HD-Videokameraa ostamassa

Pertti120

Hankin muutama viikko sitten Canonin EOS 7D:n, jolla tarkoitukseni oli saada samaan pakettiin järjestelmäkamera sekä FullHD-videokamera. Videon kuvanlaatu oli 7D:ssä ihan OK, mutta käytettävyys normaaliin videokuvaukseen todella heikkoa, jo pelkästään jatkuvan autofocuksen puutteen takia. Vaihdoin nyt 7D:n 50D:n ja vaihdossa ylijääneillä rahoilla olisi tarkoitus hankkia erillinen HD-videokamera.

Canon uudisti koko videokameramallistonsa muutama kuukausi sitten, jonka ansiosta valinta vaikeutui varsin paljon. Noista uusista malleista ei taida olla vielä kovinkaan paljon arvosteluja/käytännön kokemuksia liikkeellä. Kuitenkin jonkin uuden malliston kamera olisi tarkoitus hankkia - vanhoja malleja (esim. viime vuoden HF200) en huoli.

Tärkeimpinä valintakriteereinä olisi kuitenkin kameran näytön koko, videokuvan laatu ja kamerasta tulevan materiaalin hyvä yhteensopivuus. Myöskin progressiivinen videokuva olisi plussaa, en kuitenkaan tule käyttämään materiaalia kuin lähinnä tietokoneen ruudulla tai taulutelevisioissa. Vanhan, lomitettua kuvaa tuottavan MiniDV-kameran kanssa sain kärsiä tästä aivan tarpeeksi.

Yhteensopivuuteen vielä sen verran, että videota tultaisiin editoimaan lähinnä vain Mac OS X -alustalla (iMac ja MBP). Ohjelmina on tällä hetkellä käytössä iMovie 09, Final Cut Pro ja Adobe Premiere Pro CS5.

Mitään selkeää budjettia ei ole (kunhan silti alle 1000e pysytään), tärkeintä onkin hinta-hyötysuhde, eli jos selkeästi paremman laitteen saa 50-100e kalliimmalla, on valinta selvä.

2

1400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canon HF S200

      Canon HF S200:n. Aika etevä laitos. Hintaluokka alkuupääsyvarustein n. 1200eur. ( sis. 32GB kortti, laukku , ekstra akku ). Ensivaikutelmat vakuuttavia. Mahtava kuvanlaatu , 8.8cd näyttöruutu, kosketusnäyttö yms...

      • Pertti120

        Päädyinpä nyt sitten pitkällisen harkinnan jälkeen Panasonicin HDC-SD700 -kameraan. Käytännössä samanhintainen (n. 900e) kuin Canonin HF S200, mutta Panasonicista löytyy, ainakin itselläni, käytännössä kaiken muun yliajava 1080p 50fps -kuvausmahdollisuus. Vihdoin todellista, kompromissitonta FullHD-tavaraa. Toinen asia joka Panasonicissa miellytti, on akun lataaminen erillisessä akkulaturissa. Käytännössä kuitenkin joutuu hankkimaan lisäakkuja, on niitä erittäin kätevää pystyä latamaan erikseen kamerasta. Canonissa akut kun ladataan suoraan kamerassa, eli kamera olisi aina käyttökelvoton akkuja ladatessa.

        Harmittamaan jäi nyt lähinnä tuo Canonin ylivertainen, 0.5" ja yli puolet enemmän pikseleitä sisältävä näyttö. Noh, kaikkea ei sentään voi saada.

        Vielä täytyy laajakulmalisäkkeen tarpeellisuutta selvitellä. Panasonicissa on kyllä hieman Canonia laajempi polttoväli (35mm vs. 43,5mm), mutta en tiedä riittääkö tämä riittävän laajakulmafiiliksen saamisessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2858
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2140
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      924
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe