Puola

Perhe autossa

Lähdemme kesällä omalla autolla Keski-Eurooppaan .Menomatka Ruotsin kautta Saksaan, paluun ajattelimme tehdä Berliinistä Puolan kautta Via Balticaa pitkin. Puola on meille tuntematon maa ja kaipaisimme vinkkejä sen läpi ajamiseen. Perheessämme on kolme lasta, joten aivan älyttömän pitkiä päivämatkoja emme halua. Paluumatkamme on heinäkuun puolivälissä, onko Puolassa silloin loma-aika? Pitääkö majoitus varata etukäteen? Onko kenelläkään hyviä vinkkejä majapaikoista? Mitä reittiä kannattaisi ajaa, suurkaupunkeihin emme halua? Riittääkö yksi yöpyminen Berliinin jälkeen Puolassa, jos aiomme yöpyä Liettuassa esim.Kaunasissa vai vaatiiko Puolan läpiajo kaksi yöpymist'ä?
Kiitämme jo etukäteen kaikista vinkeistä matkallemme!

6

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käynyt

      Majapaikkoja kyllä löytyy, reitti ja yöpymiset on sit vähän makuasia, nähtävää tuolta kyllä löytyy, puolivälissä joku Torun on komea paikka tai sitten ylempää Gdansk ja järvipuolan läpi.
      Puolasta ja Tallinnasta saa edullisesti majapaikkoja, jossain Latviassa peritään ihan ryöstöhintoja.

    • Karolus51

      Mukavasta maasta jää paljon näkemättä, jos sen yhdellä yöpymisellä kuittaa, lasten kanssa varsinkin. Berliinistä lähdettäessä voi toki ajaa Poznanin kautta, mutta hyvä vaihtoehto on ensin vanha hansakaupunki Stettin (Szczecin) ja sitä kautta Toruniin, jota suosittelen kuten tuossa edeltäjäkin. Linnoitettu kaupunki on todella kaunis, edullisia hotelleja mm. Etap ja Kopernik, netistä kyllä löytyy muitakin majapaikkoja. Aivan upea yöpymispaikka on maaseudulla Pilawki, 5 km Ostrodasta Gdanskiin päin, järven rannalla, hyvä ravintola ym. Lapset saattaisivat pitää myös Oleckossa KrystJan- nimisestä majatalosta uimapaikkoineen. Rauhallisempi ajoreitti Liettuaan olisi Ogrodnikin raja-aseman kautta Alytukseen ja sieltä Kaunasiin, välimaastossa on Seirijaissa iso lomakylä alppimajoineen, josta voisi lähteä jo aamulla tutustumaan Kaunasin nähtävyyksiin. Sesonkikausi ei tuohon aikaan ihan vielä ole vilkkaimmillaan, mutta ehkä kannattaisi yöpymiset jo varata, kun teitä 5 kuitenkin on.

    • äippä76

      Kaksi yöpymistä puolassa kannattaa, joista jälkimmäinen Suwalkissa lähellä liettuan rajaa. Siellä on sellainen pieni majatalo, jota autoliittokin on mainostanut. Itse varasimme sieltä majoituksen ihan sähköpostilla 5 hlölle ja kaikki meni hyvin vaikkei isäntäpari oikein englantia osannutkaan. Siisti ja hyvä palvelu ja edullinen.
      Kaunasissa olemme yöpyneet jollain reissulla enkä sitä niinkään suosittele. Suwalkista ajaa lasten kanssa etelä-viroon mukavasti.
      Puolassa ainakin Varsovaa kannattaa autoilijana välttää, siellä eksyttiin kun opastukset oli kehnot ja monta hyvää tuntia meni hukkaan.

      • Käynyt

        on paljon pieniä majataloja (Zajadz) joista saa kelvollisen yösijan kohtuuhintaan, ikinä en ole mitään varannut ja aina on yösija löytynyt, Suwalkin sijasta olen suosinut Augustowia.


    • PanMo

      Myös NOCLEG tai NOCLEGI sanan takaa löytyy majoitusta. Kuskin kannattaa myös seurata ahkerasti taustapeiliä, niin näkee kuinka iso rekka seuraavaksi haluaa puskea ohi.

      Normi huoltoasemilta saa perusruokaa. Sitten paikkapaikoin on joitan huoltoasema hotelli yhdistelmiä, joista saa mielestäni parempaa ruokaa. Pierogit on hyviä...

      Olen ajanut esimerkiksi Varsova-Wroclaw välin ja muuten tie on hyvää, mutta jossain puolivälin tienoilla on pätkä (noin 20-30 km) vielä hieman heikompi kuntoista. Tiet menevät usein myös kylien ja kaupunkien läpi, mikä hidastaa matkantekoa jos on kovin ruuhkainen aika. Isojen teiden varsilla tankkausmahdollisuudet suht tiheässä. Nyt on esim 95 noin PLN4.65 litra.

      • automatkailija

        Saksan rajalta menee uusi moottoritie melko lähelle Varsovaa. Sitä kannattaa käyttää, vaikka se onkin maksullinen. Matka sujuu lähes yhtä joustavasti kuin Saksassa. Mutta sitten se matkanteko tyssääkin. Erityisesti kesällä on paljon liikennettä ja tietöitä, välillä mennään jonossa pitkiä pätkiä alle viittäkymppiä, auriko porottaa ilmastoimattomaan autoon, ulkona lämmintä 35 astetta...

        Majoitusta oman kokemuksen mukaan saa ex-tempore -periaatteella, mutta vilkkaimmasta lomakaudesta en tiedä. Monissa kaupungeissa on pula halvasta majoituksesta ja liikaa kapasiteettia kalliimmassa majoitusluokassa (näin oli ainakin muutama vuosi sitten), joten hyvätasoinen hotelli voi olla joskus vain hieman kalliimpi kuin retkeilymaja!

        Paras hinta-laatusuhde löytyy periaatteella, että mitä vähemmän englantia, sitä parempi majoitus. Itse onnistuin joskus varaamaan majoituksen puolankielisten sivujen kautta täyttämällä arvaamalla puolankielisen lomakkeen, ja sain vastaukseksi sujuvalla englannilla kirjoitetun varausvahvistuksen. Tämä oli n. 5 km Torunista, jota voin suositella erinomaisena pysähdyspaikkana.

        Jos liikenteessä haluaa päästä nopeammin eteen päin, se voi onnistua liittymällä "letkaan", joka ajaa reipasta ylinopeutta. Tällainen letka pysähtyy aina sopivasti juuri ennen poliisin nopeusvalvontaa. Viime aikoina tosin on ikävästi viljelty taajaamiin kameralootia, ja niitä taajamiahan riittää, muutaman kilometrin välein!!!

        Yhteenvetona, Puolaan kannataa varata runsaasti aikaa, hitaan liikenteen vuoksi ja nähtävyyksien vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1681
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1422
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      953
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      926
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      763
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      692
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      661
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      28
      638
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      29
      605
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      603
    Aihe