Sisu sen

ikuinen haaveksija

olla pitää. Pienenä räkänokkana joskus 60-luvulla katselin kun kotikylän sahalle tuli tukkiautoja. Kyllä se oli Sisu ja Vanaja 4x4 vedolla jotka tekivät vaikutuksen. Jokaisessa joutsalainen kuormaaja.
Nyt kun eläkeikä alkaa häämöttämään, tekis mieli hankkia moinen vehje, tosin kipillisenä. Tosin niitä nelivetoja ei pahemmin kaupan ole. Ei sitä oikein arvostanut Traderia eikä Bedfordia . Volvo nyt jotenkin menetteli jos oli tuo neliveto. Scania Vabista en ikinä nelikkona nähnyt, lieneekö niitä olemassakaan muuta kuin nuo Ruåttin armeijan versiot.

7

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinen haaveksija

      Pienenä räkänokkana joskus 70-luvulla katselin kun kotikylän SEOlle tuli rahtiautoja. Kyllä se oli kanja 111 lps "kolmitolppa" puikkopepulla ja nostotelillä sekä päivähytällä joka teki vaikutuksen. Jokaisessa kunnon vanhan kansan rahtikonna puikoissa ja välillä niin tukevissa tuiskeissa ja pieruissa että olimme me räkänokat todella ihmeissämme. Kyllä me pikkupojat niitä rekkajulleja ihailimme ja huuli pyöreänä niiden ronskia ja välillä hyvinkin härskiä käytöstä yritimme matkiakin.

    • scansi

      Maanselän Heittovaarassa jalankulkijakin käveli ohi kun 135 hv:n Leyland Sisulla tukkiretelin kanssa yritettiin päästä mäen päälle.

    • nääs...

      Taitaapi olla sillee, tai ainakin jossain vaiheessa oli että Sisu toimitti Scanialle vetävät etuakselit. Olihan aikoinaan Magirus Deuts kova sana maansiirto hommissa. Armejan huutokaupassa myydään vanhempaakin Sisu kalustoa joka lähtöön. Tällä hetkellä jos nelivetosen haluaa niin "Sirkka-Liisat" siis SL-sisuja on poistolistalla ja nelivetona. Onhan Sisu aina ollut omaa luokkaansa (miten sen sitte kukakin tahtoo ymmärtää) Itse kuitenkin edelleen arvostan perinteisten Sisujen yksinkertaisen toimivaa tekniikkaa ja kyseisen merkin ominaisuuksia maansiirto autona. Nenänvartta pitkin tuijottajille terveisiä ettei lyhyttä matkaa ajaessa ja kotona yönsä viettämällä osaa arvostaa matkailuauto tason koppia. "Hienoutena" löytyy ilmastointi ja se on paljon näin kesällä kun tarpeeksi on istunu niissäkin autoissa joissa sitä ei ole.

      • sisufani

        miehet kuolivat "häkäpöntössä" syöpään. Ei Sisun kehuminen näytä loppuvan, hevosmiesten meininkiä, hullu kiittää hevosta ja vielä hullumpi akkaansa. Tosiasiassa vaikeeta oli Sisullakin pienen puolen pakilla ei päässyt kippauspaikalle ja isolla ei jaksanut kulkea. Sisun telistä, joskus tuli persmäki kun keula nousi mäessä ilmaan, ohjausjarrut olisi pitänyt olla ja runkovikoja seurasi tämän erikoisominaisuuden käyttämisestä. Telivetoisella nostotelisellä ei pysty ajamaan nosturin kanssa teli kevennettynä, horjakka on. Suomalaisten kokoamassa autossa on tietysti puolensa, turha silti on hihhuloida, kyllä muillakin nykyautoilla työt tulee tehdyksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1867
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1757
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1343
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      70
      1158
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      889
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      815
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      46
      787
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      755
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      747
    Aihe