ristiäisistä?

mimiiiiiii

Kahdesta tulee kolmen hengen perhe heinäkuun puolessavälissä.(laskettu-aika 14.7) nyt mietinkin että milloinkas ristiäiset voi pitää?nimet on valmiina ollu jo siitä asti kun kotitesti näytti positiivista :) että se ei ainakaan siirrä ristiäisiä kauemmaksi.asialla on vähän "kiire" koska perheeni asuu toisella puolen suomea ja haluan omat isovanhempani ristiäisiin mukaan mutta terveys syistä matkustaminen ei onnistu ja miehenikään ei töiden takia pysty äkkiä lähtemään,olemme elokuun alussa menossa sinne vierailemaan isovanhempieni luo ja mietin että onko liian aikaista pitää ristiäiset samalla reissulla jos kaikki on hyvin ja minä sekä vauva olemme terveitä?ja sitten toinen asia,koska ristiäiset täytyy pitää toisella paikkakunnalla niin mites sit kaikki seurakunta asiat?voiko isovanhempieni seurakunnan pappi kastaa johonkin toiseen seurakuntaan vai täytyykö seurakunta muuttaa ristiäisten jälkeen?
kiitos kaikkille vastauksista!

5

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ngukngng

      ristiäiset pidetään n kuukausi syntymästä.

    • seurakuntaan

      Soita ensin oman seurakuntasi virastoon. Ja sitten sinne toiselle paikkakunnalle. He neuvovat kyllä käytännön asiat. Käsittääkseni lapsi kastetaan kyllä suoraan siihen seurakuntaa, johon hän kuuluu asuinpaikkansa perusteella.

      Ristiäiset pitäisi pitää siihen mennessä, kun lapsi on 2kk vanha. Toisinaan (etenkin kesäaikaan) seurakunnissa on papeilla niin kiire, ettei tähänkään pystytyä ja silloin joustavat itse säännöstän.
      http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/BB9D352630B7B908C2257022004164F0?OpenDocument&lang=FI

      Mutta mutta. Jos laskettu aika on heinäkuun puolivälissä ja raskaus menee pitkäksi sen kaksi viikkoa, olet synnyttänyt vasta heinäkuun lopussa eikä sinusta ole matkustamaan toiselle puolelle suomea. Muutenkin parin viikon päästä synnytyksestä voi olla optimistista ajatella istuvansa montaakaan minuuttia.
      Ota siis toki käytännön asioista selvää, mutta odota sitten, että lapsi on sylissä ennenkuin lyöt päivämääriä lukkoon.

      Hyvää vointia!

    • 5r3e

      toisella paikkakunnalla kyllä onnistuu. Käytännön asioista saat tietoa seurakunnasta. Meillä suvun lapset on yleensä ristitty mummolassa toisella paikkakunnalla. Me kuitenkin ristittiin kotona, joten siksipä en osaa käytännön asioista neuvoa.

      Aikataulu on se, että viimeistään 2kk iässä pitäisi ristiäiset pitää. Aiemminkin varmasti voi, mutta jaksatko varmasti matkustaa heti vauvan syntymän jälkeen, saati sitten alkaa järjestämään juhlia. Minulla kyllä meni kuukausi ihan vain toipuessa ja vauvaan totutellessa. Odotusaikana luulin, että olisin kykenevä lähtemään 3 viikkoa synnytyksestä mieheni mukaan pohjoiseen lomalle. No ei tarvinut kyllä edes harkita sellaista vaihtoehtoa, kun pieni oli tullut. Sen verran opettelemista alussa oli :) Tietysti jos saat paljon apua, on juhlien järjestäminen helpompaa. Ja eivät kaikki tietysti ole ihan puolikuolleita synnytyksen jälkeen :) Voithan sinä suunnitella ristiäiset sille reissulle ja katsoa asiaa uudelleen vielä vauvan syntymän jälkeen. Ole vaikka etukäteen seurakuntaan yhteydessä. Ymmärtääkseni sikäläinen pappi hoitaa kasteen, mutta hänet kastetaan kotiseurakuntaansa.

    • tuore äiti

      Meidän esikoinen kastettiin toisella paikkakunnalla, kuin mitä kotikuntamme on (eli mummolassaan, kuten teilläkin on suunnitelma). Soitin Mummolan kunnan kirkkoherranvirastoon ja he yhdistivät puhelun päivystävälle papille, jonka kanssa sovimme päivämäärän ja kellonajan. Sitten soitin uudelleen pari viikkoa ennen kastetta ja sain kulla kuka papeista tulee (minulla ei ollut toivetta papista), sen jälkeen keskutelin ko. papin kanssa ja sovimme laulettavat virret ja muut yksityiskohdat. Lapsen syntymän jälkeen kotiin tulee kirje väestörekisteristä, johon merkitään lapsen tuleva nimi ja muut tiedot ja tämä annetaan papille ennen kastetta, pappi toimittaa lapun sitten kasteen jälkeen väestörekisteriin. Meillä kastetodistus ja kummikirjat tuli Mummla kunnan logoilla, halutessamme olisimme kuulemma voineet hakea myös omasta kotiseurakunnasta kummkirjat ja kastetodistuksen, jotka pappi olisi sitten täyttänyt ja näin saada ne oman seurakunnan logoilla.

      Itse tilaisuus meni normaalin kaavan mukaan, tosin papin puhe oli aika yleisluonteinen (ei siis mitenkään sovitettu juuri meidän perheelle), koska emme olleet tavanneet pappia ennen ristiäisiä.

      Lapsen nimi on ilmoitettava väestörekisteriin ennen kuin lapsi täytää kaksi kukautta, eli jos kaste venyy yli tuon ijän lähetätte tuon lapun itse väestörekisteriin ja kasteen jälkeen pappi lähettää sinne sitten muutostiedot eli lapsen liittymisen kirkkoon ja kummien tiedot. Mitään muta haittaa kasteen jättämisestä myöhempään ei ole.

    • eräs äiti

      pitää niin nopealla aikataululla kun vaan saa kaikki järjestymään eli lähinnä sen papin/kirkon varaamaan. Meillä on lapset kastettu 3 viikon ja 6 viikon ikäisinä. Tuo 3 viikkoa tuli silleen, että vauva syntyi lauantaina ja heti maanantaina soitin seurakuntaan ja eka vapaa aika oli silloin kun vauva oli 3 viikon ikäinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      70
      853
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe