Istanbuliin

leila.p

Mitä on kokemattoman ja nuukan hyvä tietää 2 viikon matkasta Istanbulissa? ( matka ja hotelli maksettu) Rahan käyttö? paljonko kannattaa vaihtaa ja käykö eurot? Mitä muuta on hyvä tietää ostamisesta, maksamisesta ja kulkemisesta Istanbulissa? Miten pääsen parhaiten tutustumaan nähtävyyksiin? Opastukset?

6

1246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keväällä käynyt

      Moi. Liiroja kannattaa vaihtaa, aika harvassa paokassa käy eurot. Jos on hyvässä kunnossa muuten niin kävellen kannattaa kulkea mahdollisimman paljon. Ja ehdoton juttu kunnolliset kengät jotka eivät hierrä. Autoliikenne on melko kaoottista. Myös Aasian puolella on helppo käydä katsomassa. Yhteyslautalle pitää vaihtaa poletteja joilla pääsee lautalle. Satamissa on automaatteja joista voi vaihtaa poletteja. Lautalta aika huikeita näkymiä kaupunkiin. Jos on tottunut kävelijä niin päivän aikana jo käy monta paikkaa. Vanha basaari on yksi nähtävyys jossa kannattaa kyllä käydä. Ja moskeijat tietty. Galatan torni on kanssa näkemisen arvoinen jos ei pode korkean paikan kammoa. Joka puolella on katuravintoloita joista ainakin me söimme eikä mitään vatsaoireita tullut. Pullovesi lienee ainoa jota kannattaa juoda matkalla.

    • Istabul on ihana!

      http://www.istanbul.vuodatus.net/

      Kysymyksesi on niin laaja, että siihen on vaikea vastata. Siksipä tuossa yllä on aiemmin palstalla ollut matkalaisten matkakertomus, jonka tulostin itselleni. Siinä on oikein mainio matkakertomus kuvineen, infoa tulee roppakaupalla.

      Itse olen menossa tällä kertaa 6 päiväksi Istanbuliin. 2 viikkoa on niin pitkä aika, että mahdotonta siihen on muiden sanoa paljonko rahaa tulee menemään. Yleensä ihmiset tekevät vain pidennetyn viikonloppumatkan. Pääsisikin joskus 2 viikoksi! En osaa omalta kohdaltanikaan sanoa, miten rahaa menee. Mitään budjettia ei siis ole, mutta Istanbulissa on halpaa syödä ja tehdä ostoksia. Tosin rahaa ei ole kovin paljoa, joten mitään turhaa en osta. Rahaa saa suurkaupungissa menemään niin paljon kuin haluaa.

      Hyvää matkaa sinullekin! Ja tulosta tuo jonkun mukavan pariskunnan matkakertomus mukaasi, niin silläkin selviää pitkälle. Paras varsinaisista matkaoppaista on mielestäni Mondon Istanbul.

    • Buli3457

      Oltiin perheen kanssa Istanbulissa pari viikkoa ja hiukan neuvoja ehkä osaisin antaa; lentoasemalta pääsee kaupunkiin nopeimmin ja edullisimmin metrolla jolla Aksarayn päättärille, siitä voi siitä sitten jatkaa ratikalla, johon poletin voi ostaa yleensä kioskista. Kannattaa katsella ympärilleen mitä muut tekee niin sillä se jo sujuu. Jalankulkijalla ei oikeuksia, joten todella tarkkana liikenteessä. Ruuhka-aikana kannattaa ratikoissa naisten varoa kähmijöitä, niitä löytyy, tosin myös muissakin suurkaupungeissa. Kauhee älämölö päälle ja kassilla päin näköä, siinä vaiheessa tavalliset matkustajat jo tulevat hätiin. Taksikin on hyvä ja edullinen, mittari vain oltava päällä ja katsottava että kuski lähtee suurinpiirtein oikeaan suuntaan. Pelkkiä hyviä kokemuksia kaupungin takseista ainakin meillä. Sultanahmetiin kun pääsee niin todella paljon jo nähtävää ihan kävelymatkan sisällä. Euroja vaihdoin jo Suomessa ja nimenomaan pieniä seteleitä, selviää helpommalla. Turistikohteissa löytyy aina maksullia oppaita. Kultaisen Sarveen kannattaa tutustua edullisella lautalla joka pysähtyy vähän joka laiturilla, samaten Aasiaan ja muualle pääsee helpoimmin ja edullisesti tavallisilla lautoilla. Bosporin salmen tunnin kestäviä hintavia risteilyjä ei kannata mielestäni ottaa kun samat näkee lautoilta. Netistä etukäteen voi printata yleisen liikenteen ratikkalinjat, metro- japaikallissjunat näyttävän kartan. Muutenkin etukäteen neti nkäyttö säästää askelia ja rahaa, Google Maps on hyvä, esim. Syötiin aika usein turkkilaisissa pikaruokapaikoissa joista voi osoittelemalla kerätä mieleisensä annoksen. Ylipäätään helppo lomailla Istanbulissa, nuukastikin jos haluaa. Hyvää matkaa vain. Uimapaikat vähissä, mutta lentokentän lähellä, aivan kiitoradan päässä, on yleinen uimaranta jonne pääsee paikallisjunalla, Prinssisaarillakin kannattaa käydä.

    • odlia

      Missä alueella hotellinne sijaitsee? istanbul on kyllä hyvin kaoottinen kaupunki, mutta ihmettelen jos tähän ei rakastu :) tosiaan hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan, sillä parhaiten täällä näkee paikat kävelemällä. ostosmahdollisuuksia on tosi paljon, turisteille omia kauppoja, mutta myös hyvin paljon "kunnon" kauppoja. eurot tosiaan käy ainakin turistikauppoihin, en kyllä tiedä hyväksytäänkö euroja kaikkialla. rahaa ei välttämättä kannata hirveitä summia vaihtaa, sillä liirojahan saa helposti automaateista, joita täällä on hyvin runsaasti.

      • akkap

        Istanbul ei ole mielestäni ollenkaan kaoottinen kaupunki. Ja julkisia kulkuneuvoja kannattaa käyttää. Bussilla ja ratikalla ajelu on edullista ja jalkoja säästävää. Ehdottomasti kannattaa tutustua kaupunkiin etukäteen kartan ja vaikkapa netin avulla. Monet näkemisenarvoiset paikat ovat sen verran etäällä toisistaan, että matkoja ei todellakaan kannat kävellä. Se olisi ajan ja jalkojen tuhlausta.


      • cimit
        akkap kirjoitti:

        Istanbul ei ole mielestäni ollenkaan kaoottinen kaupunki. Ja julkisia kulkuneuvoja kannattaa käyttää. Bussilla ja ratikalla ajelu on edullista ja jalkoja säästävää. Ehdottomasti kannattaa tutustua kaupunkiin etukäteen kartan ja vaikkapa netin avulla. Monet näkemisenarvoiset paikat ovat sen verran etäällä toisistaan, että matkoja ei todellakaan kannat kävellä. Se olisi ajan ja jalkojen tuhlausta.

        Minäkin ihmettelen miten Istanbul olisi kaoottinen kaupunki, mutta ehkä ymmärrän sanan merkityksen väärin. Julkinen liikenne on erittäin kattava ja hyvä ja netistä löytyy todella hyvin infoa jo etukäteen tutustuttavaksi. Mieheni esim. "opiskeli" käyttämään Istanbulin julkista liikennettä jo ennalta kotona ennen matkaamme. Historiallisista nähtävyyksistä toki ne jotka ovat Sultanahmetin alueella ovat parhaiten kävellen haltuun otettavissa. Oikein hyvää matkaa ihanassa Istanbulissa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe