Autolla liikenteeseen...

HeceR

Heinäkuussa NYCiin ja siitä autolla Niagaralle ja Montrealiin. Autoll aon tullut ajettua keski-euroopassa ja Ruotsissa Suomen lisäksi, joten ei pitäisi olla mikään ongelma.

Näin etukäteen kuitenkin mieleen tuli, että onko liikennessäännöissä jotain poikkeavaa USAssa tai Kanadassa? Jossain keskustelussa puhuttiin jostain oikealle kääntymisen erikoisuudesta, mikähän se mahtaa olla?

4

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensinnäkin liikenne on erittäin kohteliasta ja toiset huomioonottavaa. Isot kaupungit (esim. New York, Chicago, Los Angeles) ovat poikkeus. Niissäkin saa hyvin tilaa ja kaistanvaihdot onnistuvat, mutta sitä ei tarjota sinulle, vaan se tila pitää ottaa.
      Oikealle kääntyminen on sallittua liikennevaloissa punaisen palaessa, kunhan pysähdyt ennen risteystä, etkä häiritse poikittain menevää liikennettä. Joissakin risteyksissä oikealle kääntyminen on sallittua vain vihreän nuolen palaessa, mutta siitä mainitaan kyltillä risteyksessä.
      Pienissä kaupungeissa on paljon risteyksiä, joissa on pakollinen pysähtyminen joka suunnasta. Näissä menetellään niin, että kaikki pysähtyvät ja matkaa jatketaan pysätymisjärjestyksessä. Ensiksi pysähtynyt jatkaa ensimmäisenä. Toimii erittäin hyvin, eikä kukaan etuile.
      Jalankulkijat ovat kunkkuja. Heille annetaan aina tilaa, jos he lähestyvät suojatietä. Samoin lapset huomioidaan erillisillä nopeusrajoituksilla. Lapsia tosin tuskin näet ilman vanhempia missään. Koulubusseja ei saa ohittaa mistään suunnasta, jos bussin "stop"-merkki on ylhäällä.
      Omien kokemuksieni mukaan poliisi sallii noin 5 mailin ylityksen nopeusrajoitukseen. Jos joudut poliisin pysäyttämiseksi, kuuntele ohjeet tarkasti, pidä kädet ratissa näkyvillä, äläkä missään nimessä nouse autosta ulos selittämään tilannetta ja ala kaivaa lompsaasi taskusta näyttääksesi passiasi. Oikein toimiessasi poliisit ovat ystävällisiä ja auttavaisia ja huumorintajuisia. Tietysti jollain voi olla huonokin päivä, mutta eipä ole kohdalleni sattunut.

      • fghnadgnafhnm

        Tuo oikealla kääntyminen punaisen valon palaessa on KIELLETTY NEW YORK CITYSSÄ


    • Kävimme 4/10

      Muutamia havaintoja ajattelin kirjata aiheen täydentämiseksi, ilman mitään erityistä tärkeysjärjestystä:

      1. Yhdysvaltojen kaupunkisuunnittelu on tehty pääsääntöisesti autoilun aikakaudella, hyvine ja huonoine eroineen Eurooppaan verrattuna. (Tämän ymmärrät vasta perillä.) Auto on siellä paras keino liikkua.
      2. Jos liikut vuokratulla autolla, kirjauta vuokrasopimukseen se, että käyt myös Kanadassa.
      3. Kanadassa nopeudet ilmoitetaan kilometreinä tunnissa, ja liikenteen tempo vaikutti ensikäynnillämme jotenkin vauhdikkaammalta kuin USA:ssa. Muuten en huomannut liikenteessä suurta eroa maiden välillä.
      4. Suurin epätietoisuuden aihe ennen matkaamme koski rajamuodollisuuksia, ja siihen emme löytäneet mitään ennakkotietoa. Käytäntö oli kuitenkin varsin yksinkertainen: Kanadaan ajettaessa ensimmäinen ja ainoa viranomainen oli Kanadan edustaja, joka kysyi ystävällisen asiallisesti matkamme tarkoitusta jne. Paluumatkalla USA:n puolelle kohtasimme ainoastaan yhdysvaltalaisen rajaviranomaisen, joka tutki passimme ja kyseli jälleen muutamia matkaa koskevia kysymyksiä. Ei mitään odottamista eikä auton penkomista, vaan täysin asiallinen maasta toiseen siirtyminen. Toki olimme kaikin puolin asiallisen turistin oloisia, joten muunkinlaisia kokemuksia voi tulla esille.
      5. USA:n liikennemerkeissä on tolkuttoman paljon tekstiä symbolien asemesta. Siihenkin tottuu.
      6. Yksi suomalaiselle erikoinen asia on risteysvalot. Joissakin risteyksissä on ylhäällä vilkkuva valo, joko keltainen tai punainen. Keltaisen täsmällistä merkitystä en ulkomuistista uskalla kertoa. Punainen on kuten STOP-merkki: pitää pysähtyä ja väistää risteävää liikennettä, mutta ei se vilkkuvalo siitä odottamalla miksikään muutu.

    • mknight

      Hei, kertoisitko kokemuksistasi NYC-Niagara-Montreal väliltä, kun reissu on takana! Samanlainen reissu suunnitteilla...

      Mistä vuokrasitte auton ja millä hintatasolla vuokra liikkui? Pystyykö auton vuokraamaan USA:sta ja palauttamaan Kanadan puolelle? Vinkkejä matkareitin ja nähtävyyksien suhteen otetaan myös mielellään vastaan. Kiitos tiedoista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe