ymmärä, että narsismi on vaikeasti diagnosoitava psyykkeen sairaus.

        Sanoit jo mielipiteesi, siirry seuraavaan aiheeseen.

        No so what JOS nyt sattuisi olemaan luonnehäiriöinen, se on sen exän ongelma, ei sinun. Mutta suurin osa näistä vouhotuksista ei ole kyse luonnehäiriöstä vaan ihmisten erokriiseistä ja riitelyistä. Riippumatta siitä onko exä oikeasti narsku vai ei niin olennaisempaa on hoitaa itse kuntoon ja huolehtia lapsista kun jonninjoutava narskuhysteria.

        Muutaman vuoden päästä sinäkin kieriskelet häpeillen kun muistelet mitä hömppää olet aikoinaan uskonut :D


      • -acho
        Jaana___ kirjoitti:

        No so what JOS nyt sattuisi olemaan luonnehäiriöinen, se on sen exän ongelma, ei sinun. Mutta suurin osa näistä vouhotuksista ei ole kyse luonnehäiriöstä vaan ihmisten erokriiseistä ja riitelyistä. Riippumatta siitä onko exä oikeasti narsku vai ei niin olennaisempaa on hoitaa itse kuntoon ja huolehtia lapsista kun jonninjoutava narskuhysteria.

        Muutaman vuoden päästä sinäkin kieriskelet häpeillen kun muistelet mitä hömppää olet aikoinaan uskonut :D

        Kas siinäpä Jaana hyvä piileekin asian ydinongelma!

        "JOS nyt sattuisi olemaan luonnehäiriöinen, se on sen exän ongelma, ei sinun"

        Entä lapset, he ovat puolustuskyvyttömiä. Estänkö narsistivanhemman ja lasten tapaamiset. Miten huolehdin lasten normaalista kasvusta jos vaarallisin ympäristötekijä on toinen vanhempi?

        Äläkä nyt taas ala tässä asiayhteydessä puhumaan erokriisistä, koska siitä ei ole kyse. Narsisti on narsisti jo ennen eroakin, ja hän on ollut sitä jo nuoruusvuosista lähtien. Ei ongelma katoa vähättelyllä ja sanomalla, no voi hitsinvitsit, hoida sinä itsesi vain itsesi kuntoon ja huolehdi lapsista, jos koko kansallinen lastenhuolto ja -suojelu on avuttomia ongelman edessä. Lastensuojelun työntekijät ovat täysin tyhjän päällä eli ammattitaidottomia ja arvailujen varassa, mikäli heidän asiakkaikseen tulee perhe, jossa huoltajuusriidan toisena osapuolena on persoonallisuushäiriöinen ihminen. Kuitenkin lastensuojelun sana painaa hyvin paljon huoltajuutta päätettäessä.

        "Muutaman vuoden päästä sinäkin kieriskelet häpeillen kun muistelet mitä hömppää olet aikoinaan uskonut" Mihin perustat väitteesi muutaman vuoden päästä häpeilystä?

        Ehkä oletat, että tässä käydään jonkinlaista erokriisiä ja muutaman vuoden päästä elämä seestyy. Niin yleensä riitaiselle pariskunalle käykin, mutta kun eroat narsistista, kiusanteko ei lopu koskaan. Siinä se ero piileekin.


      • erokurssille
        Jaana__ kirjoitti:

        Tuo narsismihysteria on erittäin ikävä ilmiö. Ei kukaan ulkopuolinen ei-ammattilainen voi tehdä mitään diagnooseja ja yleensä on taustalla vaan ex-puolisoiden välistä erovihaa. Pahimmassa tapauksessa kumpikin vanhempi syyttää toista narskuksi.

        Kannattaa keskittyä omaan elämään ja tukea lapsia omalta osalta. Vältä hysteriaa mitä esimerkiksi levitellään siellä Narsistien Uhrien sivuilla. Aniharvoin on kyse ihan oikeasta luonnehäiriöstä ja vaikka olisikin niin sitten pitää vaan olla onnellinen että on päässyt hänestä eroon.

        mieltä kanssasi. Narsismista on tullut "muoti-ilmiö" ja sitä kuulee tämän tästä kun korviaan höristelee.

        Ei pidä alkaa luokittelemaan toista ilman ammattilaisen diagnoosia. Kuulien hiljattain erän naisen syytöksiä tutusta miehestä ja taas törmäsin narsismiin. Nainen alkoi syyttelemään miestä mutta totesin, ettet olekin itse narsisti. Naisessa ei ole mitään vikaa koskaan...Mies on liiankin hyväntahtoinen ja tullut monet kerrat elämässä hyväksi käytetyksi naisten suhteen.

        Paljon elämää nähneenä ja ihmisiä kouluttaneena toteaisin vielä, että terveen itse tunnon omaava ihminen osaa käsitellä eronsa syyt/juuret, eikä niitä tarvitse kuuluttaa pitkiä kyliä ja tuttuja. Kun ihminen on tasapainossa itsensä kanssa hän huomaa myös omat virheensä/vikansa ja esim parisuhteen purkauduttua ei yksin syytä toista. Voi todeta vieraalle ja tutuillekin että suhde ei toiminut, tuli ero. E ole koskaan ymmärtänyt ex:n parjaajia, olkoot syyt mitkä vaan. Ja nimenomaan pitää varoa diagnosoimasta ketään. Eroseminaarit ym on oiva keino päästä katkeruudesta vihasta...


      • Jaana___
        -acho kirjoitti:

        Kas siinäpä Jaana hyvä piileekin asian ydinongelma!

        "JOS nyt sattuisi olemaan luonnehäiriöinen, se on sen exän ongelma, ei sinun"

        Entä lapset, he ovat puolustuskyvyttömiä. Estänkö narsistivanhemman ja lasten tapaamiset. Miten huolehdin lasten normaalista kasvusta jos vaarallisin ympäristötekijä on toinen vanhempi?

        Äläkä nyt taas ala tässä asiayhteydessä puhumaan erokriisistä, koska siitä ei ole kyse. Narsisti on narsisti jo ennen eroakin, ja hän on ollut sitä jo nuoruusvuosista lähtien. Ei ongelma katoa vähättelyllä ja sanomalla, no voi hitsinvitsit, hoida sinä itsesi vain itsesi kuntoon ja huolehdi lapsista, jos koko kansallinen lastenhuolto ja -suojelu on avuttomia ongelman edessä. Lastensuojelun työntekijät ovat täysin tyhjän päällä eli ammattitaidottomia ja arvailujen varassa, mikäli heidän asiakkaikseen tulee perhe, jossa huoltajuusriidan toisena osapuolena on persoonallisuushäiriöinen ihminen. Kuitenkin lastensuojelun sana painaa hyvin paljon huoltajuutta päätettäessä.

        "Muutaman vuoden päästä sinäkin kieriskelet häpeillen kun muistelet mitä hömppää olet aikoinaan uskonut" Mihin perustat väitteesi muutaman vuoden päästä häpeilystä?

        Ehkä oletat, että tässä käydään jonkinlaista erokriisiä ja muutaman vuoden päästä elämä seestyy. Niin yleensä riitaiselle pariskunalle käykin, mutta kun eroat narsistista, kiusanteko ei lopu koskaan. Siinä se ero piileekin.

        Kyllä se loppuu kun itse päättää niin. Lapsia ei voi kaikilta osin suojella omilta vanhemmilta mutta siinä on olennaista että suojelee ja tukee heitä minkä voi. Puhumalla neutraaliin/positiiviseen sävyyn toisesta vanhemmasta, ei lähde kiistelemään heistä exän kanssa, tukemalla heidän itsetuntoa jne.

        Omaa hyvinvointia voi lisätä lopettamalla vauhkoamalla siitä exästä, keskittymällä omaan elämäänsä ja siihen mihin voi vaikuttaa.


      • rrrikki
        erokurssille kirjoitti:

        mieltä kanssasi. Narsismista on tullut "muoti-ilmiö" ja sitä kuulee tämän tästä kun korviaan höristelee.

        Ei pidä alkaa luokittelemaan toista ilman ammattilaisen diagnoosia. Kuulien hiljattain erän naisen syytöksiä tutusta miehestä ja taas törmäsin narsismiin. Nainen alkoi syyttelemään miestä mutta totesin, ettet olekin itse narsisti. Naisessa ei ole mitään vikaa koskaan...Mies on liiankin hyväntahtoinen ja tullut monet kerrat elämässä hyväksi käytetyksi naisten suhteen.

        Paljon elämää nähneenä ja ihmisiä kouluttaneena toteaisin vielä, että terveen itse tunnon omaava ihminen osaa käsitellä eronsa syyt/juuret, eikä niitä tarvitse kuuluttaa pitkiä kyliä ja tuttuja. Kun ihminen on tasapainossa itsensä kanssa hän huomaa myös omat virheensä/vikansa ja esim parisuhteen purkauduttua ei yksin syytä toista. Voi todeta vieraalle ja tutuillekin että suhde ei toiminut, tuli ero. E ole koskaan ymmärtänyt ex:n parjaajia, olkoot syyt mitkä vaan. Ja nimenomaan pitää varoa diagnosoimasta ketään. Eroseminaarit ym on oiva keino päästä katkeruudesta vihasta...

        eli minä aloituksen tekijä.
        haluan lisätä tähän vielä sen, että minä nimenomaan itse sanoin oikeudenkäynnissä(lastenhuoltajuudesta) isälle et jos haluat lapset luoksesi ja siitä ihan mustaa valkoisella niin avaa suusi täällä. muuten asiaa ei olisi käsitelty ja tapaamiset olisivat jääneet ns minun varaan, eli jos annan lapset tai sitten en anna. nyt isällä on oikeus saada lapset luokseen joka toinen vkl. mikään pakko ei ole ottaa, ja itse olen yhden työpaikan menettänyt koska ei sitten sovittuna ajankohtana ottanutkaan.
        en todellakaan halua viedä lapsia isältään vain sen takia, että me olemme eronneet.
        on tietysti helppo sanoa täällä mitä sattuu kun ei taustoja tunne. ja mitä tulee muoti-ilmöön niin eiköhän se vaan johdu siitä et tauti on tullut ns jokaisen huulille, en minä ainakaan 10v sitten ollu edes kuullut moisesta.
        ja silloin tauti jäi vain diagnosóimatta, oletan.
        mutta olen todellakin varma ett tässä on siitä kyse.
        lapsuus vailla rakkautta,huolenpitoa ja turvaa. sekä aikuisiällä koettu sota ja pakolaisuus.
        mutta kiitos asiallisista vastauksista. ja vielä kun keksisi kuinka annan pienille lapsilleni kaiken mahdollisen tuen ja ymmäryksen isäsä suhteen.
        ei kai auta muuta kuin olla olemassa ja yrittää pieniä ihmisentaimia viedä eteenpäin.


      • Ammattilainen
        erokurssille kirjoitti:

        mieltä kanssasi. Narsismista on tullut "muoti-ilmiö" ja sitä kuulee tämän tästä kun korviaan höristelee.

        Ei pidä alkaa luokittelemaan toista ilman ammattilaisen diagnoosia. Kuulien hiljattain erän naisen syytöksiä tutusta miehestä ja taas törmäsin narsismiin. Nainen alkoi syyttelemään miestä mutta totesin, ettet olekin itse narsisti. Naisessa ei ole mitään vikaa koskaan...Mies on liiankin hyväntahtoinen ja tullut monet kerrat elämässä hyväksi käytetyksi naisten suhteen.

        Paljon elämää nähneenä ja ihmisiä kouluttaneena toteaisin vielä, että terveen itse tunnon omaava ihminen osaa käsitellä eronsa syyt/juuret, eikä niitä tarvitse kuuluttaa pitkiä kyliä ja tuttuja. Kun ihminen on tasapainossa itsensä kanssa hän huomaa myös omat virheensä/vikansa ja esim parisuhteen purkauduttua ei yksin syytä toista. Voi todeta vieraalle ja tutuillekin että suhde ei toiminut, tuli ero. E ole koskaan ymmärtänyt ex:n parjaajia, olkoot syyt mitkä vaan. Ja nimenomaan pitää varoa diagnosoimasta ketään. Eroseminaarit ym on oiva keino päästä katkeruudesta vihasta...

        Jättäkää koko narsismista keskusteleminen ammattilaisille! Ihmiset lukevat kirjoja yms ja tekevät kotidiagnooseja, jotka eivät kerro todellisuutta.
        Parin tapaamisen perusteella EI narsismista tehdä diagnoosia, joten antakaa asian olla. Diagnoosin tekeminen narsismista vaatii suhteellisen pitkän hoitosuhteen ja ammattilainen ei tee diagnooseja kuulopuheiden perusteella myöskään!
        On hyvin huolestuttavaa, että ihmisiä leimataan narsisteiksi syyttä.
        Neuvo aloittajalle: Jos käyt mielenterveystoimistossa keskustelemassa, niin sinun ei tarvitse täällä kysellä neuvoa ihmisiltä. Ammattilaiset kyllä opastavat.


      • -echo
        Jaana___ kirjoitti:

        Kyllä se loppuu kun itse päättää niin. Lapsia ei voi kaikilta osin suojella omilta vanhemmilta mutta siinä on olennaista että suojelee ja tukee heitä minkä voi. Puhumalla neutraaliin/positiiviseen sävyyn toisesta vanhemmasta, ei lähde kiistelemään heistä exän kanssa, tukemalla heidän itsetuntoa jne.

        Omaa hyvinvointia voi lisätä lopettamalla vauhkoamalla siitä exästä, keskittymällä omaan elämäänsä ja siihen mihin voi vaikuttaa.

        Hämmästytät minua edelleen!

        "Vauhkoaminen"?

        Mistä ihmeestä sait päähäsi että narsistisen persoonallisuushäiriöisen kanssa elänyt "vauhkoaisi"?

        Voi Jaana Jaana. Yrität syyllistää kovia kokeneita, asiasta jotain tietäviä. Mutta yritykseksi se onneksi jää. Jokainen kokenut tietää, mitä elämä narsistin kanssa on ja miten pahaksi se voi mennä kun lähtee suhteesta. Narsistin kanssa elänyt tietää enemmän kuin yksikään ammattilainen tai jaanat keskustelupalstoilla.

        Sinä tiedät etävanhemman elämästä ja niistä vaikeuksista varmasti paljon enemmän kuin minä, mutta minä tiedän tästä meneillään olevasta aiheesta takuuvarmasti enemmän kuin sinä. Syön hattuni, jos olen väärässä.


      • -echo
        Ammattilainen kirjoitti:

        Jättäkää koko narsismista keskusteleminen ammattilaisille! Ihmiset lukevat kirjoja yms ja tekevät kotidiagnooseja, jotka eivät kerro todellisuutta.
        Parin tapaamisen perusteella EI narsismista tehdä diagnoosia, joten antakaa asian olla. Diagnoosin tekeminen narsismista vaatii suhteellisen pitkän hoitosuhteen ja ammattilainen ei tee diagnooseja kuulopuheiden perusteella myöskään!
        On hyvin huolestuttavaa, että ihmisiä leimataan narsisteiksi syyttä.
        Neuvo aloittajalle: Jos käyt mielenterveystoimistossa keskustelemassa, niin sinun ei tarvitse täällä kysellä neuvoa ihmisiltä. Ammattilaiset kyllä opastavat.

        Minun mielestäni on hyvä, että narsismista keskustellaan avoimesti. Jos keskustelua käytäisiin vain ns. ammattilaispiireissä - mitä ne sitten lienevätkään, joku sairaassa parisuhteessa kituva ihminen voisi jäädä ilman tietoa ja apua.

        Ongelma on juuri se, että narsistia ei saada tutkimuksiin jos hän ei itse halua. Ei lyhyisiin eikä pidempiin, on vain maallikkojen päänpyörityksiä ja avunhuutoja, joita ammattilaiset kritisoivat. Osa ammattilaista tietenkin uskoo narsistin vaikutuspiirissä eläneitä mutta virallista diagnoosia se ei korvaa.

        Mitä jää ammattilaisille? Keskustelu ammattilaispiireissä ja narsistin läheisten jälkihoito.

        Minulle annetuissa ohjeissa tärkeimpänä pidettiin vertaistukea, sinä ammattilainen? kiellät kysymästä ihmisiltä?

        ps. Ei täällä neyttipalstalla kukaan ole tehnyt diagnooseja. Helpottaisiko sinua jos me keskustelijat laitamme narsismi-sanan kohdalle esim. kirjaimet "SN"?


      • -echo
        rrrikki kirjoitti:

        eli minä aloituksen tekijä.
        haluan lisätä tähän vielä sen, että minä nimenomaan itse sanoin oikeudenkäynnissä(lastenhuoltajuudesta) isälle et jos haluat lapset luoksesi ja siitä ihan mustaa valkoisella niin avaa suusi täällä. muuten asiaa ei olisi käsitelty ja tapaamiset olisivat jääneet ns minun varaan, eli jos annan lapset tai sitten en anna. nyt isällä on oikeus saada lapset luokseen joka toinen vkl. mikään pakko ei ole ottaa, ja itse olen yhden työpaikan menettänyt koska ei sitten sovittuna ajankohtana ottanutkaan.
        en todellakaan halua viedä lapsia isältään vain sen takia, että me olemme eronneet.
        on tietysti helppo sanoa täällä mitä sattuu kun ei taustoja tunne. ja mitä tulee muoti-ilmöön niin eiköhän se vaan johdu siitä et tauti on tullut ns jokaisen huulille, en minä ainakaan 10v sitten ollu edes kuullut moisesta.
        ja silloin tauti jäi vain diagnosóimatta, oletan.
        mutta olen todellakin varma ett tässä on siitä kyse.
        lapsuus vailla rakkautta,huolenpitoa ja turvaa. sekä aikuisiällä koettu sota ja pakolaisuus.
        mutta kiitos asiallisista vastauksista. ja vielä kun keksisi kuinka annan pienille lapsilleni kaiken mahdollisen tuen ja ymmäryksen isäsä suhteen.
        ei kai auta muuta kuin olla olemassa ja yrittää pieniä ihmisentaimia viedä eteenpäin.

        Jos ammattilaiset/tukihenkilösi mtt:ssa ovat sillä kannalla että lasten isä on narsistinen persoonallisuushäiriöinen, sitten hän on eikä siitä oireyhtymästä parane millään lääkityksellä eikä psykoterapialla, niin ikävää kuin se lasten kannalta onkin.

        Edelleen kehoitan sinua miettimään kahdesti ennen kuin yrität herätellä lasten ja isän välisiä suhteita henkiin. Tue lyhyitä, päivän kestäviä tapaamisia, älä kuormita isää pitkillä tapaamissessioilla.

        Hyvä, että sinulla on tukihenkilöitä.


      • Jaana___
        -echo kirjoitti:

        Hämmästytät minua edelleen!

        "Vauhkoaminen"?

        Mistä ihmeestä sait päähäsi että narsistisen persoonallisuushäiriöisen kanssa elänyt "vauhkoaisi"?

        Voi Jaana Jaana. Yrität syyllistää kovia kokeneita, asiasta jotain tietäviä. Mutta yritykseksi se onneksi jää. Jokainen kokenut tietää, mitä elämä narsistin kanssa on ja miten pahaksi se voi mennä kun lähtee suhteesta. Narsistin kanssa elänyt tietää enemmän kuin yksikään ammattilainen tai jaanat keskustelupalstoilla.

        Sinä tiedät etävanhemman elämästä ja niistä vaikeuksista varmasti paljon enemmän kuin minä, mutta minä tiedän tästä meneillään olevasta aiheesta takuuvarmasti enemmän kuin sinä. Syön hattuni, jos olen väärässä.

        En pilkkaa, viittaan vaan tähän muoti-ilmiöön missä käydään "herätyskokouksissa" kuuntelemassa kuuluisia "narsistiasiantuntijoita" (=ihmisiä jotka tienaavat rahaa kirjoittamalla hömppäkirjoja aiheesta), puhutaan uhreista ja nähdään narskuja ja marsuja jokaisessa ihmisessä. Jos joku kehtaakin kyseenalaista tätä hurmosliikettä vedotaan siihen ettei kukaan muu kuin nämä "uhrit" voi ymmärtää mistä kyse. Vaaditaan jopa että viranomaisten pitäisi ruveta kulkemaan näitä hurmosliikkeen polkuja pitkin. Hyvä esimerkki tämä ketju, eihän ap:t auta yhtään nyt jotain narskuhurmiojuttua vaan ihan konkreettisia neuvoja miten pärjätä hankalan exän kanssa.

        Se on tietysti kutkuttava ajatus että voi lyödä joku leima exän otsaan ja sitten pääsee itse kokonaan pälkähästä. Pahinta on jos vielä sanoo exälle noita "diagnooseja" tai kertoo kavereille ja sukulaisille.


      • -echo
        Jaana___ kirjoitti:

        En pilkkaa, viittaan vaan tähän muoti-ilmiöön missä käydään "herätyskokouksissa" kuuntelemassa kuuluisia "narsistiasiantuntijoita" (=ihmisiä jotka tienaavat rahaa kirjoittamalla hömppäkirjoja aiheesta), puhutaan uhreista ja nähdään narskuja ja marsuja jokaisessa ihmisessä. Jos joku kehtaakin kyseenalaista tätä hurmosliikettä vedotaan siihen ettei kukaan muu kuin nämä "uhrit" voi ymmärtää mistä kyse. Vaaditaan jopa että viranomaisten pitäisi ruveta kulkemaan näitä hurmosliikkeen polkuja pitkin. Hyvä esimerkki tämä ketju, eihän ap:t auta yhtään nyt jotain narskuhurmiojuttua vaan ihan konkreettisia neuvoja miten pärjätä hankalan exän kanssa.

        Se on tietysti kutkuttava ajatus että voi lyödä joku leima exän otsaan ja sitten pääsee itse kokonaan pälkähästä. Pahinta on jos vielä sanoo exälle noita "diagnooseja" tai kertoo kavereille ja sukulaisille.

        Olenko minä sinun mielestäsi kirjoittanut narskuhurmiojuttuja aloittajalle?


      • psyce

        Hyvä puheenvuoro, kiitos echo.


      • Jaana__
        -echo kirjoitti:

        Olenko minä sinun mielestäsi kirjoittanut narskuhurmiojuttuja aloittajalle?

        Kyllä, puhut siitä miten pitää rajoittaa tapaamisia, miten narsku toimii jne. Sen sijaan että ottaisit selvää mitä ongelmia oikeasti ap:lla ja vastaisit sen pohjalta. Juuri tuota narskuhurmiojuttua, leima exän otsaan ja sen jälkeen lähdetään sotimaan lapsista. Ottamatta ollenkaan huomioon mikä se ap:n tilanne oikeasti on.


      • juurikkas
        psyce kirjoitti:

        Hyvä puheenvuoro, kiitos echo.

        Komppaan tekstiäsi täysillä. Asiaa ja vain asiaa. Ja AP:lle voimia.
        T. yksi juuri sellainen jolla on KOKEMUSTA asiasta


      • Jaana__
        juurikkas kirjoitti:

        Komppaan tekstiäsi täysillä. Asiaa ja vain asiaa. Ja AP:lle voimia.
        T. yksi juuri sellainen jolla on KOKEMUSTA asiasta

        Hurmosliikkeiden kannattajia? Onko tullut käytyä herätyskokouksissa?


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        Kyllä, puhut siitä miten pitää rajoittaa tapaamisia, miten narsku toimii jne. Sen sijaan että ottaisit selvää mitä ongelmia oikeasti ap:lla ja vastaisit sen pohjalta. Juuri tuota narskuhurmiojuttua, leima exän otsaan ja sen jälkeen lähdetään sotimaan lapsista. Ottamatta ollenkaan huomioon mikä se ap:n tilanne oikeasti on.

        Kyllä, jos narsisti (en pidä hellittelynimestä narsku) toimii kuten aloittaja kertoi, olen ehdottomasti sitä mieltä, että tapaamisia pitää rajoittaa niin ettei narsisti pääse vahingoittamaan lapsia. Kyse ei ole kostotoimenpiteestä vaan lapsen henkisen kasvun turvaamisesta. Jos sinulla olisi vähäisintäkään tietoa, miten narsisti toimii, miten puhuu lapsille tai käyttäytyy olisit kanssani täysin samaa mieltä ja häpeäisit , mitä olet mm. tähän ketjuun kirjoittanut. Lasten turvallisuus ja terveys on kaiken keskiössä, ei lapsen tai vanhemman tapaamisoikeudet. Vähäisimmistäkin syistä on vanhemman tapaamisoikeutta rajoitettu, jopa kokonaan evätty.

        En näe mitään muuta syytä kuin omakohtaiset kokemuksesi, kun sanot: "leima exän otsaan ja sen jälkeen lähdetään sotimaan lapsesta" joka taas tarkoittaa sitä, ettet näe omaa napasi kauemmas. Kun ihminen eroaa puolisostaan sairaalloisen narsismin takia, on syytäkin taistella lastensa puolesta.

        Jos saisin lasteni isän tutkimuksiin, hän saisi ko. diagnoosin 100% varmuudella, mutta se on jossittelua. Mutta luotan itseeni, psykiatrian erikoisosaajiin ja kokeneisiin psykologeihin, joten sinun vähättelevät narskuttelut ja hurmiojutut jätän ilman muuta omaan arvoonsa, koska sinulta puuttuu sekä kokemus, tietotaito kyseisestä asiasta sekä arjen järjenääni. Minä en ole törmännyt muoti-ilmiöön nimeltä narsismi. Sana vilahtelee arkikielessä aina välillä, mutta ymmärtääkseni pieni narsisti asuu meissä jokaisessa, ja mielestäni se on tervepiirre ihmisessä. Olen koko ajan kuitenkin puhunut sairaalloisesta narsismista enkä ymmärrä, miksi suhtaudut näin negatiivisesti asiaan, josta sinulla ei ole mitään todellista tietoa.


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        Hurmosliikkeiden kannattajia? Onko tullut käytyä herätyskokouksissa?

        Edelleen pilkkaat.


      • Jaana__
        -echo kirjoitti:

        Kyllä, jos narsisti (en pidä hellittelynimestä narsku) toimii kuten aloittaja kertoi, olen ehdottomasti sitä mieltä, että tapaamisia pitää rajoittaa niin ettei narsisti pääse vahingoittamaan lapsia. Kyse ei ole kostotoimenpiteestä vaan lapsen henkisen kasvun turvaamisesta. Jos sinulla olisi vähäisintäkään tietoa, miten narsisti toimii, miten puhuu lapsille tai käyttäytyy olisit kanssani täysin samaa mieltä ja häpeäisit , mitä olet mm. tähän ketjuun kirjoittanut. Lasten turvallisuus ja terveys on kaiken keskiössä, ei lapsen tai vanhemman tapaamisoikeudet. Vähäisimmistäkin syistä on vanhemman tapaamisoikeutta rajoitettu, jopa kokonaan evätty.

        En näe mitään muuta syytä kuin omakohtaiset kokemuksesi, kun sanot: "leima exän otsaan ja sen jälkeen lähdetään sotimaan lapsesta" joka taas tarkoittaa sitä, ettet näe omaa napasi kauemmas. Kun ihminen eroaa puolisostaan sairaalloisen narsismin takia, on syytäkin taistella lastensa puolesta.

        Jos saisin lasteni isän tutkimuksiin, hän saisi ko. diagnoosin 100% varmuudella, mutta se on jossittelua. Mutta luotan itseeni, psykiatrian erikoisosaajiin ja kokeneisiin psykologeihin, joten sinun vähättelevät narskuttelut ja hurmiojutut jätän ilman muuta omaan arvoonsa, koska sinulta puuttuu sekä kokemus, tietotaito kyseisestä asiasta sekä arjen järjenääni. Minä en ole törmännyt muoti-ilmiöön nimeltä narsismi. Sana vilahtelee arkikielessä aina välillä, mutta ymmärtääkseni pieni narsisti asuu meissä jokaisessa, ja mielestäni se on tervepiirre ihmisessä. Olen koko ajan kuitenkin puhunut sairaalloisesta narsismista enkä ymmärrä, miksi suhtaudut näin negatiivisesti asiaan, josta sinulla ei ole mitään todellista tietoa.

        Suhtauduin hyvin negatiivisesti tähän hörhöliikkeeseen sen takia että olen nähnyt mitä tuhoa se aiheuttaa. AP sanoi että exä on marsu/narsku ja sen jälkeen lähdettiin neuvomaan tapaamisten rajoittamista ym. Pahimmassa tapauksessa ap menee sanomaan exälleen että hän on marsu - jolloin soppa on valmis. Lapset pikkuhiljaa siinä murskautetaan palasiksi kun vanhemmat tappelevat. Ja vainoharhaiset hörhöläiset siinä hiipivät ympäriinsä puhumassa näistä "tosiasioista" mistä kukaan muu ei voi ymmärtää. Ja kansa hurraa herätyskokokuksissa, kirjailijat (hare, mäkelä jne) keräävät rahansa.

        Toki aikuiset saa käyttää aikansa ja rahansa hömppään mutta tässä laitetaan lapsia kärsimään ja kovasti.


      • järkeä kehiin
        Ammattilainen kirjoitti:

        Jättäkää koko narsismista keskusteleminen ammattilaisille! Ihmiset lukevat kirjoja yms ja tekevät kotidiagnooseja, jotka eivät kerro todellisuutta.
        Parin tapaamisen perusteella EI narsismista tehdä diagnoosia, joten antakaa asian olla. Diagnoosin tekeminen narsismista vaatii suhteellisen pitkän hoitosuhteen ja ammattilainen ei tee diagnooseja kuulopuheiden perusteella myöskään!
        On hyvin huolestuttavaa, että ihmisiä leimataan narsisteiksi syyttä.
        Neuvo aloittajalle: Jos käyt mielenterveystoimistossa keskustelemassa, niin sinun ei tarvitse täällä kysellä neuvoa ihmisiltä. Ammattilaiset kyllä opastavat.

        kannattaa jättää diagnoosien teko ammattilaisille. Asia ei ole usein niin mustavalkoinen kuin asiaa tuntematon luulee...on lukenut ja päätellyt jne...

        Narsismista on tullut ajan "muotitauti" aivan kuin adhd:sta. Jos lapsi on vilkas hänellä täytyy olla adhd. Tuoreessa seura-lehdessä on parin sivun tietopaketti adhd:a ja siinä muistutetaan että kaikki levottomat lapset eivät ole adhd lapsia.

        Luonnehäiriöiden kirjo on laaja ja siihen mahtuu montaa tyyppiä ja oiretta... Meistä jokaisesta löytyy jokin luonnehäiriö jos oikein aletaan tutkimaan ja laittamaan rasteja ruutuun...


      • Jaana__
        -echo kirjoitti:

        Edelleen pilkkaat.

        En pilkkaa, en vaan suostu liittymään siihen "narsku, halleluja"-liikeeseen. Usko pois, et sinäkään enää parin vuoden jälkeen kehtaa tunnustaa että olet kuulunut siihen.


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        Suhtauduin hyvin negatiivisesti tähän hörhöliikkeeseen sen takia että olen nähnyt mitä tuhoa se aiheuttaa. AP sanoi että exä on marsu/narsku ja sen jälkeen lähdettiin neuvomaan tapaamisten rajoittamista ym. Pahimmassa tapauksessa ap menee sanomaan exälleen että hän on marsu - jolloin soppa on valmis. Lapset pikkuhiljaa siinä murskautetaan palasiksi kun vanhemmat tappelevat. Ja vainoharhaiset hörhöläiset siinä hiipivät ympäriinsä puhumassa näistä "tosiasioista" mistä kukaan muu ei voi ymmärtää. Ja kansa hurraa herätyskokokuksissa, kirjailijat (hare, mäkelä jne) keräävät rahansa.

        Toki aikuiset saa käyttää aikansa ja rahansa hömppään mutta tässä laitetaan lapsia kärsimään ja kovasti.

        Vaikka ap olisi jättänyt kertomatta tuon sinun niskavillasi nostattavan sanan ja kuvaillut lasten isän toimintaa, olisin neuvonut aivan samalla tavalla. Aloittajalla on jo mtt:n antama tieto mikä lasten isää mahdollisesti vaivaa joten täältä sitä tietoa ei ole markkinoitu. Eli summasummarum yhden näkemäsi "hörhöliike"-tapauksen jälkeen sinulla on oikeus kritisoida kovin sanoin ja ivata vainoharhaisiksi ihmisiä joilla on vuosien omakohtainen kokemus narsistin rusikoimasta elämästä - jossa lapsilla ei ollut mitään arvoa, ja psykiatrien ja psykologien antamat neuvot selviytymiseen.

        Monellako tuntemallasi alkoholistilla on diagnoosi? Sehän tässä on sinun tärkein ajatuksesi. Narsisti ei ole sairas ennen kuin hänellä on diagnoosi.

        Tämän viestin jälkeen tanner on vapaasti sinun käytössäsi, mielipiteeni on jo tullut selväksi niin kuin sinunkin "mielipiteesi".

        Uskomattomin juttu tässä kaikessa on se, että olen kuvitellut edellisten kirjoitustesi perusteella että olet fiksu ihminen, mutta nyt taisi pilkistää todellinen Jaana_ . Vai pitäisikö sinua kutsua jollain jumalaisemmalla nimellä?


      • -echo
        Jaana__ kirjoitti:

        En pilkkaa, en vaan suostu liittymään siihen "narsku, halleluja"-liikeeseen. Usko pois, et sinäkään enää parin vuoden jälkeen kehtaa tunnustaa että olet kuulunut siihen.

        En kuulu mihinkään liikkeeseen tai lahkoon. Minulla ei ole mitään hävettävää. Minä en pilkkaa ihmisiä.


      • Jaana___
        -echo kirjoitti:

        Vaikka ap olisi jättänyt kertomatta tuon sinun niskavillasi nostattavan sanan ja kuvaillut lasten isän toimintaa, olisin neuvonut aivan samalla tavalla. Aloittajalla on jo mtt:n antama tieto mikä lasten isää mahdollisesti vaivaa joten täältä sitä tietoa ei ole markkinoitu. Eli summasummarum yhden näkemäsi "hörhöliike"-tapauksen jälkeen sinulla on oikeus kritisoida kovin sanoin ja ivata vainoharhaisiksi ihmisiä joilla on vuosien omakohtainen kokemus narsistin rusikoimasta elämästä - jossa lapsilla ei ollut mitään arvoa, ja psykiatrien ja psykologien antamat neuvot selviytymiseen.

        Monellako tuntemallasi alkoholistilla on diagnoosi? Sehän tässä on sinun tärkein ajatuksesi. Narsisti ei ole sairas ennen kuin hänellä on diagnoosi.

        Tämän viestin jälkeen tanner on vapaasti sinun käytössäsi, mielipiteeni on jo tullut selväksi niin kuin sinunkin "mielipiteesi".

        Uskomattomin juttu tässä kaikessa on se, että olen kuvitellut edellisten kirjoitustesi perusteella että olet fiksu ihminen, mutta nyt taisi pilkistää todellinen Jaana_ . Vai pitäisikö sinua kutsua jollain jumalaisemmalla nimellä?

        Voi hellanlettas, menikö pikku herne nekkuun kun en kuulunutkaan siihen hörhöporukkaan?

        Joo, itse keskityn siihen että annan järkeviä neuvoja ihmisille enkä halua että haututuvat johonkin hörhöpilven alle.

        Exät ovat hankala ja sillä siisti, mutta siitä huolimatta siitäkin selviytyy. Varsinkin jos pysyttelee poissa näistä hörhöjoukoista :D


      • dkff
        -echo kirjoitti:

        En kuulu mihinkään liikkeeseen tai lahkoon. Minulla ei ole mitään hävettävää. Minä en pilkkaa ihmisiä.

        suhteesta narsistiin. Oli ihminen diagnosoitu taikka ei, voi tietynlaisen käyttäytymisen luokitella narsismiksi. Pitääkö masentuneellakin ihmisellä olla ensin diagnoosi, ennen kuin hän on masentunut? Ei pidä paikkaansa. Kuvitteletteko todella, että tällaiset ongelmat ovat vasta silloin ongelma, kun on siitä mustaa valkoisella. Luulenpa että ihmiset, jotka tätä läheltä näkevät ajattelevat toisin.

        Kaikki ongelmaiset ihmiset eivät edes hakeudu ammatti-auttajille, joten miten se sitten diagnosoidaan? Jos tähän todella mennään, niin sanotaan sitten vielä ettei päihdevammainenkaan ole ongelmallinen ennen kuin on alkkikseksi diagnosoitu. Jos näin on niin siihen ainakin voin omakohtaisien kokemuksien perusteella sanoa, että puppua.

        Ap:lle jaksamisia ja parempaa huomista. Ei kannata välittää näistä muka-tärkeilijöistä. Heillä on vain pätemisen vimma, joka menee ajastaan ohitse.


      • tieto ei riitä
        -echo kirjoitti:

        Jos ammattilaiset/tukihenkilösi mtt:ssa ovat sillä kannalla että lasten isä on narsistinen persoonallisuushäiriöinen, sitten hän on eikä siitä oireyhtymästä parane millään lääkityksellä eikä psykoterapialla, niin ikävää kuin se lasten kannalta onkin.

        Edelleen kehoitan sinua miettimään kahdesti ennen kuin yrität herätellä lasten ja isän välisiä suhteita henkiin. Tue lyhyitä, päivän kestäviä tapaamisia, älä kuormita isää pitkillä tapaamissessioilla.

        Hyvä, että sinulla on tukihenkilöitä.

        erilaisia dg:a "antavat" muutkin kuin todelliset ammattilaiset, eli psykiatrit aiheeseen perehtyneet lääkärit...

        Esim kouluissa ja päiväkodeissa ollaan niin "röyhkeitä" että vanhemmat saavat dg.t lapsilleen ilman että ko lasta on tutkinut mikään lääkäri. Kuka sellaista haluaa ja haluaa uskoa? Sama käytäntö pätee aikuisen kohdalla. Vain oikea alan ammattilainen voi antaa dg:n. En luota keittiöpsykologeihin missään asiassa.


      • antaisi
        tieto ei riitä kirjoitti:

        erilaisia dg:a "antavat" muutkin kuin todelliset ammattilaiset, eli psykiatrit aiheeseen perehtyneet lääkärit...

        Esim kouluissa ja päiväkodeissa ollaan niin "röyhkeitä" että vanhemmat saavat dg.t lapsilleen ilman että ko lasta on tutkinut mikään lääkäri. Kuka sellaista haluaa ja haluaa uskoa? Sama käytäntö pätee aikuisen kohdalla. Vain oikea alan ammattilainen voi antaa dg:n. En luota keittiöpsykologeihin missään asiassa.

        lapselle narsismi-diagnoosin? Älä hulluja puhele.
        Nyt on kyse aikuisesta narsistista joka on varmuudella, ilman diagnoosiakin persoonallisuushäiriöinen.

        Yritäpä puhua narsisti tutkimuksiin
        - hehhehehehehehheheheheheh

        That's THE point!

        Onko narsisti narsisti vasta kun hänellä on diagnoosi?

        Narsistin kanssa elänyt on enemmän ammattilainen kuin yksikään kirjanoppinut. Niele se!


      • Jaana___
        antaisi kirjoitti:

        lapselle narsismi-diagnoosin? Älä hulluja puhele.
        Nyt on kyse aikuisesta narsistista joka on varmuudella, ilman diagnoosiakin persoonallisuushäiriöinen.

        Yritäpä puhua narsisti tutkimuksiin
        - hehhehehehehehheheheheheh

        That's THE point!

        Onko narsisti narsisti vasta kun hänellä on diagnoosi?

        Narsistin kanssa elänyt on enemmän ammattilainen kuin yksikään kirjanoppinut. Niele se!

        Ja pah ... Nämä narskuvouhoittajat tulevat yleensä järkiin muutaman vuoden päästä kun tajuavat kuinka lapsellisia ovat. Valitettavasti ehtivät sitä ennen tehdä paljon hallaa lapsilleen.


      • mustaa valkoiseksi
        Jaana___ kirjoitti:

        Ja pah ... Nämä narskuvouhoittajat tulevat yleensä järkiin muutaman vuoden päästä kun tajuavat kuinka lapsellisia ovat. Valitettavasti ehtivät sitä ennen tehdä paljon hallaa lapsilleen.

        Ovatko psykiatri ja neurologian erikoislääkärit vouhottajia? Mielenkiintoista, että olet kehittänyt kahden vuoden black out-teorian, jonka jälkeen kaikki vouhottajat ymmärtävät että sinä olet oikeassa ja persoonallisuushäiriö häviää jonnekin. Onko sinua sanottu narstiksi, vai mikä tässä niin osuu ja uppoo?


      • S24-palstaneuvoja
        Jaana___ kirjoitti:

        Ja pah ... Nämä narskuvouhoittajat tulevat yleensä järkiin muutaman vuoden päästä kun tajuavat kuinka lapsellisia ovat. Valitettavasti ehtivät sitä ennen tehdä paljon hallaa lapsilleen.

        Tässä sinulle osoite narskuvouhottajien omalle sivustolle, käypä siellä trollaamassa välillä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/6019


      • vakan kansi
        antaisi kirjoitti:

        lapselle narsismi-diagnoosin? Älä hulluja puhele.
        Nyt on kyse aikuisesta narsistista joka on varmuudella, ilman diagnoosiakin persoonallisuushäiriöinen.

        Yritäpä puhua narsisti tutkimuksiin
        - hehhehehehehehheheheheheh

        That's THE point!

        Onko narsisti narsisti vasta kun hänellä on diagnoosi?

        Narsistin kanssa elänyt on enemmän ammattilainen kuin yksikään kirjanoppinut. Niele se!

        "tahallaan" väärin.? Kirjoitin tuosta lasten päiväkotien ja koulujen työntekijöiden, opettajien lastentarhaopettajien halusta antaa diagnooseja mutta en tarkoittanut narsistidiagnooseja tietenkään, sillä ammattilaisena tiedä ettei niitä anneta lapselle.

        Halusin avata silimä näkemään miten ihmiset suhtautuvat dg:n ja lasten kohdalla kyse on lähinnä adhd, asperger ja muut neuropsykologiset oireyhtymät. Mitä olen kuullut vanhemmilta ei ole ollenkaan mieleistä vanhempien mielestä. Siis se, että opettajat diagnosoivat lapsia ja ilmoittavat epäilyistään vanhemmille.

        Vanhempi odottaa hienovaraisempaa viestiä, esim että olisiko aihetta tutkia lapsi kun hänellä on vaikeuksia siinä ja siinä..? Yleensä vanhempi haluaa lääkärin asiantuntijuutta ja dg edellyttää usein pitkää tutkimusjaksoa ennen kuin adhd tai muu dg on selvä.

        Mielestäni on sama dg teko hurmos on aikuisten kohdalla narsismista. Sitä nähdään joka puolella ja varsinkin miehissä. Varmaan sitä on, mutta tuskin kaikki epäillyt ovat narsisteja. Kyse on sen verran laajasta asiasta/piirteistä . Ja joku sanoikin että usein vakka valitsee samanlaisen eli narsisti vetää narsistia puoleensa.


      • -echo
        vakan kansi kirjoitti:

        "tahallaan" väärin.? Kirjoitin tuosta lasten päiväkotien ja koulujen työntekijöiden, opettajien lastentarhaopettajien halusta antaa diagnooseja mutta en tarkoittanut narsistidiagnooseja tietenkään, sillä ammattilaisena tiedä ettei niitä anneta lapselle.

        Halusin avata silimä näkemään miten ihmiset suhtautuvat dg:n ja lasten kohdalla kyse on lähinnä adhd, asperger ja muut neuropsykologiset oireyhtymät. Mitä olen kuullut vanhemmilta ei ole ollenkaan mieleistä vanhempien mielestä. Siis se, että opettajat diagnosoivat lapsia ja ilmoittavat epäilyistään vanhemmille.

        Vanhempi odottaa hienovaraisempaa viestiä, esim että olisiko aihetta tutkia lapsi kun hänellä on vaikeuksia siinä ja siinä..? Yleensä vanhempi haluaa lääkärin asiantuntijuutta ja dg edellyttää usein pitkää tutkimusjaksoa ennen kuin adhd tai muu dg on selvä.

        Mielestäni on sama dg teko hurmos on aikuisten kohdalla narsismista. Sitä nähdään joka puolella ja varsinkin miehissä. Varmaan sitä on, mutta tuskin kaikki epäillyt ovat narsisteja. Kyse on sen verran laajasta asiasta/piirteistä . Ja joku sanoikin että usein vakka valitsee samanlaisen eli narsisti vetää narsistia puoleensa.

        Kyllä, halusin tulkita negatiivisen ja vähättelevän viestisi väärin.

        Lapsen voi viedä tutkimuksiin mutta aikuista narstia ei.

        Koska viittaat ammatilaisuuteen narsismiasiassa, kertoisitko tarkemmin, miten narsistille saadaan virallinen dg jos hän ei ole yhteistyökykyinen ja miten tulee toimia kun diagnoosia ei ole, milläsanoin narsistista persoona akutsutaan jos hänellä ei ole diagnoosia? Miten ammattilaisena neuvoist aloittajaa hänen perimmäisessä kysymyksessään? Siihen sinulla ei tunnu olevan mitään kommentoitavaa, vaikka kerrot olevasi alan ammattilainen.

        Ei aloittaja varmastikaan halunnut keskustella siitä onko kaikki keittiöpsykologien tekemät hurmosdiagnoosit todellisia ja onko hänen lastensa isä narsisti vai ei vaan siitä, miten hänen tulee jatkossa toimia turvatakseen lasten hyvinvointi. Ymmärrän hänen huolensa koska olen pohtinut samoja asioita itsekin. Sinulla ja Jaana_lla on suunnaton tarve viittelöidä, että kaikki väitetyt narsismi-epäilyt ja -väitteet ovat kierojen äitien keksintöjä, jolla saadaan isukki pois lasten elämästä. Tätä ajatusta en voi ymmärtää. Narsisteja on olemassa, kaikkia heitä ei saada koskaan lääkärin tutkimuksiin ja he ovat vaaraksi lapsen kasvulle ja kehitykselle. Jos te kaksi? haluatte olla erimieltä, se on puolestani okei, mutta suonette myös minulle minun mielipiteeni joka perustuu 20 vuoden kokemukseen ja moniin keskusteluihin kyseisen alan huippuammattilaisten ja maallikoiden kanssa jotka ovat kokeneet saman kuin minäkin.

        Nyökkään väitteellesi, narsisti vetää puoleensa narsistia. Näin on; lasteni isä löysi eron jälkeen kumppanikseen itsensä kaltaisen naisen.

        En ole vielä koskaan kuullut että opettajat kouluissa tai päiväkodeissa tekisivät diagnooseja lapsista. Jos heillä on epäilys että jokin ei ole kunnossa, he ohjaavat lapsen vanhempineen koulupsykologille tai -kuraattorille. Tai pyytävät ottamaan yhteyttä neuvolaan esim. puheenkehityksen viivästymisestä tai levottomuuden takia. Minusta puhut ammattilaiseksi useampia läpiä päähäsi.


      • vakan kansi
        -echo kirjoitti:

        Kyllä, halusin tulkita negatiivisen ja vähättelevän viestisi väärin.

        Lapsen voi viedä tutkimuksiin mutta aikuista narstia ei.

        Koska viittaat ammatilaisuuteen narsismiasiassa, kertoisitko tarkemmin, miten narsistille saadaan virallinen dg jos hän ei ole yhteistyökykyinen ja miten tulee toimia kun diagnoosia ei ole, milläsanoin narsistista persoona akutsutaan jos hänellä ei ole diagnoosia? Miten ammattilaisena neuvoist aloittajaa hänen perimmäisessä kysymyksessään? Siihen sinulla ei tunnu olevan mitään kommentoitavaa, vaikka kerrot olevasi alan ammattilainen.

        Ei aloittaja varmastikaan halunnut keskustella siitä onko kaikki keittiöpsykologien tekemät hurmosdiagnoosit todellisia ja onko hänen lastensa isä narsisti vai ei vaan siitä, miten hänen tulee jatkossa toimia turvatakseen lasten hyvinvointi. Ymmärrän hänen huolensa koska olen pohtinut samoja asioita itsekin. Sinulla ja Jaana_lla on suunnaton tarve viittelöidä, että kaikki väitetyt narsismi-epäilyt ja -väitteet ovat kierojen äitien keksintöjä, jolla saadaan isukki pois lasten elämästä. Tätä ajatusta en voi ymmärtää. Narsisteja on olemassa, kaikkia heitä ei saada koskaan lääkärin tutkimuksiin ja he ovat vaaraksi lapsen kasvulle ja kehitykselle. Jos te kaksi? haluatte olla erimieltä, se on puolestani okei, mutta suonette myös minulle minun mielipiteeni joka perustuu 20 vuoden kokemukseen ja moniin keskusteluihin kyseisen alan huippuammattilaisten ja maallikoiden kanssa jotka ovat kokeneet saman kuin minäkin.

        Nyökkään väitteellesi, narsisti vetää puoleensa narsistia. Näin on; lasteni isä löysi eron jälkeen kumppanikseen itsensä kaltaisen naisen.

        En ole vielä koskaan kuullut että opettajat kouluissa tai päiväkodeissa tekisivät diagnooseja lapsista. Jos heillä on epäilys että jokin ei ole kunnossa, he ohjaavat lapsen vanhempineen koulupsykologille tai -kuraattorille. Tai pyytävät ottamaan yhteyttä neuvolaan esim. puheenkehityksen viivästymisestä tai levottomuuden takia. Minusta puhut ammattilaiseksi useampia läpiä päähäsi.

        olevani narsismin asiantuntija, mutta olen th/sh alan ammattilainen, en lääkäri. Enkä koe, vaikka olen sh alan ammattilainen että kykenisin antamaan diagnooseja luonnehäiriöstä...narsismista kuin myös adhd:sta. tms:a. En, vaikka tiedän noista paljon ja on pitkä käytännön kokemus akuuttihoitotyöstä...

        Jos ihminen ei halua tutkimuksiin se on hänen valintansa ja sille ei ulkopuolinen voi mitään.
        Sairaus/tauti jää virallisesti määrittelemättä. Jos on epäilys vaikka narsismista niin pyrkii toimimaan määrätietoisesti eikä anna ko henkilön ohjata toisten elämää. Käytäntö opettaa. On oltava luja ja vahva ja pidettävä kiinni elämän arjen sujumisesta.

        Yleensä psyykesairaudet ovat sellaisia että ne mieluummin kielletään kuin tunnustetaan, että tarvitsee apua. Ja pitää olla vaarallinen itselleen ja ympäristölleen jotta voi määrätä pakkohoitoon ja se on erittäin harvinaista. Joku viisas on todennut, että jokaiselle meistä löytyy jokin luonnehäiriön dg jos oikein alkaa kampaamaan testejä ja laittamaan rasteja ruutuun. Siksi on parempi olla varovainen. Sekin pitää muistaa että jokainen on yksilö eikä löydy ( yleensä) toistemme klooneja. Eli myös narsistit ovat yksilöitä.


      • -echo
        vakan kansi kirjoitti:

        olevani narsismin asiantuntija, mutta olen th/sh alan ammattilainen, en lääkäri. Enkä koe, vaikka olen sh alan ammattilainen että kykenisin antamaan diagnooseja luonnehäiriöstä...narsismista kuin myös adhd:sta. tms:a. En, vaikka tiedän noista paljon ja on pitkä käytännön kokemus akuuttihoitotyöstä...

        Jos ihminen ei halua tutkimuksiin se on hänen valintansa ja sille ei ulkopuolinen voi mitään.
        Sairaus/tauti jää virallisesti määrittelemättä. Jos on epäilys vaikka narsismista niin pyrkii toimimaan määrätietoisesti eikä anna ko henkilön ohjata toisten elämää. Käytäntö opettaa. On oltava luja ja vahva ja pidettävä kiinni elämän arjen sujumisesta.

        Yleensä psyykesairaudet ovat sellaisia että ne mieluummin kielletään kuin tunnustetaan, että tarvitsee apua. Ja pitää olla vaarallinen itselleen ja ympäristölleen jotta voi määrätä pakkohoitoon ja se on erittäin harvinaista. Joku viisas on todennut, että jokaiselle meistä löytyy jokin luonnehäiriön dg jos oikein alkaa kampaamaan testejä ja laittamaan rasteja ruutuun. Siksi on parempi olla varovainen. Sekin pitää muistaa että jokainen on yksilö eikä löydy ( yleensä) toistemme klooneja. Eli myös narsistit ovat yksilöitä.

        "Edelleen kehoitan sinua miettimään kahdesti ennen kuin yrität herätellä lasten ja isän välisiä suhteita henkiin. Tue lyhyitä, päivän kestäviä tapaamisia, älä kuormita isää pitkillä tapaamissessioilla.

        Hyvä, että sinulla on tukihenkilöitä."

        Näin minä neuvon, ja aloittaja tietää mitä tarkoitan isän kuormittamisella, jos hän elänyt narsistin kanssa.

        Ihminen, joka on elänyt narsistin kanssa, tietää mitä se on. Ei silloin puhuta pikku-kiusaamisesta tai erokriisistä tai parisuhteen valtataistelusta. Usein kokenut saa "elämälleen" diagnoosin vasta paljon jälkeenpäin, kun on jo päässyt pois narsistin lähikontaktista.


      • Jaana___
        -echo kirjoitti:

        "Edelleen kehoitan sinua miettimään kahdesti ennen kuin yrität herätellä lasten ja isän välisiä suhteita henkiin. Tue lyhyitä, päivän kestäviä tapaamisia, älä kuormita isää pitkillä tapaamissessioilla.

        Hyvä, että sinulla on tukihenkilöitä."

        Näin minä neuvon, ja aloittaja tietää mitä tarkoitan isän kuormittamisella, jos hän elänyt narsistin kanssa.

        Ihminen, joka on elänyt narsistin kanssa, tietää mitä se on. Ei silloin puhuta pikku-kiusaamisesta tai erokriisistä tai parisuhteen valtataistelusta. Usein kokenut saa "elämälleen" diagnoosin vasta paljon jälkeenpäin, kun on jo päässyt pois narsistin lähikontaktista.

        Jos lukee näitä "narsistien uhrien" kertomuksia niin ei voi kun nauraa. Minulla on lähipiirissä näitä hihhuleita. Mutta yleensä muutaman vuoden jälkeen tullaan järkiin, toki jotkut jäävät loppuelämään siihen huuhaahan kiinni.

        AP:lle olisi paljon tärkeämpää keskittyä omaan jaksamiseen ja siihen että saa sen riitelyn vähenemään. Ja sitten ajan kanssa miettiä omaa osuutta siihen sotkuun ja eroon.


      • Tiedän mistä puhun

        ... keittiönpöytäpsykologisointi ja suunnaton naivius.

        Esiinnyt asiantuntijana narsismia koskien ja suosittelet tutustumaan asiaan Markku Salon kirjan avulla. Mitä sinä oikeasti tiedät Markku Salosta ja hänen toimintansa vaikuttimista?

        Lue täältä taustaa mitä Markku Salon narsisti"asiantuntijuuden" takana on:

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6691139/42321477

        Mieti sitten mahtaako muutaman vuoden kuluttua todellakin alkaa hävettämään moisesta asiasta suuna päänä kiekuminen.

        Narsismi on pääsääntöisesti sellaisten ihmisten ongelma, jotka eivät näe vikoja omassa käytöksessään ja haluavat leimata vastapuolen tuolla muotitermillä.

        Paksua paskaa ja kassaa paisuttavaa alan "asiantuntijoille"


      • maallikoihin
        -echo kirjoitti:

        En kuulu mihinkään liikkeeseen tai lahkoon. Minulla ei ole mitään hävettävää. Minä en pilkkaa ihmisiä.

        mutta tuntuu siltä että on pakko kysyä mielipidettäsi (ei siis todellakaan diagnoosia).
        Kasvoin pienestä asti yksinhuoltajaäidin keskimmäisenä lapsena. Meillä oli pakolliset päivittäiset työt kotona jotka oli tehtävä ennenkuin hän tuli töistä. Se alkoi jokaisen lapsen kohdalla kouluiän alkaessa. En muista että koskaan olisimme saaneet kiitosta mutta joka päivä äidillä oli ainakin yhdelle meistä huomautettavaa työn jäljestä, eivätkä ne olleet mitään pieniä huomautuksia vaan hän alkoi jo eteisessä huutaa kurkku suorana. Lopulta pelkäsimme hänen kotiintuloaan. Kun tulimme murrosikään lisäksi tuli huomautuksia henkilökohtaisesta hygieniasta. Ystäviemme edessä hän käyttäytyi erittäin ystävällisesti ja luulin pitkään että kaikki vanhemmat moittivat lapsiaan samalla tavalla kun ovat perheen kesken. Meistä jokainen on lähtenyt kotoa niin pian kun se on ollut mahdollista, yksi lähti poikaystävän matkaan ja loput peruskoulun jälkeen opiskelemaan. Meillä kaikilla on myös ollut mielenterveysongelmia, kahdella on todettu paniikkihäiriö. Nuorimmalla niin paha ettei hän pysty vieläkään (parikymppisenä) hoitamaan mitään asioita kaupassakäyntiä lukuunottamatta yksin koska pelkää mokaavansa. Vanhin ei käsittele mitään ongelmia vaan kieltää niiden olemassaolon. Olen nyt aikuisena, kun lopultakin olen saanut terveen itsetunnon, pystynyt keskustelemaan asiasta äitini kanssa ilman että pelkään hänen edelleen tallaavan minut maanrakoon. Omasta mielestään hän ei ole tehnyt mitään virheitä meitä kasvattaessaan vaikka kerroin että vielä pari vuotta sitten pelkäsin hänen kylääntullessaan ettei asuntoni ole tarpeeksi siisti ja hänen tullessaan lähelleni tunsin itseni likaiseksi. Hän perustelee käytöksensä sillä että lapsille täytyy opettaa henkilökohtaisen hygienian merkitys ja kodinhoito. Ihmiset jotka ovat tunteneet meidät jo lapsuudestani ovat vasta nyt ymmärtäneet millaisessa perhehelvetissä elimme.


      • koloinen

        tämä kirjoitus on niin totta joka sananen.
        olen selvittänyt ja pohtinut näitä asioita omalla kohdallani paljon ja tullut samoihin päätelmiin.
        toivon myös ettei omat lapseni kärsi heidän narsistivanhemmastaan, tai no vajaa parivuotias kärsii jo koska hän oltuaan isänsä kanssa tunnin huutaa seuraavana yönä useaan otteeseen kauhuissaan. ja on heti leikin jälkeen aivan totaalisen väsynyt, hän siis jännittää oman isänsä seurassa aivan mielettömästi.
        yöhuutoja ei ole jos ei ole ollut isänsä kanssa. ja meillä he asuvat saman katon alla vielä toistaiseksi joten voisi kuvitella ettei kyse ole lapsella mistään vierastamisesta tms.
        mutta noinkin pieni osaa jo tajuta ettei sellainen ihminen ole aivan kuten muut ja lapsen käytöksessä sen huomaa heti. käytöstä pitää siis seurata...


      • Kuikiu
        koloinen kirjoitti:

        tämä kirjoitus on niin totta joka sananen.
        olen selvittänyt ja pohtinut näitä asioita omalla kohdallani paljon ja tullut samoihin päätelmiin.
        toivon myös ettei omat lapseni kärsi heidän narsistivanhemmastaan, tai no vajaa parivuotias kärsii jo koska hän oltuaan isänsä kanssa tunnin huutaa seuraavana yönä useaan otteeseen kauhuissaan. ja on heti leikin jälkeen aivan totaalisen väsynyt, hän siis jännittää oman isänsä seurassa aivan mielettömästi.
        yöhuutoja ei ole jos ei ole ollut isänsä kanssa. ja meillä he asuvat saman katon alla vielä toistaiseksi joten voisi kuvitella ettei kyse ole lapsella mistään vierastamisesta tms.
        mutta noinkin pieni osaa jo tajuta ettei sellainen ihminen ole aivan kuten muut ja lapsen käytöksessä sen huomaa heti. käytöstä pitää siis seurata...

        Meillä lapsen, 3-vuotias, yöhuuto oli joka öistä. Äitinsä huomio tähän lapseen kiinnittyi vain kun lapsi halusi imeä rintaa. Yöhuuto alkoi kaiketi samaan aikaan, kun äiti aloitti pakkomielisen tietokoneen tuijotuksen eli kun lapsi oli reilun vuoden. Yöisin, kun lapsi heräsi äiti kävi lapsen sängystä tietokoneen ääreen imettääkseen.
        Aamupäivällä, kun äiti heräsi, pani koneen auki ja yöllä 3-4 aikoihin lopetti koneen tuijotuksen. Lapsi sai hysteerisiä kohtauksia myös päiväaikaan. Itse olin töissä päivät ja sieltä tultuani huomasin lasten ( 2 alle kouluikäistä ) käytöksestä miten päivä oli mennyt. Lisäksi äiti kertoi itse miten lapset oli saaneet kohtauksia ennen kotiin tuloani. Molemmilla alle kouluikäisillä esiintyi näitä kohtauksia päivisin. Vanhempi sai kuitenkin niitä harvemmin, ainakin aluksi.
        3-vuotias heräsi yleensä viimeistään 8:lta ja oli yksin hereillä siihen asti, kun äiti nousi ylös. Sen jälkeen tissi suuhun ja jotain aamupalaa. Hieman vanhempi lapsi nukkui yleensä yhtä pitkään kuin äitinsä. Vanhemalle lapselle ei herunut minkäänlaista huomiota, ruokaa eteen ja se oli siinä.
        Lapset saivat kohtauksia sitä enemmän mitä aikaa oli kulunut tämän pakonomaisen harrastuksen alkamisesta ( pelaaminen,nettisurffailu, tsättäily ym. ). Viikonloppuisin, kun olin itse vapaalla ei kohtauksia yleensä ollut. Lapsilla oli silloin edes toisen vanhemman "turva" ja huomio.
        Ongelmia kasaantui, niin kuin niitä voi vaan kasaantua, joka elämän osa-alueella. Ja tietokone oli täydellinen pako kaikesta ympärillä olevasta. Lopulta äiti alkoi saada raivokkaita kohtauksia pieniä lapsia kohtaan, jos hänen tietokoneella oloa häiritsi esim lasten hysteeriakohtaukset. Valitti saavansa migreeniä, tai että naapurit soittavat poliisin, mitä tahansa, ja saattoi ravistella ja karjua lapsia lopettamaan kohtauksensa.
        Kaikkiin ongelmiin tietysti löytyi vika muista ihmisistä tai milloin mistäkin, kuten arvata saattaakin. Itse olin niin piipussa jatkuvasta kynnysmattona olemisesta, syntipukkina olosta, mitätöinnistä ja ihan mistä tahansa mitä äiti osasi keksiä, etten jaksanut olla tarpeksi lasten kanssa, saati yrittää saada kaikkea pysymään kasassa. Kotityöt ja arjen askareet jäi aivan minimaaliseen tasoon. Itsetuntoni, henkinen ja fyysinen jaksaminen meni nolliin, kun minut lyötiin maanrakoon kerta toisensa perään, siitäkin sain syytöksiä: ole mies, olet nahjus, sä vaan makaat, hanki elämä-tyyliin.
        Sitten aloitin vastarinnan, rupesin vaatimaan rajoja. Aika-ajoin siinä hieman onnistuinkin. Mutta sitten taas totaalinen lannistaminen. Sain kuulla olevani sairas, kun yritn saada edes jotain oikeuksia, hieman ihmisarvoa, enkä pelkästään velvollisuuksia. Mitä enemmän yritin vaatia rajoja tai edes tervettä ja normaalia elämää itselleni ja lapsille, sitä riitaisemmaksi elämä meni. Lopulta lasteni äiti räyhäsi koko ajan ihan ilman, että yritin sanoa mitään tai edes vastasin hänen riitelyynsä.
        Talousasiat menivät aivan täydelliseen tuhoon. Velkoja oli kertynyt hirvittävästi ja palkastani ulosmitattiin huomattava osa. Olin täydellisessä umpikujassa, luulin tulevani hulluksi, jopa olevani. Sain harva se päivä myös kuulla miten sairas olen. Ja mitä huonommin minä voin, sitä huonommin lapsetkin voivat. Onnena onnettomuudessa oli että lapset pääsivät osa-aikaiseen päivähoitoon jossain vaiheessa. Joten heillä oli edes jonkin aikaa tervettä ilmapiiriä ympärillään.
        Yllätys yllätys, lasteni äiti teki minusta narsistin. Nyt kun minusta ei enää ollut hyötyä kodinhoidossa tai taloudellisesti, olin vaihdettavissa ja ylimääräinen ruokittava suu perheessä. Yksinhuoltaja saisi paremmat tulot, kuin minä ulosottoineni, minusta oli päästävä eroon. Ja leimaamalla narsistiksi, se onnistui täydellisesti. Lasteni äiti on puhunut sosiaalitoimeen, kelalle ja kaikille mahdollisille tahoille, että olen häiriintynyt ja sairas persoona.
        Olin niin lopussa, että päätin lähteä koko paikkakunnalta pois. Siitä on nyt 2 kuukautta, kun lähdin. Lapset jäivät äidille. Vaikken ole läheskään henkisesti täysissä kantimissa, olen aloittanut prosessin lasteni huoltajuudesta. Se ja talousasioiden kuntoon hoitaminen on erittäin raskasta. Välillä tuntuu etten jaksa tehdä näiden asioiden eteen yhtään mitään, vaan luovutan. Muutama ystävä ja tukihenkilö kannustaa ja "pakottaa" jatkamaan. Ei saa antaa periksi. Muuten tämä "tauti", periytyy myös lapsilleni jotka joutuvat olemaan sairaassa ilmapiirissä äitinsä luona. Ihan hiljattain sain kuulla,että lasteni äidille olisi tehty persoonallisuushäiriö diagnoosi muutamaa vuotta ennen kuin aloimme olla yhdessä. Sopisi kuvaan, mutten ole varma asiasta.
        Tässä kirjoituksessani on asioissa varmasti paljon ns. aukkoja, muttei tilan rajallisuuden ja asioiden todella pitkien kehittymisten takia ole järkevää tuoda niitä esiin. Halusin sanoa jotain kun luin tuosta lapsen yöhuudosta.


      • Anonyymi
        Jaana___ kirjoitti:

        Voi hellanlettas, menikö pikku herne nekkuun kun en kuulunutkaan siihen hörhöporukkaan?

        Joo, itse keskityn siihen että annan järkeviä neuvoja ihmisille enkä halua että haututuvat johonkin hörhöpilven alle.

        Exät ovat hankala ja sillä siisti, mutta siitä huolimatta siitäkin selviytyy. Varsinkin jos pysyttelee poissa näistä hörhöjoukoista :D

        Exät hankalia?
        Kun erot hoidetaan dixusti niin ei kukaan tunne että exä on hankala, moni vaan jää sille tasolle että toisesta pitäisi hakea jotain pahaa. Siksihän se erokin tuli kun kaksi ihmistä huomasi ettei sovi yhteen.
        Minun tuttava piirissä on moni kollega eronnut, ja siitä huolimatta ovat edelleenkin hyviä ystäviä, siis ei mitään hankaluuksia. Se joka sen tekee hankalaksi kun aletaan hakemaan piirteitä ihmisestä jotka eivät olisi normaaleja. Exä elää omaa elämäänsä omilla ehdoillaan ja se taas ei enää kuulu sille entiselle mitä hän tekee, pääasia että lapset hoidetaan niin ettei heidän kuvaa vanhemmista särjestä, vaan hyväksytään se että lapsella on lupa rakastaa molempia vanhempiaan eikä kilpailla kuka mukamas olisi jotenkin parempi.
        Ihmiset ovat erilaisia ja saavatkin olla, niin kauan kun mitään rikosta ei ole tehnyt


      • Anonyymi
        tieto ei riitä kirjoitti:

        erilaisia dg:a "antavat" muutkin kuin todelliset ammattilaiset, eli psykiatrit aiheeseen perehtyneet lääkärit...

        Esim kouluissa ja päiväkodeissa ollaan niin "röyhkeitä" että vanhemmat saavat dg.t lapsilleen ilman että ko lasta on tutkinut mikään lääkäri. Kuka sellaista haluaa ja haluaa uskoa? Sama käytäntö pätee aikuisen kohdalla. Vain oikea alan ammattilainen voi antaa dg:n. En luota keittiöpsykologeihin missään asiassa.

        Päiväkodeissa kyllä jo huomataan jos lapsi käyttäytyy jotenkin erikoisesti.
        Muista kun yksi pieni poika oli mahdoton päiväkodissa ja tyrannisoi muita lapsia kerta kerran jälkee, mutta kun äidille ehdotettiin että hän menisi lääkäriin poikansa kanssa, niin äiti suuttui ja haukkui päiväkodin henkilökunnan
        Tänään 25 vuotta myöhemmin tämä poika on jo istunut linnassa pariin otteeseen, joten jos hän olisi saanut ajoissa apua pienenä olisi voinut asiat olla ehkä toisin , ken ties


      • Anonyymi
        Jaana___ kirjoitti:

        Ja pah ... Nämä narskuvouhoittajat tulevat yleensä järkiin muutaman vuoden päästä kun tajuavat kuinka lapsellisia ovat. Valitettavasti ehtivät sitä ennen tehdä paljon hallaa lapsilleen.

        Niin monen lapsen sisäinen rauha ja turvallisuuden tunne on pilattu lopuksi elämää kun vanhemmat eivät osaa ajatella kun omaa itseään.
        Tiedän koska olen yksi näistä avioeron vuoksi pelatuista lapsista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin monen lapsen sisäinen rauha ja turvallisuuden tunne on pilattu lopuksi elämää kun vanhemmat eivät osaa ajatella kun omaa itseään.
        Tiedän koska olen yksi näistä avioeron vuoksi pelatuista lapsista

        Niin monen lapsen sisäinen rauha ja turvallisuuden tunne on pilattu lopuksi elämää kun Raision "lastensuojelun" viranomaiset eivät osaa ajatella kun omaa itseään.
        Tiedän koska olen yksi näistä avioeron vuoksi pelatuista lapsista


      • Anonyymi
        Jaana___ kirjoitti:

        Voi hellanlettas, menikö pikku herne nekkuun kun en kuulunutkaan siihen hörhöporukkaan?

        Joo, itse keskityn siihen että annan järkeviä neuvoja ihmisille enkä halua että haututuvat johonkin hörhöpilven alle.

        Exät ovat hankala ja sillä siisti, mutta siitä huolimatta siitäkin selviytyy. Varsinkin jos pysyttelee poissa näistä hörhöjoukoista :D

        Ei normaalit exät ole hankalia mitenkään osaavat ottaa erin asiallisesti, mutta sattaa olla että vielä avioliitossa ollessaan toinen tunsi toisensa hankalaksi, siksi kai sitä erotaankin. Ämutta kun on erottu niin mielestäni ei enää pitäisi olla kummankaan hankala toisilleen vaan jos on lapsia niin näyttää niille että vanhemmat ovat kavereita , silloin lapsi saa luottaa molempiin vanhempiinsa ilman että hänen lapsuus pilataan ikuiseksi tuskaksi .


      • Anonyymi
        vakan kansi kirjoitti:

        "tahallaan" väärin.? Kirjoitin tuosta lasten päiväkotien ja koulujen työntekijöiden, opettajien lastentarhaopettajien halusta antaa diagnooseja mutta en tarkoittanut narsistidiagnooseja tietenkään, sillä ammattilaisena tiedä ettei niitä anneta lapselle.

        Halusin avata silimä näkemään miten ihmiset suhtautuvat dg:n ja lasten kohdalla kyse on lähinnä adhd, asperger ja muut neuropsykologiset oireyhtymät. Mitä olen kuullut vanhemmilta ei ole ollenkaan mieleistä vanhempien mielestä. Siis se, että opettajat diagnosoivat lapsia ja ilmoittavat epäilyistään vanhemmille.

        Vanhempi odottaa hienovaraisempaa viestiä, esim että olisiko aihetta tutkia lapsi kun hänellä on vaikeuksia siinä ja siinä..? Yleensä vanhempi haluaa lääkärin asiantuntijuutta ja dg edellyttää usein pitkää tutkimusjaksoa ennen kuin adhd tai muu dg on selvä.

        Mielestäni on sama dg teko hurmos on aikuisten kohdalla narsismista. Sitä nähdään joka puolella ja varsinkin miehissä. Varmaan sitä on, mutta tuskin kaikki epäillyt ovat narsisteja. Kyse on sen verran laajasta asiasta/piirteistä . Ja joku sanoikin että usein vakka valitsee samanlaisen eli narsisti vetää narsistia puoleensa.

        Kyllä lasten hoitajat näkevät usein mikä diagnoosi on kyseessä , ovathan seuranneet pitkä uran ajan satoja lapsia , ja aina ovat oikeassa. Joten miksi vanhemmat suuttuu jos hoitaja auttaa häntä näkemään saman mitä kaikki muut näkevät.
        Tarhatädin ovat hyvinkin tarkkanäköisiä mitä tulee lasten kehitykseen, sillä heillä on aika pitkä koulutus työhönsä esikoulun opettajana.
        Sitä se tekee kun toiset eivät halua kuulla omasta lapsestaan muuta kun hyviä asioita .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lasten hoitajat näkevät usein mikä diagnoosi on kyseessä , ovathan seuranneet pitkä uran ajan satoja lapsia , ja aina ovat oikeassa. Joten miksi vanhemmat suuttuu jos hoitaja auttaa häntä näkemään saman mitä kaikki muut näkevät.
        Tarhatädin ovat hyvinkin tarkkanäköisiä mitä tulee lasten kehitykseen, sillä heillä on aika pitkä koulutus työhönsä esikoulun opettajana.
        Sitä se tekee kun toiset eivät halua kuulla omasta lapsestaan muuta kun hyviä asioita .

        Raision perhepalvelut ja Varppeen päiväkoti päiväkodin johtaja Juha-Matti Sillanpää sekopäisessä narsistisessa menettelyssään


      • Anonyymi
        Jaana__ kirjoitti:

        Tuo narsismihysteria on erittäin ikävä ilmiö. Ei kukaan ulkopuolinen ei-ammattilainen voi tehdä mitään diagnooseja ja yleensä on taustalla vaan ex-puolisoiden välistä erovihaa. Pahimmassa tapauksessa kumpikin vanhempi syyttää toista narskuksi.

        Kannattaa keskittyä omaan elämään ja tukea lapsia omalta osalta. Vältä hysteriaa mitä esimerkiksi levitellään siellä Narsistien Uhrien sivuilla. Aniharvoin on kyse ihan oikeasta luonnehäiriöstä ja vaikka olisikin niin sitten pitää vaan olla onnellinen että on päässyt hänestä eroon.

        Hyvin kirjoitettu juurikin niin!

        Naiset osa demonisoivat ja hysteerisinä laativat eron halunneesta miehestä omassa päässään narsistia :)


      • Anonyymi
        -echo kirjoitti:

        Hämmästytät minua edelleen!

        "Vauhkoaminen"?

        Mistä ihmeestä sait päähäsi että narsistisen persoonallisuushäiriöisen kanssa elänyt "vauhkoaisi"?

        Voi Jaana Jaana. Yrität syyllistää kovia kokeneita, asiasta jotain tietäviä. Mutta yritykseksi se onneksi jää. Jokainen kokenut tietää, mitä elämä narsistin kanssa on ja miten pahaksi se voi mennä kun lähtee suhteesta. Narsistin kanssa elänyt tietää enemmän kuin yksikään ammattilainen tai jaanat keskustelupalstoilla.

        Sinä tiedät etävanhemman elämästä ja niistä vaikeuksista varmasti paljon enemmän kuin minä, mutta minä tiedän tästä meneillään olevasta aiheesta takuuvarmasti enemmän kuin sinä. Syön hattuni, jos olen väärässä.

        Ihan niin se joka narsistin tavat on kokenut tietää mistä puhuu. Ei siinä mitään keittiöpsykologi arveluja tarvita vauhkoamisesta , siiållä nämä asiat ovat hyvin vaikeita edes ymmärtää ja se että on alunperinkään kiintynyt ihmiseen alkaa miettimään että” miksi ”
        Koska näistä asioista ei koskaan olla keskusteltu edes narsistista on vaan käytetty sanontoja itsepäinen. Tai valehtelija tyyppi. Tai väkivaltainen , joten vihdoin näillekkin asioille on diagnoosi .
        Joten näillä monet menee , ja ongelmia syntyy


      • Anonyymi
        Jaana__ kirjoitti:

        Mihin sitä diagnoosia tarvitaan? Mutta sirottelemalla noita väitteitä ympäriinsä ja toisaalta lietsomalla itseään hysteriaan saadaan paljon pahaa aikaiseksi. Se on totta että moni ihminen (Raimo Mäkelä, Markku Salo ja liuta ulkomaalaisia) on tienannut hyvät rahat julkaisemalla noita hömppäkirjoja aiheesta.

        Se on tietysti tärkeää että hoitaa itseeän kuntoon vaikean parisuhteen/eron jälkeen mutta tuo narskuhysteria vie ihan väärään suuntaan.

        Itse siis näen paljon mitä pahaa tuo hysteria tuo mukaansa. Huoltoriitoja, vieraannuttamista, ihmiset jämähtävät siihen erokriisiin kun ei osaa muuta kuin vollottaa siitä exän narskuudesta ym.

        Siinäpä tosinarsku!


      • Anonyymi

        Siellä on ainut oikea narsisti kirjoittamassa
        täydellistä paskaa kertoessaan itsestään..


    • Mansikkamaa..78

      Minulla oli myös exäni ollessa vielä kuvioissa (eli perheenä) paha olla koko ajan,enkä tiennyt mistä se johtui. Tunsin itseni surkeaksi ja mitättömäksi ja ajattelin sairastavani jotakin mielensairautta. Puolivuotta ennen eroa,en jaksanut enää nousta sängystä ,kun tiesin taas uuden päivän alkavan.
      En silloin osannut ajatella,että olisi epänormaalia, että minun täytyi olla miehen mukana koko ajan,yksin en saanut kauppaan mennä,edes maitoa hakemaan. Mihinkään juhliin,kutsuille tms. en saanut mennä ellei mies ollut mukana. Talousongelmia oli miehen ihme päähän pistoista hankkia jotain. Miehellä oli laaja kaveripiiri,mutta minulla ei yhtään ystävää,koska heissä oli aina jotain vikaa. Oman äitini kanssa tuli riitoja,koska hän oli riitaa haastava ja karmea kotka,miehen suusta kuultuna. Silloin mieheni petti minua ja se oli oikeutettua ,koska en ollut halukas enää.
      Eron jälkeen, tunsin suunnatonta raivoa häntä kohtaan.Muutuin hirviöksi. Olin niin vihainen ja tietty,mieheni oli jo uuden naisen hankkinut,jonka oli puhunut jo ympäri,että minä olen paha ja hän on joutunut elämään henkisessä väkivallassa kanssani ilman rakkautta. Nyt mieheni ei tapaa lapsia,koska minä olen aina jotenkin syypää siihen,ettei hän voikaan ottaa lapsia. Esim.haastan muka riitaa,vaikka hän puhelimessa uhkasi hakata minut,jos puutun hänen eläämäänsä.Seuraavan kerran laitan äänityksen päälle ,jotta pystyn todistamaan asian.
      Ex-miehelläni on diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriö.
      Mutta pari vuotta eron jälkeen olen voimissani,olen onnellinen ja edistynyt työelämässä sekä lapseni ovat iloisia ja LAPSIA. Eikä minua satuta enää exän hyökkäykset saati hänen uuden naisen,koska tiedän,että tämä uusikko on uhri. Hän elää valheessa.

    • CC

      Kokemuksia on narsistista,
      hän ajattelee että lapset ovat hänen omaisuutta,hän haluaa vain tavat lapsensa kun niitä esitetään jossain juhlissa.
      Hän edelleen jakaa minulle käskyjään vaikka erosta on monta vuotta.
      Hän manipuloi sukunsa minua vastaan että minä muka olen mielenvikainen jne, eli hänen omat tekonsa hän
      siirtää minun piikkiin.
      Olen lukuisia kertoja ollut oikeudessa, hän värväsi sinne tyttöystäviään todistajiksi ja esitti vääriä todistajalausuntoja.
      Oikeudessa on tämä ilmiöllä oma näkemys"hankala ihminen",
      ei ole normaalia käytäntöä että oikeudessa ollaan 5-7 kertaa.
      Otin yhteyttä oikeuslääkäärin joka antoi lausunto; narsisti, en tiennyt mitä se on, luulin narsistin olevan vain ihminen joka ihailee itsensä, siihen liityy paljon muutakin.
      Esimerkkinä kamalasta asiasta mitä X mieheni teki oli värväsi työpaikallani ihminen joka levitti minusta vääränlaista huhua että muka olen alkoholisti ja väkivaltainen,eli juuri sitä mitä hän itse on.

      Tämä huhu vahingoitti minua todella, ja vaikka ihminen jonka huhun levitti on ilmoitettu työsuojeluun on
      huhu kuitenkin olemassa edelleen.
      Nainen jonka huhun levitti oli suhde narsistiin , mutta väälittömästi kun hän oli hommansa hoitanut hänet lempattiin.
      Tämä on tyypillistä nasista; hän ottaa maximaalisen hyödyn ihmisistä ja sen jälkeen niistä ei ole käyttöä enää.

      Kun naarsisti kokee lukuisia vastoinkäymisä ,esim. minun tapauksessa hän hävisi kaikkioikeusjutut, niin ne saattavat masentua ja jos oikein hyvin käy ; tekee itsmurhan.
      Näin on tapahtunut silloin tällöin, ei kuitenkaan minun tapauksessa, narsisti vainoaa minut edelleen ,
      kuitenkin olen varautunut ja on lukuisia ohjeita on miten menetellä häntä vastaan.

      • MattiOL

        ”Otin yhteyttä oikeuslääkäärin joka antoi lausunto; narsisti,..”

        Oikeuslääkäri tekee oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia eli työnä on kuoleman syyn tutkiminen kun se on tullut äkillisesti, väkivaltaisesti tai muuten yllättävästi. Narsistidiagnoosia hän ei varmaankaan tee.


      • Narsistinkukistaja

        Katkaise kaikki välit exään. Lapsella on oikeus tavata vanhempiaan, mutta ei velvollisuutta. Älä syyllistä itseäsi, lapsesi on onnellinen vain, kun on mahdollisimman kaukana narsistista. Ethän sinäkään halua olla narsistin kanssa enää. Haluatko että lapsesi ihmettelee syyttä seuraavat 20 vuotta mikä hänessä on vikana? Taistele lapsesi vuoksi. Voita oikeusjutut faktoilla. Älä lannistu toisen valheista ja manipuloinnista, mutta muista aina että sinusta on voitu kertoa mitä vain valheita kelle tahansa. Ole vahva. Ole avoin. Älä pyytele anteeksi. Rakasta itseäsi. Älä välitä tyhmistä ihmisistä, kuten Jaana täällä. Ole tuhma ja vaikea narsistille. Se luovuttaa ja hakee uudet uhrit.


      • Jatkakaa listaa
        Narsistinkukistaja kirjoitti:

        Katkaise kaikki välit exään. Lapsella on oikeus tavata vanhempiaan, mutta ei velvollisuutta. Älä syyllistä itseäsi, lapsesi on onnellinen vain, kun on mahdollisimman kaukana narsistista. Ethän sinäkään halua olla narsistin kanssa enää. Haluatko että lapsesi ihmettelee syyttä seuraavat 20 vuotta mikä hänessä on vikana? Taistele lapsesi vuoksi. Voita oikeusjutut faktoilla. Älä lannistu toisen valheista ja manipuloinnista, mutta muista aina että sinusta on voitu kertoa mitä vain valheita kelle tahansa. Ole vahva. Ole avoin. Älä pyytele anteeksi. Rakasta itseäsi. Älä välitä tyhmistä ihmisistä, kuten Jaana täällä. Ole tuhma ja vaikea narsistille. Se luovuttaa ja hakee uudet uhrit.

        Ruvetaan keräämään listaa nettiin narsisteista. Niin kaikki osaavat varoa. Ja narsistit saavat funtsittavaa.


    • qwqwqqw

      lapsille on varmaan hyvä tavata isää, mutta ei liian pitkään kerrallaan eikä liian usein. muutoin heille voi syntyä vääränlainen käsitys vanhemmuudesta ja itsearvontunne saattaa häiriintyä.
      narsistin kanssa ei ole leikkiminen, se on aika vakava tauti. erityisesti pienen lapsen herkkään mieleen se tekee pysymättömän reiän. moni lapsi sairastuu sitten aikuisiällä esim. johonkin mielenterveyssairauteen.

      • Voisitko

        jättää kokonaan kommentoimatta, kun et ole perillä asioista pätkänvertaa. Kyllä pisti vituttamaan ihan satasella nuo "hömppä/muotijutut".

        Terveisin pesunkestävän NARSISTIN UHRI, joka sai tappouhkauksia ja hankki siinä sivussa itselleen lähestymiskiellon. Ja lapset joutuvat kräsimään vielä vuosia ns. "isästään", lukemattomat oikeudenkäynnit narsisti nosti huoltajuus- ja elatusmaksujutuissa, vain ja ainoastaan KILPAILUMIELESSÄ, piti päästä käräjille näyttämään mahtavaa sonnia!!! Hävisi luojalle kiitos joka ainoan istunnon ja ensimmäinen lakimieheni sanoi erään istunnon jälkeen, että ei ole eläissään nähnyt yhtä härskiä miestä.

        Jaana-seni, kun yleensä se narsisti ne riidat saa aikaiseksi ja jos yhtään olet oikeasti perehtynyt narsismiin, niin RIITAAN EI TARVITA KAHTA!!! narsku riitelee ja näkee harhoja ihan yksikseenkin, kun elää mielikuvitusmaailmassaan "jumalana".


      • Anonyymi
        Voisitko kirjoitti:

        jättää kokonaan kommentoimatta, kun et ole perillä asioista pätkänvertaa. Kyllä pisti vituttamaan ihan satasella nuo "hömppä/muotijutut".

        Terveisin pesunkestävän NARSISTIN UHRI, joka sai tappouhkauksia ja hankki siinä sivussa itselleen lähestymiskiellon. Ja lapset joutuvat kräsimään vielä vuosia ns. "isästään", lukemattomat oikeudenkäynnit narsisti nosti huoltajuus- ja elatusmaksujutuissa, vain ja ainoastaan KILPAILUMIELESSÄ, piti päästä käräjille näyttämään mahtavaa sonnia!!! Hävisi luojalle kiitos joka ainoan istunnon ja ensimmäinen lakimieheni sanoi erään istunnon jälkeen, että ei ole eläissään nähnyt yhtä härskiä miestä.

        Jaana-seni, kun yleensä se narsisti ne riidat saa aikaiseksi ja jos yhtään olet oikeasti perehtynyt narsismiin, niin RIITAAN EI TARVITA KAHTA!!! narsku riitelee ja näkee harhoja ihan yksikseenkin, kun elää mielikuvitusmaailmassaan "jumalana".

        Kyllä riitaan tarvitaan aina kaksi! Itse olet täys narsisti "lastensuojelun" kanssa - et toimi vastuullisesti lapsen edun- ja oikeuksien, lainsäädännön mukaisesti


      • Anonyymi
        Voisitko kirjoitti:

        jättää kokonaan kommentoimatta, kun et ole perillä asioista pätkänvertaa. Kyllä pisti vituttamaan ihan satasella nuo "hömppä/muotijutut".

        Terveisin pesunkestävän NARSISTIN UHRI, joka sai tappouhkauksia ja hankki siinä sivussa itselleen lähestymiskiellon. Ja lapset joutuvat kräsimään vielä vuosia ns. "isästään", lukemattomat oikeudenkäynnit narsisti nosti huoltajuus- ja elatusmaksujutuissa, vain ja ainoastaan KILPAILUMIELESSÄ, piti päästä käräjille näyttämään mahtavaa sonnia!!! Hävisi luojalle kiitos joka ainoan istunnon ja ensimmäinen lakimieheni sanoi erään istunnon jälkeen, että ei ole eläissään nähnyt yhtä härskiä miestä.

        Jaana-seni, kun yleensä se narsisti ne riidat saa aikaiseksi ja jos yhtään olet oikeasti perehtynyt narsismiin, niin RIITAAN EI TARVITA KAHTA!!! narsku riitelee ja näkee harhoja ihan yksikseenkin, kun elää mielikuvitusmaailmassaan "jumalana".

        "lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...


      • Anonyymi

        lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...


      • Anonyymi

        lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...


      • Anonyymi

        Kyllä se on harhaa narsistisessa menettelyssäsi- älä valehtele "petri kettula". ,
        vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...
        lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan..."lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...
        "lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...lastenauojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äiti näkee itse niitä harhoja ihan yksikseen omassa menettelyssään lapsen edun - ja oikeuksien vastaisesti, kun elää mielikuvitusmaailmassaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä riitaan tarvitaan aina kaksi! Itse olet täys narsisti "lastensuojelun" kanssa - et toimi vastuullisesti lapsen edun- ja oikeuksien, lainsäädännön mukaisesti

        Kunhan nämä avioero ihmiset ymmärtäisivät että lapsi saa rakastaa molempia vanhempiaan
        Monessa erossa on juuri se narsisti joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan nämä avioero ihmiset ymmärtäisivät että lapsi saa rakastaa molempia vanhempiaan
        Monessa erossa on juuri se narsisti joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .

        Kunhan nämä Raision "lastensuojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja äidit ymmärtäisivät että lapsi saa rakastaa molempia vanhempiaan
        Monessa erossa on juuri se narsisti Raision "lastensuojelu" ja vieraannuttaja äiti joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan nämä avioero ihmiset ymmärtäisivät että lapsi saa rakastaa molempia vanhempiaan
        Monessa erossa on juuri se narsisti joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .

        Raision perhepalvelujen "lastensuojelun" narsisti viranomaiset eivät ymmärrä, että lapsen kuuluu saada rakastaa molempia vanhempiaan ja asua myös heidän molempien vanhempiensa kanssaan vanhempiensa yhteishuollossa.. Monessa erossa on juuri se narsisti Raision "lastensuojelun" viranomainen, joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raision perhepalvelujen "lastensuojelun" narsisti viranomaiset eivät ymmärrä, että lapsen kuuluu saada rakastaa molempia vanhempiaan ja asua myös heidän molempien vanhempiensa kanssaan vanhempiensa yhteishuollossa.. Monessa erossa on juuri se narsisti Raision "lastensuojelun" viranomainen, joka sotkee kaikki asiat ja rikkoo lasten mielen .

        Onneksi Raision lastenvalvojalla ei ole minkäänlaista valtaa puuttua asiaan ja sellainen "isä" joka perustelee eroaan "lapsistaan" laittomalla päätökseölä ei voi kuitenkaan syytelä asiasta Raisipn lastenvalvojaa vaan katsoa peiliin ja jutella omalle lemmikkioravalleen,


    • Anonyymi

      Aikuinen tyttäreni valitsi olla tekemisissä enää narsisti isänsä kanssa. Ja kun sai lapsen minä en saa tavata. Eli en ole mummo.

      • Anonyymi

        Näinhän se on monessa perheessä nykyään, omat vanhemmat hyljätään. Niin monta tälläistä tapausta olen nähnyt .äse että he eivät saa nähdä lastenlapsiaan on kova pala kaikille,isovanhemmille , joten kierros jatkuu usein narsismin merkeissä , se kai periintyy isästä tyttäreen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se on monessa perheessä nykyään, omat vanhemmat hyljätään. Niin monta tälläistä tapausta olen nähnyt .äse että he eivät saa nähdä lastenlapsiaan on kova pala kaikille,isovanhemmille , joten kierros jatkuu usein narsismin merkeissä , se kai periintyy isästä tyttäreen .

        Se periytyy äidistä ja Raision "lastensuojelun" viranomaisista tyttäreen ja poikaan..


      • Anonyymi

        Se periytyy äidistä ja Raision "lastensuojelun" viranomaisista tyttäreen ja poikaan... Ja lapsilla ei ole edelleenkään mitään uutta isää Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari Minni-Mari Saari lainvoimaisella tuomiolla 2017 - ei saanut sitä huoltajuuttakaan lapsen edun mukaisena isättömänä- ja lapsettomana eli Timo ei ole lasten isä, Tim olla ei ole omia lapsia!!!. Oikeat nimi- ja yhteys tiedot petri kettula??? Toivottavasti sinun ja Tiinan narsismisi ei ole periytynyt "lapsiasiisi" ja on onni että heillä ei ole mitään "uutta isää" isättömänä- ja lapsettomana, joka ei ole ottanut upeasti tai vähemmän upeasti kasvatustehtäviä haltuun..


      • Anonyymi

        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@" Vain henkilö jolla on ns "munaa" uskaltaa esiintyä myös omalla nimellään, eikä piiloudu nimimerkin taakse! Nimi- ja yhteys tiedot? Ilmoittaudu poliisille ja lopeta sekoilusi! En ole koskaan sanonut, etten halua tavata lapsiani, ja en ole myöskään narsisti - minä en ole koskaan vieraannuttanut, aivopessyt yhteisiä lapsia pois lasten toisesta vanhemmasta- ja läheisistä, kuten Raision perhepalvelujen "lastensuojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja "äiti"!!


      • Anonyymi

        Se periytyy äidistä ja Raision "lastensuojelun" viranomaisista tyttäreen ja poikaan... Ja lapsilla ei ole edelleenkään mitään uutta isää Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari Minni-Mari Saari lainvoimaisella tuomiolla 2017 - ei saanut sitä huoltajuuttakaan lapsen edun mukaisena isättömänä- ja lapsettomana eli Timo ei ole lasten isä, Tim olla ei ole omia lapsia!!!. Oikeat nimi- ja yhteys tiedot petri kettula??? Toivottavasti sinun ja Tiinan narsismisi ei ole periytynyt "lapsiasiisi" ja on onni että heillä ei ole mitään "uutta isää" isättömänä- ja lapsettomana, joka ei ole ottanut upeasti tai vähemmän upeasti kasvatustehtäviä haltuun..


      • Anonyymi

        Kuka totesi perättömäksi?


      • Anonyymi

        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..


      • Anonyymi

        Jos Petsi kertoo, että lausunto on perätön, niin varmastikin tuomioistumessa lausunto todettu perättömäksi. Petri ei varmasti valehtele asiassa, eli hän haluaa noudattaa perätöntä päätöstä jostain syystä. Varmaan hän ei vain halunnut olla "lastensa" kanssa, koska eihän perättömiksi todettuja lausuntoja tai päätöksiä tarvitse noudattaa. Onneksi hänen "lapsensa"jo aikuisia ja heillä ihana isäkin, eikä mitään uutta isää isättömänä- ja lapsettomana..


      • Anonyymi

        Onnea Petrille lemmikin Petsin perheenlisäyksestä.


      • Anonyymi

        Petrin "lapsilla" tosiaan on uusi isä ja onhan lapset tosiaan ottaneet isänsä sukunimenki jo käytöönsä. Hehän toki ovat jo aikuisia ja ei heillä ole ex-isästään juurikaam muistoja. Ex-isä halusi noudattaa sitä perättömäksi todettua lausuntoa ja hieno homma, että hän pysynyt päätöksessään.. .


      • Anonyymi

        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@" Timo ei ole mikään uusi isä ja huoltaja "lapsilleen" Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari Minni-Mari Saari lainvoimaisella tuomiolla 2017. Lapset kyllä tunnistavat minut- senhän näkevät jo omasta naamastaan... Minä en ole koskaan päättänyt noudattaa Raision kaupungin perhepalvelujen perätöntä lausuntoa tuomioistuimessa 27.5.2008 lasten olosuhteista, joka on rikos... Mikset halunnut koskaan tavata nyt jo aikuisia "lapsiasi"? Etkö vain pidä alaikäisisitä ihmisistä?


      • Anonyymi

        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..


      • Anonyymi

        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..

        Tarkoitatko, että lausunto onkin lainvoimainen? Silloinhan sinulla tosiaan on este, ettet voi tavata "lapsiasi"?


      • Anonyymi

        Mikähän mukaan se voisi olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että lausunto onkin lainvoimainen? Silloinhan sinulla tosiaan on este, ettet voi tavata "lapsiasi"?

        Älä valehtele taas "petri kettula, kettulapete@" sekopäänä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän mukaan se voisi olla?

        Lähestymiskielto??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä valehtele taas "petri kettula, kettulapete@" sekopäänä

        mikä sinua estää tapaamasta "lapsiasi" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä sinua estää tapaamasta "lapsiasi" ?

        Älä valehtele taas "petri kettula, kettulapete@" sekopäänä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähestymiskielto??

        Sinulla ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän mukaan se voisi olla?

        Lasten vieraannuttaminen, aivopesu ym. paskanjauhanta vierannuttaja äidin ja Raision perhepalvelujen rikollisessa menetrelyssä - Timo ei ole lasten uusi isä ja huoltaja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että lausunto onkin lainvoimainen? Silloinhan sinulla tosiaan on este, ettet voi tavata "lapsiasi"?

        ei ole mitään "uutta isää" isättömänä- ja lapsettomana, joka ei ole ottanut upeasti tai vähemmän upeasti kasvatustehtäviä haltuun..

        Anonyymi
        2023-05-06 17:35:12
        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@" Vain henkilö jolla on ns "munaa" uskaltaa esiintyä myös omalla nimellään, eikä piiloudu nimimerkin taakse! Nimi- ja yhteys tiedot? Ilmoittaudu poliisille ja lopeta sekoilusi! En ole koskaan sanonut, etten halua tavata lapsiani, ja en ole myöskään narsisti - minä en ole koskaan vieraannuttanut, aivopessyt yhteisiä lapsia pois lasten toisesta vanhemmasta- ja läheisistä, kuten Raision perhepalvelujen "lastensuojelun" viranomaiset ja vieraannuttaja "äiti"!!

        Anonyymi
        2023-05-06 17:39:19
        Se periytyy äidistä ja Raision "lastensuojelun" viranomaisista tyttäreen ja poikaan... Ja lapsilla ei ole edelleenkään mitään uutta isää Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari Minni-Mari Saari lainvoimaisella tuomiolla 2017 - ei saanut sitä huoltajuuttakaan lapsen edun mukaisena isättömänä- ja lapsettomana eli Timo ei ole lasten isä, Tim olla ei ole omia lapsia!!!. Oikeat nimi- ja yhteys tiedot petri kettula??? Toivottavasti sinun ja Tiinan narsismisi ei ole periytynyt "lapsiasiisi" ja on onni että heillä ei ole mitään "uutta isää" isättömänä- ja lapsettomana, joka ei ole ottanut upeasti tai vähemmän upeasti kasvatustehtäviä haltuun..

        Anonyymi
        2023-05-31 23:16:04
        Kuka totesi perättömäksi?

        Anonyymi
        2023-06-01 09:02:13
        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..

        Anonyymi
        2023-06-01 09:14:16
        Jos Petsi kertoo, että lausunto on perätön, niin varmastikin tuomioistumessa lausunto todettu perättömäksi. Petri ei varmasti valehtele asiassa, eli hän haluaa noudattaa perätöntä päätöstä jostain syystä. Varmaan hän ei vain halunnut olla "lastensa" kanssa, koska eihän perättömiksi todettuja lausuntoja tai päätöksiä tarvitse noudattaa. Onneksi hänen "lapsensa"jo aikuisia ja heillä ihana isäkin, eikä mitään uutta isää isättömänä- ja lapsettomana..

        Anonyymi
        2023-06-05 23:06:17
        Onnea Petrille lemmikin Petsin perheenlisäyksestä.

        Anonyymi
        2023-06-05 23:07:43
        Petrin "lapsilla" tosiaan on uusi isä ja onhan lapset tosiaan ottaneet isänsä sukunimenki jo käytöönsä. Hehän toki ovat jo aikuisia ja ei heillä ole ex-isästään juurikaam muistoja. Ex-isä halusi noudattaa sitä perättömäksi todettua lausuntoa ja hieno homma, että hän pysynyt päätöksessään.. .

        Anonyymi
        2023-06-05 23:08:32
        Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@" Timo ei ole mikään uusi isä ja huoltaja "lapsilleen" Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari Minni-Mari Saari lainvoimaisella tuomiolla 2017. Lapset kyllä tunnistavat minut- senhän näkevät jo omasta naamastaan... Minä en ole koskaan päättänyt noudattaa Raision kaupungin perhepalvelujen perätöntä lausuntoa tuomioistuimessa 27.5.2008 lasten olosuhteista, joka on rikos... Mikset halunnut koskaan tavata nyt jo aikuisia "lapsiasi"? Etkö vain pidä alaikäisisitä ihmisistä?

        Anonyymi
        2023-06-05 23:20:41
        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..

        Anonyymi
        2023-06-05 23:22:57
        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..


        Anonyymi
        2023-06-22 23:24:42

        Anonyymi kirjoitti:
        Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..Virheellinen nimi ja päivämäärä - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys - ja massapostitus on rikos- ilmoittaudu poliisille Pete! Älä valehtele "petri kettula, kettulapete@". Suomessa e ei ole mitään sosiaalitoimesta riippumatonta tuomioistuinta. Olet itse todennut ko. lausunnon perättömäksi ja sen takia tehty uusi lausunto, joka on perätön väite..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä sinua estää tapaamasta "lapsiasi" ?

        Koska toteutuu- ei ole lapsia näkynyt yli 16 vuoteen??? Ethän jatkossa kirjoita paskaa tällä palstalla., kiitos. Tim olla ei ole mitään lapsia, eikä ole lasten isä ("uusi isä") ja huoltaja!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka totesi perättömäksi?

        Koska toteutuu- ei ole lapsia näkynyt yli 16 vuoteen??? Ethän jatkossa kirjoita paskaa tällä palstalla., kiitos. Tim olla ei ole mitään lapsia, eikä ole lasten isä ("uusi isä") ja huoltaja!!!


      • Anonyymi

        Logo
        Valikko
        KESKUSTELU
        VIIHDE
        ALENNUSKOODIT
        BLACK FRIDAY 2023
        LAINAA
        TREFFIT
        SÄÄNNÖT
        CHAT


        Aihealueet

        Perhemuodot
        Yhteis- ja yksinhuoltajuus
        Tarvitseeko lastenvalvojien

        Anonyymi-ap
        2023-04-21 17:33:39
        Ilmoita
        Kysymys: Tarvitseeko lastenvalvojien lausuntoja noudattaa?

        29

        927


        Äänestä

        Kommentoi

        Jaa
        Vastaukset
        Vanhimmat
        Anonyymi (
        Kirjaudu
        /
        Rekisteröidy
        )
        5000
        Kirjoita kommentti...
        Lähetä
        Anonyymi
        2023-04-25 07:38:27
        Lastenvalvojalla/ sosiaalitoimella ei
        ole mitään päätöksenteko-oikeutta lapsia koskevassa asiassa- eikä oikeutta ottaa kantaa ko. sopimukseen, on vanhempien kahdenvälinen sopimusasia. Siksi hän ei toimessaan millään tavalla voi edes tarkoitushakuisesti vieraannuttaa lapsia vanhemmistaan. Näin se vaan on. Ime siitä.

        Anonyymi
        2023-06-19 15:05:24
        Hyvä tietää!!

        Anonyymi
        2023-04-30 22:35:29
        Näin se vaan on. Ime siitä.

        Anonyymi
        2023-05-16 02:12:41
        Voi tukea. Voit tukea ei ole käsky.

        Anonyymi
        2023-07-13 08:15:58
        Ei tarvitse.

        Anonyymi
        2023-07-17 13:20:35
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-26 21:45:48
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-27 23:56:56
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-28 18:58:43
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        He eivät noudata perättömiä päätöksiä olet varmaan tyhmä, kun luulet niin, Ksripeltokangas?

        Anonyymi
        2023-07-17 04:20:19
        Ei tarvitse

        Anonyymi
        2023-07-17 13:21:48
        Koska olet tyhmä "petri kettula" - "oletko selittänyt koskaan koiraa"?

        Anonyymi
        2023-07-28 09:32:56
        UUSI
        Onko tuo jokin oikea henkilö vai siis oravasi?



        Anonyymi
        2023-07-28 00:00:33

        Miksi olet tyhmä Petri Kettuka etkä ymmärrä ettet itse y mmärrä lukemaasi???


        Äänestä

        Kommentoi

        Anonyymi
        2023-07-28 18:59:48
        UUSI

        Ei oravat osaa lukea. Oletko tyhmä? Petri orava vaan katselee ikkunasta sisälle kun sinulla käsi käy.


        Äänestä

        Kommentoi

        Anonyymi
        29.07.2023 00:53

        Anonyymi kirjoitti:
        Ei oravat osaa lukea. Oletko tyhmä? Petri orava vaan katselee ikkunasta sisälle kun sinulla käsi käy.

        Älä jauha pelkkää paskaa "petri kettula, kettulapete@" Edelleen täysin asiatonta- ja täysin totuudenvastaista, perätöntä tietoa - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys on lainvastaista; asia on ollut- ja on edelleen vireillä 1.5.2007 alkaen, johtuen täysin vieraannuttaja äidin- ja Raision kaupungin perhepalvelujen omasta lapsen edun- ja oikeuksien-, perustuslain-, ihmisoikeuksien-, lainsäädännön vastaisesta omasta käyttäytymisestä- perättömästä lausunnosta ja toiminnasta mm. tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikaista rikollista käyttäytymistä, Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.
        Raision kaupungin "lastensuojelun" viranomaisten perätön lausunto tuomioistuimessa lasten olosuhteista annettu 27.5.2008, jossa kerrottu totuudenvastaisesti mitä oikeasti on asiassa tapahtunut, vanhempien kesken lastenvalvojalla yhdessä sovittu 21.5.2007-25.5.2007, sekä erityisesti mitä lapset- ja "lastensuojelun" viranomaiset itse lausuneet, ja painottaen erityisesti lasten omia negatiivisia käsityksiään asumisestaan yksin äitinsä luona eli he eivät kannattaneet asumista yksin äidillä, yksin äidin yksinhuollossa, vastoin omaa perätöntä lausumaansa tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikausta rikollista käyttäytymistä, että lasten "äiti" yli 16 vuoden eron jälkeen omassa tarkoitushakuisessa toiminnassaan "lastensuojelun" viranomaisten kanssa edelleen vieraannuttaa, aivopesee manipuloi yhteisiä lapsia pois lasten isästä- ja isovanhemmista ym. lasten läheisistä syyttäen lasten isää käyttäessään yhteisiä lapsia itse katkeruutensa välikappaleena omassa tarkoitushakuisessa menettelyssään...
        ryhtyy syyttämään omasta toiminnastaan lasten isää sotkiessaan itse täysin tarkoitushakuisesti vanhempien välisiin keskinäisiin- ja vapaaehtoisiin sopimus asioihin "lastenvalvojan- ja lastensuojelun" viranomaiset, jotka eivät ole edes sopijaosapuolen tms juridisessa asemassa lastensa asioissa, vaan hän itse omaa pilluttomuuttaan on halunnut yhteisten lasten olevan erossa omasta isästään- ja isovanhemmistaan , ja käytti "äitinä" ja Raision kaupungin "lastensuojelun, lastenvalvojan" viranomaisina itse lapsia eron aiheuttaman katkeruutensa välikappaleena.
        Luojan kiitos Karista, lasten ainoasta, oikeasta- omasta isästä!! Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.


      • Anonyymi

        Logo
        Valikko
        KESKUSTELU
        VIIHDE
        ALENNUSKOODIT
        BLACK FRIDAY 2023
        LAINAA
        TREFFIT
        SÄÄNNÖT
        CHAT


        Aihealueet

        Perhemuodot
        Yhteis- ja yksinhuoltajuus
        Tarvitseeko lastenvalvojien

        Anonyymi-ap
        2023-04-21 17:33:39
        Ilmoita
        Kysymys: Tarvitseeko lastenvalvojien lausuntoja noudattaa?

        29

        927


        Äänestä

        Kommentoi

        Jaa
        Vastaukset
        Vanhimmat
        Anonyymi (
        Kirjaudu
        /
        Rekisteröidy
        )
        5000
        Kirjoita kommentti...
        Lähetä
        Anonyymi
        2023-04-25 07:38:27
        Lastenvalvojalla/ sosiaalitoimella ei
        ole mitään päätöksenteko-oikeutta lapsia koskevassa asiassa- eikä oikeutta ottaa kantaa ko. sopimukseen, on vanhempien kahdenvälinen sopimusasia. Siksi hän ei toimessaan millään tavalla voi edes tarkoitushakuisesti vieraannuttaa lapsia vanhemmistaan. Näin se vaan on. Ime siitä.

        Anonyymi
        2023-06-19 15:05:24
        Hyvä tietää!!

        Anonyymi
        2023-04-30 22:35:29
        Näin se vaan on. Ime siitä.

        Anonyymi
        2023-05-16 02:12:41
        Voi tukea. Voit tukea ei ole käsky.

        Anonyymi
        2023-07-13 08:15:58
        Ei tarvitse.

        Anonyymi
        2023-07-17 13:20:35
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-26 21:45:48
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-27 23:56:56
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        Anonyymi
        2023-07-28 18:58:43
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:
        Miksi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tarvitsee noudattaa perättömässä "päätöksessään" 22.8.2008 alkaen???

        He eivät noudata perättömiä päätöksiä olet varmaan tyhmä, kun luulet niin, Ksripeltokangas?

        Anonyymi
        2023-07-17 04:20:19
        Ei tarvitse

        Anonyymi
        2023-07-17 13:21:48
        Koska olet tyhmä "petri kettula" - "oletko selittänyt koskaan koiraa"?

        Anonyymi
        2023-07-28 09:32:56
        UUSI
        Onko tuo jokin oikea henkilö vai siis oravasi?



        Anonyymi
        2023-07-28 00:00:33

        Miksi olet tyhmä Petri Kettuka etkä ymmärrä ettet itse y mmärrä lukemaasi???


        Äänestä

        Kommentoi

        Anonyymi
        2023-07-28 18:59:48
        UUSI

        Ei oravat osaa lukea. Oletko tyhmä? Petri orava vaan katselee ikkunasta sisälle kun sinulla käsi käy.


        Äänestä

        Kommentoi

        Anonyymi
        29.07.2023 00:53

        Anonyymi kirjoitti:
        Ei oravat osaa lukea. Oletko tyhmä? Petri orava vaan katselee ikkunasta sisälle kun sinulla käsi käy.

        Älä jauha pelkkää paskaa "petri kettula, kettulapete@" Edelleen täysin asiatonta- ja täysin totuudenvastaista, perätöntä tietoa - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys on lainvastaista; asia on ollut- ja on edelleen vireillä 1.5.2007 alkaen, johtuen täysin vieraannuttaja äidin- ja Raision kaupungin perhepalvelujen omasta lapsen edun- ja oikeuksien-, perustuslain-, ihmisoikeuksien-, lainsäädännön vastaisesta omasta käyttäytymisestä- perättömästä lausunnosta ja toiminnasta mm. tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikaista rikollista käyttäytymistä, Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.
        Raision kaupungin "lastensuojelun" viranomaisten perätön lausunto tuomioistuimessa lasten olosuhteista annettu 27.5.2008, jossa kerrottu totuudenvastaisesti mitä oikeasti on asiassa tapahtunut, vanhempien kesken lastenvalvojalla yhdessä sovittu 21.5.2007-25.5.2007, sekä erityisesti mitä lapset- ja "lastensuojelun" viranomaiset itse lausuneet, ja painottaen erityisesti lasten omia negatiivisia käsityksiään asumisestaan yksin äitinsä luona eli he eivät kannattaneet asumista yksin äidillä, yksin äidin yksinhuollossa, vastoin omaa perätöntä lausumaansa tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikausta rikollista käyttäytymistä, että lasten "äiti" yli 16 vuoden eron jälkeen omassa tarkoitushakuisessa toiminnassaan "lastensuojelun" viranomaisten kanssa edelleen vieraannuttaa, aivopesee manipuloi yhteisiä lapsia pois lasten isästä- ja isovanhemmista ym. lasten läheisistä syyttäen lasten isää käyttäessään yhteisiä lapsia itse katkeruutensa välikappaleena omassa tarkoitushakuisessa menettelyssään...
        ryhtyy syyttämään omasta toiminnastaan lasten isää sotkiessaan itse täysin tarkoitushakuisesti vanhempien välisiin keskinäisiin- ja vapaaehtoisiin sopimus asioihin "lastenvalvojan- ja lastensuojelun" viranomaiset, jotka eivät ole edes sopijaosapuolen tms juridisessa asemassa lastensa asioissa, vaan hän itse omaa pilluttomuuttaan on halunnut yhteisten lasten olevan erossa omasta isästään- ja isovanhemmistaan , ja käytti "äitinä" ja Raision kaupungin "lastensuojelun, lastenvalvojan" viranomaisina itse lapsia eron aiheuttaman katkeruutensa välikappaleena.
        Luojan kiitos Karista, lasten ainoasta, oikeasta- omasta isästä!! Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.. . .


      • Anonyymi

        Älä jauha pelkkää paskaa "petri kettula, kettulapete@" Edelleen täysin asiatonta- ja täysin totuudenvastaista, perätöntä tietoa - virheellisen tiedon jatkuva julkinen levitys on lainvastaista; asia on ollut- ja on edelleen vireillä 1.5.2007 alkaen, johtuen täysin vieraannuttaja äidin- ja Raision kaupungin perhepalvelujen omasta lapsen edun- ja oikeuksien-, perustuslain-, ihmisoikeuksien-, lainsäädännön vastaisesta omasta käyttäytymisestä- perättömästä lausunnosta ja toiminnasta mm. tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikaista rikollista käyttäytymistä, Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.
        Raision kaupungin "lastensuojelun" viranomaisten perätön lausunto tuomioistuimessa lasten olosuhteista annettu 27.5.2008, jossa kerrottu totuudenvastaisesti mitä oikeasti on asiassa tapahtunut, vanhempien kesken lastenvalvojalla yhdessä sovittu 21.5.2007-25.5.2007, sekä erityisesti mitä lapset- ja "lastensuojelun" viranomaiset itse lausuneet, ja painottaen erityisesti lasten omia negatiivisia käsityksiään asumisestaan yksin äitinsä luona eli he eivät kannattaneet asumista yksin äidillä, yksin äidin yksinhuollossa, vastoin omaa perätöntä lausumaansa tuomioistuimessa lasten olosuhteista 27.5.2008. Siispä on todella narsistista ja seköpäistä, mielenvikausta rikollista käyttäytymistä, että lasten "äiti" yli 16 vuoden eron jälkeen omassa tarkoitushakuisessa toiminnassaan "lastensuojelun" viranomaisten kanssa edelleen vieraannuttaa, aivopesee manipuloi yhteisiä lapsia pois lasten isästä- ja isovanhemmista ym. lasten läheisistä syyttäen lasten isää käyttäessään yhteisiä lapsia itse katkeruutensa välikappaleena omassa tarkoitushakuisessa menettelyssään...
        ryhtyy syyttämään omasta toiminnastaan lasten isää sotkiessaan itse täysin tarkoitushakuisesti vanhempien välisiin keskinäisiin- ja vapaaehtoisiin sopimus asioihin "lastenvalvojan- ja lastensuojelun" viranomaiset, jotka eivät ole edes sopijaosapuolen tms juridisessa asemassa lastensa asioissa, vaan hän itse omaa pilluttomuuttaan on halunnut yhteisten lasten olevan erossa omasta isästään- ja isovanhemmistaan , ja käytti "äitinä" ja Raision kaupungin "lastensuojelun, lastenvalvojan" viranomaisina itse lapsia eron aiheuttaman katkeruutensa välikappaleena.
        Luojan kiitos Karista, lasten ainoasta, oikeasta- omasta isästä!! Timo ei ole koskaan lasten isä, "uusi isä"- ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla.. . .


      • Anonyymi

        Koska toteutuu- ei ole lapsia näkynyt yli 16 vuoteen??? Ethän jatkossa kirjoita paskaa tällä palstalla., kiitos. Tim olla ei ole mitään lapsia, eikä ole lasten isä ("uusi isä") ja huoltaja!!!!!!


      • Anonyymi

        Ei toteudu!!! Ei maksuja vieraannuttaja "äidille- ja viranomaisille"- ensin sovitaan yhteisten lasten huoltajuus molemmille vanhemmille, sekä lasten asuminen 50/50 molemmilla vanhemmiltaan ja sitä lasten sukunimeä ei muuteta äidin uuden aviopuolison nimiin vastoin lasten lausumaa ja äidin omaa lausumaa hovioikeudessa. Oikeuskäytännössä on myös katsottu vahvistetun elatusavun sisältävän lapsen harrastus ym. kulut ja se vanhempi, joka ilmoittaa lapset ko. harrastuksiin maksaa itse ko. koulunsa. Näin se vaan menee vieraannuttaja " äiti- ja lastensuojelun viranomaiset".. Lapsella on isäkin ja isän puoleinen suku..


      • Anonyymi

        Ei toteudu- minulla ei ole mitään tekosyitä,
        -vieraannuttaja äidillä, timolla ja Raision kaupungin perhepalveluilla on tekosyitä ja oleellista salattavaa miksi yhteishuoltajuus-
        ja lasten asuminen 50/50 eivät molemmilla lapsen omilla vanhemmilla (ei Timo) toteudu. Vieraannuttaja äiti ja Raision perhepalvelut voisi keksiä vähän uskottavamman selityksen kuin luottamus- ja ristiriidat vanhempien välillä etteivät lapset voi olla yhteydessä isäänsä ja isovanhempiinsa isänsä huollossa ja oikealla suku nimellä. Timo ei ole edes lasten isä ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla ja poliisikin on esitutkinnassaan kumonnut Raision kaupungin tuomioistuimessa esittämät "perusteet" yksinhuollolle luottamuksesta ja ristiriidoista lapsen edun vastaiseksi eli käytännössä kumonnut tuomioistuimen lainvastaiset "päätökset", mm. 22.8.2008


      • Anonyymi

        Koska toteutuu- ei ole lapsia näkynyt yli 16 vuoteen??? Ethän jatkossa kirjoita paskaa tällä palstalla., kiitos. Tim olla ei ole mitään lapsia, eikä ole lasten isä ("uusi isä") ja huoltaja!!!!!!
        Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska toteutuu- ei ole lapsia näkynyt yli 16 vuoteen??? Ethän jatkossa kirjoita paskaa tällä palstalla., kiitos. Tim olla ei ole mitään lapsia, eikä ole lasten isä ("uusi isä") ja huoltaja!!!!!!
        Kiitos!

        Toteutuu koko ajan. Älä ole lainkaan huolissasi. Heillähän jo isänsä sukunimikin eli eivät halua sinun sukunimeä siitä johtuvan mainehaitan vuoksi. Ethän pyri ottamaan heihin koskaan yhteyttä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei toteudu- minulla ei ole mitään tekosyitä,
        -vieraannuttaja äidillä, timolla ja Raision kaupungin perhepalveluilla on tekosyitä ja oleellista salattavaa miksi yhteishuoltajuus-
        ja lasten asuminen 50/50 eivät molemmilla lapsen omilla vanhemmilla (ei Timo) toteudu. Vieraannuttaja äiti ja Raision perhepalvelut voisi keksiä vähän uskottavamman selityksen kuin luottamus- ja ristiriidat vanhempien välillä etteivät lapset voi olla yhteydessä isäänsä ja isovanhempiinsa isänsä huollossa ja oikealla suku nimellä. Timo ei ole edes lasten isä ja huoltaja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden 2017 antamalla lainvoimaisella tuomiolla ja poliisikin on esitutkinnassaan kumonnut Raision kaupungin tuomioistuimessa esittämät "perusteet" yksinhuollolle luottamuksesta ja ristiriidoista lapsen edun vastaiseksi eli käytännössä kumonnut tuomioistuimen lainvastaiset "päätökset", mm. 22.8.2008

        Jos päätökset todettu lainvastaisiksi, niin niitä ei tarvitse kunnioittaa. Miksi kieltäydyt tapaamasta "lapsiasi" vetoamalla lainvastaiseen päätökseen? Oletko jotenkin tyhmä? Väität "lastesi" äidin jotenkin estävän sinua tapaamasta "lapsiasi" aivan kuin hän jotenkin tekisi asian puolestasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos päätökset todettu lainvastaisiksi, niin niitä ei tarvitse kunnioittaa. Miksi kieltäydyt tapaamasta "lapsiasi" vetoamalla lainvastaiseen päätökseen? Oletko jotenkin tyhmä? Väität "lastesi" äidin jotenkin estävän sinua tapaamasta "lapsiasi" aivan kuin hän jotenkin tekisi asian puolestasi.

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Timo ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Timo ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto..

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Kari ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Kari ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto...

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Timo ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Timo ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa.

        .nimi ja yhteys tieto...

        Toki voi muuttaa olotilaansa, mutta sellainen henkilö, joka ei ole koskaan ollut lastensa isä, niinkuin Kari ei ole, voi muuttaa, koska hän haluaa noudattaa 27.5.2008 annettua perätöntä lausuntoa...


    • Anonyymi

      Kumppanuuslapset eroaa kovin lakkautuslapsista.

    Ketjusta on poistettu 111 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe