riittääkö 1.2 51kW

eka auto

Riittääkö Poloon 1.2 51kW moottori, kun auto ostettaisiin edestakaisiin mökkimatkoihin ja peräpenkillä istuisi pari murrosikäistä tyttöä. Miksi pitäisi olla TSI? Kuinka kuorma vaikuttaa moottorin valintaan?
Kun maantieajon bensankulutustilastot on tehty 60 km/h ajonopeudella, niin millainen on 1.2 -moottorin bensankulutus 100km/h -nopeudessa?

8

2183

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Toisinajelija

   Tuon pienimmällä perusmoottorilla varustetun Polon suoritusarvot olisivat olleet muutama vuosikymmen sitten kovaa luokkaa. Huippunopeus 165 km/h ja kiihtyvyys 0–100 km/h 14,1 sekunnissa olivat joskus ihan ripeän auton arvoja!

   Kyllä tuolla autolla epäilemättä muun liikenteen vauhdissa pysyy. Ohitukset vaativat vähän enemmän harkintaa ja suorilta enemmän pituutta kuin isommalla moottorilla.

   Itselläni oli 1970-luvulla VW Kupla vuosimallia 1968. Tehoa taisi olla peräti 29,4 kW (= 40 hv). Kiihdytys sataseen kesti pienen iäisyyden ja huippu asettui jonnekin 115–120 km/h tuntumaan. Silläkin pärjättiin ja saatiin ylinopeussakot. Taidettiinpa koluta seitsemässä maassakin kotimaan lisäksi.

   Nyt minulla on Golf Variantissa 118-kilowattinen TSI-moottori ja enimmäkseen ajellaan yksin tai kahdestaan. Harvoin tulee ajettua niin vauhdikkaasti, ettei pienin moottori (1,2 TSI – Golfiinhan ei ahtamatonta moottoria ole enää tarjollakaan) riittäisi – mutta rekkojen ohitus ja rampista moottoritielle jonon sekaan kiihdytys käyvät tuolla tehokkaammalla moottorilla niin nautittavan vaivattomasti, että en ole valintaa katunut. DSG-kaksoiskytkinvaihteisto kruunaa asian.

   Järkevämpi olisi ostanut hintaerolla jotain muuta kivaa, mutta minulla nautinnonhalu ja turhamaisuus veivät voiton.

  • ei kestä kuormaa.

   Kyllä 50kw/70 hv on sellainen teho, että se sopii yksin ajettavaan autoon työmatkoille.
   Mutta jos on porukkaa täynnä oleva auto, missä paksissa vielä tavaraa, niin kyllä on syytä olla tehokkaampi versio. Ainakin 1.4 tai 1.6 kone voisi olla sopiva. Eihän niitä koneen tehoja tarvi käyttää kuin sopivissa paikoissa, muuten mennään pienellä osateholla. Tuo 50kw ei riitä kuormalla turvalliseen ohitukseen. Jos aiot ajaa koko ajan rekan puskurissa, n iin pienikin teho riittää.
   Pieno koneen ja tehon kasvattaminen ei sanottavasti vaikuta polttonesteen kulutukseen.
   Pikkumoottorikin menee satasta vielä 5-6 litralla vaikka on kuormaa.

  • miksipä ei

   Tuolla teholla pärjää jos enempää ei ole . Ajaa kaikki ajot mitä tarvii ja se hetkellinen satunnainen tehottomuuden kiihtymättömyyden tunne on aika harvoin ihan oikeasti mikään riesa. Eli on täysin kuskista kiinni pärjääkö tuolla vai ei.

   • jikow

    Polon 1.2 litran 3-sylinterinen moottori on Skoda 1.2 HTP
    ja vaihteisto on Skoda MQ 200.

    Skoda Fabia Combissa Skoda moottori toimii näin.
    Moottorin suurin vääntömomentti saavutetaan 3000 r/min.
    Vaihteiston välityssuhteet on mitoitettu tarkoituksella niin, että yleisten
    nopeusrajoitusten suurin nopeus saavutetaan aina moottorin
    suurimmalla vääntömomentilla.
    Kolmos vaihteella 60km/h 3000r/min,
    nelosella 80km/h 3000r/min ja
    viitos vaihteella 100km/h 3000r/min.
    Yksin, kaksin tai pienellä kuormalla ajettaessa 1.2l Skoda
    moottori ei vaadi kiihdytettäessä pienemmälle vaihtamista.

    Siinä on tsekkiläistä insinööritaitoa.


  • ÖUKG

   Ajelen töihin 1,2 poloisella 47 kW. Siihen hommaan se sopii oikein hyvin. Lähdettiin sitten kesälomalla reissuun poloisella koska emännän corollassa ei ole ilmastointia. Ja voin luvata että emäntä ja anoppi kyydissä ja kontti täynnä ostoksia, joka ylämäessä joutuu vaihtaan pienenpää silmään. Yksin ajaessa ilman lastia sillä pärjää mutta jo yksi kyyditettävä tuntuu.

  • HJL.

   Alla 2010 Polo trendline tuolla 70 hv 1,2-vaparibensalla. Riittää ihan motaria myöten. On tullut ajettua motarilla 140-150 km/h mittarinopeudella kun oli kiire, toki se vaatii välillä kaasun ns. pohjaan kahden hengen kuormalla mutta liikkuu tosiaan tarpeeksi. Valoissa tällä on yleensä ekana liikkeellä, kiiitos maukkaan tuhdin alaväännön ja helpon kytkinpolkimen ja vaihteiston. Kulutusta en ole mitannut, olisiko 7 pinnassa rivakassa ajossa. Tämä on kiva peli, ei tule säästöautofiilistä ajaessa. Suositan!

  • Vekke

   Mikä vika . Kesken ajon alko tehot häipyyn . Polo 06 1.2 47 kw. Nyt ei nosta kierroksia kun yrittää lähteä liikkeelle. Palaa moottorin häiriövalo.

  • uusi poloilija

   Itsellä oli IV-Golf 1,4 55 kW:ssa tuon tapainen vika viime vuosikymmenellä. Syynä oli yhden sylinterin sytytyspuolan rikkoutuminen, jolloin nelisylinterinen kone kävi kolmella pytyllä. Korjaus osineen merkkiliikkeessä noin 100 euroa.

   V-Polo 1,2 51 kW:silla tullut ajettua yhteensä yli 200 tkm (165 41), mutta näillä tämän vuosikymmenen autoilla ei tuota vikaa ole esiintynyt kertaakaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   685
   2734
  2. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   52
   2069
  3. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1973
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   330
   1753
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1366
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   98
   1265
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   47
   1086
  8. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   82
   1086
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   81
   1038
  Aihe