Turvatarkastukset.

N.Y.

Tosiaan nykiin ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa ja jännittää vähän siellä päässä tuo turvatarkastus. Ystäväni ei osaa kunnolla englantia, mutta minulta se luonnistuu. Voivatkohan jättää tuon takia rajalle? Ja muutenkin mitähän mahtavat kysellä siellä? Kaikki vinkit tarpeen! :)

6

998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • timpersson

      Turvatarkastus on simppeli (sehän lähtiessä tapahtuu jo Suomessa ennen koneeseen nousua), tavarat hihnalle ja metallinpaljastimen läpi.

      Maahantulotarkastus on sitten edessä Ameriikan maalla. Ensin tarkastukseen pääsyä venaillaan varmaankin 5-30 minsaa kiltisti jonossa. Sitten käsittelyyn päästyä annetaan virkailijalle passi ja koneessa täytetty "maahantulokortti" vai mikä lie onkaan. Korttiin kirjoitellaan nimeä yms henkilötietoja ja vastaillaan kysymyksiin kuten "oletko osallistunut natsi-saksan rikoksiin". Toinen lomake on mahdollisia maahantuonteja varten. No anyway, virkailija ottaa passin ja sen lomakkeen (lomaketta ei tainnut edes vilkaista ainakaan minun tapauksessani). Silmäilee passia ja maahan pyrkijää. Kyselee muutaman kysymyksen kuten: matkustatko yksin? (minulta kysyi myös että meinaanko pitkästyä, kun yksin matkustin..) Mitä teet täällä? Kauanko viivyt? Oletko töissä? Mitä teet ammatiksesi? Sitten napsaistaan kasvokuva ja otetaan sormenjäljet peukaloista ja muista sormista.

    • timpersson

      Yhdessä matkustavat henkilöt (kaverukset/perheenjäsenet) voivat tietääkseni mennä yhtä aikaa maahantulotarkastukseen, ainakin useita 2 hengen porukoita oli tiskeillä yhtä aikaa, ystäväsi kielitaidottomuuskaan ei näin ollen varmaankaan haittaa, kun sinä voit vastata molempien puolesta.

      • Aulis G

        Kysymyksiä maahantulotarkastuksessa on varmaan jotain max 8-10, tuosta listasi jäi pois ainakin sellaiset kuin: Onko sinulla ystäviä tai sukulaisia täällä? Missä asut täällä (hotelli/osoite)?

        Eivät varmaan sen kummempia sitten kysele. Aikaa menee about 3 minuuttia per tyyppi sormenjälkien ottoineen kaikkineen.


    • tiskille

      ja toimit ystäväsi tulkkina. Meidän perhe, 4 henkeä, menee ainakin aina samalla kerralla. Paljon on virkailijasta kiinni, kuinka tylyä "palvelu" on. Joku sanoo aika tiukkaan sävyyn käskyt antaa sormenjäljet ja katsoa kameraan, mutta esim viime kesänä virkailija kyseli lapsilta omia juttuja varsin leppoisasti. Englannin osaamattomuus turistilla ei voi olla maahan pääsemättömyyden syy, joten relatkaa. Tietysti siinä tilanteessa itseä jännittää, jos ei oikein osaa fiksusti vastata. Mutta eiköhän se homma olisi paljon tiukempaa jos olisi menossa töihin tai asumaan.

      Muistaakseni siinä kyseltiin meiltä ainakin viimeksi, mihin olimme menossa USA:ssa ja kun luettelin ihan paikka paikalta ja montako päivää missäkin, virkailijalle tuli sellainen hymynkare suupieleen, että vähän vähempikin olisi riittänyt. Lisäksi kysyttiin eka hotelli muistaakseni, paljonko meillä oli käteistä rahaa ym ihan selkeitä ja yksinkertaisia asioita. Kahden viikon kuluttua lähdemme taas, joten täytyykin pistää mieleen mitä kaikkia siinä kysytään.

      Muista esta!

    • Turha jännittää, virkailijat ovat yleensä hyvin ystävällisiä ja jopa huumorintajuisia. He ovat tottuneet toimimaan myös kielitaidottomien kanssa, joten sitäkään ei tarvitse jännittää. Todennäköisesti ette pääse yhdessä tiskille, perheenjäsenet pääsevät, kaverukset eivät. Näin kävi ainakin minulle nyt huhtikuussa Los Angelesissa. Kaverini ei osaa englantia ja yritimme mennä yhdessä, mutta virkailija palautti hänet takaisin odottamaan vuoroaan, koska olimme vain kavereita. Hänkin selvisi kuitenkin tiskiltä eteenpäin yhtä nopeasti kuin minäkin.

      • N.Y.

        Hienoa! Kiitos vastauksistanne :) Nyt ei tarvitse niin paljoa jännittää :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe