Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lontoon asuntojen vastikkeet

Vuosi tai pari

Olen alkanut katsella pientä asuntoa Lontoon suunnasta. Välittäjien sivustojen mukaan tarjontaa ja valinnanvaraa on. Hinnat on aika kovat, mutta uskon että ne eivät romahda muutaman vuoden tähtäimellä. Ts. omansa saisi pois vähintäänkin.

Se mikä noilta välittäjien sivuilta puuttuu, on kunkin asunnon vastiketaso. Aika vaikea tehdä järkevää vertailua kun tuollainen perustieto puuttuu. Lienee sikäläinen kauppatapa sellainen että tuollaiset pikkudetaljit kysytään vasta sitten kun ollaan jo kontaktitasolla.

Onko Lontoon tuntijoilla näppituntumaa keskimääräiseen vastiketasoon Lontoossa? Tuleeko muita erityisiä kuluja, esim. joitain veroja tms?

2

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ole tarkkana

      Kannattaa ottaa asioista kunnolla selvää ennekuin alkaa kysellä mistään vastikkeista. UK:n asuntomarkkinat ovat todella erilaiset kuin Suomessa, siellä ei juuri tunneta ilmiötä nimeltä asunto-osakeyhtiö, eli yhtiövastikkeita ei ole.
      Ota ensin selvää, onko katselemasi asunto myynnissä freehold- vai leasehold-periaatteella. Freehold= asunto on oikeasti sinun ja saat myydä sen kun tahdot. Leasehold= ostat asunnon, mutta se ei ole varsinaisesti sinun (leasingaika yleensä ~99 vuotta), et voi myydä sitä ja joudut yleensä maksamaan leasing paymenteja, jotka voivat olla korkeita.

      Kannattaa olla todella tarkkana ja myös muistaa, ettei UK:n asumistaso yleensä vastaa Suomen tasoa.
      Better be safe than sorry. Good luck!

    • Lontoossa asuva

      Tuossa tulikin jo hyvää kommenttia mm. Freeholdista ja Leaseholdista. Lisättäköön vielä, että leasingaika näkyy suoraan hinnassa. Olen nähnyt täällä Lontoossa myytävissä asunnoissa jopa 999 vuoden leasingaikoja. Jos aikaa on jäljellä alle 20 vuotta, on asunnon hinta yleensä varsin edukas. Ja syystäkin, joten itse välttelisin sellaisia.

      Hinnat ovat mielestäni Lontoossa todella kovat. Britit ovat yksi niistä viidestä Euroopan maasta, joissa ei ole tapahtunut asuntojen hintakuplan puhkeamista. Myös Suomi on mukana tässä joukossa. Hinnat ovat täällä kuitenkin korkeammat kuin Helsingissä ja asuntojen taso usein heikompi. Tosin vuokratkin ovat kovemmat ja toimivat viikkoperiaatteella. Hintakuplaa voit tarkastella vaikkapa seuraavan sivun kuvaajasta:

      http://www.housepricecrash.co.uk/

      En tiedä mihin tarkoitukseen asuntoa aiot ostaa. Siis toki sijoitusmielessä, mutta tulisiko siihen vuokralainen vai pitäisitkö sitä itse jonkinlaisena "kakkosasuntona"? Huomioi, että täällä asukas maksaa vuosittain asumisestaan Council Taxin, joka riippuu asunnon arvosta. Sen maksaa omistaja tai silloin kun vuokrattu, niin vuokralainen. Tyhjistä kuukausista voi omistaja yrittää hakea alennusta tai veron poistoa. Lisäksi omistajan kannattaa varautua maksamaan vuosittain eräänlaista "tippiä" isännöitsijälle ja/tai talonmiehelle/porterille.

      Minusta asunnonostajan on tärkeää tuntea Lontoota edes jonkin verran, jotta osaa ostaa hyvältä alueelta. Sijainti ratkaisee. Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa. Ikävä kyllä monet "paremmat" alueet ovat todella kalliita, joten rahnaa pitää olla. Suomalaiset pankit eivät yleensä anna lainaa ulkomailta ostettavia kiinteistöjä varten, ainakaan mikäli sinulla ei ole antaa Suomessa olevaa takausta lainaan. Sitten jos aiot vuokrata ostamaasi asuntoa, niin varaudu siihen ettei asiat toimi samalla tavoin kuin Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe