Suht hyvä harrasteilmakivääri?

hankinnassa

Olis tarkoitus ostaa ilmakivääri. Ei tule lapselle leluksi vaan itselle harrastevälineeksi, toisin perheessä on teini-ikäisiä tyttöjä joilla on myös haluja opetella ampumaan.

Missä hintaluokassa asiallinen kivääri ja kiikaripaketti liikkuu? Tekee parinsadan paketilla mitään? Mitä tulisi ottaa huomioon?

5

933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juhan-i

      Vaikeita kysymyksiä. Melkein suosittelisin www.eralle.net -sivustolle rekisteröitymistä. Löytyy ilmakivääriosio jossa käy suht. paljon asiantuntevia ihmisiä.

      Jotain yleistä voi sanoa; kunnon ilmakko on aina aika tyyris. Lisäksi jos haluaa aseen istuvan kunnolla voi tulla vaikeuksia, jos käyttäjät ovat hyvin erikokoisia. Paremmissa kivääreissä on usein esim. säädettävä perälevy ja poskipakka jotka molemmat auttavat aseen sovittamisessa ampujalla. Aikuisen miehen ja nuoren tytön kropan mitat kun ovat aika erilaiset.

      Jos vakavampi tarkkuusammunta kiinnostaa, niin sitten pitäisi panostaa kunnolliseen etujyvään ja takatähtäimeen, mieluiten diopteri-malliseen takatähtäimeen. Ne ovat erinomaisia tarkkuusammuntaan, ainoa ongelmana on hinta. Kunnollinen diopteri maksaa halvimmillaankin jostain Saksasta tilattuna joku 200 euroa. Siis pelkkä tähtäin.

      Noin yleisesti pitäisi toki ylipäätään päättää miten aikoo ilmakolla ampua. Mille matkalle ja mitä lajia / lajeja. Hupiammuntaa voi harrastaa luonnollisesti halvemmallakin, mutta tarkkuusammunnnan puolella aseelle tulee väkisinkin hintaa.

    • ei paljoa tee

      ja marketin kiinalaiset kannattaa jättää markettiin.
      Kokeile laatumerkkejä (BSA, Ruger, Gamon paremmat...) joskin itse vein juuri uuden Rugerin takaisin kauppaan kun oli tosi huonosti tehty ainakin tämä yksilö. Valitettavasti.
      CZ 200 S on hyvän tuntuinen, joskin kalliimpi. Tarkkuus on hyvä.

      200 euroa jos on laittaa, niin sijoita pelkkään aseeseen, oikeaa kiikaria ei tuolla rahalla vielä pakettiin saa.

      • ruukeri

        Minulla on Ruger Air Hawk. Pyssyn hinta on pikkuisen päälle parinsadan. Pyssyssä on Ruger kiikari. Torrakko on 4,5 millinen (ilmakkoja on nykyisin isompiakin) Pyssy on todella hienosti viimeistelty vaikkakaan se ei vaikuta tarkkuuteen. Pariin-kolmeenkymmeneen metriin pyssy on yllättävän tarkka ja liipaisu on erinomainen. Ilmakoksi se on erittäin hyvä, yllätti itsenikin. Vertailupohjaksi sanon että minulla on myös monenlaisia ruutikivääreitä; 22LR, .308, 9,3 sekä kaksi pistoolia ja haulikoita.
        Halvalla ei saa hyvää mutta mökki-harjoitus-hupiammuntaan ei kannattane ostaa mitään huippuilmakkoa sillä ne ovat yleensä puristeilmakivääreitä ja siten hankalia käyttää sekä kalliita.
        Ainakin Gamoja on erinomaisia ja muitakin...


    • näinpäniinpä

      Ilmakivääriä ostaessa kannattaa ostaa joko halppis(alle 150e) tai sitten useiden satojen eurojen painetankilla toimiva, esim. Ruotsalainen FX. Kaikki muu tällä välillä("suht hyvät") on käyttötarkoitukseltaan hiukan epämääräistä kompromissia.

      Se tulee ottaa huomioon, että:

      Ilmakivääri voi mallista riippuen pitää aika kovan äänen, vaikka äänivalli ei ylittyisi, pelkkä jousimekanismi voi tehdä sen. Tehoja kun on pyritty nostamaan, markkinoiden pyynnöstä.

      Kiikaritähtäimet ei välttämättä pysy oikein kunnolla paikallaan kovasti potkaisevassa jousi-ilmakiväärissä, eikä ehkä ehjänä tai säädöissä. Jos tarkoituksena on ampua sen 10-15m päähän tauluun niin avotähtäin on huolettomampi.

      Kaliberi, onko tarkoituksena ampua 10-15m päähän tauluun vai puolustaa puutarhaa? Tauluammuntaan sopii 4,5mm.

      Liipaisinmekanismi, sitä ei voi järjellä etukäteen käsittää miten huono mekanismi joissain Gamoissa on. Aseliikkeiden myyjät saattavat tietää kysyttäessä.

      Paino, tarkista se spekseistä, joku 3-4 kg on liikaa hennoille käsille.

      Jousiladattavissa taittupiippuiset ovat hiukan epätarkempia. Jälleen kysymys, onko tarkoitus ampua muutaman kerran kesällä pientä taulukilpaa perheen kanssa, vai käydä eeppistä shakkipeliä pihan ovelaa mustarastasta vastaan. Varusteet näihin kahteen on aivan eri.

    • omistaa 8 asetta

      ei kiikaria tarvitse välttämättä olla jos aikoo ampu / kohdistaa aseen 10-20m etäisyydelle ja jos myydään ilmakkoa ja kiikaria 200e nii siinä tapauksessa kiikari on aivan varmasti täyttä sekundaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe